Büyük Şehirde Araç Kullanmak Lütfen Yardım

Küçük küçük başla önce ev çevresi kalabalık olmayan sokaklar sonra caddeler şeklinde.

Kesinlikle öyle korktuğunuz şeyi bir kez yaşayın yani trafiğe çıkın anlarsınız üstelik aracınız otomatikmiş
yapıcam inşallah. gerçekten çok üzücü kapıda araba varken çıkıp gidememek sırf bu yüzden yok evde kalayım ben diyip hiçbir yere gitmeden geri dönüyorum çoğu zaman😒

yapıcam inşallah. gerçekten çok üzücü kapıda araba varken çıkıp gidememek sırf bu yüzden yok evde kalayım ben diyip hiçbir yere gitmeden geri dönüyorum çoğu zaman😒
Yok canım o kadar da abartmayın zaten trafikte endişeli bayan görünce büyükşehirde herkes yol veriyor 😂işte ben döneyim mi diye sağa sola bakarken onlar kıvrım yapıp etrafımdan dönüp gidiyorlar 😂😂😂👀👀hah şimdi döneyim yol boş diyorum 😂😂

Yavaş yavaş başlayın. Bildiğiniz bir yer varsa oraya gidip gelmeyi deneyin mesela. Zamanla alışırsınız.

Navigasyonla kaybola kaybola öğreliyo. Bende yol hafızası sıfırdan da kötüdür, yer yön kendi başıma yaya olarak da çok zorlanırım nedense gelişmiyo bu özelliğim. Ama navigasyonla eninde sonunda sonuca bağlanıyo :D tavsiye ederim

Merhaba sevgili kadınlar
yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Ben küçük bir şehirde yaşıyorum. Aktif olarak araç kullanıyorum. Hatta iyi kullandığımı söylerler
Ama ama ama
Büyük şehirde elim ayağım boşalıyor. kapıda araba hiçbir yere gidemiyorum. Geriliyorum nefesim kesiliyor ellerim ayaklarım titriyor. bildiğim her şeyi unutuyorum. görseniz sanki ilk kez direksiyona geçiyorum. bu durumdan nefret ediyorum. hiçbir yere çıkmıyorum. Ağlayasım geliyor bu duruma.
Orda özel ders de aldım. yok o gerginlik geçmiyor. Yolları bilmediğimden sanıyorum. Ama yol hafızam berbattır zaten.Ne yapabilirim. Bana bir yol metod akıl Allah rızası için. Nasıl aşarım bunu. Kendimi nasıl telkin etmeliyim.Cevaplarınız bana güç verecek :KK36:

Bana büyük şehirde araç kullanmak daha kolay geliyor. Bir süre iki katı dikkatli kullanın sonra alışırsınız.

Ben de buyuksehirde kullanamıyorum.Antalya da yaşıyorum ve trafik bana kaos olarak görünüyor.Koyde büyümenin de etkisi.Aslinda kp cok iyi yol gösterdi.sabah çok çok erken çık yola kullan dedi .yollarda çok çok az araba varken.Hem alıştırma olur,hem yolları öğrenirsin dedi ama ben yaptim mi hayır.Pisman miyim evet.

Kendi adıma söyleyeyim hep birileri ile çıktım bir arpa boyu yol alamadım bir gün dedim çık gitsin lanet olsun o günden beri hep çıkıyorum navigasyon açarak yanlış yapsam ne olur en fazla yol uzar yanlış yola girerim diyorum kafamda bitirdim not; İstanbuldayım

Babam kaç yıllık şoför, bilmediği yere gideceği zaman dolanıp duruyor. Önünde sonunda buluyor. Bildiği yol diye bir kere yan yola girip bize ilçe turu yaptırıp aynı noktaya çıkmışlığımız da var :KK70:

Bildiğiniz yolda navigasyonu açın. Navigasyona ilkin alışın. Kaybolsanız bile illa yolu bulursunuz. Çölde sürmeyeceksiniz aracı sonuçta. En fazla varış süreniz uzar ve fazla yakıt harcarsınız.

Araba kullanan insan için küçük yer büyük yer ayırımı olmaz her yer aynı,hatta İstanbul gibi büyük bir yerde kullanmak daha kolay.
Korkmayın öncelikle diğer araçlardan.Onların içindekiler de sizin gibi insanlar.Kaza yapmak istemezler.
En önemli kural kararsız kalmayın.Ya gaza basacaksınız ya frene.Kararsızlık kaza yaptırır.
Bilmediğin bir yerde yanlış yola girmek normaldir girersiniz çıkarsınız hiç önemli değil.
Köy yerleşimine de gitsek yanlış yola sapma ihtimalimiz var.
Navigasyon kullanın.Ankara trafiğini hiç bilmiyorum ama sanırım İstanbul kadar karman çorman değildir.
Kolay gelsin.

Bizim okuldaki 6 tane arkadaşım farklı zamanlarda araba aldılar ve aynı sizin gibiydiler . Ehliyet var , özel ders var ama cesaretleri yoktu . Haftada bir iki gün ben yanlarına oturdum ve beraber okula gittik . Azıcık sohbet azıcık yol tarifi azıcık trafik kuralı derken bir kaç hafta sonra hepsi kendi başına okula gitmeye başladı . Hatta kendime Şile’ye bile gezdirdim ki o yolda çok fazla kamyon vardır 😁 yine de başardılar . Yanınızda bir arkadaşınızla çıkın . Sakin kalın ve hız yapmayın . Bir arkadaşım arabasının arkasına ilk defa yola çıkıyorum bana dikkat edin yazdırmıştı 😂

Ben de ilk zamanlar senin gibiydim ama süre süre alıştım şimdi keşke şoför olup günlük araç kullansam diyorum, ne olursa olsun kendini şartlandırma ve kendine güven, korkunun üzerine git...

Neden süremiyorsun peki? Kalabalık mı geliyor trafik ?
yol bilmemenin verdiği kaygı. ya yanlış yola girersem ya navigasyonu kaçırırsam vs Ama birçok arkadaşım dediği
gibi en fazla yol uzar
Ben de buyuksehirde kullanamıyorum.Antalya da yaşıyorum ve trafik bana kaos olarak görünüyor.Koyde büyümenin de etkisi.Aslinda kp cok iyi yol gösterdi.sabah çok çok erken çık yola kullan dedi .yollarda çok çok az araba varken.Hem alıştırma olur,hem yolları öğrenirsin dedi ama ben yaptim mi hayır.Pisman miyim evet.
evet küçük şehirde yaşayana korkutucu
Kendi adıma söyleyeyim hep birileri ile çıktım bir arpa boyu yol alamadım bir gün dedim çık gitsin lanet olsun o günden beri hep çıkıyorum navigasyon açarak yanlış yapsam ne olur en fazla yol uzar yanlış yola girerim diyorum kafamda bitirdim not; İstanbuldayım
evet hep birileri ile çıktım büyükşehirde. bu da hata sanırım
Ben de küçük şehirlerde araba kullanırken zorlanıyorum :KK70:
bunu birçok kişi yazmış nasıl ya🤔 küçük şehirde kullanmakta bir şey yok ki. büyük şehir gibi sürekli trafik yok aşırı yollar yok kocaman bir şehir değil
Verebileceğim tek tavsiye Ankara trafiğinde kimseye bulaşmayın sataşmayın gerisi bi şekilde hallolur 😂
hahahaha evet çok kavga çıkıyor erkek kardeşimden de biliyorum🫣
Bizim okuldaki 6 tane arkadaşım farklı zamanlarda araba aldılar ve aynı sizin gibiydiler . Ehliyet var , özel ders var ama cesaretleri yoktu . Haftada bir iki gün ben yanlarına oturdum ve beraber okula gittik . Azıcık sohbet azıcık yol tarifi azıcık trafik kuralı derken bir kaç hafta sonra hepsi kendi başına okula gitmeye başladı . Hatta kendime Şile’ye bile gezdirdim ki o yolda çok fazla kamyon vardır 😁 yine de başardılar . Yanınızda bir arkadaşınızla çıkın . Sakin kalın ve hız yapmayın . Bir arkadaşım arabasının arkasına ilk defa yola çıkıyorum bana dikkat edin yazdırmıştı 😂
yok ben aktif kullanıyorum yaşadığım yerde. sorunum büyük şehirde kullanamamak korkmak
Ben de ilk zamanlar senin gibiydim ama süre süre alıştım şimdi keşke şoför olup günlük araç kullansam diyorum, ne olursa olsun kendini şartlandırma ve kendine güven, korkunun üzerine git...
denicem teşekkür ederim 💓

Kornam ve dörtlülerim… Güvenli gelmeyen araçların yanından geçerken gergin olmayan bir yüz ifadesiyle korna çalardım. Normal akışın dışında yavaşlayacaksam ilerde birşey gördüysem dörtlülerimi yakardım. Dolmuş ve bilimum yolcu otobüslerini hemen sollar onlardan uzaklaşırdım. Kullanacağım yol güzergahını önce başkasının kullandığı bir araçla geçerdim. Araç navigasyonuna zaman zaman güvenmezdim öncesinde evde kontrol ederdim güzelce:)
Belirli zaman diliminde bir yerde olmanız gerekmiyorsa kaybola kaybola alışırsınız :)

Back
X