Bütün hamilelik belirtilerim var, yumurtlamadan 13 gün geçti HCG 0 ? Umut yok mudur?

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.403
408
73
Kızlar selam. Çok üzgünüm bugün. Umutlar yerle bir oldu resmen. Hikayem çok uzun düşük amh tek tüp 3 düşük vs vs... Bu ay tam diğer hamileliklerimdekiler gibi belirtiler oldu. Yoğun bel ağrısı ayakta kalınca, yoğun kıvamlı akıntılar, göğüs ucu ağrısı, sol kasık ağrısı (sökülecek gibi olan degil) hepsi vardı. Ve prolaktin değerim 73 çıktı beta 0. Ovulasyon ile takip ediyordum. 5-6 nisan sanırım yumurtlamaydı. Yani yumurtlamadan 12-13 gün sonra kanda Beta 0 çıktı. Umudumu kaybetmeli miyim? Prolaktin de bu kadar yüksek değildi 10-15 gün önce. Bilmiyorum ya yarın adet günüm normalde. Sonucun değişme ihtimali var midir

Eklentiler

• IMG_20250412_113514.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 119
regl tarıhınız gecmedıkce testler yapıp kendınızı bunaltmayın ovulasyon testleri bence yorucu görev gibi oluyor ilişki kendınızı rahat bırakın gun aşırı ilişkiye girin
Ya ben mecburiyetten erkenden yapıyorum zaten doktor bana erkenden kan sulandırıcı başlamamız gerekiyor dedi öğrenir öğrenmez bir gün bile geçirme dedi erken öğrenmeye çalış dedi gerekirse erken gebelik testleriyle gerekirde adetten önce kan testi vererek. Bu ay çok belirdim vardı. Ama gerçekten psikolojik değil çünkü akıntım yoğun şekilde ovulasyon testinde adetime yakın olmasına rağmen pik çıkıyor. Bel ağrım inanılmaz. 5 dk ayakta duramıyorum. Ve bunları diğer hamileliklerimde yaşadım. Ama beta 0. Üzüldüm. Umut yok mudur diye düşünüyorum

Ya Insallah olsun tabi bebegınız ama ne kadar psikolojik değil deseniz de vücut strese giriyor siz farkına varmadan

??

Umut vermek istemem ama bende de hep 0 çıktı en son 9. gün gecikmede neden olmadığımı sorgulamak için kadın doğuma gittim alttan muayeneyle gebelik yok kistin var ondan kaynaklı olmamıştır her ihtimale karşı kan alalim dedi. 6.61 çıktı sonuç biraz daha bekleyin ben dahil arkadaşlarım bile şok olduk diyebilirim. İçinizi ferah tutun bekleyin sadece.

Prolaktin çok yüksek. Benim 45 buna rağmen doktor gebeliği engeller bu yüzden hamile kalamıyor olabilirsin dedi. Endokrine randevu al, çünkü benim de bir gün 18 iken 2-3 gün sonra takip edildiğinde 50’ye kadar yükselmişti. Yumurtlamayı bozuyor. Önce dahiliyeden randevu alıp endokrine randevu açmasını söyle. Sonra endokrine git bak bakalım kronikleşmiş mi. Muhtemelen prolaktinden sökülemiyorsun. Gebelik olacağını sanmıyorum canım.

Canım kronikleşmiş olup olmadığını nasıl anlayacak ki doktor merak ettim. Kadın doğumcum yine dostinex verdi şu an ne alemde bilmiyorum zaten bu paylaşımımdan sonra adet olmuştum. Adetliyken bir daha hormon testlerime baktırdık prolaktin kendi kendine 63'e düşmüştü 4-5 gün sonra. Hiçbir şey kullanmadan. Sonra adetliyken kadın doğuma gittim gebelik istemi için dostinex verdi. 3 günde bir yarım tane içtim toplam 2 tane şu an ne alemde bilmiyorum. Ama sürekli yükselip düşecek mi onu da anlamış değilim. Beyin mr ında bişey çıkmadı hani ondan kaynaklanmıyormuş ben daha çok stresten kaynaklandığını düşünüyorum. Bu ay femara + dostinex+ çatlama iğnesi kullandirdi.

Şöyle ki makro prolaktinime baktılar benim sınırda çıktı yani sürekli çıkıp iniyor. makro Prolaktin Prolaktin dizilimdeki hasar var mı diye bakılıyor mesela ben de sınırda çıktı yani doktor bana gebe kalana kadar sürekli dostinex kullanacaksın yoksa sürekli iner çıkar hormonun dengesiz dedi. İşte bu yüzden makroprolaktin baktırmak önemli ama her doktorun aklına gelmiyor ya da önemsemiyor. Ben endokrine gittim o baktı yani makroprolaktini araştır bak.

Ya aslnda emar sonucuna bakan dahiliye endokrine git dedi kağıda da dediğin gibi makro ? Falan yazdı. Ama henüz gidemedim. Ama doktorum diyoki yumurtlama olana kadar başlıcaz sonra ovulasyon gününden sonra bırak diyo iğne vuracağım zaman yani. Çünkü riskliymis bir yandan da internetten okuduğum kadarıyla yani düşüğe falan sebep olabiliyor. Hatta reçetesinde dediğim gibi ilaç bittikten en az bir ay sonra hamile kalın yazıyor. Bu sitede de gördüğüm kadarıyla kullanıp aynı ay hamile kalanlar düşük ve kimyasal gebelik çok yaşamışlar tabii ki sağlıklı ilerleyenler de vardı gebe kaldığını öğrenir öğrenmez bırakanlar var. Yani sanırım bana adetliyken başlatacak yumurtlama zamanına kadar sonra gebelik oluşmazsa tekrar başlayacak bnde anlamadım

Canım ben de kullanıyorum doktor gebe kaldığını öğrenince bırak dedi en son pazar aksam içtim çarşamba akşam icecektim ama içmicem yani cuma felan da kan testi yaparım olmadı. Bence korunma kullanırken hamile kalınabilir hemen bırakırsın yani

Sen kaç günde bir içiyorsun canım ? Prolaktinin çok düşmesi de sıkıntıymis çünkü progesteronu dusurebiliyomus. Ama bende de Marko olabilir yani sürekli düşüp yükseliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…