büyük hata ettim

Hanımlar bebeğim 4 aylık ve doğduğundan beri evde yüksek sesli TV açık. Arada izliyor da bebeğim. Çünkü tam TV nin karşısında duruyor yatagi. TV nin zeka geriliğine neden olabileceğini çoktandır biliyorum ama çevrem 'bırak baksın daha anlamaz o' dedikleri için, bir süredir dikkat etmiyordum. Büyük hata yaptım farkındayım. Bebeğime kim bilir ne kadar zarar verdim. Sizler bu TV sorununu nasıl cozdunuz?
Öncelikle sakin olun.
Zaten ilk 2 ay bebeğinizin görme mesafesi 40-50 cm.
4 aya gelene kadar da umuyoruz ki çok uykuda vakti olmuştur.
Kötü bir şey yapmışsınız. Ama iş işten geçtikten sonra düzeltmeye bakmalı.
Bebeğinizin karşısına geçin, günde en az 2 saat Aralıklarla konuşun.
1-2 saat masaj yapın, gıdıklayın, kolunu bacağını oynatın.
Bir daha da 1 yaşına kadar tv açmayın.
Yapabiliyorsanız sonra da açmayın ama ilk 1 sene özellikle uzak tutmalı bebeği.

:oha:
Ben o aylarda çok huysuzlanırsa kolik sesler açıyordum sadece. 2 aylık bebeğe ne telefonu ne şarkısı!
Söyle ona "çok uzak bir zaman değil bebek alışacak ve hep isteyecek pişman olursun" diye.. Tabi bunu yapan insan anlarmı bilmem. Sonra gelsin videolar gitsin oyunlar..
anlamıyor
nasıl koruyabşliriz ki artık heryerde radrasyon var dedi
daha da demem
bebişe üzülüyorum sadece

Sahsen ben bu tv olayina hic inanmiyorum. Tmm sabahtan aksama kadar acik dursun demiyorum ama cocuklar da tv izlemeli.

Bu zeka isi cocugun kendisine ozel birseydir.

Abimin oglu tv izlemeyi cok severdi. Kucucuktu devamli izliyordu. Ama 4 yasindayken 4 haneli rakamlari okuyabiliyordu. Ustelik kimse ogretmiyordu. Isin ilginc yani anasinifina bile gitmeden okumayi sökmustu. Kendi kendine.

Sonra okula basladi. Birinci sinif ikinci sinifta okulun en iyisiydi. Ucuncu sinifta ogretmeni abimi cagirdi. Bu cocugu iyi yerlerde okutun dedi. Kapasitesi kendi sinifindan yuksekti.

Simdi kolejlerde okuyor. Cocuk cok ama cok zeki. Ve halaa cok tv izler ;)

Sahsen ben bu tv olayina hic inanmiyorum. Tmm sabahtan aksama kadar acik dursun demiyorum ama cocuklar da tv izlemeli.

Bu zeka isi cocugun kendisine ozel birseydir.

Abimin oglu tv izlemeyi cok severdi. Kucucuktu devamli izliyordu. Ama 4 yasindayken 4 haneli rakamlari okuyabiliyordu. Ustelik kimse ogretmiyordu. Isin ilginc yani anasinifina bile gitmeden okumayi sökmustu. Kendi kendine.

Sonra okula basladi. Birinci sinif ikinci sinifta okulun en iyisiydi. Ucuncu sinifta ogretmeni abimi cagirdi. Bu cocugu iyi yerlerde okutun dedi. Kapasitesi kendi sinifindan yuksekti.

Simdi kolejlerde okuyor. Cocuk cok ama cok zeki. Ve halaa cok tv izler :KK66:

tv izlemek çocuğun zekasını azaltmıyor ki. genetik olarak zeki ise tv ile bitecek diye bir şey yok. tv ekranı, normal hayat gibi durağan olmadığı için bebeklerin çlcukların ilgisini daha çok çekiyor. sürekli ekranda bir değişim, yenilik, heyecanlı atraksiyonlar var. evdeki durağan hayat çocuklara sıkıcı geliyor onu izlerken ve normal yaşamlarına ilgi azalıyor. çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite eğilimini artırıyor. tv izleyen ve izlemeyen çocuklar arasında çok büyük farklar varmış bunu okul öncesi öğretmen olan kuzenim söylüyor. haftada 15 dk dan fazla izin vermeyin diyorlarmış çocuklara.

anlamıyor
nasıl koruyabşliriz ki artık heryerde radrasyon var dedi
daha da demem
bebişe üzülüyorum sadece

Üzüldüm gerçekten..
Ben asla olmaz, evimde tv olamaz diye kasan biri değilim. Her şey ölçülü olabilir. Benim telefonumda oğluma arada bir oynattığım balon patlatma oyunu var. Çok huysuzlanırsa, bir şey için çok inat ederse dikkatini dağıtmak için kullanıyorum. Ama çocuk uzun süre oturmuyor ki zaten uzun süre oynasın. 3-4 defa bızıklayıp kalkıyor bir yerleri dağıtmaya..
Bence ona uzmanların görüşlerinin alındığı videolar yazılar falan at.

tv izlemek çocuğun zekasını azaltmıyor ki. genetik olarak zeki ise tv ile bitecek diye bir şey yok. tv ekranı, normal hayat gibi durağan olmadığı için bebeklerin çlcukların ilgisini daha çok çekiyor. sürekli ekranda bir değişim, yenilik, heyecanlı atraksiyonlar var. evdeki durağan hayat çocuklara sıkıcı geliyor onu izlerken ve normal yaşamlarına ilgi azalıyor. çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite eğilimini artırıyor. tv izleyen ve izlemeyen çocuklar arasında çok büyük farklar varmış bunu okul öncesi öğretmen olan kuzenim söylüyor. haftada 15 dk dan fazla izin vermeyin diyorlarmış çocuklara.

Şahsen ben dikkat eksikliğim olduğunu ve bunun da televizyondan kaynaklandığını düşünüyorum.

Zekamda bir sorun yok ve meslek sahibi oldum, buna bakarak televizyonun zararı olmamış denmez ki.

Ya bu tv olayı bana çok kasinti geliyor açıkçası..
Annem çalışırdı ben okumayı kendi kendime trt izleyerek 4 yaşında öğrendim .
Çenem adamı bayiltir ne otizm teşhisi kondu
Ne konuşmam geri kaldı ne de gerizekalı oldum çok şükür..
Bunun yanında cevremde gördüğüm yaşıtlarımda otizm değil hepsi iş güç sahibi insanlar..
Çizgi film izleyerek ,çocuk programları seyrederek büyüdük.
Keza yeğenim de anneanne baktığı için kim oynasın eğitici oyuncaklarla ,kitaplarla bilmem nelerle il birincisi su anda çocuk 11 yaşında..
Bana saçma geliyo bu kadar hassasiyet .
Her şey hormonlu ,gdo lu tv tek başına etken değil ki bunda

Ben 15 temmuz’da doğum yaptım. Maalesef ilk 3-4 ay evde 7/24 haber veya tartışma programı açıktı. Zannediyorum ki benim bebe akşam haberlerine bağımlı oldu, ilerde haber spikeri olabilir. Neyse ortalık duruldu, haberler duruldu, ben de duruldum lanet olsun dedim kapattım televizyonu. Sen de kapat. Hatanın neresinden dönülürse kardır. Müzik dinleyin evde ses olsun istiyorsan.

Hanımlar bebeğim 4 aylık ve doğduğundan beri evde yüksek sesli TV açık. Arada izliyor da bebeğim. Çünkü tam TV nin karşısında duruyor yatagi. TV nin zeka geriliğine neden olabileceğini çoktandır biliyorum ama çevrem 'bırak baksın daha anlamaz o' dedikleri için, bir süredir dikkat etmiyordum. Büyük hata yaptım farkındayım. Bebeğime kim bilir ne kadar zarar verdim. Sizler bu TV sorununu nasıl cozdunuz?

Oğlum uyurken kapatırız, açacaksak da görmeyecek şekilde oturturuz. Çocuk söz konusuysa milletin lafı dinlenmez, dinlemedik, dinlemeyeceğiz de. Siz de öyle yapın.

En iyi çözüm acmamak tabii ama bebegimle bütün gün evdeyim, TV nin sesini çok kısık açacak şekilde, ve bebeğim gormeyecek bir biçimde aada acsam zararı olur mu? Aksi gibi iş yaparken laptoptan çocuk sarkilari açıp, izlesin diye bırakıyordum yanina. ah akilsiz kafam. Meğer bebegime en büyük zararı ben veriyor musum:kızgın:

Yok artık ya, 4 aylık bebek ne anlar yahu. Okula başlayana kadar günde 20 dakikadan fazla izletmeyin. Bebek bu zaten etrafı yeni tanıyor. Baka baka oyalanır.

Oglum 3 yasina gelene kadar asla tv acilmadi. O uyuduktan sonra izledik. Sindi de bizim denetimimizde izliyor kisa sure. 5 yasina girecek yakinda. Anne karninda basliyor bir insan kaydetmeye. Siz bundan sonra hic acmayin tv yi. Gozleri icin de hic iyi degil.

Ya takılmayın bu kadar.Benim çocuklarımı doğurduğum yıllarda böyle şeyler gündemde değildi.Tv de seyrettiler.

Çok şükür zeka problemli değiller.Sosyal hayat sorunları yok.İkisi de iyi üniversitelerde okuyorlar.

Hani seyrettirmemek iyi olur tabi daha çok vakit geçirirsiniz ama seyretti diye de birşey keybetmez korkmayın

İnanın şuan çok büyük vicdan azabı çekiyorum. İnşallah dediğiniz gibi olur.

Back
X