Büyük kutlamalardan kokuyorum.

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Merhaba hanımlar..büyük kutlamalar beni kötü etkiliyor. Elim ayağım tutmuyor ortaya bişey çıkaramıyorum heyecandan.mesela kutlama dan kastım şu.bebek mevludu, doğumgünü,sünnet mevlüdü gibi organize durumlar.bu halimden dolayı yapmamayı seçiyorum.bu sefer de kendimi özensiz bir anne gibi hissediyorum.belkide ailem burada değil ondan mı öyleyim bilemiyorum.

Neden kotu etkiliyor acaba gecmiste kòtu bir aniniz mi oldu.
Tam tersi mutlu olmaniz gerekli
Bende sevmem pek kutlamalari ama nadirde olsa katilirim sevmeme ragmen beni kotu etkilemez.

Anksiyete Atağı gibi bence bir psikolog ile görüşüp yardim isteyebilirsinjz.
Ben hayatımın en güzel dönemlerini maalesef bu saçma sapan heyecan halleri ile geçirdim

Dışarda biyer ayarlıyorum,organizasyon şirketi falan filan. Tek derdim ne giysem oluyor :) misafir gibi gidip,yiyip içip geri dönüyorum evime. Evde böyle işleri bende hiç yapamam,kafanıza takmayın.

Böyle bir anksiyete türü yok ya, bence biraz abartıyorsun. Mesela yemek yapma derdin olmasa da bu kadar gerilir miydin? Toplu yemekli misafire herkes heyecan yapar yani çok normal. Normalde enfes yaptığın pilav lapa olur. Böreğin dibi tutar. Çorba sulu olur. Ve daha bir sürü aksilik. Yemekleri dışardan söylersen hiçbir derdin tasan kalmaz.

Özensiz annelikle hiçbir alakası yok. Yapanları da yargılamıyorum seviyorlarsa neden olmasın ama yapanlar bebekleri için değil kendileri için yapıyor bu tarz aktiviteleri. Bebekler zaten bin tane akrabayla bir arada bulunup tütü/papyon giymekten pek hoşlanmıyorlar. Az büyüyüp çocuk olduklarında da okulda ya da dışarıda arkadaşlarıyla birarada istedikleri gibi oynayabilecekleri ortamlarda verilen partileri daha çok seviyorlar.

Bencede toplumsal baski olustu bebek tevidi gelin tevidi cinsiyet soyleme partisi dogum gubu partisi vocuklara hepe özel temali falan tamam icinden gelen yapsij da toplim oyle bi alismiski yapmayinca ozensiz gibj bir izlenim.veriliyor

Bu tür etkinliklerde her gelenin bir şey yapıp getirdiği arkadaş gruplarim var.Gecen ay ev dışında, içinde oyun alanı da olan bir yerde kızıma doğum günü yaptım.13 yetişkin 15 çocuk vardı,ben 4 çeşit şey yaptım pasta siparişi verdim ama masada 12 çeşit ikram vardı.Boyle olmadığı sürece yapmam organizasyon filan

Çok haklısıniz

Yalniz degilsin, ben de beceremedigim icin bu tur organizasyonlari yapmamayi tercih ediyorum. Kendimi ozensiz bir anne gibi hissetmiyorum. Elimden geleni yapiyorum, gelmeyeni bosveriyorum. Herkes becerikli olmak zorunda degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…