tarhana yapmak sanattır bence..herkesin yapabileceği bir şey değil. imkansız değil ama ben hiç cesaret edip denemedim..
o yüzden püf noktalarını da bilmiyorum.keşke birinden yardım isteseydin.
nemlendirmeye çalıştım onuda denedim ama olmadı bir türlütaş gibi yapana kadar kurutmuşum keserle üzerine vurmayı bile denedim son çare ama oda ufalamadı parçaladı biraz ama nafile
Tarhanaya ne ne kadar koydun....hamur halindeyken de sertmiydi.?benim tarhanam super,ve tertemizzzz. Icenler kremami var icinde diyorlar.
:)benim gibi kötü örnekleri de oku iyi düşün benceyapa boza öğrenilir.... arada ziyanda edilir...
upsss nolmuş o bina yapılır onla keserle bile başedemediysen sağlam bir harç yapmışsın :) şaka şaka bende denicem iyi çalışayım bari dersime..
Güvenilir birinden hazır al geç...
:)benim gibi kötü örnekleri de oku iyi düşün bence
Canim cok kurutup tas gibi olmadan robotta cekmen gerekitirdu. Fazla kurutmussun. Ama tabiki ziyan etme. Azicik islatarak yumusatip oyle cek robotla sonra kurut rekrar. Bu dahakine kururken hep kontrol et. Azicik kurudukca elinle kucult hep. Kocaman kicaman kalmasin yani. Sonra da tas gibi olmadan robota al hemen. Ama bunu sakin ziyan oldu diye atma. Sakin sakin. Benim basuma gelmedi ama bloglarda hafif islatarak robottan gecirdiklerini okumustum.
umut var mı diyosun çok sevindim :)
Ben cok yaptim.annem ve kardeslerimlepaylastik.neredeyse 6 kg un kulkandim.bir bucuk kilo kirmizi biberi kabuklari soyulacak sekilde hasla soy ve robottan gecir.hamur kıvamlıydı yani çok sert değildi kaşıkla döktüm zaten o ana kadar herşey yolundaydı
yarım kilo domates yarım kilo soğan nane maydonoz 250gr kadar haşlanmış nohut kırmızı biber güzelce pişirdim sonra blendırdan geçirdim soğuduktan sonra süzgeçten geçirdim. yarım kilo kadar yogurt ekledim ve unu j-katıp yoğurdum 3kilo felan un vardı. hergün hamuru karıştırdım mayalandı 3 gün sonra kaşıkla döktüm
siz nasıl yapıyorsunuz?
:) çok sevimlisin çok yaşa bencetarhanın yapıldıgını daha yeni öğreniyorum.. çok cahilim keşke ölsem
ılahı ıyı guldurdunuz benı cok yasayıntarhanın yapıldıgını daha yeni öğreniyorum.. çok cahilim keşke ölsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?