bütün malzeme çöpe gitti :( tarhana hakkında

dilek7760

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
596
173
333
günaydın kk nın güzel hatunları
o kadar emek verip yaptığım kurusunda robottan geçireyim diye heves ettiğim tarhanam kupkuru olmuş robot bile çekemedi kokular geldi galiba robotu da yaktım
tek istediğim oğlumun bu yılki tarhanasını evde yapmaktı ama beceremedim galiba çok yeteneksizim en çokta onca malzeme heba oldu diye üzülüyorum israf ettim hepsini
aranızda bilenler vardır püf noktası nedir tarhananın. tekrar denesem mi yoksa hiç bulaşmasam mı bana yol gösterin kızlar yaa

Kuru olarak parca parca serdiginizde bir tutma suresi vardir onu.siz onu ayarlayamamissiniz demekki.cok fazla kuruttugunuz icin olmus.Cunku rondodan ya da el yordamiyla ufaladiktan sonra bile bir.sure kurutuluyor tarhana serilip

çok kurutmayacaktın,elle ufalanır olması gerekirdi.atmadınsa nemlendirip yeniden dene belki olur

tarhana yapmak sanattır bence..herkesin yapabileceği bir şey değil. imkansız değil ama ben hiç cesaret edip denemedim..
o yüzden püf noktalarını da bilmiyorum.keşke birinden yardım isteseydin.

çok kurutmayacaktın,elle ufalanır olması gerekirdi.atmadınsa nemlendirip yeniden dene belki olur

nemlendirmeye çalıştım onuda denedim ama olmadı bir türlü taş gibi yapana kadar kurutmuşum keserle üzerine vurmayı bile denedim son çare ama oda ufalamadı parçaladı biraz ama nafile

Kuru olarak parca parca serdiginizde bir tutma suresi vardir onu.siz onu ayarlayamamissiniz demekki.cok fazla kuruttugunuz icin olmus.Cunku rondodan ya da el yordamiyla ufaladiktan sonra bile bir.sure kurutuluyor tarhana serilip
evet öyle yapmam gerekiyormuş benim acemiliğim işte beceremedim taş olana kadar kuruttum

tarhana yapmak sanattır bence..herkesin yapabileceği bir şey değil. imkansız değil ama ben hiç cesaret edip denemedim..
o yüzden püf noktalarını da bilmiyorum.keşke birinden yardım isteseydin.
bendeki de cahil cesareti oldu zaten çok uğraştırıcı diye hiç yapmayı düşünmemiştim bi heves ettim sonuç böyle oldu

Keşke bir bilene danışsaydın. Hiç araştırmadın mı yapmadan önce?

Benim tarhanalarımı hala annem verir. Daha hiç denemedim ama annemden püf noktalarını öğrenip deneyeceğim. Yılların tecrübesi sonuçta.
Benim avantajım hamur tarhanayı daha çok sevdiğim için kurutup çekme derdim olmayacak. Hem dolapta muhafaza etmek de daha kolay.

Bir daha deneyeceksin yapa yapa öğreniliyor bu işler.

bende iki hafta evvel yaptım tarhanamı..internetten araştırdım tarfleri..bir yerde eğer çok kuru olduysa nemlendirebilirsiniz yazıyordu..birde ben robotun blendır kısmından geçirdim daha ince oldu ve çok kolay ufalandı..bir de öyle deneyin..olmasa bile çöpe atmayın sakın..parça olarak kalsın suya koyunca erir nasıl olsa..o şekildede pişirebilirsiniz heralde..

bende anne tecrübesi de yok maalesef annem hiç bilmez böyle işleri.. sen şanslısın

çok sinirlerim bozuldu ya öylede denedim biraz yumuşadı ama o haliyle bile erimedi blendırdan geçireyim dedim hiç olmadı çok beceriksizim galiba

canım bence üzerlerine nemli bir bez serip beklet bitaz..
tekrar çekmeyi dene sonra..
bu arada hiç beceriksizim deme..
beni mutfakta bi görsen, o tarhanaları öpüp başına koyarsın..

canım bence üzerlerine nemli bir bez serip beklet bitaz..
tekrar çekmeyi dene sonra..
bu arada hiç beceriksizim deme..
beni mutfakta bi görsen, o tarhanaları öpüp başına koyarsın..
gülümsettin beni valla:) elimin hamuruyla girmemem gereken bi işe girdim galiba ben
buz kırabilen bir robot varsa ancak onunla olur benim tarhana

Tarhanaya ne ne kadar koydun....hamur halindeyken de sertmiydi.?benim tarhanam super,ve tertemizzzz. Icenler kremami var icinde diyorlar.

bende anne tecrübesi de yok maalesef annem hiç bilmez böyle işleri.. sen şanslısın

Kendi kendine öğreneceksin o zaman. Bilen bir komşu akraba falan vardır mutlaka. İnternette de çok tarif var artık.

Benim halam 50 yaşına geldi hala annemden bekler. Anneninki de o hesap herhalde. Sevmiyorlar yapmayı.

Canim cok kurutup tas gibi olmadan robotta cekmen gerekitirdu. Fazla kurutmussun. Ama tabiki ziyan etme. Azicik islatarak yumusatip oyle cek robotla sonra kurut rekrar. Bu dahakine kururken hep kontrol et. Azicik kurudukca elinle kucult hep. Kocaman kicaman kalmasin yani. Sonra da tas gibi olmadan robota al hemen. Ama bunu sakin ziyan oldu diye atma. Sakin sakin. Benim basuma gelmedi ama bloglarda hafif islatarak robottan gecirdiklerini okumustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…