• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bütün kaynanalar böyle midir?

Yok kardeşim bunu yaşamayan anlamaz. Şimdi derler çocuğa bakıyor rahat bırakın kadını diye. Hatta hakaret edenler bile olur sana.
Ama kv mi severim kesinlikle. Zaten sevmesem çocuk da baktırmazdım..

Kv geçen kış haftaiçi bizde kalırken akşam yatar kalırdı. Hiç bir akşam yakında oturan oğluna veya bir arkadaşına çaya falan gitmezdi yorulduğu için.
Ben de zamanla eşimle hiçbir paylaşımımın kalmadığını farkettim. Bunu eşime güzelce anlattım. Zaman zaman hırçınlaştım bile..

En son çare ona da iyi gelir hem her akşam erkenden dinlenir diye yakında ev tuttuk. Aynı sokakta sayılırız.
Hem o da rahat etti. Zaten rahatlığı seven birisi..
Bence siz de böyle bir şey düşünün..
İnsan aile olduğunu unutuyor ya. Aynı sizin yasadiklarinizi yaşadım. Bir de her şeyin en iyisini ben bilirim tavırları yok mu insanı delirtiyor. Ben istemedim kendisinden bakmasını, kendi kendine zaten heveslendi iyi dedim baksın ama bazı şeyler burnumdan geldi resmen. Hep gelinler mı saygılı ve anlayışlı olmak zorunda anlamıyorum ki.

güzel bi dille eşimle paylaşmam lazım benim de bu durumu. vay efendim cocuguma gündüz bakıyormus bide akşam bakıcakmıs bakıcı bulsaymısım vs laflar.istisna durumlar ya ayda bi kere belki ya da ne bilim kayınvalidem genc birde halden anlaması lazım belkide en cok bu zoruma gidiyor benimde. aynın senin gibi eşimle bişey paylaşmıyorum paylaşamıyorum hırçınlaşıyorum bazen suratım asılıyo istemeden..

Bizim eşimle doğumdan sonra ilk sinemaya gidişimiz 18 ay sonra olmuştu mesela. Bebekle de sinemaya gidemezdik yani :)
Bir de 2 aylıkken hava almam için maç izlemeye gitmiştik ama kv daimi bakmıyordu o zaman ben lohusaydım daha.

Zaten çalışan anne iş saati dışında gezme uğruna çocuğunu ihmal etmek istemez. Vicdan azabı duyar. İstisnalar hariç tabi.

Ama sadece çift olarak zaman geçirmek de şarttır. Biz de bunu aralıklarla yapmak istiyoruz doğal olarak.

Bunun çaresi kv den beklenti içine girmek değil eşinizi işlemek.. Tıpkı burada bu durumu yaşamayanların sizi bencillikle suçmalası gibi olur..

Benim kv yalnız olduğu için yakınımıza taşındı. Sizinki hala evliymiş. Çocuk biraz büyüyünce bakıcı seçeneğini düşünün. Kv bir süre yanlarında durur hatta.

Yoksa böyle şeyler çiftler arasında soğukluğa sebep olur..

ahh canım benım halden anlamayan kv değil , onun hödük oğlu halden anlaması lazım ,

sen birşeyler planlasan nasıl tepki verir

Kayınvalidem hafta içleri bizde kalıyor bebeğime bakmak için annemde arada destek oluyor yatılı hastası var o yüzden düzenli gelemiyor. ben işe dönemeyecektim ama kayınvalidem ben bakarım dediği için işe döndüm.ama 2 ay içinde bunaldı panik atak vs yaşadı onu da anlıyorum zor kolay degil ama bizde ona güvendik çıktık yola. her neyse bu olaylardan sonra eşim annesinin üzerine fazlasıyla düştü.. o bunalmasın her akşam beraber dışarı cıkalım o bunalmasın gec saatlere kadar onla oturalım.. resmen eşimle aram açıldı o bunların hiç farkında değil.. bide eşime aranızda problem mi var diye soruyormus. sen gencecik kadınsın halden anlaman lazım ki eşiyle arası çok çok iyidir gezerler tatillere giderler başbaşa vakit gecirmekten hoşlandıını söyler...eee bizi de düşünsene BU AKŞAM ODAMDA TV İZLİM SİZ OTURUN DE. YADA DIŞARI CIKTIGIMIZDA SİZ ÇIKIN BEN YORGUNUM DE ARADA... BİZE DE Bİ NEFES ALDIRSA.. YA KAÇ AYDIR BAŞBAŞA BİŞE YAPMADIK EŞİMLE AKŞAM ÇIKIN SİNEMAYA GİDİN GEZİN DE. BEBEGİM UYUMLU Bİ BEBEKTİR SORUN CIKARMAZ.. eşim annesi bunalıyor diye bi kere bebegi bırakıp çıkalım diyemiyor.. ayda bir yaa hiç mi düşünmez aklına gelmez mi aklım almıyor.
Canm kaynvaliden baska sehirden gelip bakiyosa esin hakli cunku evini duzenini bozdu sikilip bunaliyodur aksama kadar.yok sizinle ayni sehirdeyse evi sen haklisin

kayınvalidemi istememe mevzusu değil hani o da genc anlamsı lazım arada bizi diye düşünüyorum.. onu da anlıyorum evet zorlu bi süreç onun için ama gecici yani biraz bizi idare edicek kendi isteğiyle dedi bunu. o bunaldıgını dile getirip eşimin ilgisini daha fazla cektiği için ben dışlanmış kaldım fazlaca herşeyden..

sizi çok çok iyi anlıyorum aynı bizimkisi gerçi benim koca da odun o da alevliyo ateş alıyo ortalığı :))

Kayınvalidem hafta içleri bizde kalıyor bebeğime bakmak için annemde arada destek oluyor yatılı hastası var o yüzden düzenli gelemiyor. ben işe dönemeyecektim ama kayınvalidem ben bakarım dediği için işe döndüm.ama 2 ay içinde bunaldı panik atak vs yaşadı onu da anlıyorum zor kolay degil ama bizde ona güvendik çıktık yola. her neyse bu olaylardan sonra eşim annesinin üzerine fazlasıyla düştü.. o bunalmasın her akşam beraber dışarı cıkalım o bunalmasın gec saatlere kadar onla oturalım.. resmen eşimle aram açıldı o bunların hiç farkında değil.. bide eşime aranızda problem mi var diye soruyormus. sen gencecik kadınsın halden anlaman lazım ki eşiyle arası çok çok iyidir gezerler tatillere giderler başbaşa vakit gecirmekten hoşlandıını söyler...eee bizi de düşünsene BU AKŞAM ODAMDA TV İZLİM SİZ OTURUN DE. YADA DIŞARI CIKTIGIMIZDA SİZ ÇIKIN BEN YORGUNUM DE ARADA... BİZE DE Bİ NEFES ALDIRSA.. YA KAÇ AYDIR BAŞBAŞA BİŞE YAPMADIK EŞİMLE AKŞAM ÇIKIN SİNEMAYA GİDİN GEZİN DE. BEBEGİM UYUMLU Bİ BEBEKTİR SORUN CIKARMAZ.. eşim annesi bunalıyor diye bi kere bebegi bırakıp çıkalım diyemiyor.. ayda bir yaa hiç mi düşünmez aklına gelmez mi aklım almıyor.
Kv yerine bakıcı alın siz, alamıyorsanız da ağlamayın boş yere herşey istediğiniz gibi olmaz maalesef.
Benim de bebeğime kv ve annem bakıyor ben memnun etmeye çalışıyorum her yere götürüyorum yanımda sürekli gezdiriyorum kendiler gelip bakmak istesin diye ki öyle çok teşekkür ederler ama asıl ben pervane oluyorum aklım arkada kalmıyor diye

2 hafta öncesine kadar sizinle aynı şeyleri yaşıyordum hatta daha fazlasını.Herkes kendince haklı aslında ya durumu böyle kabul edeceksiniz yada çocuğunuzu baktırmayacaksınız ben başka bir çare bulamadım.Aynı ev içinde olmuyor.Bu konu olmasa İnan’ın huzursuz olacak başka bir konu bulacaksınız.Aile düzeni ister istemez alt üst oluyor.Çok zor gerçekten .Yaşamayan bilmez.Ama açıkcası bebeği bırakıp gezme fikri bana doğru gelmiyor sonuçta çalışıyorsunuz ve bebeğinizin babaannesine değil annesine ihtiyacı var.Ben heryere oğlumla giderim onunla gidemeyeceğim biryerse gitmeyiveririm.Tabi benim fikrim bu kolaylıklar dilerim

Bu isler zor.. anane babanne baksin ama birlikte kalmak asil sorun

Kusura bakmayın lafım size değil genele.kayınvalideye çocuk baktırıp da şikayet edenleri anlamıyorum.o iç rahatlıgı hiç bir gezmede hiç bir sinemada yok inanın.ya bizim gibi uzak memlekette olup da bir de bakıciya baktırsaydınız.ben ve benim gibi arkadaşlar ne eşle akşam cıkması ne nefes alması arar.çocuğunuza gül gibi bakılıyordur ne güzel.karşılığında bir kaç sene de eşnizle baş basa vakit geçirmeyiverin.

Hepsini okuyamadım da kv evde olunca zordur fakat biz başbaşa bir yere çıkalım ütopik geldi bana

Çocuğuma bakıcı baktı iş dışında bir yere gitmedim

Dışarı yemeğe vs de Bebek'le gittim ona uygun yer ve saate göre

Oğlum 8 yaşında hala eşinle Başbaşa sinemaya gitmedim

Bunu düşünüp kabul edip çocuk sahibi oldum

Kv bunalmıştır zira evde çocuk bakmak zor ama çözm akşam gezmesi vs değil

Kv evde iken bakıcı araştırıp bulunca biraz bebeği alıştırıp sonra da kv yi evine göndermek

Büyük konuşmayayım ama ileride torunlarıma bakmayı düşünmüyorum. Herkes başının çaresine baksın. Çocuklarıma zor bakıyorum tam rahat edeceğim zaman torun falan bakamam. Kayınvalideniz siz çalışma hayatına dönün diye bakarım demiş olabilir ama ona zor geldi demekki. İnsanları bu konuda anlamanız lazım. Siz çalılıyorsunuz tüm gün bebeğe bakıyor bir de siz sinemaya vs giderseniz baksın istiyorsunuz ohh ne ala. Fedakarlıksa herkes yapmalı fedakarlığı. Çocuğunuza baktığı için işten geldikten sonraki tüm yükü sizin sırtlanmanız lazım. Kadın zaten gündüz çocuğa bakarak yeterince fedakarlık yapıyor. Bencil olmayın lütfen

Ben bu gibi durumlarda en güzel çözümün bir bakıcı bulunup annelerin dönüşümlü olarak bakıcıya refakat etmesi olduğunu düşünüyorum.
Bütün kayınvaldeler aynı mı ? Diye sormuşsunuz.
Ben sizinle aynı durumda olsaydım kayınvaldem anlayış gösterip akşamları da çocuğuma bakar beni eşimle gezmelere gönderirdi.
Kendi annem de 'gündüzleri baktığım yetmedi gece de beni yoracaksın kızım? çocuklu kadın fazla gezmez, kır dizini otur çocuğuna bak' derdi.
Hayat ne garip değil mi?

Kocasını bırakıp gelmiş,bir zahmet onun gibi sizde feragat edin rahatınızdan

Ya bu çocuk zaten bir saatten sonra uyumuyor mu?Kayınvalide haftada bir uyuyan bebeğe göz kulak olsa ne olur?Bir yemek veya sinema en fazla kaç saat sürebilir sanki...kaç yaşında bu kadın ne garip yaaa...Benim annem saat 21den sonra iptal uyuyor ne bu enerjii çözemedim.

Back
X