Bebek Beslenmesi buyurun 6-9 aylık bebeklerimizin menülerini paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
Benim bebeğim 7.ayını bitirdi ama belli yiyecekleri daha çok seviyor, mesela

*havuç+patates+tavuk göğsü+ıspanak püresi ve tarhana çorbasına bayılıyor (arada bir azıcık sarmısak atıyorum,antibiyotik yerine geçsin diye)
*bebe bisküvisi+ceviz+muz karışımını seviyor
*ülker kavanoz meyvelerini çok seviyor,
*bebelac pişirilen lezzetler kaşık mamasını seviyor
*meyveli hazır yoğurtlardan yiyor, sade yoğurt asla yediremiyorum,

Bir de kaşıkla beslediğim de ,her 2-3 kaşıktan sonra biberonla su içme ihtiyacı hissediyor,

*yumurta sarısı+peynir+kaşık mama karışımını pek sevmiyor mesela, hep sevdiği yiyeceklerden yemek istiyor.
*balık verdim hiç sevmedi öğürdü mesela.

Acaba siz neler veriyorsunuz, yaptığınız püre ve karışımları paylaşırsanız memnun olurum

Son düzenleme:

afiyetler şifalar olsun meleğine benim de kızım 7. ayının içinde
yoğurtlu pekmez içersine burçak yulaflı bisküvi ekliyorum
yumurta sarısını 1 er gün ara ile veriyorum verdiğim gün kesinlikle yoğurt ve yoğurtlu ürünlerini vermiyorum yoğurt peynir vb şeylerin de yanında asla demir içerikli besinler vermiyorum kalsiyumu kuwetlendirmek amaçlı.. birde 1 kez sade yumurta sarısı veriyorsam 2.gün yumurta sarısının demir içeriğini kuvvetlendirmek amaçlı içine bi tatlı kaşığı pekmez ile yine burçak ekliyorum o gün et ve et ürünleri ağırlıklı beslemeye çalışıyorum demiri kuvvetlendirmek amaçlı ..
yayla çorbası ve tarhana çorbasına bayılıyo tavuk çorbasını hiç içmek istemiyo
balığı bayılarak yiyo öyle mutlu oluyor ki yediği gün
et ve et suyunu aromalanmışsa verebiliyorum aromasını patatez havuç soğan kereviz ve maydonoz ekliyerek tatlandırıyorum
muzu hiç yediremiyorum elma suyu ve havuç suyunu severek içiyor
hazır olan yazdığın gb bebelac asla yemiyor dr da yemesini istemiyor sen yap annesi dedi ben elimden geldiğince yapıyorum bir de bebek bisküvisi yerine burçağı da dr önerdi daha sağlıklı dedi bebişim de sevmiyor gerçekten hazır bebek ürünlerinden hiç birini yemiyor

yumurta verdığımz gun neden sut urunu vermıyosun zararlımıki.kahvaltı karışımlarnda var ama peynırfalan bn verıyorum yoğurt
bıde tavuk suyu ve kıymaya basladım nasılverıyosunz sız bunları.tavuksuyuna corba taam ama et nasılverıyosunz..

benim oğlumda 8.ayını bitirdi, her gün kahvaltıda yarımdan biraz fazla yumurta sarısı,akşamdan suya koyduğum 1 zeytin, kibrit kutusu kadar ev ekmeği,yine akşamdan suya koyduğum 2kibrit kutusu kadar keçi peyniri, fındık kadar tereyağı (kendim yapıyorum),1 ceviz (havanda eziyorum),1 çay kaşığı pekmez (ev yapımı), su katıp karıştırıyorum bayılarak yiyor. Hazır gıdalarda son günlerde çok bahsedilen nişasta bazlı şeker var, o yüzden vermiyorum. bir de 1 yaşından önce ıspanak 4 yasaklı sebze arasındadır; ıspanak, beyaz lahana, bakla, patlıcan verilmez.
yoğurdunu da kendim yapıyorum, sade sevmiyor, bazen muz, bazen elma püresiyle yiyor.
herkesin bebişlerini sağlıkla büyütmesini diliyorum

ıspanağı neye dayanarak yasaklı olduğunu söyledin anlayamadım, hiç br yerde okumadım ıspanağın 1 yaşından önce yasak olduğunu, aksine doktorumuz ıspanağın 6 aylıktan itibaren verilebileceğini söyledi, içerisnde bol miktarda demir var çünkü. oldukça da faydalı.

"ıspanakta nitrat bulunur ve zararsızdır. Nitrat çoğunlukla nitrite dönüşebilir. Nitrit ile ikincil aminler reaksiyona girip nitrozamini oluşturabilir. Nitrozaminler birçok farklı bileşik içerirler, bunlardan bazıları kanserojeniktir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara göre bazı nitrozaminlerin karaciğer veya mide kanserine yol açtıkları görülmüştür.
teorik açıdan risk olmasına rağmen, birey veya daha kalabalık gruplar için gerçekten risk oluşturduğuna dair bir kanıt bulunmamaktadır."
işte buna dayanarak arkadaşım. ıspanağı hiç vermemezlik yapmayacağım tabi ki, ama 1 yaşından sonra... ayrıca ıspanakta sanıldığı kadar çok demir yok. en zengin demir kaynağı kırmızı ettir.

Arkadaşlar benim de 6. ayda bir kızım var.Ek gıdaya başlamaya çalışıyoruz.Dr pişirilen kaşık mamalarından başla dedi ama herobaby denedik yemedi. Elma püresi,muz,havuçsuyu,portakal suyu içiyoruz.Biz yemek yerken ağzımıza her kaşık götürüşümüzde bakıyor,kendine gitmeyince kızıyor.Çorba suyundan azıcık tattırıyorm.Bana ek gıdaya başlayanlar ne yedirmiş neler yapmış lütfen bilgi verin.Nasıl başlayım bilemedimmmm

vallahı bebebegım 6 aylık ben yavas yavas kendım evde ona yetıcek kadar fazla degıl sebze corbaları yapıyorum brokoli havuc patates pırınc pırasa ıspanak bulgur gıbı sebzelerı kullanıyorum bayıla bayıla yıyo bence ılk basta bebeklere sebze corbaları yavas yavas dıger ogunlere gecın derım ben

Kaşık mamasını sevmedi,şimdi de kaşıkla ne verirsem mama sanıyor.Ağzını sıkı sıkı kapatıyor,birşey veremiyorum. Offf of şaşırdım kaldım.

sabah her zamanki gibi kahvaltisini verdim yedi,simdi de brokoli ve sogani birlikte hasladim,blendirdan gecirip yedirmeye calisicam,umarim yer.Aksam icin de yogurt corbasi yapmayi dusunuyorum.

ceydacım yumurta demir içerikli bir besin yoğurt kalsiyum demir içerikli gıdalar kalsiyumla alınmaz çnk demiri bağlar yani hiç bir fayda alamazsın ne yoğurttan ne yumurtadan kırmızı etli yiyecekleri de yeşil yapraklı gıdalarla beraber yedirmeni tavsiye ederim
et suyu ve et için de şaşırmışsın neden anlayamadım eti tiftikledinmi miss gb yiye bilir bebişin demir ihtiyacı için en yüksek oran kırmızı et (suyu da)ve yumurtada mevcut...

canım bu bilgiyle şok geçirdim ben ıspanak yediriyorum yani yedirmeyelim mi ben etli yemek yanına haşlayıp veya kavurup yediriyordum .
bu arada tatlım pekmez su ile karışıp içilmez ,ALLAH korusun şeker hastalığı yapıyor...

ben de okumuştum bebeklere 1 yaşından önce ıspanak,lahana,patlıcan,bal ve yumurta beyazı verilmez diye.
bizim kız 7 aylık
her sabah ;kibrit kutusu kadar beyaz peynir(labne bez bölgesinde alerji yaptı kestik) yarım yumurta sarısı (1 gün ara ile), 1 tatlı kaşığı pekmez, 4-5 bebe büsküvi, 1 yemek kaşığı hero baby kahvaltı saatlerinden birini koyup ıhlamur veya rezene ile açıyorum çok seviyor alıştı.
arada meyve suyu (havuç-armut)
öğlen sebze çorbası (patates,havuç,kabak,pirinç)
ikindiye yoğurt asla sade yemez bebe büsküvisi-muz ezmesi ile
akşam 120 cc devam sütü
gece yatmadan muhallebi veya hero baby iyi geceler mamalarından biri
gece uyanırsa devam sütü yine
doktor bize 7.ayı başlayınca tarhana,şehriye çorbası ve kıyma vermeye başlayın demişti. haftaya başlıcaz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…