Büyük şehirlerde insan ilişkileri böyle mi??

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.333
498
Kızlar ben Manisa'dan İstanbul'a gelin geldim.
Yaşadığım il İstanbul'a göre gayet küçük bir şehir.
Eşimle 1 1.5 sene flörtün arkasından evlendim.
O sırada o da ben de birbirimizin hoşlanmadığı arkadaşları çıkardık yavaş yavaş.
Eşimin arkadaşları vardı aile dostuymuş erkek ve kız
Fakat ikiside hoşuma gitmedi .
Nerdeyse 6 7 ay flört dönemimde tanımadığım için arkadaştılar. Çok muhabbetleri yoktu zaten uzak oturuyorlarmış arada cep telefouyla internette genelde tatillerde görüşüyorlarmış.
Fakat zamanla eşimin anılarını anlatmasıyla, işte sosyal medyada paylaştıklarıyla çocuk hakkında fikre sahip oldum.
Çocuk tam bir ben buranın hakimiyim havasında, ben gezerim tozarım dünya bana hayran işte herşeyi bilirim çok yaşadım çok gördüm
bende çok sinir olurum o tiplere, ki hani eşim onun yanında olsa gitmesini istemediğim bi yer olsa eşime boşver be sende çok onun sözüne bakıyorsun işte beni mi kıracaksın boşver gitsin sana sevgilimi yok, sevgilisi olanlara bile sulanan bi tipti bende eşime ilişkisini kesmesini istedim eşimde yavaş yavaş ilişkisini kopardı.
Birde işte bu adamın kız kardeşi var onu çok tanımıyorum açıkcası ama bu adamın kardeşi olduğundan abisiyle görüşmeyip kardeşiyle görüşmek abes olacağından onla da bağlantıyı kesti. kızda da çözemediğim bi iticilik var, eşime olan yorumlarına bakıyorum hani ben arkadaş ayağına canım bitanem yazıyorum ama eşim sevgilim ol dese o ayağa da dönebilirim gibi.

Gelelim esas olaya geçen gün eşimin annesi bu çocukların ailesi ile görüşmüşler, eşimin ailesi bi yere mail göndermesi gerekiyordu bu kızda burada çalışıyor. Eşimin ailesi halledemez mail işini diye eşimin göndermesi gerekecekti.Kız kayınvalidemden eşimin numarasını almış.
Buraya kadar tamam sinirimi bozan şey ise kız tam gece 11 30 de bizi aradı. O kadar sinirlendim ki telefonu ben açtım o sinirle gayet cıvık lakayt kahkaha atarcasına bir ses tonuyla alo dedi bende buyrun kimi aramıştınız benim sesimi duyunca bozuldu hemen gülmesi kesildi ciddiyete büründü ben sibel dedi xx İn arkadaşı buyrun dedim mail adresi alacaktım da dedi bende eşime veriyorum bi saniye dedim.
Eşim ciddi şekilde konuştu mail adresini verdi.
Sibel hemen nasılsın napıyorsun diye sordu herhalde eşim cevapladı senden naber falan eşime habire soru soruyor eşimde benim sinirlendiğimi anladı kısa kesmeye çalışıyor ama yeni soru soruyor havadan sudan.
Telefonu kapattı eşim o kadar sinirlendim ki kıza gece 11 30 da arayan insan bi mahcup olur evli bir adamı arıyorsun uyudu mu karısı ne der yanlış anlar mı diye.
Ya da acilse mesaj atarsın mail adresini verir misin rahatsız ettim diye.
Eşimde İstanbulda büyük şehirlerde insanlar böyledir. Küçük şehirlerdeki örf adet yoktur diyor,ben bu örf adet değil görgüdür desem de yok büyük şehirler farklıymış.
Kk ya sorayım dedim gerçekten Büyük şehirlerde böyle mi yoksa bu kızın kendi densizliği mi??

Kızlar ben Manisa'dan İstanbul'a gelin geldim.
Yaşadığım il İstanbul'a göre gayet küçük bir şehir.
Eşimle 1 1.5 sene flörtün arkasından evlendim.
O sırada o da ben de birbirimizin hoşlanmadığı arkadaşları çıkardık yavaş yavaş.
Eşimin arkadaşları vardı aile dostuymuş erkek ve kız
Fakat ikiside hoşuma gitmedi .
Nerdeyse 6 7 ay flört dönemimde tanımadığım için arkadaştılar. Çok muhabbetleri yoktu zaten uzak oturuyorlarmış arada cep telefouyla internette genelde tatillerde görüşüyorlarmış.
Fakat zamanla eşimin anılarını anlatmasıyla, işte sosyal medyada paylaştıklarıyla çocuk hakkında fikre sahip oldum.
Çocuk tam bir ben buranın hakimiyim havasında, ben gezerim tozarım dünya bana hayran işte herşeyi bilirim çok yaşadım çok gördüm
bende çok sinir olurum o tiplere, ki hani eşim onun yanında olsa gitmesini istemediğim bi yer olsa eşime boşver be sende çok onun sözüne bakıyorsun işte beni mi kıracaksın boşver gitsin sana sevgilimi yok, sevgilisi olanlara bile sulanan bi tipti bende eşime ilişkisini kesmesini istedim eşimde yavaş yavaş ilişkisini kopardı.
Birde işte bu adamın kız kardeşi var onu çok tanımıyorum açıkcası ama bu adamın kardeşi olduğundan abisiyle görüşmeyip kardeşiyle görüşmek abes olacağından onla da bağlantıyı kesti. kızda da çözemediğim bi iticilik var, eşime olan yorumlarına bakıyorum hani ben arkadaş ayağına canım bitanem yazıyorum ama eşim sevgilim ol dese o ayağa da dönebilirim gibi.

Gelelim esas olaya geçen gün eşimin annesi bu çocukların ailesi ile görüşmüşler, eşimin ailesi bi yere mail göndermesi gerekiyordu bu kızda burada çalışıyor. Eşimin ailesi halledemez mail işini diye eşimin göndermesi gerekecekti.Kız kayınvalidemden eşimin numarasını almış.
Buraya kadar tamam sinirimi bozan şey ise kız tam gece 11 30 de bizi aradı. O kadar sinirlendim ki telefonu ben açtım o sinirle gayet cıvık lakayt kahkaha atarcasına bir ses tonuyla alo dedi bende buyrun kimi aramıştınız benim sesimi duyunca bozuldu hemen gülmesi kesildi ciddiyete büründü ben sibel dedi xx İn arkadaşı buyrun dedim mail adresi alacaktım da dedi bende eşime veriyorum bi saniye dedim.
Eşim ciddi şekilde konuştu mail adresini verdi.
Sibel hemen nasılsın napıyorsun diye sordu herhalde eşim cevapladı senden naber falan eşime habire soru soruyor eşimde benim sinirlendiğimi anladı kısa kesmeye çalışıyor ama yeni soru soruyor havadan sudan.
Telefonu kapattı eşim o kadar sinirlendim ki kıza gece 11 30 da arayan insan bi mahcup olur evli bir adamı arıyorsun uyudu mu karısı ne der yanlış anlar mı diye.
Ya da acilse mesaj atarsın mail adresini verir misin rahatsız ettim diye.
Eşimde İstanbulda büyük şehirlerde insanlar böyledir. Küçük şehirlerdeki örf adet yoktur diyor,ben bu örf adet değil görgüdür desem de yok büyük şehirler farklıymış.
Kk ya sorayım dedim gerçekten Büyük şehirlerde böyle mi yoksa bu kızın kendi densizliği mi??

büyükşehirle hiç bir alakası yok direk kişiyle alakalı bence bu durum

ÇOk elzem bir durum olmadığı sürece o saatte birini aramak çok gereksiz bir davranış.

KK'dan gözyaşı der ki;
Gece 11:30 da evli bir adamı arayıp sohbet etmeye çalışmanın büyük şehirlerle değil karakterle alakası var...
Ben doğma büyüme İstanbul'dayım,
Ama bırakın kızı erkek arkadaşı bile 11:00 'dan sonra acil ve önemli değilse eşimi arasa rahatsız oluyorum ben..

bence sibel ismiyle alakası var gibi , :68: acaba aynı kişiyimi tanıyoruz.:1::1:

bencede buyuk sehir kucuk sehir alakasi yok kizla alakali tamamen ki ben yabancilarla yasiyorum iclerinde muslumanindan tutda hristiyan yahudi budist hatta dinsiz olan bile arkadas cevremiz var hicbiride bu gune kadar ne cat kapi gelmislerdir nede zamansiz bir saatte aramislardir once ararlar musaitmisiniz derler 3 gun sonrasina evet dersem gelirler oyle gecerken ugradik yok bu tarafda isimiz vardi gibi seylerde yapmazlar hicccc olmadi daha bugune kadar kizda kesinlikle sorun :26:

doğma büyüme İstanbulluyum.. ölüm kalım meselesi gibi önemli bişey olmadıktan sonra erkek arkadaşımı gece vakti aramam
ayrıca telefonu isterken k.v. den bile çekinirim
o kızın mezhep geniş belli.. karakter meselesi..
ama tavrını koy arayamasın bi daha

Doğma büyüme buralıyım bende arkadaşlar gibi ölüm kalım meselesi degilse ayatkta oldugunu bildigim tanıdık dost akraba bile aramam ...O satte çalan telefon hayır haber degildir kanısı da yaygındır ayrıca...
Kızın tavırları lakayt ama senin de gardını pek bir almış havan var? kıskanç bir insan mısın normalde?Yoksa abi-kardeş bize anlatamadıgın kadar gıcık mı?

Büyük şehirle alakası yok bunun, kişinin kendisi ile alakası var.

Bende büyük bir şehirde yaşıyorum ama gece gece kimseyi aramam.

Büyük şehir yada küçük şehirle alakası yok. O insanın kişiliği ile alakalı. yeni evliyken benzer birşey yaşamıştım. Çok sinirlenmiştim, bu saatte aranır mı, yeni evli adamsın, sen bu yüzü vermişsin diye, aynı olayı ben yaşasam şimdi, bir erkek arasa yemek tarifi alsa ne yaparsın?? o zaman olay büyük olur tabi. ertesi gün kıza yazmıştı. bir daha beni arama vs. birazda o sinirle ağır yazdı. olay öyle kapandı gitti :) ama yani her şeyin bir adabı usulü vardır.

Büyük şehirle alakası yok ki bunun, ''sibel'' de ayıp etmiş yani. evli olmasa bile o saatte insan aranmaz. hayat memat meselesi değil çünkü...

Normalde kıskancım ama bu olay önemliydi o yüzden mail adresini alacak olmasına falan hiç bişey demedim ama ben o saatte aramasını hiç beklemiyordum. Kız bu arada konuşma sırasında da eşimden kusura bakma geç oldu falan demedi.
Dediğim gibi abisini sevmem kızı çok tanımıyordum bilgim yoktu.
Bu olay sayesinde fikrim oldu artık.

Bu arada unuttum söylemeyi eşime söyledim o arada sen verme adresini ondan al adresini ben kendi mailimden gönderirim bişey göndericeklerse dedim ve kıza benim mailimden mail attık:)

Son düzenleme:
doğma büyüme istanbuldayımm kimsenin kocasını acil durum olmaksızın gece nin bir yarısı aramam. evli olmasada aramam. he diyelimki o saatte aradım eşi çıktı telefona önce eşiyle hoş beş eder mail adrsini varsa eşinden isterdimki kadın yanlış anlamasın. ama yinede teli kapatınca acaba yanlış anlamışmıdır diye düşünürüm.

büyük küçük şehirle alakası yok terbye ile görgüsüzlkle alakası var.

hiç alakası yok bu dırek afedersın kaba tabır olacak kızın kaşarlığından ılerı gelen bır durum....böylelerı evli bekar dinlemez edep haya yoktur...dogma buyume ankaradayım geç saatlerde acil bir durum olmadığı surece kımseyı aramam ve arayanıda görmedim ...rahatsız olman cok normal....böyle perdesiz insanlar heryerden fırlar mutlaka...

büyükşehirle ne alakası var ki görgü meselesi ben kimseyi saat gece saat 10dan sonra aramam cok yakın dostum değilse de arasa da acmam ..ertesi gün dönerim geçti saat uyumusuz derim ki arayan anlasın..yani görgü işi bu iş..
anlattıgnız olayda saatin geç olması dışında hiçbir gariplik yok ama kızın nasılsın nasıl gidiyor diye sorması eski samimiyettendir ..eşin istedigin gibi davranmış sorun yok.

Normalde kıskancım ama bu olay önemliydi o yüzden mail adresini alacak olmasına falan hiç bişey demedim ama ben o saatte aramasını hiç beklemiyordum. Kız bu arada konuşma sırasında da eşimden kusura bakma geç oldu falan demedi.
Dediğim gibi abisini sevmem kızı çok tanımıyordum bilgim yoktu.
Bu olay sayesinde fikrim oldu artık.

Bu arada unuttum söylemeyi eşime söyledim o arada sen verme adresini ondan al adresini ben kendi mailimden gönderirim bişey göndericeklerse dedim ve kıza benim mailimden mail attık:)

eşinizi sürekli koruyamazsınız benim eşim iş gereği veya bu tür olaylarda hep kadın da olsa mail atıyor rahatsız olmuyorum zaten şifresi bende var kasmayın cok fazla kıskançlık zararlı güvenin farz et ki kız eşine mail attı sevgili olalım dedi eşin kabul mu edecek yoksa kızı silip engelleyecek mi? şimdi kız senin adresinden mail gidince ona, senin kıskanç oldugunu düşünür ve güvensiz oldugunu..

büyükşehirle ne alakası var ki görgü meselesi ben kimseyi saat gece saat 10dan sonra aramam cok yakın dostum değilse de arasa da acmam ..ertesi gün dönerim geçti saat uyumusuz derim ki arayan anlasın..yani görgü işi bu iş..
anlattıgnız olayda saatin geç olması dışında hiçbir gariplik yok ama kızın nasılsın nasıl gidiyor diye sorması eski samimiyettendir ..eşin istedigin gibi davranmış sorun yok.

Eski samimiyet olabilir tabi ama nerdeyse 2 senedir görüşmüyorlar
Ben açıkcası eskiden ne kadar samimi olsamda 2 senedir görüşmüyorum artık birşeyler kopmuştur diye düşünürüm.
Bozulduğumda kız ne bi afedersin dedi ne de kusura bakmayın hatta dedim ya o kadar neşeliydi ki ben açınca bozuldu sesi hani pöf karısı açtı der gibiydi.
Buna sinirlendim. Tabi birde arama saatine.

He rşeyin bir yolu yordamı vardır.Ben anne babamı bile o saatte aramam kaldı ki evli bir insanı(bekar da olsa olmaz ya) o saatte aramak saygısızlıktır.Bir daha böyle bir şey olursa şayet eşinin net ve sert bir dille kişiyi uyarması gerek

Back
X