Buyuk konusmak

kokoco95

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
473
193
103
29
Evet durum bu insan agzindan cikardigi lafa cok dikkat etmesi gerekyo annem derdi küçükken hep agizdan cikan her sey dua y erine gecer diue. Buyuk konustugum H er sey ama her sey on kati fazlasıyla bana geri dondu hala iflah olmadim bir suru konuda buyuk konustum daha basima gelmeyen bikac buyuk konusmuslugum var ama gelcek diye cok korkuyorum sizindee buyuk konusupta basiniza gelen olaylar var mi merak işte:KK17:

Valla ben yapmam dediğim kınadığım her şeyi yaşadım. Asla okumam dediğim bölümü yazdım asla sevmem dediğim, hor gördüğüm memleketten birini sevdim evlenicem belki, cebinden bi insan nası telefonu çaldırır hiç mi dikkat etmiyo hissetmiyo dedim daha 2 hafta olmadı telefonum çalındı cebimden... daha ne sayayım. Artık ağzımı açarken korkuyorum başıma geliyo çünkü.

Benim de kınadığım degil de üzüldüğüm şeyler başıma geliyor. Atıyorum arkadaşımın çocuğu bi hastalığa yakalanmış diye üzülüyorum peşine aynı hastalık oğlumda çıkıyor :)

Evet oluyor, bir de başkası hakkında beğenmeyerek konuştuğum şeyler başıma geliyor. Tam o esnada şu söz geliyor aklıma: "Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."
Dikkat etmek lazım.

Büyük Konuşmayı hiç sevmem bir de insanları kınamayı çünkü insan neyi kınarsa onu yasamadan ölmezmiş

Aynen oyle.. buyuk konusmak kinamak hepsi sma hepsini yasiyosun.. tecrubeyle sabit

Büyük konuşmamak önemli, boşuna demiyorlar 'kınadığını yaşamadan ölmezsin' diye.

Valla ben yapmam dediğim kınadığım her şeyi yaşadım. Asla okumam dediğim bölümü yazdım asla sevmem dediğim, hor gördüğüm memleketten birini sevdim evlenicem belki, cebinden bi insan nası telefonu çaldırır hiç mi dikkat etmiyo hissetmiyo dedim daha 2 hafta olmadı telefonum çalındı cebimden... daha ne sayayım. Artık ağzımı açarken korkuyorum başıma geliyo çünkü.
Aynen valla ufak bi sey demeye korkar oldum birini kinadim bi baktim ayni rolde bas kahraman benim suan ki sevgilimile hayatta olmazz drdim ama olduu. Hic sevmedigim bi insan vardi ben bunla hic anlasamam gicgin teki dedim sap dondu kesere dondu ben bu insanla cok samimi arkadas oldum o zamanki arkadaslarimla aram acildi. Hayattaa gitmem hayatta yapmam dedihim her seyi yapti cok pismanim :(

Kınadığım büyük konuştuğum ne varsa yaşadım..Artık dikkat ediyorum ağzımdan çıkanlara

Fakirlik en güzeli ne o öyle zengin zengin pehh :110: ay büyük konuştum :KK53: başıma gelmese bari şimdi durup dururken zengin olicim :olamaz:
Hayatin gidisi keske bu verdiginiz ironik cevap gibi olsa ama gerceklerin oldugu bi dunyadayiz maalesef biraz farkindaligin farkinda olabilsek keske ..

Evet yaşadım.

Genelde öyle oluyor büyük lokma ye büyük konuşma demiş atalarımız. Adamlar bilmiş konuşmuş ama biz uslanmıyoruz. :)

Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalış ben korkuyorum büyük konuşmaktan zaten.Ben de aynı yerden kesinlikle kimseye bakmam demiştim biraz yobaz insanlardı.Eşimi buldum evlendim.Ha evelenmem de diyordum :)

Kimseye dillendirmedigim ama icimden asla yapmam dedigim bisey geldi başıma.

Büyuk lokma ye buyük söz söyleme diye boşuna dememiş atalarimiz (tam hatırlaylamadım ama boyleydi galiba atasözü)

Kimseye dillendirmedigim ama icimden asla yapmam dedigim bisey geldi başıma.

Büyuk lokma ye buyük söz söyleme diye boşuna dememiş atalarimiz (tam hatırlaylamadım ama boyleydi galiba atasözü)
soylemediginiz halde yasadiniz demek . Demek ki dusunmemekte gerekiyormuş

Aynen valla ufak bi sey demeye korkar oldum birini kinadim bi baktim ayni rolde bas kahraman benim suan ki sevgilimile hayatta olmazz drdim ama olduu. Hic sevmedigim bi insan vardi ben bunla hic anlasamam gicgin teki dedim sap dondu kesere dondu ben bu insanla cok samimi arkadas oldum o zamanki arkadaslarimla aram acildi. Hayattaa gitmem hayatta yapmam dedihim her seyi yapti cok pismanim :KK43:[/QUOTE

Artık kınamicaz demekki.. zaten bu zamana kadar kınadıklarım bana bi ömür yeter bıraktım ben artık

Algi da yanilmadir. sadece herkesin başına gelebilecek bir musibetin senin de başına gelebileceğini gösterir. doğa ötesi bir durum değildir ..kinamak ve giybet zaten hos olmayan bir durumdur..

2014 yazında yurt çalışan bi çocuk adı Emre olsun beni tanımak istedi, çok etkilendim ama yurt dışına gitmek istemedim, reddettim.Çocuğun teyzesi beni ikna etmek için 'Bi yüzük takalım, siz 1 sene konuşun o yurt dışında sen burda, korkma evlenmekten, olmazsa da çıkarır atarsın yüzüğü dedi.'Ben .....'in kızı nişan atmış dedirtmem' dedim, konuyu kapattım.Hemen ardından bunlar bütün aile yurtdışına gitti.
Aradan çok kısa bi süre geçti, biriyle tanıştım ve ilk görüşte aşk.Ayaklarım yere basmıyodu, 2 ayda taktık yüzüğü, deli gibi mutluyum.Sonra sorunlar sorunlar derken 6 ay sonra nişanı attım içim yana yana....
2015 yazı oldu, nişanı attığımı duyan Emre, bi önceki yıl aracı olan teyzesine beni arattı.Elliefle tekrar konuşur musun, benden etkilendiğini biliyorum, mantıken reddetti o demiş.Teyzesi beni aradı dedi ki 'Emre senle konuşmamı istedi, sen zaten istemezsin yine eminim, zaten ben Emre'ye dedim o kız nişan attı artık senle olamaz dedim ama o şansını denemek istedi bi daha' dedi.Evet dedim istemiyorum.Üsluba bak.Aradan 1 hafta geçti Emre başkasıyla sözlenip yurtdışına gitti.
2016 yazı Emre Türkiyeye geldi o kızla nişan yaptı.Yurtdışına gitti.
2017 şubat ayı Emre geldi, o kızla nikah yaptı, yurtdışına gitti.
2017 Ağustos'ta düğün var.Emre 2017 Temmuzda boşanma davası mı nikah iptal davası mı ne açtı ve kızdan ayrıldı.Düğün yapmadılar sadece nikah yapmışlardı.
Emre'nin ailesinin kıza taktığı 70 küsur binlik altın, kızda kaldı.

SONUÇ 1: Nişan atmış dedirtmem dedim, 1 yıl olmadan nişan attım.
SONUÇ 2: Emrenin teyzesi ben nişan attım diye büyük konuştu beni küçümsedi, ama kendi yiğeni nikah attı :)

Velhasıl asla ama assslaaa büyük konuşmamaya çalışırım yaşadıkşarımdan mütevellit.

Back
X