Onu bırakmayı hiç düşünmedim. Ama durum o kadar karıştı ki erkek arkadaşım geri gelmem diyo benim orda senden başka kimsem yok artık diyo. Bu durumda benim ailem de sorun cıkarıcak. Ne yapılabilir
Bir derdim var ama çözüm bulamadım. 1.5 yıllık bi ilişkim var. 10 senedir tanıdıgım biriyle. Ailesinin beni istemedigini biliyodum. Son bikaç aydır bu durum gündemdeydi ama bi şekilde denge kurmaya çalışıyoduk. En son 1 hafta önce olay büyüdü. Sevgilim evi terk etti. Cünkü babası bana o...pu demiş. O da bunu yediremeyip evi terk etmiş. Annesi annemim önünü kesip oglunun gittigini ve benim yüzümden gittigini söylemiş. Babası gece saat 4lere kadar kapımda bekliyo. Ya oglumun yerini söyle ya da babanla konusurum diyo. Annesiyle konstum ailesine karsı cok büyük bi saygım vardı ama yaptıgı 2yüzlülüğü görünce o saygıyı kaybettim. Şuan sevgilimn nerde oldugunu ve numarasını benden basla kimse bilmiyo. Bende ne kadar ugrasırsam ugrasayım geri döndüremiyorum. Ailesi beni sucluyo. Halbuki bugüne kadar ne zaman erkek arkadasım ailesiyle sorun yasasa ailesini savundum. Şimdi ailesini savunmak zerre icimden gelmiyo. Kafam cok karıstı. Erkek arkadasımdan eminim ama ne yapmam gerektigini bilemiyorum. Var mı bu durumu yasayan ?
bana o... diyen adamı kim olursa olsun parçalarım valla kaldıki oğluyla kaçmayı düşünücem ayrıca baban görmüyormu bu adam kim saat 4 e kadar bu kapıda yada rahatsız olan kimse yokmu. benim babam olsa çoktan kıyamet kopmuştu ortada anlatılmayan başka şeyler var bence
Erkek arkadaşınız çalışıyor mu , okuyor mu ? Sizin okulunuz bitti mi ? Çalışıyor musunuz ? Yaşlarınız kaç ? Sadece burada paylaştığınız kadarını göz önünde bulundurarak aileniz sorun çıkarmasa bir sorun olduğunu düşünmelisiniz.
Etle tırnak nasıl ayrılmazsa birbirinden çok uç örnekler dışında anne baba da evlatlarından ayrılmazlar. Çok acımasız gözükebilir ancak objektif olun biraz. Siz giderseniz neden geri dönmesin oğulları ? Şu anda yurtdışında mı ? Farklı bir il veya semtte mi ?
Karşı tarafın yerine düşünmemelisiniz. Siz sadece erkek arkadaşınızın anlattıklarını biliyorsunuz. Daha önce erkek arkadaşınız oldu ise ne olacak mesela ? Şu ana odaklanın. İleride evime gelene tabi hizmet ederim , onların istedikleri gelin olurum diye düşünmek için çok erken.
İnsanların istedikleri ve istekleri değişir. Başkalarının istediği insan olurum düşüncesini bir kenara bırakın. Kendinizde değiştirmek istediğiniz bir yön varsa bunu değiştirip değiştirmemek sizin kararınız. Beni kabullensinler düşüncesiyle olmadığınız birine dönüşmeye mi çabalayacaksınız ?
Şu an asıl önceliğiniz ailenizin ve kendinizin güvenliği olmalı. Erkek arkadaşınızın babası halen evinizin önünde gece 4 lere kadar bekliyor ise şu an düşünmeniz gereken daha önemli konular var.
Burda önemli olan erkek arkadaşının tutumu, sana ne kadar sahip çıkabildiği, bunu ne kadar devam ettirebileceği ? 2 gün sonra zora gelip ilk fırsatta seni incitip incitmeyeceği. "Vay senin için ailemle ters düştüm" deyip - demeyeceği ? O duruşunu bozmazsa aile bir şekilde oğullarını kaybetmemek için kendini düzeltmek durumunda kalabilir. Ama bu "düzelmeler" hep göstermelik, içten içe kin duyup en ufak fırsatta hangi "hatanı" yakalarız diye sinsice hareket edebilirler. Ayrıca, onlar seni değil bu hadsiz sözleri ve tutumlarıyla sen onları istemeyecek durumdasın bence. Dilerim kızları vardır ve dilerim hayat hiç bir şeyi karşılıksız bırakmadığı gibi onlara da senin yerine ağır bir cevap vermez.
Sehir dısına gitti. Onları istedikleri gibi biri olmam. Sadece benim yapımda da evime gelene hizmet etmek var demek istedim. Sadece erkek arkadasımdan degil aikesinden de durumu dinledim. Erkek arkadasım oldugunda onunla yattım kalktım cnkü üniversite okuyorum diye düsünüyolar. Bir nevi iftira gibi. Kendileri düsünüp inanıyo
Kızları var ama yazık. Benim yasadıgımı yasamasını istemiyorum. Ben ailesini zaten istemiyorum. Olur da evlenirsek görüsmem diye de söyledim
Diğer sorduklarıma da yanıt verirseniz , bizler de ona göre yorumda bulunabiliriz. Alıntıladığınız mesajdaki diğer soruları sanırım önemsiz gördünüz.
Unutmayın ne siz ne de karşınızdaki erkek ağaç kovuğundan çıkmadı. Olur da evlenirsek kısmına gelene kadar çok daha ciddi sorunlar var ortada , görmek istemeseniz de.
Ben ailesini zaten istemiyorum deyip kenara çekilmeniz çokta mümkün olmayacaktır. 4. veya 5. derece akrabalar değil bahsettikleriniz ; erkek arkadaşınızın anne ve babası.
Bunu bir paket program gibi düşünebilirsiniz. Paketten bunu alayım gerisini istemiyorum deme şansınız yok. Ve esasen şu anda sevdiğiniz erkek arkadaşınızı da o aile yetiştirip bugünlere getirdi.
Oturdugunuz mahallede yükses sesle oglum bi orospu icin evi terk etti diye bagırılsa o aileyi ister miydiniz ? Erkek arkadasıma bugüne kadar istedikleri herseyi yaptırdılar. Burda calıs burda oku bu bölümü oku. Bizden baska kimseye yakın olma. Arkadasın olmasın. Biz evlenicegin zaman sama söyleriz gibi davrandılar. Köle mi bu cocuk ?
Bence durum bu kadar basit değil... Sen bir yerleri eksik anlatıyorsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?