büyük bir sorunum var..:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ay_c
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ay_c

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2013
13
0
6
35
Afyon
slm herkese yeni üye oldum fikirlerinize çok ihtiyacım var...
bunu yazmaktada çok zorlanıyorum ama derdimi birilerine anlatıp akıl almam gerekiyor...
19 yaşındayım temizligime çok dikkat ediyorum sürekli duş alıyorum parfüm v.s herşey aklınıza gelebilecek herşeyi denedim bi yerde biraz sabit oturunca kokuyomusum gibi hissediyorum ki böyle bişey var dolaylı olsada yüzüme çarpıldı bu inanın ne yapacagımı bilmiyorum dr gittm ilgilenmedi bi hastalıgın yok dedi ama ben hastaymışım gibi hissediyorum kendime ne güvenim kaldı ne bişey yanlız kalmak istiyorum sürekli kendimden nefret ediyorum dahada ilerisi gerçekten ölmek istiyorum...

her insanın kendine has bi ten kokusu olur. Sizinki de öyledir belki. :26:

Çok terlememeye dikkat et. Hergün duş al. Bir de giydiğin kıyafetleri ayrıca havalandır. Ertesi gün aynı şeyi giyme mesela. Ben çok fazla terleyebilen bi insan değilim ama giydiğim herşeyi gün boyu havalandırmaya özen gösteririm. hemen katlayıp kaldırmam.
Roll on falan da kullanıyorsunuzdur büyük ihtimal.

Dışarı çıkmadan bi güzel duşunu al temiz tenine şööle parfümünü sık bir güzel ohh miss. Hala da oluyorsa bilmiyorum ne yapılabilir daha

roll on la parfümle kardeş oldum zaten de hiçbiri çözüm degil nefret ediyorum kendimden ..

anlamadım ben seni rahatsız eden ten kokun mu yoksa terleyip kötü koktuğunu mu düşünüyorsun :44:

Teni kötü kokan insanları duymuştum, bilemiyorum ki zor bir durum gerçekten. Sen 24 saat etkili antiperspirant deodorantlar kullan, ikinci güne aynı kıyafeti giyme ve gün aşırı duş almaya özen göster kardeşim. Allah yardımcın olsun zor bir durum, mutlaka çaresi vardır öyle sürüp gitmez moralini bozma düzelecektir muhakkak. O doktor ilgilenmediyse başka doktora git. Cildiyeye görün bi de istersen...

kişisel temizliğie önem veriyorsan her gün duş alıp çamaşır değiştiriyorsan neden kokasın ki . belki ağzından geliyordur mide sorunu olanları ağız kokusu olurmuş çok duydum birde dişince falan çürük varsa oda kokabilir ... ağız temizliğine dikkat etmiyor musun .. mutlaka bir sorun vardır ..

geceden duş alınca ertesi güne pek dayanmıyor onun için duşu sabahtan almak lazım, ayrıca düzenli epilasyon şart. ne kadar yıkansan da o uzayan kıl kokuyor, afedersiniz.

bir de pamuklu giyeceklerle daha rahat edersin, naylon giyme.

teşekür ederim ama düzelecegide yok..umudumda yok denemedigim şey kalmadı artık

yüzüme çarpıldı demişssin ya ne dedi ki tam olarak? hani bu ne kokusu diye bi,r çıkarım yapmamıza yardımcı olması acısından sordum..

birde sen eve geldiğinde kendini kokladıgında (tuhaf bir cümle ama) almıyor musun bir koku?

dişçiye gitmiştim agız kokusu degilde tenle vücutla ilgili bişey gibi ne kadar yıkansamda temiz giyinsemde 10 dk ya aynı gibi hissediyorum

teşekür ederim ama düzelecegide yok..umudumda yok denemedigim şey kalmadı artık

canım ben merak edip internetten baktım şöyle yazıyor

Kokuyu önlemek için ne yapabilirim ?

- Daha çok yıkanmak iyi bir başlangıç olur . Kötü kokuyla mücadelenin en iyi yolu terin uzaklaştırılıp bakteriler tarafından yıkımı ve kokulu maddelere dönüşünü önlemektir….

- En etkili deodurantlar bakterileri öldürebilen Alüminyum veya Zinc (çinko)’li ürünlerdir.

- Pamuklu giyisileri tercih ediniz , naylon içeren giyisiler terin uzaklaşmasını engellediği için bakteriler için gereken ortamı hazırlıyor.

- Kafein içeren kahve, kola ,çikolata gibi maddelerin kullanımı apokrin salgısı arttırarak keskin kokunun artmasına neden olurlar.

- Baharat ,hardal,eski peynir,yumurta,kızartmalar,salam ve sosis gibi yiyeceklerden kaçının .

- Bakteri gelişimini durdurmak için koltuk altı ve genital bölgeye lazer epilasyon düşünülebilir.

- Lokal antibiyotik içeren kremler ve antiseptik sabun kullanımı bakterilerin çoğalmasını sınırlayarak faydalı olabilir.

Lazerle tedavi edilir mi ?

Lazerler keskin kokunun kontrolunde kullanılabilen etkin bir yöntemdir.

umarım işine yarar

yediğiniz şeylerle alakalı olabilir bu koku.çünkü örneğin pastırma sucuk ya da baharatlı şeyler yiyince terlemesek bile ağır kokabiliyor insan.Genelde yediğiniz yemekler baharatlıysa ,misal biber salçası filan kullanıyorsanız yemeklerde onla alakalı olabilir diye düşünüyorum.çünkü dışardan yaptıklarınız fayda etmiyorsa içerden çözmek gerek

böyle yanımda duyabilecegim şekilde ne kokuyo kim kokuyo gibi konuşmuşlardı yakın arkadaşlarımda beni kırmaktan çekiniyolar falan diye düşünüyorum bazende diyorum neden biri bişey demiyo omzuma başını koyuyo gelip sarılıyo rahatsızda mı olmuyo böyle düşüne düşün ekafayı yedim ..
almıyorum ama öyle hissediyoruöm.

Son düzenleme:

teşekür ederim sagoluın

Bu kadar dikkat etmene ragmen temizliğine bu sorun oluyorsa bence başka bir doktora daha gitmelisin. Ter bezlerin fazla çalışıyor olabilir. Hormanal ya da yediklerinle ilgili bir şey olabilir. ÇOK fazla soğan sarımsak pastırma vb. şeyleri yiyen insanların tenlerine yansıdıklarını biliyorum bu tür kokuların.
Bence psikolojikman öyle hissediyorda olabilirsin. Okuyor musun çalışıyormusun?
Üzülme iyi bir doktora git çözülmeyecek bişey değil :)

yukarıda bir arkadaşımız doktorun verdiği bir losyondan bahsetmiş.. başka bir doktora giderek şansını dene derim..

çünkğ bizim buradan diyeceğimiz kokulu duş jelleri, banyo sonrası losyonları, kremler deodarantlar parfümler ... deokozmetik bir eczanede de uzmanlar oluyor bir fikir almak için girip sormalısın eğer seni bu kadar etkiliyorsa..

bir de bebekken tuzlamışlar mı seni?

Kıyafetlerini sık sık yıkatıyor musun? bir de madem boyle bir problemin var mecbur her gün yıkanacaksın.
sonra mis gibi kokular süreceksin. kimi 3 4 gün yıkanmaz kokmaz kimi günasırı kokabilir.
bir de yüzünü bi sabah bi gece sabunla belki yaglı bir cildin olabilir kokuyordur.
ve gidebilme imkanın varsa universite hastanesıne git erteleme yoksa ruhsal yonden kendini mehvedeceksin.
sürekli bir korku ile yasanmaz ki toplumdan soyutlamaya baslarsın yoksa kendi kendini.
Allah sifanı versin insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…