Büyük konuştuğum herşey başıma geliyor,gerçekten böylemi yoksa paronayk mı oldum ben!

bir hadisle konuya gireyim
Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz"
aslında bizim kınama dediğimiz ben olsaydım asla yapmazdım
bu adam böyle bunla evlenilirmi yani açık ve net büyük konuştuğumuz herşey eninde sonunda karşımıza çıkacaktır.dikkat etmek lazım

Mesela ben diyorum kaynım için '' benim kocam böyle olsa ben çekmezdim'' yani bunu demesem bile içimden geçiriyorum elimde değil. Ama sonrada kızıyorum kendime çok üzülüyorum şartlar değişipte o konuma düşerim diye. Ama insanız düşüncelerimize engel olamıyoruz ki. Acaba düşünüpte söylemesek (çok komik bi cümle oldu farkındayım )

benim de böyle , gerçi evlilik gibi ne bileyim burda oturmam ,yaşamam gibi büyük konuşmalarım olmadı ama yapmam dediğim her şeyi er ya da geç yapıyorum..yaparken de o söylediğim aklıma geliyo..Allah'a şükür ki kurtuldum bu huyumdan..

yapmam,etmem dememek lazım , öyle bir an gelirki asla yapmam dediğini tıpış tıpış yaparsın..

Kırsal kesimden geliyorlar yada doğulular cok cahiller kelimesi ile ne demek istediğinizi açıklarmisiniz?

ayırdım olarak arkadaş biraz yanlış ayırmış ama ben size şöyle söyleyeyim . ben hem özel eğitim hemde erken çocuklukta çalıştım . akraba evliliği yada daha farklı sebeplerden çocuğun her hangi bir yerinde özrü olan bazı insanlar öyle bir cümle kuruyorlar ben bu kadar yıl boşuna mı okudum diyorsunuz. mesela biz çocuğa fiziksel engelinden ötürü hidroterapi yaptırıyoruz . o esnada bir veli geldi odaları gezdiriyoruz. dedi ki biz çocuğumuza banyo yaptırmayı bilmiyor muyuz ? gerekliliğini anlatıyorsunuz ama o anlamamak için direniyor vs vs . tabiki sadece doğu değil her yerde böyle insanlar var. kırsalı doğusu batısı kuzeyi güneyi şehri hiç fark etmeksizin. ama arkadaş belki de doğu bölgelerimizdeki akraba evliliklerinin fazlalığına istinaden söylemiş olabilir

Ben de sizin gibiydim.. 18 yaşındayım. 3 yıl önce peşimden 1 yıl koştu biri. Ben ne dedim? "Aman, ne yapayım o tipsizi. Hem o (afedersiniz) cahil.-ilkokul mezunu olduğundan-" Sonra ne mi oldu? O boyumdan büyük eşşek kadar lafları söylediğim insanla 7 ay flört ettim! Annem de beğenmezdi onu. Annemin çenesinden az olay gelmedi başıma zaten -,-
Diğer vakam. Ben mavi göz çok severim. Nedendir bilmem, belki karagözlü olduğumdan. Tutturdum illa maviş kocam olsun, hiç olmazsa çocuğum maviş olur. Düşünceye bakar mısınız ya? Hay dilimi.... Sonra ne mi oldu? Şu anda karagözlü ve esmer birine deli gibi aşığım! Neyime gerek benim büyük düşünmek, büyük konuşmak... neyime? Allahım aklım o kadar başıma geldi ki şimdilerde... Bilirsiniz, genç kızım ve istiyorumki kocam olacak insanla ömür paylaşacağım, azıcık dengim olsun 2 çift laf edebilelim. Allah'ım yine mi büyük düşünüyorum acaba?

Herneyse, sonuç olarak ben ettim sen etme. Sakın ama sakın gıybet etmeyin, kınamayın ve düşünceyle bile su-i zanda bulunmayın ablacım.... Lütfen beni küçüğüm diye kınamayın çünkü bu gibi tecrübelerimden bile ben hayattan büyük ders aldım.
Vesselâm...

hayır yanlış düşünüyorsunuz..kişi kınadığını yaşamadan ölmez evet, bu doğru...fakat kınamak akıldan geçirip düşünmek değildir..kınamak ayıplamak diliyle ikrar etmek, başkasının o durumunu dedikodu yapmak...bunlarla örneklendirilebilir...akıldan geçen şeye insan mani olamaz ki...eğer her akıldan geçen başımıza gelse ne olur halimiz allah muhafaza...
önemli olan akıldan geçirdiğini dille ikrar etmemek...
birde bir örnek vermek istiyorum...
Bir iyiliği aklınızdan geçirip de o iyiliği faaliyete geçirmeseniz bile sevabı var...iyiliği düşündüğünüz için...mesela keşke yanımda şu kadar param olsaydı da şu fakire bi sadaka verseydim vs gibi...bunu yapamasanız bile, sırf aklınızdan bir iyilik geçirdiğiniz için bile bunun sevabı var...
fakat kötü birşeyi aklınızdan geçirip de yine yapmazsanız onun günahı yok...o yüzden aklımdan geçirdiğim herşey başıma gelir diye düşünmeyin...
allah muhafaza psikolojik hasta olursunuz böyle düşündükçe....

Bence cümlelerimizi kurarken dikkat etmemiz gerekiyor, insanların hassasiyetleri var düşüncelerimizi böyle ifade edersek kimseyi kırmamış oluruz. Ayrıca ozel egitime ihtiyacı olan bir cocuğa sahip olmak bir anne baba için hiçde kolay olmasa gerek ...

dedikleriniz de elbette ki haklısınız . dediğim gibi arkadaş yanlış cümle seçiminde bulunmuş . evet haklısınız engelli bir çocuğa sahip olmak elbette ki zordur . ama bazı ana babalar duruma inanın çok cahil gözle bakıyorlar ayırdım yapmadan söylüyorum herkes yapabiliyor bunu . dediğim gibi ben hidroterapi diyorum kadın ben evde çocuğuma banyo yaptırırım burda orasını burasını açacaksınız da ne olacak ben evde onu akça pakça yıkıyorum dedi ya bende aynen böyle kaldım anlatmaya çalışıyoruz anlamıyor . bizim kast ettiğimiz bu tarz bir düşünce yani

Benim de büyük konuştuklarım başıma geliyor
Kendimi tükürdüğümü yalıyormuş gibi hissediyorum
Asla demicem artık diyorum ama yine de diyorum
Daha fazlası gelmesin artık bari ya yıprandım çokça

düşünüpte soylememek hehe cok güldümm iyi fikir

erken yaşta evlenenlere kızardım 19 umda evlendim
kesinlikle uzun boylu ve esmer olacak derdim.
kocam orta boy kumral...
"kesinlikle" lafından çok "hayırlısını" dilemeliyiz

Bazı kelimeler anlatımda yersiz olmuş ama orayı atlıyorum bende çok korkarım zaman zaman benimde çok büyük konuştuğum oluyordu sonra tövbe diyordum ama o kadar sık olunca bir işe yaramaz saçma olduğunun farkına vardım şimdi daha çok temkinli yaklaşıyorum burda bile bir yorum yapacağım zaman vazgeçiyorum büyük konuşmamak gerek diyorum.Bu kezde korktuğum şey başıma gelirmi acaba diyorum takıntılıda biri sayılmam ama olumsuzluk yaşadığım için aklım hep kayıyor benimde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…