çok kurutmayacaktın,elle ufalanır olması gerekirdi.atmadınsa nemlendirip yeniden dene belki olur
evet öyle yapmam gerekiyormuş benim acemiliğim işte beceremedim taş olana kadar kuruttumKuru olarak parca parca serdiginizde bir tutma suresi vardir onu.siz onu ayarlayamamissiniz demekki.cok fazla kuruttugunuz icin olmus.Cunku rondodan ya da el yordamiyla ufaladiktan sonra bile bir.sure kurutuluyor tarhana serilip
bendeki de cahil cesareti oldu zaten çok uğraştırıcı diye hiç yapmayı düşünmemiştim bi heves ettim sonuç böyle oldutarhana yapmak sanattır bence..herkesin yapabileceği bir şey değil. imkansız değil ama ben hiç cesaret edip denemedim..
o yüzden püf noktalarını da bilmiyorum.keşke birinden yardım isteseydin.
Keşke bir bilene danışsaydın. Hiç araştırmadın mı yapmadan önce?
Benim tarhanalarımı hala annem verir. Daha hiç denemedim ama annemden püf noktalarını öğrenip deneyeceğim. Yılların tecrübesi sonuçta.
Benim avantajım hamur tarhanayı daha çok sevdiğim için kurutup çekme derdim olmayacak. Hem dolapta muhafaza etmek de daha kolay.
Bir daha deneyeceksin yapa yapa öğreniliyor bu işler.
bende iki hafta evvel yaptım tarhanamı..internetten araştırdım tarfleri..bir yerde eğer çok kuru olduysa nemlendirebilirsiniz yazıyordu..birde ben robotun blendır kısmından geçirdim daha ince oldu ve çok kolay ufalandı..bir de öyle deneyin..olmasa bile çöpe atmayın sakın..parça olarak kalsın suya koyunca erir nasıl olsa..o şekildede pişirebilirsiniz heralde..
günaydın kk nın güzel hatunları
o kadar emek verip yaptığım kurusunda robottan geçireyim diye heves ettiğim tarhanam kupkuru olmuş robot bile çekemedi kokular geldi galiba robotu da yaktım
tek istediğim oğlumun bu yılki tarhanasını evde yapmaktı ama beceremedim galiba çok yeteneksizimen çokta onca malzeme heba oldu diye üzülüyorum israf ettim hepsini
aranızda bilenler vardır püf noktası nedir tarhananın. tekrar denesem mi yoksa hiç bulaşmasam mı bana yol gösterin kızlar yaa
gölgede kuruttum dışarısı çok toz balkonuma bile seremedim evin içinde kuruduGüneştemi kuruttunuz acaba annem hep gölgeye serer.
gülümsettin beni valla:) elimin hamuruyla girmemem gereken bi işe girdim galiba bencanım bence üzerlerine nemli bir bez serip beklet bitaz..
tekrar çekmeyi dene sonra..
bu arada hiç beceriksizim deme..
beni mutfakta bi görsen, o tarhanaları öpüp başına koyarsın..
umut var mı diyosun çok sevindim :)keşke ıslatıp bekleseydiniz
hiçte üzülmeyin yapa yapa öğreneceksiniz
bende anne tecrübesi de yok maalesef annem hiç bilmez böyle işleri.. sen şanslısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?