her insanın kendine has bi ten kokusu olur. Sizinki de öyledir belki. :26:
Çok terlememeye dikkat et. Hergün duş al. Bir de giydiğin kıyafetleri ayrıca havalandır. Ertesi gün aynı şeyi giyme mesela. Ben çok fazla terleyebilen bi insan değilim ama giydiğim herşeyi gün boyu havalandırmaya özen gösteririm. hemen katlayıp kaldırmam.
Roll on falan da kullanıyorsunuzdur büyük ihtimal.
Dışarı çıkmadan bi güzel duşunu al temiz tenine şööle parfümünü sık bir güzel ohh miss. Hala da oluyorsa bilmiyorum ne yapılabilir daha
slm herkese yeni üye oldum fikirlerinize çok ihtiyacım var...
bunu yazmaktada çok zorlanıyorum ama derdimi birilerine anlatıp akıl almam gerekiyor...
19 yaşındayım temizligime çok dikkat ediyorum sürekli duş alıyorum parfüm v.s herşey aklınıza gelebilecek herşeyi denedim bi yerde biraz sabit oturunca kokuyomusum gibi hissediyorum ki böyle bişey var dolaylı olsada yüzüme çarpıldı bu inanın ne yapacagımı bilmiyorum dr gittm ilgilenmedi bi hastalıgın yok dedi ama ben hastaymışım gibi hissediyorum kendime ne güvenim kaldı ne bişey yanlız kalmak istiyorum sürekli kendimden nefret ediyorum dahada ilerisi gerçekten ölmek istiyorum...[/QU
şu hayatta hiç bir dert ölmeyi isteyecek kadar büyük değil arkadaşım...kaldıki bu bahsettiğin sorununda çaresi vardır eminim...
yıllar önce bir arkadaşım aynı dertten muzdaripti artık insan içine çıkmak istemiyordu devlet hastanesindeki dr yapabileceğim bir şey yok deyince iyiden iyiye bunalıma girdi...sonra ailesinin ve bizim ısrarlarımızla özel bir hastaneye gitti...eczanede hazırlanan bir vücut losyonu verdi dr 6 ay kadar sonra sıkıntısı geçti...sende doktorunu değiştir inşaallah seninkide geçer...
anlamadım ben seni rahatsız eden ten kokun mu yoksa terleyip kötü koktuğunu mu düşünüyorsun :44:
Teni kötü kokan insanları duymuştum, bilemiyorum ki zor bir durum gerçekten. Sen 24 saat etkili antiperspirant deodorantlar kullan, ikinci güne aynı kıyafeti giyme ve gün aşırı duş almaya özen göster kardeşim. Allah yardımcın olsun zor bir durum, mutlaka çaresi vardır öyle sürüp gitmez moralini bozma düzelecektir muhakkak. O doktor ilgilenmediyse başka doktora git. Cildiyeye görün bi de istersen...
kişisel temizliğie önem veriyorsan her gün duş alıp çamaşır değiştiriyorsan neden kokasın ki . belki ağzından geliyordur mide sorunu olanları ağız kokusu olurmuş çok duydum birde dişince falan çürük varsa oda kokabilir ... ağız temizliğine dikkat etmiyor musun .. mutlaka bir sorun vardır ..
teşekür ederim ama düzelecegide yok..umudumda yok denemedigim şey kalmadı artık
yüzüme çarpıldı demişssin ya ne dedi ki tam olarak? hani bu ne kokusu diye bi,r çıkarım yapmamıza yardımcı olması acısından sordum..
birde sen eve geldiğinde kendini kokladıgında (tuhaf bir cümle ama) almıyor musun bir koku?
canım ben merak edip internetten baktım şöyle yazıyor
Kokuyu önlemek için ne yapabilirim ?
- Daha çok yıkanmak iyi bir başlangıç olur . Kötü kokuyla mücadelenin en iyi yolu terin uzaklaştırılıp bakteriler tarafından yıkımı ve kokulu maddelere dönüşünü önlemektir .
- En etkili deodurantlar bakterileri öldürebilen Alüminyum veya Zinc (çinko)li ürünlerdir.
- Pamuklu giyisileri tercih ediniz , naylon içeren giyisiler terin uzaklaşmasını engellediği için bakteriler için gereken ortamı hazırlıyor.
- Kafein içeren kahve, kola ,çikolata gibi maddelerin kullanımı apokrin salgısı arttırarak keskin kokunun artmasına neden olurlar.
- Baharat ,hardal,eski peynir,yumurta,kızartmalar,salam ve sosis gibi yiyeceklerden kaçının .
- Bakteri gelişimini durdurmak için koltuk altı ve genital bölgeye lazer epilasyon düşünülebilir.
- Lokal antibiyotik içeren kremler ve antiseptik sabun kullanımı bakterilerin çoğalmasını sınırlayarak faydalı olabilir.
Lazerle tedavi edilir mi ?
Lazerler keskin kokunun kontrolunde kullanılabilen etkin bir yöntemdir.
umarım işine yarar
slm herkese yeni üye oldum fikirlerinize çok ihtiyacım var...
bunu yazmaktada çok zorlanıyorum ama derdimi birilerine anlatıp akıl almam gerekiyor...
19 yaşındayım temizligime çok dikkat ediyorum sürekli duş alıyorum parfüm v.s herşey aklınıza gelebilecek herşeyi denedim bi yerde biraz sabit oturunca kokuyomusum gibi hissediyorum ki böyle bişey var dolaylı olsada yüzüme çarpıldı bu inanın ne yapacagımı bilmiyorum dr gittm ilgilenmedi bi hastalıgın yok dedi ama ben hastaymışım gibi hissediyorum kendime ne güvenim kaldı ne bişey yanlız kalmak istiyorum sürekli kendimden nefret ediyorum dahada ilerisi gerçekten ölmek istiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?