Büyük yolk kesesi, kürtaj, pıhtılaşma testi

Merhaba, umarım kendim ve benim durumumu yaşayanlar için cevap alabilirim. 1 sene gebe kalmaya çalıştım, rahim filmi çekilip glifor kullanmaya başlamamın 2. ayında hamile kaldım. 3. ve 4. hcg biraz düşüktü bana göre ama %60 üzeri normal olduğunu okuyunca biraz rahatlatmaya çalıştım kendimi. Önce kese görüldü 6mm civarındaydı. Sonraki hafta 12mm iken yolk kesesi gördüm dedi doktorum. Aradan 10 gün geçti (sanırım 8. hafta başlarıydı) ve kalp atışı duyma hevesiyle kontrole gittim. Kesenin içerisinde sadece yaklaşık 8mm yolk kesesi vardı. Anormal boyutlu yolkun sağlıksız olduğunu okuduğum için o an benim için bitmişti zaten ama 5 gün daha bekledik ve tekrar kontrole gittim. Değişen bir şey olmadı malesef ve kürtaj oldum. Doktor boş gebelik dedi ama yolk varsa bebek de vardır ya da yolk varsa boş gebelikten söz edilemez diyen bir sürü yazı okudum. Boş gebelik çok nadir tekrarlarmış ama benim durumum biraz daha farklı olduğu için içimde şüphe var. Aklımdaki tek düşünce, pıhtılaşma var ve bebek bu yüzden beslenip gelişemedi mi? Benim gibi bir durum yaşayıp testlerini yaptıran(sonucunuz ne oldu?) ya da yaptırmadan tekrar sağlıklı bir gebelik yaşayan arkadaşlar cevap yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim:KK200:
benimde ilk gebelik bostu ustelik yolk kesesi gorunuyordu yolk var diye bos gebelik olmaz miymis makale okudum ama boyle birsey ifade etmiyor yabanci kaynaklar bos gebelok olarakda goruyir bos gebelik herkeste olabilir bunu kafaya takmayin her kadinda vardir muhtemel yumurta yada sperm kalitesiz yada birlesmede bir kimyasal surec eksik ilerledi ondandir

benimde ilk gebelik bostu ustelik yolk kesesi gorunuyordu yolk var diye bos gebelik olmaz miymis makale okudum ama boyle birsey ifade etmiyor yabanci kaynaklar bos gebelok olarakda goruyir bos gebelik herkeste olabilir bunu kafaya takmayin her kadinda vardir muhtemel yumurta yada sperm kalitesiz yada birlesmede bir kimyasal surec eksik ilerledi ondandir
'Boş gebelik ile çok erken dönemdeki normal bir gebeliği ayırdetmenin en önemli yolu kese içinde yolk kesesi adı verilen yapının izlenmesidir. Yolk kesesi varlığı gebeliğin boş gebelik olmadığının en önemli belirtisidir.'
Bu şekilde okuduğum için yazmıştım bunu da netten aldım. Yolk olmasa daha rahat olabilirdim belki bilmiyorum ama en başta bahsettiğim gibi, yolktan sonra bebeğin oluşamaması acaba pıhtılaşma kaynaklı olabilir mi? Aklımdaki tek soru bu.
Çok çok geçmiş olsun, ilk gebelik diye belirtmişsiniz tekrar hamile kaldınız mı?

Amin canm insallah. Bizim genetiklerimiz yapilmisti temizdi. Bu hastalik genetik degilmis malesef herkesin basina gelebilirmis bin de bi olan durummus oda bizi bulmus doktorun soyledigi tek sey sanssizlik dedi. Bu anne karninda gelisim sırasinda olusan bi eksiklik. En buyuk sebebi folik asit eksikligiymis ben kullanmistim oysaki ama yetersiz gelmis olabilirmis. Hersey Allahtan ne denirki baska imtihanimiz bitmemis demekki
Çok geçmiş olsun, inşallah sonraki gebeliğiniz sağlıklı olur. Benim de 2 boş gebelik var. Genetik testte folik asiti etkileyen ve pıhtılaşma riski olan gen heterozigot çıktı. Yani 3 ay önceden mutlaka folik asite başlamam gerekiyormuş, bir de coraspin e. Ben o iki gebelikte önceden başlamamıştım.
Siz önceden başlamış mıydınız[/QUOTE]

Çok geçmiş olsun, inşallah sonraki gebeliğiniz sağlıklı olur. Benim de 2 boş gebelik var. Genetik testte folik asiti etkileyen ve pıhtılaşma riski olan gen heterozigot çıktı. Yani 3 ay önceden mutlaka folik asite başlamam gerekiyormuş, bir de coraspin e. Ben o iki gebelikte önceden başlamamıştım.
Siz önceden başlamış mıydınız
[/QUOTE]
Baslamistim tup bebek oldugu icin tup bebek transferi oncesi hep basladim ama bazi vucuda yetersiz gelebiliyomus belki ondan dolayidir dedm benimki.

Back
X