bütün herkesten kaçıyorum

prenses tera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
509
2
96
43
Eskişehir
şimdiye kadar bir çok şey yaşadım yaşadıklarımı kimselerle paslaşamadım ailemde dahil herkesten kaçıyorum saçma sapan eleştirilerden saçma sapan söylenen laflardan kıyaslamalardan herşeyden bazen ben çokmu acizim yada çokmu becerikszim diye düşünüyorum evliyim 2 tanede dünyalar tatlısı çocuklarım var bu sene inşallah üniversite sınavınada gireceğim fakat bunlar bana yetmiyor gibime geliyor elimde bi mesleğimin olmayışı vasıfsız durumda olmak beraberinde kıyaslamalarıda getiriyor özellikle akrabalarla kıyaslanmam beni deli ediyor yaptığım herşey birilerine batıyor nedense örnek olarak kızımnın saçları çok seyrekti vede saçlarını sinirlendiği için tutam tutam yoluyordu onun içinde kestirdim oda aaa napmışsın sen bu çocuğa deyip dalga geçti moralim bozuldu onun için herkesten böle uzakta duruyoruyorum herzaman anneme daha gitmek hiç içimden gelmiyor uzakta oturduğum halde

canım bence sen çok şeyler başarmışsın.evlisin evliliğin sürüyor ve iki tane çocuk dünyaya getirmişsin daha ne olsun.bunlar için ağzını açıp bulamayan o kadar çok insan var ki.gerçektekten çok kötü bir durumda olup insanlardan kaçsan anlarım ama bir eksiğin yok ki.sanırım özgüven problemin var.ben üniversite mezunuyum ama akraba eşlerinde nice ilkokul mezunu kadınlar var ki beni susuz götürür susuz getirir her lafıma bin karşılık verir cinsten.bence rahat ol senle dalga mı geçtiler sen daha beter geç.sessiz kalırsan daha çok ezilirsin.

çook çok katılıyorum arkadaşıma evlisin ve iki tane dünyalar tatlısı çocuğun var şimdi kolaymı böyle bi hayat bulmak etrafımıza bi bakarsak ne kadar mutsusz evliliklr var en azından bunu başarışın inan okumak sadece cehaleti alıyo ... mesela benim annem çalışmıyodu evlendiğinde ama iki tane eltiside devlet memuruydu para kazanıylardı ama genede anneme hep gıpta ile bakıyolardı evet annem çalışmıyodu ama babama bize çok bağıılıydı çok zeki bi kadındı o yüzden canını sıkma sakın

yoruldum artık elektraya milletin benim açıklarımı bulmaya çalışmasından beni kıyaslamalarından yoruldum sen yapamdın bag o yaptı sen beceremedin bag o becerdi buneya herkes kendi hayatından sorumludur neden böle yapıyolar anlamıyorum kimsenin kalbimi kırmak istemiyorum kalp kırmak bana göre değil galiba ondan eziliyorum

Bırak kıyaslarlarsa kıyaslasınlar amaaan banane de geç Allahını seversen

Valla beni biriyle kıyaslasınlar hiç tınlamam :umursamaz:

sonuçta ben biliyorum kendimi eşimde biliyor ve o da yanımda önemli olan bu diye düşünürüm.

Kendi ayıplarıdır bu şekilde davranmaları,sen de ver cevaplarını boşver takma :umursamaz:

Evliliğin meyvesi çocuklarını getirmişsin bu dünyaya hem de 2 tane ne güzel,bunları düşün .Eşinle sorunun yok ya önemli olan bu,diğerleri değil

2 tane dünya tatlısı bir anneye vasıfsız diyen birinin alnını karışlarımyasakkelime

vasıf illa iş güç meslek sabihi olmak mı Allah aşkınabenneyaptımki

dalga geçenleri de salla gitsin. çocuğunun sağlığı için yapman gerekeni yapmışsın, dalga geçtiğini düşünen zat-ı muhteremler bunu anlayamayacak kapasitede iseler senin yapacağın bir şey yok güzelim
sositososito

bırak kendi çukurlarında boğulsunlar onlar. pek değerli eleştirilerine kıyaslamalarına kulak verme
a.s

sağolasın cnm gerçekten çok doğru diyorsun

canım emin ol seninle bu kadar uğraşıyorlarsa seni kıskanıyorlar demektir.inan insanlar o kadar kötü ki.sen şimdi üniversiteyi kazanıp bitirsen üstelik iyi de bir işe girsen.aman brawo demezler.bu sefer başka yerden açığını ararlar.bunun sonu gelmez ve asla insanları mutlu edemezsin.bir şeyleri başarmak çok güzel ama bunu kendin için yapmalısın.
ben kendimden örnek vereyim.evlendim etraf önce eşime laf etti sonra baktılar eşim iyi her bakımdan,benim de mesleğim var iyi kötü çalışıyorum da açığı nereden buluruz demeye.bu sefer başladılar çocuk niye yok çocuğun olmuyor mu?daha bir, bir buçuk yıllık evliyken.hele bir arkadaşım vardı.iki de bir bana sen şu sigarayı mı içiyordun bak o kısır yapıyormuş,bak bu kısır yapıyormuş demeye.sırf yıpratmak amaçlı .şimdi hamileyim.o kadar çocuk diye kendileri bitirenler bir gelip tebrik etmedi.kimi çocuk bir sürü dert başına bela aldın dedi,kimi fesatlanıp evime gelmeyi de kesti.
yani sen istersen profösör ol.bu sefer başka bir yerden açık bulmaya kalkarlar.hiç bulamayan geçmişine kadar iner emin ol.

sessiz kaldığın yada yeterli cevapları vermediğin için herkes senin hayatın üzerine yorum yapma hakkını görüyor sanırım kendinde.bu tür kıyaslamalara biraz sert ve anlamayanlara da kendi açıklarını göstererek cevap verirsen kimse birdaha cesaret edemeyecektir.Kırmak istemeyebilirsin ama inan bir kez yapsan sen bu kadar çok kırılmazsın...bu kadar çok eleştirildiğin için kendini eksik görüyorsun.bence bu kadar ince düşünebildiğine göre vasfın çok demektir.eleştiriler kesildiğinde güvenin de yerine gelecektir..
benim fikrim tabi ki....

kafanı yorma kim ne derse desin sen nasıl mutlu mesut oluyorsan öyle yaşa

kendini bilmeyen insanların yaptığı densiz şeyler bunlar.

takmayacaksın. senin üzerine çok geliyorlarsa arı gibi sokuyorsun lafları diye açıkça söyle. biraz biraz kendine gelirler. böyle ortamlara bu yüzden girmek istemiyorum anne/teyze/yenge/ vb/ hep bu şekilde moralimi bozuyor birisi canım sıkılıyor diye açıkça sitem edebillirsin.

çok teşekkür ederim kızlar azda olsa kendime geldim bende böyleyim değişemiyorum nedense insanları kırmak onları eleştirip eksik yanlarını bulup onlarla dalga geçmek bana göre değil çokmu safım ne anlamadımki:s

Dalga geçmek değilki bu..Bir kez açıkça uyarmalısın,gerekirse bir kez kırmalısın ki sen böyle defalarca kırılmayasın..Başka türlü bu kıyaslamaların biteceğini sanmıyorum..

canım benim, ne yazıkki o kadar kendini bilmez insan var ki etrafımızda.
Kıyaslamaların kimseye bişey kazandırmayacağını bilmeyen, boşa konuşan insanlar onlar.
Herkesin hayatı kendine , herkes kendinden sorumlu.
O okudu, o çalışıyor dedikleri insanların acaba ne eksikleri, ne sorunları vardır.
Senin yaşamaktan keyif aldığın, memnun olduğun bi hayatın var. Önemli olan bu.Gerisi boş.
O insanların, kendi saçma yorumlarıyla seni üzmelerine izin verme. Bir daha böyle bişey yapıp seni üzerlerse, uygun bi dille cevaplarını verirsin.İlla ki, kötü konuşup kırmak zorunda da değilsin.

herkes birilerini çekemediğinden,karşısındakinin başarılarını çekemeyip hazmedemediğinden açıklarını bulmaya çalışıyor göyaa..acımasızca eleştiriyor..halbukii bahsettikleri kendi açıkları..insan kendisindeki kusurları bir başkasında görür...yada şöyle diyeyim; insan kendisi nasılsa karşısındakini de öyle bilir demişler...bence hiç biriyle ilgilenme,sen zaten başarılarına başarı katmışsın,iki güzel evladın var..belli ki çevrendekiler "desinlere" çok giden tipler,böyle insanlar için kendini üzmeye değmezzyerimseniben

her yaptığına laf ediolarsaa emin ol seni çekemediklerindendir.boşwer güselimm hiç üzülmee.herkes dönsünn aynaya baksınn bi

eeee peki hic dusundunmu neden kiyasliyorlar neden elestiriyorlar? cunku bos degilsin! kaliten olmasa oyle yapmazlar
iki cocuktan sonra okuma azmi olan cok kadin yok benim bildigim!! benim cocugum yok universite okumadim ve hala okumaya hevesim yok... ama senin yapmak istedigin bir seyler var bosluklarini dolduramazsanda kimi zaman hevesini hic kirma her zaman bir cevabin olsun
ugrasmayin benimle de salla basindan

bende üniversiteye gidiyorum ve burda evli yada 40 yaşında bir çok öğrenci tanıdığım var,yani hiçbirşey için geç değil o lafları düşünüp üzüleceğine kendine moral ver hep daha iyisini yapmaya hep daha iyi olmaya çalış,kendini geliştir.arkadaşlar gibi bende seni kıskandıklarını düşünüyorum,bence düşüncelerin amaçların çok güzel ve biran önce uygula,

bu arada kızını mutlaka doktora götür bu bir hastalık adı trikomali gbi bişeydi tam hatırlamıyorum,kkda sabit bir konu araştır istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…