bana mı dedin canım bandırmalımısın diye
ben bahçelievlerdeyim,aşığım memleketime
ah ah balıkesir düğünlerine bayılıyorum azmı taşıdım o düğün yemeklerini evetirit yemiyeli yıllar oldu
bursadayım ben şimdi keşke balıkesirde olsaydımda tanışırdktoygar mahallesi ve paşaalanı polis lojmanlarında oturduk hep ne güzel günlerdi ya b.kesirin insanlarını çok seviyorum
tiriti malesef balıkesirdede yapmıyolar artık
Hafta sonu yiyeceğim
nerde o bende gideyim yemeye :)
niye yapmıyolar sokaklarda şemsiyeler konulurdu afiyetle miğdeye indirilirdi tirit te yapılmıyosa artık ne özelliği kalıcak balıkesir düğünleriniz
bilmiyorum niye yapmıyolar çorba nohut pilav oluyo artık tirit çok nadir
Ekonomik durumlardan mı acaba çok şaşırdım.En son teyzemin oğlanların düğünde yapıldı bizde.Ben Kocaeli' de yaşıyorum.Balıkesirden bir ekip getirip burada yapmayı düşündüm düğünümde ama kimse tirit kültürünü bilmez, yenmez ziyan olur diye getirmedim.Çünkü burada sofrayı gören oturur, tenceresiyle gelir alıp evine götürür, herkes nasiplenir dediğimde çok şaşırıyorlar burada.Bir de hayır lokmalarımız var.O da bilinmiyor burada.
ben balıkesirden bursaya geldim çok yakın olmasına rağmen oranın adetlerini anlatınca çok şaşırıyolardı yemek yenirken şemsiyeler kuruluyo ilk erkekler yiyor yemeğini sonra kadınlar sandalye tutuyolar ya o kısmı çok saçma oluyo bitek ben pek yemezdim o yüzzden ama tritsizde olmaz gelenek haline gelmişti artık belki madd imkanlardanda olabilir aslında
Bizde kadın erkek herkes birlikte oturup yiyor.Niye önce erkekler yesin ki.Of yaaa çok canım çekti evde kendim uydurmasyon yapıyorum ama yerini tutmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?