büyük mü konustum kinadim mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
basina gelen anlar. bilmiyorum evlat hasreti cektiniz mi Allah cektirmesin. varsa saglik sihhat versin yavrulariniza. malesef buyutuyorsun..
Ben de 10 yıl bekledim sebepsiz infertildi bizim de yani hiçbir sebep yokken bir kere bile hamile kalmadım sonra tüp bebek yaptık ve ikizlerim oldu şuan 2,5 yaşındalar :) daha erken ve hayırlı bi zamanda Allah size de nasip etsin..Bn de 10 yıl içerisinde çok düşündüm acaba ahh mı aldım diye ama yok çok hassas ve ince düşünen biriyim bu yüzden kimseye bırakın eleştirmeyi özeliyle ilgili soru sormayı bile sevmem isterseniz kardeşim canım olsun sormam,beni alakadar etmez kim ne zaman çocuk yapar ya da kaç tane yapar vs vs
Ama birgün ablam yanımda (ben 2 yıllık evliydim ve artık istiyorduk ama olmadığını anlamıştık) “Ayşe denen komşumuzu kocası boşadı çocuğu olmuyor diye,eee 5 yıl oldu o kadın bu saatten sonra çöpte bile yuva kuramaz kısır olduğu artık besbelli çünkü” :KK43: demişti..Çok ağlamıştım önce o kadın için sonra kendim için...Bazen bu kafadaki yakınlarım yüzünden ben bu hasreti çektim dedim ama Allah onların günahlarını bana ödetmez deyip teselli de ediyordum kendimi :KK43:
Uzun lafın kısası sebep ararsınız arıyorsunuz ben de aradım çünkü..Ama Alakası yok vakti gelmemiştir henüz...misal ben o yıllar içinde bir sürü kurslar eğitimler aldım kendimi birçok anlamda geliştirdim en önemlisi üniversite okudum ve bebeklerimi kucağıma aldığım ay atandığımı öğrendim..Zamanı değilmiş demek ki dedim..Yoksa baba mümkün değil asgari ücretle ikiz bakamazdı..Böyle bakın olaya...
Umarım en güzel zamanda sağlıklı evlatlarınız olur.🙏

hanimlar merhaba. anne olmak istiyorum ben de yaklasik bir yildir ugrasiyoruz. hamile kalamadikca aklima gecmiste bilerek bilmeyerek agzimdan cikan sozler geliyor. tabiki kimsenin bilerek kalbini kirmadim cocugu olmuyor diye gulmedim kinamadim. ama diyelim bir arkadasim var uzun zaman sonra telefonda konustugumuzda teyze oldum mu diye sormustum. o da hayir demisti 4-5 yillik evliyken. bu sene bebegi oldu. sebepsiz infertilite yasadigini anlatti vs. anladim ki o telefon konusmasinda onun kalbini kirmisim bilmeden. ve ya 6-7 yillik evli cocuklari yok olmuyor herhalde der gecerdik muhabbetin icinde biri hakkinda konusurken.. simdi bebek konusu etrafimda konusultukca soruldukca kendi yaptigim yanlislari da goruyorum. demek oyle sormamak lazimmis. demek boyle soylememek lazimmis gibi.. sanki Allah butun konusmalarimi yuzume carpmadan evlat nasip etmeyecek gibi geliyor her ay regl geldikce. bir de ara ara bir seyler yasandikca gecmise gidiyorum aa ben de falanca kisiye soyle sormustum bak aynisi bana oldu diyorum. kalp kirmaktan hele hele buyuk konusmaktan mumkun mertebe kacarim ama.. size de oluyor mu bu durum?

Ooo bu bir sebep olsaydı dünyada kimsenin çocuğu olmazdı. Hepimiz ister istemez yapıyoruz bunları. Karma hepimizi buradan vuruyor olamaz :)

Ben de 10 yıl bekledim sebepsiz infertildi bizim de yani hiçbir sebep yokken bir kere bile hamile kalmadım sonra tüp bebek yaptık ve ikizlerim oldu şuan 2,5 yaşındalar :) daha erken ve hayırlı bi zamanda Allah size de nasip etsin..Bn de 10 yıl içerisinde çok düşündüm acaba ahh mı aldım diye ama yok çok hassas ve ince düşünen biriyim bu yüzden kimseye bırakın eleştirmeyi özeliyle ilgili soru sormayı bile sevmem isterseniz kardeşim canım olsun sormam,beni alakadar etmez kim ne zaman çocuk yapar ya da kaç tane yapar vs vs
Ama birgün ablam yanımda (ben 2 yıllık evliydim ve artık istiyorduk ama olmadığını anlamıştık) “Ayşe denen komşumuzu kocası boşadı çocuğu olmuyor diye,eee 5 yıl oldu o kadın bu saatten sonra çöpte bile yuva kuramaz kısır olduğu artık besbelli çünkü” :KK43: demişti..Çok ağlamıştım önce o kadın için sonra kendim için...Bazen bu kafadaki yakınlarım yüzünden ben bu hasreti çektim dedim ama Allah onların günahlarını bana ödetmez deyip teselli de ediyordum kendimi :KK43:
Uzun lafın kısası sebep ararsınız arıyorsunuz ben de aradım çünkü..Ama Alakası yok vakti gelmemiştir henüz...misal ben o yıllar içinde bir sürü kurslar eğitimler aldım kendimi birçok anlamda geliştirdim en önemlisi üniversite okudum ve bebeklerimi kucağıma aldığım ay atandığımı öğrendim..Zamanı değilmiş demek ki dedim..Yoksa baba mümkün değil asgari ücretle ikiz bakamazdı..Böyle bakın olaya...
Umarım en güzel zamanda sağlıklı evlatlarınız olur.🙏
Hikayeniz hayret verici gercekten. Cok sevindim simdi evlat sahibi olmaniza. Allah hayirli guzel yazilar yazsin onlara. bir vakit saat gelmedi diyorum.. dediginiz gibi anne babalarin buyuk konusmasi da evlatlardan cikabiliyor. demiyorum ki evlat sahibi degilsek illa ah aldik.. ama iste aslinda hayattaki dengeler o kadar hassas ki. var ya hani videolar adam yerde yem yiyen kuslara tekme atacakken ayagi oyle bir kayiyor ki buluyor cezasini. Ilahi adalet diyoruz. Insan ister istemez dusunuyor. Tesekkur ederim cevabiniz icin.

Ooo bu bir sebep olsaydı dünyada kimsenin çocuğu olmazdı. Hepimiz ister istemez yapıyoruz bunları. Karma hepimizi buradan vuruyor olamaz :)
Tabiki oyle de kimi insanlari da buradan buluyor olabilir. sonucta dilencilere inanmayan para vermeyen her insan da onlarin durumuna dusmuyor. Ama o duruma dusup aç insanin halini anlayan da oluyor.

Olmaz mı?Kimse kınadığını yaşamadan ölmez.Hadis var.Zaten aklınıza bu geliyorsa muhtemelen bundan da olabilir.Samimiyetle tövbe edin.İnşaAllah düzelir her şey.

Büyük konuşmak öyle olmuyor.
Hani mesela birinin bebeği olmuyor diye dalga geçtiniz mi ya da ayıplayıp kınadınız mı?
Bunları yapmadıysanız zaten büyük konuşmuş olmuyorsunuz. Bizde arkadaşlarla konuşuyoruz bazen, kiminin çocuğu olmuyor mesela "erkek tarafı kıza etmediğini bırakmadı çocuğu olmuyor diye" falan diyoruz. Ama bu bizim kınadığımız büyük konuştuğumuz anlamına gelmiyor. Dediğim gibi kınamak için böyle bayağı bayağı dalga geçmek lazım.

Tabiki oyle de kimi insanlari da buradan buluyor olabilir. sonucta dilencilere inanmayan para vermeyen her insan da onlarin durumuna dusmuyor. Ama o duruma dusup aç insanin halini anlayan da oluyor.

Aslında demem o ki düşünmeyin böyle şeyleri, bunları düşündüğünüze göre belli ki temiz kalpli, iyi niyetli bir insansınız. Ne insanlar var her şeye kusur bulan, kötü düşünen, onun bunun çocuğuna bahane bulan, sırf insanları yaralamak için "eksik" yönlerini bilerek yüzüne vuran ve bunlarla beslenen. Hepsi çatır çatır doğuruyor, istemediğini aldırıyor. Lükse bak diyorum ben böylelerine :) Herkes kalbinin ekmeğini yer. Bilmeden yaptığınız şeylermiş. İnsanın başına gelince farkındalığı oluşuyor böyle şeylerde. Niyetiniz temizse Allah verir karşılığını üzülmeyin.

Bu yaptıklarınız yanlıs degıl.
Bana direkt kac cocugun var diyenler oluyordu, bende yok diye yanıtlayıp muhabbetime devam edıyordum.
Bekarlara evlenmıyor musun diye sorulan gereksiz sorulardan biri de Evlilere cocuk yok mu demek.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bizde 5sene evlat hasretiyle yanıp tutuştuk. Hep dua ediyordum allahım bari bir tane ver nolur bizde anne baba olalım dıye. 5yılın sonunda allah bıze bır sıpa gonderdı. Arkasından da ıkı mınık ıkız:anne::dondurma:
Sakın umudunu kaybetme. Benı 5sene boyunca cok uzduler adımı cocugu olmayan gelıne cıkardılar kı 5yıl sebepsız kısırlık yasadık. Bır kere hamıle kaldım onda da 12haftalık dusuk yaptım. Allah dusmanıma vermesın. Sonrası rabbımın mucızesı. Sakın oyle dusunme. Sen bılmeden ıyı nıyetle sordugun seylerı sorguluyorsun. Mıllet bılınclı olarak zedelıyor kalp kırıyor. Ama karsındakı cok kırılıyor ıste. Kım ıster kı anne olmamak

hanimlar merhaba. anne olmak istiyorum ben de yaklasik bir yildir ugrasiyoruz. hamile kalamadikca aklima gecmiste bilerek bilmeyerek agzimdan cikan sozler geliyor. tabiki kimsenin bilerek kalbini kirmadim cocugu olmuyor diye gulmedim kinamadim. ama diyelim bir arkadasim var uzun zaman sonra telefonda konustugumuzda teyze oldum mu diye sormustum. o da hayir demisti 4-5 yillik evliyken. bu sene bebegi oldu. sebepsiz infertilite yasadigini anlatti vs. anladim ki o telefon konusmasinda onun kalbini kirmisim bilmeden. ve ya 6-7 yillik evli cocuklari yok olmuyor herhalde der gecerdik muhabbetin icinde biri hakkinda konusurken.. simdi bebek konusu etrafimda konusultukca soruldukca kendi yaptigim yanlislari da goruyorum. demek oyle sormamak lazimmis. demek boyle soylememek lazimmis gibi.. sanki Allah butun konusmalarimi yuzume carpmadan evlat nasip etmeyecek gibi geliyor her ay regl geldikce. bir de ara ara bir seyler yasandikca gecmise gidiyorum aa ben de falanca kisiye soyle sormustum bak aynisi bana oldu diyorum. kalp kirmaktan hele hele buyuk konusmaktan mumkun mertebe kacarim ama.. size de oluyor mu bu durum?
ben de çok inanırım kınamak çok yanlış. ama kendinize haksızlık etmeyin hepimiz yapıyoruz böyle şeyler farkında olmadan. ama kesinlikle şu bir gerçek ki ağzımızdan çıkan her lafa çok dikkat etmemiz gerekiyor sonrası misliyle bize dönüyor.

Hic oyle düşünme bak sana trajikomik bir olayimi anlatayim
## Izmire ailemin yanina gidiyorum 6 7 saat sürüyor. 1 senelik evliyiz daha. Yahu şoför mola vermiyor ben balikesirde artik mesane patlamasi yasiyacam sandim öluyorum sıkıştım.
Muavine mola vermiyecekmiyiz dedim,hayir dedi.
Ben daha fazla dayanamadım ve nasil hayir hamileyim ve kendimi iyi hissetmiyorum bulantim var ve tuvalete gitmem lazim dedim. Ki hamile degildim :D bunu sessizce söylememe ragmen on koltuk duydu. Muavinde şoförle konusup dediki hamile bayan biraz rahatsizmis petrol ofisinde 10 dk mola. Kimse biyere ayrılmasın. Lan ne diye beni ifsa ediyon ben mola ver altima etcem diye yalan attim. Neyseee isimiz gorduk rahatladik. Ben izmire gidene kadar sagimdan solumdan ikramlik yedim canim ceker diye yediklerinden uzattilar hep :D boyle gectu gitti bu

Sonra surekli bana hamilemisin yokmu diye surekli surekli soran bir arkadasim vardi canim axma Surekli bu konuyu dusuk yaptim üzülüyorum dedim ki yalaan hamile kalmamistim ki hic :D birdaha hic sormadi baya uuzldu hatta.

Aradan zaman gecip cocuk icin uğraşıp olmayinca bende senin gibi cok düşündüm . Yalanlarim yuzunden cocucum olmuyo dedim durdum agladim ama suan 2 yasinda bi oglum var :D

Hic oyle düşünme bak sana trajikomik bir olayimi anlatayim
## Izmire ailemin yanina gidiyorum 6 7 saat sürüyor. 1 senelik evliyiz daha. Yahu şoför mola vermiyor ben balikesirde artik mesane patlamasi yasiyacam sandim öluyorum sıkıştım.
Muavine mola vermiyecekmiyiz dedim,hayir dedi.
Ben daha fazla dayanamadım ve nasil hayir hamileyim ve kendimi iyi hissetmiyorum bulantim var ve tuvalete gitmem lazim dedim. Ki hamile degildim :KK70: bunu sessizce söylememe ragmen on koltuk duydu. Muavinde şoförle konusup dediki hamile bayan biraz rahatsizmis petrol ofisinde 10 dk mola. Kimse biyere ayrılmasın. Lan ne diye beni ifsa ediyon ben mola ver altima etcem diye yalan attim. Neyseee isimiz gorduk rahatladik. Ben izmire gidene kadar sagimdan solumdan ikramlik yedim canim ceker diye yediklerinden uzattilar hep :KK70: boyle gectu gitti bu

Sonra surekli bana hamilemisin yokmu diye surekli surekli soran bir arkadasim vardi canim axma Surekli bu konuyu dusuk yaptim üzülüyorum dedim ki yalaan hamile kalmamistim ki hic :KK70: birdaha hic sormadi baya uuzldu hatta.

Aradan zaman gecip cocuk icin uğraşıp olmayinca bende senin gibi cok düşündüm . Yalanlarim yuzunden cocucum olmuyo dedim durdum agladim ama suan 2 yasinda bi oglum var :KK70:
Sen baya vukuatlısın yalnız 😂

30 yaşında bir arkadaşım var bir iki ayda bir buluştuğumuz zaman hani birileri var mı diye soruyordum. O da bana çoook yakın arkadaşına bile çocuk var mı demeye utandığını olmuyorsa üzülür diye sormadığını anlattı. Kendimden utandım. Yani benim kırılmayacağım şeye başkası kırılmış olabiliyor oluyor yani bunlar.
Rabbim gerçekten bilip bilmeden yaptığımız tüm kırgınlıkları affetsin

Ben de düğün gecesi hamile kalan arkadaşım hakkında kotu bir durum diye konuşmuştum, şimdi benim 4bucuk yıl oldu tüp bebek asamasindayim hep bu arkadasimin ahi mi var kinadim mi diye kızıyorum kendime

Aslında demem o ki düşünmeyin böyle şeyleri, bunları düşündüğünüze göre belli ki temiz kalpli, iyi niyetli bir insansınız. Ne insanlar var her şeye kusur bulan, kötü düşünen, onun bunun çocuğuna bahane bulan, sırf insanları yaralamak için "eksik" yönlerini bilerek yüzüne vuran ve bunlarla beslenen. Hepsi çatır çatır doğuruyor, istemediğini aldırıyor. Lükse bak diyorum ben böylelerine :) Herkes kalbinin ekmeğini yer. Bilmeden yaptığınız şeylermiş. İnsanın başına gelince farkındalığı oluşuyor böyle şeylerde. Niyetiniz temizse Allah verir karşılığını üzülmeyin.
sagolun tesekkur ederim dogru soyluyorsunuz.

30 yaşında bir arkadaşım var bir iki ayda bir buluştuğumuz zaman hani birileri var mı diye soruyordum. O da bana çoook yakın arkadaşına bile çocuk var mı demeye utandığını olmuyorsa üzülür diye sormadığını anlattı. Kendimden utandım. Yani benim kırılmayacağım şeye başkası kırılmış olabiliyor oluyor yani bunlar.
Rabbim gerçekten bilip bilmeden yaptığımız tüm kırgınlıkları affetsin
amin.. cok dogru.

Ben de düğün gecesi hamile kalan arkadaşım hakkında kotu bir durum diye konuşmuştum, şimdi benim 4bucuk yıl oldu tüp bebek asamasindayim hep bu arkadasimin ahi mi var kinadim mi diye kızıyorum kendime
kimi insanlar patara kutere konusuyor buyuk buyuk laflar.. her seyleri de tikirinda gidiyor. kimi insani Allah buyuk konustuklarindan kinadikalrindan vuruyor. kimi insani da bilmeden konustuklarini yasatarak olgunlastiriyor. ben bu sebeple dualarimda buyuk konustuklarimdan tovbe ediyorum demeye basladim. kirdigim kalplerin affini istedim bilerek bilmeyerek..

ben de çok inanırım kınamak çok yanlış. ama kendinize haksızlık etmeyin hepimiz yapıyoruz böyle şeyler farkında olmadan. ama kesinlikle şu bir gerçek ki ağzımızdan çıkan her lafa çok dikkat etmemiz gerekiyor sonrası misliyle bize dönüyor.
haklisiniz.. tibbi engel olmayinca dua ediyorsun vakit saat vardir diyorsun. bir sonraki asamasi da knedini suclamak iste kalp mi kirdim ah mi aldim ondan mi olmuyor vs.. kimisi karma der kimisi ilahi adalet der. ama var boyle bir sey. evrene gonderdigimiz enerji laf soz hic kaybolmuyor donup bizi buluyor. iyiyse iyi buluyor kotuyse kotu..

Bu yaptıklarınız yanlıs degıl.
Bana direkt kac cocugun var diyenler oluyordu, bende yok diye yanıtlayıp muhabbetime devam edıyordum.
Bekarlara evlenmıyor musun diye sorulan gereksiz sorulardan biri de Evlilere cocuk yok mu demek.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
bebek isteyene kadar ben de rahatsiz olmuyordum. allah en dogru zamanda versin illa hemen olsun demem diyordum. ne laflar geliyordu acik acik yapmiyolar mi olmuyor mu vs diye soranlar oluyordu.. cocuk istemeye baslayinca, sebepsiz olmayinca.. sorulan normal soru bile kalp kirabiliyormus. kalp kirma demeyeyim de bir yerini sizlatiyor insanin. sormamak lazimmis icinde neler yasiyor bilemiyorsun. bebegimiz olacak diye cikiyor piyasaya ama oncesinde dusuk var tedavi var biz bilmiyoruz.. aslinda sormak degil de benim ilk mesajimda demek istedigim fark etmeden kinadim mi.. mesela akrabam ilk gece hamile kalmisti. ya da birinin 4-5 sene olmadi. olmuyor herhalde diye ardindan konusmak bile..

Buyuk konusmamissiniz ki gayet iyi niyetli soylemissiniz. Size buyuk konusmakla ilgili ornek vereyim, evlenen bi dayim vardi ve evlendigi zaman "ceketimi atsam hamile birakirim" gibi igrenc soylemlerde bulunuyordu. Sonra 6 yil boyunca yengem hamile kalamadi. Sonra hamile kaldi bebek dustu 2 sefer derken bi cocuk sahibi olmak icin 8 yil gecti. Iste buyuk konusmak ve neticesi boyle olur, olan yengeme oldu stresi uzuntusu cevre baskisi vs. O yuzden siz gayet iyi niyetlisiniz, rabbim en kisa zamanda nasip etsin size.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X