• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bütün sorumlulukların küçük geline yüklenmesi

Evlendin diye tüm ailesine hizmet etmek zorunda değilsin. Eltinin annesine gitmek zorundada değilsin. Eğer kV bu kadar ince düşünceli ise kendi yapsaydı ya da satın almayı düşünseydi. Yapmayın Allah aşkına aile olmak için evleniyoruz birilerinin gözüne girmek için değil.

Merhaba. 8 aylik evliyim. Esimle severek evlendik. Ama son zamanlarda bütün yük bana yükleniyor sanki. Benden büyük eltim var. Çocuklu ve hamile olduğu icin yemek vs isler bana kaliyor ve esim bu konuda bana hic anlayis gostermiyor. Mesela eltimin annesine yemege giderken kayinvalidem tatli yapip goturelim dedi (benim yapmami istedi) bende hazir aliriz yada goturmeye gerek yok nasilsa yapicaklar dedim esimde beyza yapar biseyler o guzel yapiyo diyip atladi. Esimle bu konuyu konusmama rağmen beni haksiz buluyo, eltim cocugum var diyip kenara cekiliyo esime yoruldum desem sen cocuk mu doğurdun ne yorulmasi diyor. Ne kadar aciklasam da kotu olan ben oluyorum.
Kiyamam size ben de küçük gelinim şuan eltimin kaynanamla arası iyi değil o yüzden her iş bana kaliyo kaynanam ona soyleyemiyor herşeyi benden bekliyor benim de başıma belada.. ama sen neden eltinin annesine giderken tatlı yapicakmissin ki ne alaka kendi annesini de o düşünsün bı zahmet yapma bence

Öncelikle misafirliğe giderken eli boş gidilmez. Hazır ya da ev yapımı mutlaka bir şey götürülür. Onlar nasılsa yapar demek olmamış. Eşin Beyza yapar dediğinde hiç ugrasamam valla yorgunum hazır alırız diyebilirsiniz çok istemiyorsanız. Son olarak da eltiniz hamileymis. Müsamaha gösterilmesi normal değil mi? Siz hamile olsanız ve sizden yemek beklense eminim ona da bozulur ve konu acardiniz.

Öncelikle misafirliğe giderken eli boş gidilmez. Hazır ya da ev yapımı mutlaka bir şey götürülür. Onlar nasılsa yapar demek olmamış. Eşin Beyza yapar dediğinde hiç ugrasamam valla yorgunum hazır alırız diyebilirsiniz çok istemiyorsanız. Son olarak da eltiniz hamileymis. Müsamaha gösterilmesi normal değil mi? Siz hamile olsanız ve sizden yemek beklense eminim ona da bozulur ve konu acardiniz.
Eltim bi tek bize karsi hamile. Kendi arkadaslari ailesi geldiginde masa full dolu ve asiri sosyal. Saglik sıkıntısı yok. Ama ne zaman kayinvalidemde bisey olsa o hamile ama gezerken degil

Kiyamam size ben de küçük gelinim şuan eltimin kaynanamla arası iyi değil o yüzden her iş bana kaliyo kaynanam ona soyleyemiyor herşeyi benden bekliyor benim de başıma belada.. ama sen neden eltinin annesine giderken tatlı yapicakmissin ki ne alaka kendi annesini de o düşünsün bı zahmet yapma bence
Kayinvalidem masayi toplamaya yardim et dedi. Topladim. Eltim oturdu sadece. Kayinvalidem geldi bana yardim ediyo eltim oturuyo oylece

Evlendin diye tüm ailesine hizmet etmek zorunda değilsin. Eltinin annesine gitmek zorundada değilsin. Eğer kV bu kadar ince düşünceli ise kendi yapsaydı ya da satın almayı düşünseydi. Yapmayın Allah aşkına aile olmak için evleniyoruz birilerinin gözüne girmek için değil.
Giderken aliriz dedim onlar yasli insan hazır seyler dokunur dedi eşimde beyza yapar dedi

Merhaba. 8 aylik evliyim. Esimle severek evlendik. Ama son zamanlarda bütün yük bana yükleniyor sanki. Benden büyük eltim var. Çocuklu ve hamile olduğu icin yemek vs isler bana kaliyor ve esim bu konuda bana hic anlayis gostermiyor. Mesela eltimin annesine yemege giderken kayinvalidem tatli yapip goturelim dedi (benim yapmami istedi) bende hazir aliriz yada goturmeye gerek yok nasilsa yapicaklar dedim esimde beyza yapar biseyler o guzel yapiyo diyip atladi. Esimle bu konuyu konusmama rağmen beni haksiz buluyo, eltim cocugum var diyip kenara cekiliyo esime yoruldum desem sen cocuk mu doğurdun ne yorulmasi diyor. Ne kadar aciklasam da kotu olan ben oluyorum.
Kiyamam size ben de küçük gelinim şuan eltimin kaynanamla arası iyi değil o yüzden her iş bana kaliyo kaynanam ona soyleyemiyor herşeyi benden bekliyor benim de başıma belas
Kayinvalidem masayi toplamaya yardim et dedi. Topladim. Eltim oturdu sadece. Kayinvalidem geldi bana yardim ediyo eltim oturuyo oylece
Seninki yine iyiymiş benim eltimin çocuğu da yok ama hep bana kaliyo iş güç .

Öf hamile kadın çocuğu var ne vicdansızsınız be

:)) Kaynın varsa hemen evlendirin

Ahaha ben de en küçük eltiyim.
Eşimin ailesi de hem hep birlikte olmak isterler hem de baya ataerkiller.
Valla be düşündülerse düşündüler bilemiyorum, ben öyle ayıp olmayacak kadar yardım ettim o kadar, öyle hizmet için kendimi paralamadım.

Ne oldu, o ailesine kıyamayan eşim daha fazla yardım etti, benim payıma bırakılan işleri birer birer kendi üzerine aldı.

Eşin çok ailesini düşünüyorsa elini taşıb altına koysun. Elti sana işleri kitliyorsa siz de az görüşün.

Eltim bi tek bize karsi hamile. Kendi arkadaslari ailesi geldiginde masa full dolu ve asiri sosyal. Saglik sıkıntısı yok. Ama ne zaman kayinvalidemde bisey olsa o hamile ama gezerken degil

Artik bu mesajdan sonra eltinizi kiskandiginizi düsünüyorum. Sonucta bisey yapmamasina ragmen hem esinden hem kv'denizden saygi görüyor.

Siz tabiri aciz kendinizi yirtiyorsunuz ve ona ragmen "sanki naptin, cocuk mu dogurdun" diye bir ese sahipsiniz.

Yoksa hamile ve cocuklu kadinin is yapmamasinin batmasinin baska aciklamasi olamaz.

Bir defaya mahsus söyledi iseler problem etmezdim. Hele eşimin özellikle beğendiği bir tatlı falan ise istediği hoşuma bile giderdi (yemeğimi de tatlımı da pek beğenmez kendisi çünkü :D )

Ama eşinin "çocuk mu doğurdun sen " lafı bütün iyi niyeti ortadan kaldırıyor. Söylemek var söylemek var. Bitanem senin tatlın çok güzel oluyor da o yüzden istedim dese dili kopuyor sanki. Eltin çocuk doğurdu da sana mı doğurdu sanki. Dışarıya bu kadar düşünceli olan biri eşini başının üstünde taşımalı ama nerde..

Bize yemege gelirler. Kayinvalidem bana mutfakta yardim eder. Eltim oturur sadece. Mutfaga geldi bi keresinde. Siz nasilsa mutfaktasiniz ben kalabalik etmiyim diyip oturdu.
Senin derdin eşinin patavatsızlığı değil ki , ben yapıyorsam eltim de yapacak derdi. Sen de yapma kardeş eltiyi de rahat bırak. Ben eltimi severim bir problemimiz de Yok , yurtdışındalar zaten yazın bir ay gelir kv evinde deli gibi temizlik yapar. Her sofrayı kurar kaldırır, yemek yapar, her gün süpürge çıkarır, tuvalet banyo falan... bir iki eşlik edeyim dedim işin sonu gelmedi. Sonunda o yaparken ben balkona falan kaçtım. Temizlik yapmayı sevmiyorum. Kendi evimde süpürgeyi haftada bir ancak çıkarıyorum. Milletin evinde dört dönemem. Ben temizlik yapıyorum sen ne iş dese , sana yap diyen mi var sen de otur derim.

Sen rahat edemiyorsan yap , yapmayıp rahat edene karışma ama ;)

Ya herkes ne kadar cok caninin kiymetini bilir olmus..hamileyim ve ona ragmen birsey yapmam gerekse yaparim.. sana misafirlige gitsem iki dk oturup ne is varsa yapmaya baslarim maalesef genetik bendeki..kv yede oyleydim.. bi daha yanina gittigimde nasil olur bilmem ama.. cunku cok sey yasadik cok sey gecti aramizda... icimden gelmez bu saatten sonra herhalde.. esinin emri vakii yapmasi ayrica garip..

açıkcası ben evime gelen hamile ya da bebekli bir kadından asla yardım beklemem,
hatta yapacak olsa ben otur derim kabul etmem,
onlar yeterince yoruluyorlar bari misafirlikte rahat etsinler diye düşünüyorum.
ama bunu yüksünüyorsam da davet etmem.
zaten normalde de misafir ağırlamayı sevmem çok nadiren birilerini çağırırım, tavsiye ederim :)
+ 1

Sen de yapma..esin beyza yapar diyorsa sen de atla.hayir su an yapamam cok yorgunum.de...ne yaptin .derse .yaptim iste birseyler..de bastir onu.. esin baska turlu anlamayacaga benziyor.. eltin isi biliyorsa sen de ogren biraz isine geldigi gibi oynamayi. Devir o devir..yoksa cok yersin kendini..ustune gelenin ustune gideceksin.

Ben bu kadar miç miç ortamları saçma buluyorum.. eltimin ailesinin evin de ne işim var, kv gitsin siz gitmek zorunda değilsiniz..
Bir de erkekler şu kadın işlerine karışmıyorlar mı hepten sinir harbi..

Herkes bir değil ama söylediginiz işler basit, iş tabir edilecek düzeyde değil (masa toplama, bi tatlı yapma , bulaşık halletmek filan )

Yani hergün sizde değil ya bu insanlar onlardan önce eşinizle konuşun benim yerime konuşma diye..

Bu cocugum var diyip kenara cekilenlere bende ayri gicik oluyorum. Halbiki buyukler varken ver cocugu buyuklerden birine yada babasina sende bir isin ucundan tut. Cok haklisiniz bu konuda. Sagolsun benim esim bu durumu bir kac defa fark etmis ve artik bana birsey yaptiricaklari zaman didemin beli agriyor yapacaksa herkes yapsin diyor. Suc esinde ailesinin yaninda birkere agzini acsa o yenge hanim bakin nasil isin ucundan tutar.

Back
X