Büyük konuşmak ne kadar doğrudur?

kadincaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
542
4
46
Almanya
Büyük konuşmak ne kadar doğrudur?
Bu büyük konusanlar da insanlar sonucta...:95:

Son düzenleyen: Moderatör:
hamile kalip aldiran kiz var ya ona yazmis birisi yok bilmem kendi edip bulmus,insaniz ya.
bircok seyde hata yapiyoruz.

Haklısın canım büyük konuşmamak lazım sonuçta evlat yetiştiriyoruz karşımıza ne çıkar bilemeyiz ama ben şuna dayanamıyorum. Bu kadar hataların üstüne hala safça davranıyorlar mesela az önceki konuda öyle arkadaş bebeğini aldırmış sonra adamla evlenmeyi kabul etmiş ve yüz üstü bırakılmış demek istediğim böyle bir adamla evlenilir mi çocuğuna bile sahip çıkmayan bir şe..... bir hata bence bir kere yapılır...

Son düzenleme:
hmmm... evet

hatasiz kul olmazmis herkez hata yapar o da anlamistir zaten hatasini bunu illaki yüzüne vuranlara bende sinir oluyorum... :19:

Haklısın canım büyük konuşmamak lazım sonuçta evlat yetiştiriyoruz karşımıza ne çıkar bilemeyiz ama ben şuna dayanamıyorum. Bu kadar hataların üstüne hala safça davranıyorlar mesela az önceki konuda öyle arkadaş bebeğini aldırmış sonra adamla evlenmeyi kabul etmiş ve yüz üstü bırakılmış demek istediğim böyle bir adamla evlenilir mi çocuğuna bile sahip çıkmayan bir şe..... bir hata bence bir kere yapılır...

evet.. hatasindan ders almayip yine hata yapanlar asil hatayi yapmis oluyor.. dedigin gibi hata bir kere yapilir

Ya insan hic büyük konusmamali,yapiyoruz bazen bilincsiz bile ama önemli olan el uzatmak zor durumda olana.
Allah hatalari insanlar icin var etmis.

belki de inanmak istiyordu,ya da yapılan hatayı böyle tamir etmek istiyordu.nasıl bir çevreden nasıl bir aileden geldiğini bilmiyoruz ki?!ha yaptığı doğru mu?tabbi ki hayır,ama kendince böyle bir çıkış aradı belki...bunları düşünmeden empati yapmadan 'vurun kahpeye' der gibi arkadaşın yaptığı kendi etti kendi buldu yorumu çok acımasızca.kimse kalkıp zaten yaptığına alkış tutmuyo ama bu onu yerden yere vurma hakkını da kimseye vermiyo kanımca.yazık etmiş kendine ,ömrü billah bilinç altından silemeyeceği bir acı yaşamış,belli ki destek arıyo biraz,yaraya ne diye tuz basar ki insan?

Son düzenleme:
Büyük konuşmam,konuşmak istemem.
Bu hayat tümüyle benim değil.Şimdilik ailemle paylaşıyorum.İlerde eşim ve çocuklarım da katılacak.Kendimi geçtim fakat kınadığım şeyin sevdiklerime gelmeyeceği ne malum?İnsanız.herkes hata yapabilir.

Kendı düşen ağlamaz,kendin ettın kendın buldun

bazıları Allahın sevgılı kulu ya da sonsuz a denk basına bir şey gelmez ,

eden bulur,kınayanında basına gelır :34:

valla kızn varsa .. oğlun varsa .. mana verme derler allah ıslah etsn derim mana kötü bişey kendine olmaz çocuklarımız var sonuçta yada olcak allah korusn ama hayat bu

ben de büyük konuşanlara kızıyorum... insan bazen öyle bir olayın içerisine düşüyor ki hiç yapmam dediği şeyleri yapmak zorunda kalıyor. o yüzden kimseyi bilmeden etmeden yargılamamak gerekiyor.hepimiz insanız yarın ne yaşayacağmızı bilmiyoruz, Allah o durumları yaşatmasın, ama büyük konuşmamak en hayırlısı, güzel bir konu açmışsın.

Öyle pat diye konuya gelip tek bir cümleyle hakaret edip gidenlere bende çok sinirleniyorum..

Fakat bazen öyle hatalar zinciri paylaşılıyor ki insan sinirlenmeden kendini alıkoyamıyor.. Hatasını yüzüne vurmak şeklinde değil fakat hatasını belirtmek kaydıyla yapıcı yorum yapılabilir..

Çünkü silkelemek gerekiyor bazen yanlış yapan kişileri..Öyle ''ay canım , Allah yardım etsin, vay şer...iz sana ne yapmış '' ile bitmiyor iş..

Böyle olursa , o kişi asla hatasını anlamayacaktır, aksine ''kendini vicdanından sıyırma'' eylemi içerisinde olacaktır onca destekleyici söz yumağını basamak olarak kullanarak..İnsan fıtratı bu, duymak ister hatalı olsada hatasız olduğunu..

Konu sahibi gibi onlarca insanlar oluyor aynı hataları yapan , ya da yapmak üzere olanlarda.. Herkes için bir ikaz olabilir belki yazılanlar..Fakat asla basit ve kınayan bir ifadeyle değil tabiiki..Bu kimsenin haddi değil-olmamalıdır.

Öyle pat diye konuya gelip tek bir cümleyle hakaret edip gidenlere bende çok sinirleniyorum..

Fakat bazen öyle hatalar zinciri paylaşılıyor ki insan sinirlenmeden kendini alıkoyamıyor.. Hatasını yüzüne vurmak şeklinde değil fakat hatasını belirtmek kaydıyla yapıcı yorum yapılabilir..

Çünkü silkelemek gerekiyor bazen yanlış yapan kişileri..Öyle ''ay canım , Allah yardım etsin, vay şer...iz sana ne yapmış '' ile bitmiyor iş..

Böyle olursa , o kişi asla hatasını anlamayacaktır, aksine ''kendini vicdanından sıyırma'' eylemi içerisinde olacaktır onca destekleyici söz yumağını basamak olarak kullanarak..İnsan fıtratı bu, duymak ister hatalı olsada hatasız olduğunu..

Konu sahibi gibi onlarca insanlar oluyor aynı hataları yapan , ya da yapmak üzere olanlarda.. Herkes için bir ikaz olabilir belki yazılanlar..Fakat asla basit ve kınayan bir ifadeyle değil tabiiki..Bu kimsenin haddi değil-olmamalıdır.
çok güzel ifade etmişsin birsencim,yanlışı varsa bunu göstermek de gerek haklısın,benim önceki yorumum biraz eksik kalmış,tümden o cevabı veren arkadaşa odaklanmışım ama dediğine katılıyorum,düzgünce ve düşünerek eleştiri yapılırsa o vakit insan kendi hatalarını da görüp kendini ona göre eleştirip doğru yolu daha rahat bulabilir.sonuçta hata hiç bir zaman tek taraflı değildir.biri %10 hatalıysa diğeri %90 olabilir,ya da bir taraf %60ise diğer kişi %40 olur...önemli olan bu yüzdelik payını kişiye hakaret etmeden gösterebilmek,fark ettirebilmek...

:46::46:

:46::46::46::46::46::46: aynen fikirlerinize katiliyorum.Evlenmeden Hamile kal Hatasida yenilir yutulur cinsten degil ki.

Cok kizdiiim simdi ya:41:

canım senin yorumlarına çoğu kez gözüm takılıyor ve aynen katılıyorum...insan biraz kendini bilmelidir.neye güvenip benim başıma gelmez diyorlar anlamıyorum??? sanki ALLAHIM affet,bir sözleşmeleri varmış gibi....tövbe tövbe... nasıl bu kadar emin olabiliyor insanlar? 'benim başıma gelmez' söze bakar mısın bu kadar olur!peki senin başına gelmez ama ya evladının,ya bilmem torunun olur,kardeşin olur,yeğenin olur vs....ya onlarında mı gelmez başına??

sevgili kadıncaa harika bir konuya değinmişsin gerçekten....:71::71::71::71:

Allah insanın kınadığı şeyi başına getirmeden öldürmezmiş..malesef doğru olmadığı halde bende bazen çok büyük konuşuyorum en basiti yıllarca m...lıbiriyle asla işim oolmaz ıyğğğ kadını ayrı erkepi ayrı kro falan derdim ilk ve tek erk arkdsm m...liydı :) bende bazen çok sinirlenip kınıyorum ama asla bebek aldırmış birine oh iyi olmuş etmiş bulmuşsun tarzı bir yorum yazıcak kadar vicdansız değilim gerçekten büyük konuşmak iyi birşey değil

"allah sabır versin cnm" deseler de ne faydası olacaktı ki...
başlıı açan arkadaş intikam alma arzusu içindeydi, gelen ilk post da "kendin etmişsin kendin bulmuşsun" diyerek intikam arzusunun gereksizliğine vurgu yaptı...

biz hayatta kimseye güvenmeyerek, korkudan sevdiğimize dokunmaktan çekinerek güvensizliğimiz ve kaygılarımızla yaşayarak yeterince ödüyoruz bedelimizi....
bir de başımıza extradan bela gelmesine gerek yok. :)

her şey biz insanlar için. sen ne kadar benim başıma gelmez desen de tamam belki başına gelmez ama Allahım en sevdiğinin başına verebilir ibret alman için. ne oldum değil de ne olcam demeli insan..

buradaki bir kişinin yaptığına sinir olduysanız neden bu sorununuzu bizzat kendisine demiyorsunuzda bu şekilde sizde onu eleştirip eleştirilmesini istiyorsunuz??yani konuşup konuşma tarzından rahatsız olduğunuzu deseniz daha iyi olmazmıydı???dedikodu gibi birşey oldu bu yaptığınız,arkasından konuşuyorsunuz..belki bir kez olsun uyardınız ve anlaşılmadınız ne olursa olsun en azından bi kezde özelden kendisine yine anlatmaı deneseydiniz..burada taımadığımız bi insanı niye neden ayıplayalım,kınayalım yada neden eleştirelimki??tamam ayıbı kendisinindir ama sizinde yaptığınızdan inanın ben rahatsız oldum..kendisi gelip bişey dese burda ki haklı olacak yada kendiside başlık açsa bu şekilde sizce nasıl olurdu????...............keşke buradaki değilde başka çevrenizden biri için falan büyük konuşmadan bahsetseydiniz..

Ay arkadaşım fikirlerimi tek tek yazmışsın,daha ne denir ki..

Hayat dersi vermek için açılmış bir konu..

Herkes belirli yaşa gelmiş,hayatta az çok tecrübe edin miş kadınlarız.

Burdaki yaşıtlarımızdan mı hayat dersi alıyoruz şimdi biz...

Büyük konuşmamak gerek,senin de başına gelebilir:9:

Teyip gibi her mesajda aynı nakarat:60:

Kadın kadının öğretmeni olmuş burada..

Herkes birbirine hayat dersi vermekte:23:

Neyse önemli olan bizim bu konudan edindiklerimiz..

Şahsen ben,yazılanlara gülüyorum...

Sadece dedikodu ve öğretmenlik egosunu tatmin etmeleri için açılmış bir konu!

Back
X