büyük hata ettim

Hanımlar bebeğim 4 aylık ve doğduğundan beri evde yüksek sesli TV açık. Arada izliyor da bebeğim. Çünkü tam TV nin karşısında duruyor yatagi. TV nin zeka geriliğine neden olabileceğini çoktandır biliyorum ama çevrem 'bırak baksın daha anlamaz o' dedikleri için, bir süredir dikkat etmiyordum. Büyük hata yaptım farkındayım. Bebeğime kim bilir ne kadar zarar verdim. Sizler bu TV sorununu nasıl cozdunuz?
Herhangi bir meslegi yapmak icin deli gibi sinavlara giriyoruz. Durmadan ders calisiyoruz. Ama hakkini vererek anne olabilmek icin hicbir cabamiz yok. Sadece 100 sayfalik yazilmis bu konudaki en en kiytirik kitabi bile ben anne olacagim bilgi sahibi olayim deyip okusaydiniz 3 yasindan once teknolojik aletlerin hele hele tvnin verebilecegi zararlari da okumus olurdunuz. Sevgiyi herkes verir ama fiziksel ve ruhsal olarak duzgun bir cocuk yetistirmenin tek bileseni sevgi degildir. Herkesin anne baba olmasina inanamiyorum.

Herhangi bir meslegi yapmak icin deli gibi sinavlara giriyoruz. Durmadan ders calisiyoruz. Ama hakkini vererek anne olabilmek icin hicbir cabamiz yok. Sadece 100 sayfalik yazilmis bu konudaki en en kiytirik kitabi bile ben anne olacagim bilgi sahibi olayim deyip okusaydiniz 3 yasindan once teknolojik aletlerin hele hele tvnin verebilecegi zararlari da okumus olurdunuz. Sevgiyi herkes verir ama fiziksel ve ruhsal olarak duzgun bir cocuk yetistirmenin tek bileseni sevgi degildir. Herkesin anne baba olmasina inanamiyorum.

Herkes derken, siz hariç herkesten bahsediyorsunuz sanırım. Ülkenin yüzde doksanı böyle.

Sen TV siz nasil zaman geciriyorsun?
Akşamlari evde oldunmu ne yapiyorsun?

17h doğru işden çıkıyorum. Spor salonu sonra ev. İlk yemek hazırlıyorum... o sira evi topluyorum, çamaşır makineye atiyorum, toz filan aliyorum...

Sonra yemek yiyorum, mutfagi topluyorum...

Saat zaten oluyor 20h 21h...
Genelde kitap okurum, örgü örerim... veya sacima yüzüme maske yaparim, manikür pedikür derken yatma vaktim gelir...

22h 23h doğru yatarim. Hergün 5de kalkiyorum ve genelde pestilim cikar.

Hergünüm böyle değil tabiki... bazen işden sonra arkadaşlarla buluşurum akşama kadar cafede restoranda takılırız. Bazen ütüm olur, bazen misafirim gelir...

Hafta sonuna asla ev işi birakmam. Cuma gününden nişanlım geldiği icin pazartesi sabahina kadar beraber vakit gecirmek isterim.

Bende işi gücü olan bir insanin nasil hergün 2-4 saat arasi tv baktığına şaşırıyorum.

Hee film izlerim... sinema,dvd filan... genelde hasta olup evde kaldığım günler

Herkes derken, siz hariç herkesten bahsediyorsunuz sanırım. Ülkenin yüzde doksanı böyle.
Ben de bunu elestiriyorum zaten. Neden ulkenin yuzde 90i cocuk yetistirmek, insan yetistirmek kadar onemli bir seyi yapmadan once okuyup arastirmiyor buna inanamiyorum diyorum.

Cok komik ya! BiDe kizimizla 3 aydir evdeyiz bir kere bile tv acip karsisina koymadim zaten biz ailecek sevmeyiz tv bazi geceler sinema izleriz onda da kizim ya yatağında ya da ters tarafta olur. 2 yaşına dek inşallah izletmek istemiyorum :)

3 aylık bebeğim var evde ben tv açmıyorum açarsamda hareket olmayan sadece düz resim olan müzik kanalları açıyorum öyle deneyebilirsiniz zaten ilerde istemesekte izleyecek ama şimdi çok küçükler

Bu derece takıntıya varan tutumlarla çocuk yetiştirmenin de çocuğun ruh sağlığında baya olumsuz etkiler yaratacağı inancındayım.
En basitinden konu sahibinin eşiyle yaşadığı gerilim bile ufacık bebeği tvden daha çok etkiler.
Kimse demiyor çocuğu bırakın tv karşısında işinize bakın diye.
İdeal annelik geleceğin okbli çocuklarının temelini atmak değildir yani.
İdeal ebeveynlik çocuğu elbette zararlardan koruyarak ama hayatın içindeki kaçınılmaz durumlara da hazırlayarak büyütmektir. Makul kavramı nedir bilmektir.
Ben de inanamıyorum daha doğru yanlış kavramlarını ayırt etmekten yoksun, düşünsel sorunları olan takıntılı insanların anne baba olabilmelerine.

Back
X