büyük mü konustum kinadim mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hanimlar merhaba. anne olmak istiyorum ben de yaklasik bir yildir ugrasiyoruz. hamile kalamadikca aklima gecmiste bilerek bilmeyerek agzimdan cikan sozler geliyor. tabiki kimsenin bilerek kalbini kirmadim cocugu olmuyor diye gulmedim kinamadim. ama diyelim bir arkadasim var uzun zaman sonra telefonda konustugumuzda teyze oldum mu diye sormustum. o da hayir demisti 4-5 yillik evliyken. bu sene bebegi oldu. sebepsiz infertilite yasadigini anlatti vs. anladim ki o telefon konusmasinda onun kalbini kirmisim bilmeden. ve ya 6-7 yillik evli cocuklari yok olmuyor herhalde der gecerdik muhabbetin icinde biri hakkinda konusurken.. simdi bebek konusu etrafimda konusultukca soruldukca kendi yaptigim yanlislari da goruyorum. demek oyle sormamak lazimmis. demek boyle soylememek lazimmis gibi.. sanki Allah butun konusmalarimi yuzume carpmadan evlat nasip etmeyecek gibi geliyor her ay regl geldikce. bir de ara ara bir seyler yasandikca gecmise gidiyorum aa ben de falanca kisiye soyle sormustum bak aynisi bana oldu diyorum. kalp kirmaktan hele hele buyuk konusmaktan mumkun mertebe kacarim ama.. size de oluyor mu bu durum?
Büyük konuştuğunuz bir durum yok ortada.Nerden bileceksiniz ki çocuğu olmadığını ama büyük konuşma ve sonradan aynısını yasama konusunda üstüme yoktur sanırım ağzımdan çıkan her söz başıma geliyor :KK14:

hanimlar merhaba. anne olmak istiyorum ben de yaklasik bir yildir ugrasiyoruz. hamile kalamadikca aklima gecmiste bilerek bilmeyerek agzimdan cikan sozler geliyor. tabiki kimsenin bilerek kalbini kirmadim cocugu olmuyor diye gulmedim kinamadim. ama diyelim bir arkadasim var uzun zaman sonra telefonda konustugumuzda teyze oldum mu diye sormustum. o da hayir demisti 4-5 yillik evliyken. bu sene bebegi oldu. sebepsiz infertilite yasadigini anlatti vs. anladim ki o telefon konusmasinda onun kalbini kirmisim bilmeden. ve ya 6-7 yillik evli cocuklari yok olmuyor herhalde der gecerdik muhabbetin icinde biri hakkinda konusurken.. simdi bebek konusu etrafimda konusultukca soruldukca kendi yaptigim yanlislari da goruyorum. demek oyle sormamak lazimmis. demek boyle soylememek lazimmis gibi.. sanki Allah butun konusmalarimi yuzume carpmadan evlat nasip etmeyecek gibi geliyor her ay regl geldikce. bir de ara ara bir seyler yasandikca gecmise gidiyorum aa ben de falanca kisiye soyle sormustum bak aynisi bana oldu diyorum. kalp kirmaktan hele hele buyuk konusmaktan mumkun mertebe kacarim ama.. size de oluyor mu bu durum?
Çocuk istemeyen cocuklu bir yaşamı kendilerine uygun bulmayan ve bu sebeple çocuk yapmayan çiftler de var yeryüzünde. Yani bir ciftin cocugunun olması ya da olmaması konu olabilir ama cocuklari yok o halde "olmuyor galiba" diye kendince yorum eklemek doğru değil. Neticede herkesin kendi ozeli. Size uzantısı olmus mudur bilemeyiz Allah in bileceği iş ancak ders cikarmaniz guzel bir şey. Tebrik ederim. Allah en kisa zamanda gonlunuze kalbinize göre versin inşallah. Mujdelerle gelmeniz dileğiyle. Allah sabredenlerle beraberdir.

Ama bak şöyle söyleyeyim.
İnstagramda bir tanıdığıma tartışmıştık. Bana çok ağır sözler söylemişti. Bende sinirle o an "inşallah çocuğun olmaz" dedim, arasan 10 dakika geçmeden sözümü geri aldım, helallik aldım, o da beni affetti ve hakkını helal etti. Sizce bu kötü söz hükümsüz müdür? Konu açtınız korkuttunuz beni ya.

İnsanlara hamile misin diye sormak büyük konuşmak değil, olsa olsa patavatsızlık olur. Ayrıca o lafın doğrusu; büyük konuştuğunu değil, kınadığını yaşamadan ölmezsin. Kimi kınadınız? Bence şuan bir felaket senaryosu üretmeye çalışıyorsunuz.

Bizim de sebepsiz yere 2 sene bebeğimiz olmadı. Sonra beklemek istemedik, tüp bebekle ilk kızımızı aldık kucağımıza. Sonra bir de ikinci geldi kendiliğinden. Allah çaresiz dert vermesin. Sizin de başvurabileceğiniz bir sürü çare var. Biraz rahat olun, içinizde olumsuz duyguları yoğurup durmayın.
cevabiniz icin tesekkur ederim. asla sunu yapmam asla bunu yapmam dediklerimiz buyuk konusmak oluyor bunlar da basimiza geliyor. hamile misin diye sormak tabiki buyuk konusmak degil kalp kirmis olabilirim. ic dunyasinda neler yasiyordu o insan o soru belki benim icin basit bir sey geldi gecti o insana neler hissettirdim? simdi onlari hissediyorum yasiyorum demek istedim. tabiki careler var ama tup bebek asilama sebepsiz yere tutmayan dusuk yapan da cok.. yas faktoru de var sizin icin 2 sene beklenebilirken baskasi icin cok gec olabilir. sagolun tavsiyeleriniz icin.

Ama bak şöyle söyleyeyim.
İnstagramda bir tanıdığıma tartışmıştık. Bana çok ağır sözler söylemişti. Bende sinirle o an "inşallah çocuğun olmaz" dedim, arasan 10 dakika geçmeden sözümü geri aldım, helallik aldım, o da beni affetti ve hakkını helal etti. Sizce bu kötü söz hükümsüz müdür? Konu açtınız korkuttunuz beni ya.
hatanizi fark etmis geri almissiniz o da helallik vermis. bence endise edeceginiz bir sey yok. hukmu kalmamistir. ama dilinizi boyle beddualara alistirmayin. ben birakin bedduayi bilmeden kirdigim kalpten sebp biliyorum yani..

hatanizi fark etmis geri almissiniz o da helallik vermis. bence endise edeceginiz bir sey yok. hukmu kalmamistir. ama dilinizi boyle beddualara alistirmayin. ben birakin bedduayi bilmeden kirdigim kalpten sebp biliyorum yani..
Yıllar önce olan birşeydi. O da bana ağır konuşmuştu. Ne bileyim öyle söyledim. Ama çok üzüldüm. Çok ağladım onun için. Affetti beni, bende bir daha insanlara kötü sözler kullanmadım. Ama sizinki bu kadar ağır olmamış, hatta büyük konuşmamışsınız bile.

Valla çocuğum yokken millete akıl dağıtırdım.
Mama mı AA olmaz ama...
AA sallanarak mı uyuyor kulak sıvısı dengesi bilmem ne.
Ay kızıyor musun sakin ol biraz vs derdim.
Şu an deli gibi mama yiyen bir oğlum var.havada karada suda sallıyordum yeterki uyusun diye. Ve bazen sinir krizi geçiriyorum çocupu yatağına bırakıp salonda bağırıyorum...

insanlar anlam veremedigi seyler yasayinca olayi hemen metafizik yerlere bagliyor..ah aldim beddua aldim vs tarzinda.

sizinkisi o hesap.

dokturunuzla baglantida olun, saglikli beslenin gerisi gelir
sagolun. pko var sagliga spora dikkat ediyorum. cok sukur baska sorun da yok gibi.. dediginiz gibi sebep bulamayinca insan soyle mi oldu boyle mi oldu uretiyor.

Allahın sizinnyuzunuze çarpmasından ziyade bizim vazifemiz olmayan işlere burun sokma, özel hayata zerre saygı duymama ve gereksiz beb3k beklentili bir millet olmamizdan kaynakli. Siz aynı duruma düştüğünüz için anlıyorsunuz o kadar.
cok dogru soylediniz. bizim uzerimizdeki bebek beklentisinden belki de telasa kapiliyoruz. kendi halimize kalsak belki daha az stresle olacak bir seyler..

Valla çocuğum yokken millete akıl dağıtırdım.
Mama mı AA olmaz ama...
AA sallanarak mı uyuyor kulak sıvısı dengesi bilmem ne.
Ay kızıyor musun sakin ol biraz vs derdim.
Şu an deli gibi mama yiyen bir oğlum var.havada karada suda sallıyordum yeterki uyusun diye. Ve bazen sinir krizi geçiriyorum çocupu yatağına bırakıp salonda bağırıyorum...
Allah yardimciniz olsun :KK71: aslinda biraz demek istedigim de bu durumdu. buyuk konusmak basimiza geliyor, kinamak basimiza geliyor.

Universiteden grupcak görüştüğümüz arkadaşlarımız vardı, 4 yil once bitanesi düşük yaptı. Ama diğer ortak bir arkadaşımızın bebeği oldu ve durumuna 'bebek olunca aile olduk, bebeksiz aile olunmuyormuş' gibi bişey yazdı. Ben bile kırılmıştim bide düşünün düşük yapan arkadaşımın cani nasil yanmıştır o zamanlar. O günden sonra o lafi soyleyen bidaha doğum yapti. Doguramasydi o doguramazdi

Sizin bu başkaları için ve arkadaşınıza söylediklerinizi inan başkaları da diyordur; insanlarda evlenince hemen çocuk olmalı diye yerleşmiş bir düşünce var herkes soruyor. Size de soranlar olabilir ileride lütfen üzmeyin kendinizi, takılmayın, he diyin geçin. Zamanı gelince olur. Tıp ilerledi artık, moralinizi bozup stres yapmayın.
allah razi olsun fikirleriniz icin. yeni evli degilim artik zamani geldi bebegin.. sen isteyince de oluyor iste. hani evlenmemis olani evlenemeyecek miyim korkusu sarmaya basladigi bir esik vardir. cocuk da oyle sen isteyince olmayinca olmayacak mi demeye basliyorsun. sebep olmayinca altini doldurmaya calisiyorsun.

Universiteden grupcak görüştüğümüz arkadaşlarımız vardı, 4 yil once bitanesi düşük yaptı. Ama diğer ortak bir arkadaşımızın bebeği oldu ve durumuna 'bebek olunca aile olduk, bebeksiz aile olunmuyormuş' gibi bişey yazdı. Ben bile kırılmıştim bide düşünün düşük yapan arkadaşımın cani nasil yanmıştır o zamanlar. O günden sonra o lafi soyleyen bidaha doğum yapti. Doguramasydi o doguramazdi
tesekkur ederim örnekleriniz icin. ya iste ince fikirli ince gönüllü olmak her yerde önemli. pata küte konusuyoruz kalp mi kiriyoruz ah mi aliyoruz belli degil. su bir gercek dogurmakla anne olunmuyor. kadinin tek vazifesi dogurmak degil. bebeksiz de aile ailedir. ne aileler var bes cocuk var aile olamamislar.. ne anne babalar var evlat edinmis ve ya hayvan sahiplenmis o da onun yavrusu.. ama etrafta herkes harala gurele bebek yapinca bir dalgaya kapiliyorsun gec mi kaliyorum oalacak mi olmayacak mi kaygisi.. aslinda Allaha birakmak lazim dua edip..

Olmaz mı?Kimse kınadığını yaşamadan ölmez.Hadis var.Zaten aklınıza bu geliyorsa muhtemelen bundan da olabilir.Samimiyetle tövbe edin.İnşaAllah düzelir her şey.
sagolun.. ediyorum tek tek aklima geliyor en basitinden en iddialisina kadar.. meryem suresi okudum.. saglik spor dikkat ediyorum.. ama saglikla hayirla olsun her sey. hayirsiz evlat olur keske olmasaydi dedirtir.

Hepimiz böyleyiz aslında. Farkında olmadan kimleri kırıyoruz . Ya da geçmişte bize doğru gelen şimdi yanlış olduğunu farkettiğimiz ne kadar çok düşünce davranış var.
ben çok dikkatli biriyim. Empati kurabilirim. Karşımdaki üzülmesin isterim. İnsanlar beni hep iyi bir insan olarak bilirler. Benim bile çenem durmamış.Şimdi düşünüyorum ağzımdan istemeden de olsa Yanlış bişeyler çıktı hep.
üzülmeyin . Yürekten özür dileyin o insanlardan. Hiç öğrenmeseler bile içinizden özür dileyin. Ben öyle yapıyorum.
gülmeyin ama bazen hava almak için cama çıktığımda sanki evrene mesaj gönderir gibi içinden geçenleri yine içime söylüyorum. Psikolojik olarak rahatlatıyor beni.
biz bu kadar düşünüyoruz bazı insanlar da birilerinin hayatını karartıyor hiçbir pişmanlık duymadan hayatlarına devam ediyorlar. O kötülüğü anlayamıyorum işte.

Hic oyle düşünme bak sana trajikomik bir olayimi anlatayim
## Izmire ailemin yanina gidiyorum 6 7 saat sürüyor. 1 senelik evliyiz daha. Yahu şoför mola vermiyor ben balikesirde artik mesane patlamasi yasiyacam sandim öluyorum sıkıştım.
Muavine mola vermiyecekmiyiz dedim,hayir dedi.
Ben daha fazla dayanamadım ve nasil hayir hamileyim ve kendimi iyi hissetmiyorum bulantim var ve tuvalete gitmem lazim dedim. Ki hamile degildim :KK70: bunu sessizce söylememe ragmen on koltuk duydu. Muavinde şoförle konusup dediki hamile bayan biraz rahatsizmis petrol ofisinde 10 dk mola. Kimse biyere ayrılmasın. Lan ne diye beni ifsa ediyon ben mola ver altima etcem diye yalan attim. Neyseee isimiz gorduk rahatladik. Ben izmire gidene kadar sagimdan solumdan ikramlik yedim canim ceker diye yediklerinden uzattilar hep :KK70: boyle gectu gitti bu

Sonra surekli bana hamilemisin yokmu diye surekli surekli soran bir arkadasim vardi canim axma Surekli bu konuyu dusuk yaptim üzülüyorum dedim ki yalaan hamile kalmamistim ki hic :KK70: birdaha hic sormadi baya uuzldu hatta.

Aradan zaman gecip cocuk icin uğraşıp olmayinca bende senin gibi cok düşündüm . Yalanlarim yuzunden cocucum olmuyo dedim durdum agladim ama suan 2 yasinda bi oglum var :KK70:
hem komik hem trajikmis gercekten de tesekkur ederim paylastigin icin bizimle. Allah hayirli evlat etsin yavrunu isteyen herkese de nasip etsin.

Hepimiz böyleyiz aslında. Farkında olmadan kimleri kırıyoruz . Ya da geçmişte bize doğru gelen şimdi yanlış olduğunu farkettiğimiz ne kadar çok düşünce davranış var.
ben çok dikkatli biriyim. Empati kurabilirim. Karşımdaki üzülmesin isterim. İnsanlar beni hep iyi bir insan olarak bilirler. Benim bile çenem durmamış.Şimdi düşünüyorum ağzımdan istemeden de olsa Yanlış bişeyler çıktı hep.
üzülmeyin . Yürekten özür dileyin o insanlardan. Hiç öğrenmeseler bile içinizden özür dileyin. Ben öyle yapıyorum.
gülmeyin ama bazen hava almak için cama çıktığımda sanki evrene mesaj gönderir gibi içinden geçenleri yine içime söylüyorum. Psikolojik olarak rahatlatıyor beni.
biz bu kadar düşünüyoruz bazı insanlar da birilerinin hayatını karartıyor hiçbir pişmanlık duymadan hayatlarına devam ediyorlar. O kötülüğü anlayamıyorum işte.
cok dogru. cok yakin akrabalarim var acimadan elestiren.. laf tasiyan, kalp kiran sonra kalkip namaz kilan.. uzak durmaya ve onemsememeye calisiyorum. bir yandan onalr isleri tikir tikir gidiyor.. bir yanda cok hassas insanlar kili kirk yariyorum. donem donem aklima geliyor. ben de suna sormustum. ben de sunun hakkinda cocugu olmuyor herhalde diye konusmustum diye. aslinda konu burda cocuk da her seye genelleyebiliriz.

tesekkur ederim örnekleriniz icin. ya iste ince fikirli ince gönüllü olmak her yerde önemli. pata küte konusuyoruz kalp mi kiriyoruz ah mi aliyoruz belli degil. su bir gercek dogurmakla anne olunmuyor. kadinin tek vazifesi dogurmak degil. bebeksiz de aile ailedir. ne aileler var bes cocuk var aile olamamislar.. ne anne babalar var evlat edinmis ve ya hayvan sahiplenmis o da onun yavrusu.. ama etrafta herkes harala gurele bebek yapinca bir dalgaya kapiliyorsun gec mi kaliyorum oalacak mi olmayacak mi kaygisi.. aslinda Allaha birakmak lazim dua edip..
Kesinlikle oyle, oda bebeğinin mutluluğunu anlatmaya çalışıyordu ama yinede yakın zamanda bir arkadaşı düşük yapmış daha dikkatli olmasi gerekirdi. Gerci düşüncesi tamamen yanlış yani ben 5 yillik evliyim ama çocuğum yok. Ne yani biz simdi esimle aile olmuyomuyuz 🤦‍♀️ ve sonuc olarak bende onunla artik görüşmüyorum, düşük yapan arkadaşımda ayni şekilde. Sen sıkma hic canını 😘

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X