bütün malzeme çöpe gitti :( tarhana hakkında

tarhana yapmak sanattır bence..herkesin yapabileceği bir şey değil. imkansız değil ama ben hiç cesaret edip denemedim..
o yüzden püf noktalarını da bilmiyorum.keşke birinden yardım isteseydin.

yapa boza öğrenilir.... arada ziyanda edilir...

nemlendirmeye çalıştım onuda denedim ama olmadı bir türlü taş gibi yapana kadar kurutmuşum keserle üzerine vurmayı bile denedim son çare ama oda ufalamadı parçaladı biraz ama nafile

upsss nolmuş o bina yapılır onla keserle bile başedemediysen sağlam bir harç yapmışsın :) şaka şaka bende denicem iyi çalışayım bari dersime..

Tarhanaya ne ne kadar koydun....hamur halindeyken de sertmiydi.?benim tarhanam super,ve tertemizzzz. Icenler kremami var icinde diyorlar.

hamur kıvamlıydı yani çok sert değildi kaşıkla döktüm zaten o ana kadar herşey yolundaydı
yarım kilo domates yarım kilo soğan nane maydonoz 250gr kadar haşlanmış nohut kırmızı biber güzelce pişirdim sonra blendırdan geçirdim soğuduktan sonra süzgeçten geçirdim. yarım kilo kadar yogurt ekledim ve unu j-katıp yoğurdum 3kilo felan un vardı. hergün hamuru karıştırdım mayalandı 3 gün sonra kaşıkla döktüm
siz nasıl yapıyorsunuz?

Birde tarhana ayi eylulmus.Annem soyledim.Agustos sicaginda uygun degilmis pek.Bizim buralarda hep eylulde yapilir.

hafif ıslattım olmadı sıcak su koydum olmadı en son kaynatayım mı diye düşündüm tencerenin dibi tuttu
çıkan bulaşığa mı üzüleyim evdeki kokuya mı neye üzüleceğimi bilmiyorum
çok pişman oldum

Ben cok yaptim.annem ve kardeslerimlepaylastik.neredeyse 6 kg un kulkandim.bir bucuk kilo kirmizi biberi kabuklari soyulacak sekilde hasla soy ve robottan gecir.
Bir bucukkg koy domatesi,robottan gecir
Bir kg kurusoganida robottan gecir.
Iki kg ev yogurdu.
Kocaman bir legende ,ama kocamannnnnnn,atiyorum iki kg unu koy ortasini ac.tum malzemeyi koy.ve yogur.ve un ekleyerek yogur.ekmek hamuru gibi yap.ve uzerini kapat.sicak ortamda muhafaza et..her gun sabah aksam karistir..
Ve temiz bezlerini serr.yama yama dok.ve az kuruyunca cevir.az daha kurusun tas gibi sakin olmasin.robottangecir.ve iyice kurut.

Kaynatmaya çalışmışsınız, tencerenin dibi tutmuş, bir de şöyle deneyin, yaptığınız tarhananın bir kısmını ılık suda bekletin bir gece bakalım sabaha yumuşayacak mı, (bence biraz yumuşar ve bu şekilde robottan geçirip erimeyenleri de eritirsiniz) eğer yumuşarsa azıcık daha un katıp tekrar istediğiniz kıvamı elde edip bir kez daha kurutursunuz

Tarhana malzemeleriniz ve yapım aşamalarınız doğru sadece dediğiniz gibi fazla kurutmuşsunuz. Olur bunlar üzülmeyin. Bir dahaki sefere 2-3 saatlik aralarla hamurları her defasında küçülterek kurutun evin içindeyken yaklaşık 9-10saatte kuruyor dışarıya koyarsanız daha kısa sürer. Bi arkadaşın dediği gibi tarhanayı tekrar leğene alın üzerini geçecek kadar su koyun bir gece bekletin sanırım yumuşayacaktır. Yada tarhanalarınızı bu haliyle kullanın. Pişirmeden önce kuruluğuna göre belki 3 saat önce belkide bir gece evvel ıslatın ertesi gün pişirin. Atmayın ama eminim tadı çok güzel olmuştur.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim iyiki varsınız kızlar..
dün bir miktarını pişirdim gerçekten tadı çok güzeldi hemde ekşi değildi.çok beğendim ama kalan malzeme yumuşamak bilmedi bir türlü yoksa tekrardan kurutmayı düşünmüştüm olmadı
kısmet olursa az bir miktar daha yapmaya karar verdim çünkü oğluma kendi yaptığım tarhanayı içirmek çok büyük zevk verdi bana:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…