Benim bebeğim 7.ayını bitirdi ama belli yiyecekleri daha çok seviyor, mesela
*havuç+patates+tavuk göğsü+ıspanak püresi ve tarhana çorbasına bayılıyor (arada bir azıcık sarmısak atıyorum,antibiyotik yerine geçsin diye)
*bebe bisküvisi+ceviz+muz karışımını seviyor
*ülker kavanoz meyvelerini çok seviyor,
*bebelac pişirilen lezzetler kaşık mamasını seviyor
*meyveli hazır yoğurtlardan yiyor, sade yoğurt asla yediremiyorum,
Bir de kaşıkla beslediğim de ,her 2-3 kaşıktan sonra biberonla su içme ihtiyacı hissediyor,
*yumurta sarısı+peynir+kaşık mama karışımını pek sevmiyor mesela, hep sevdiği yiyeceklerden yemek istiyor.
*balık verdim hiç sevmedi öğürdü mesela.
Acaba siz neler veriyorsunuz, yaptığınız püre ve karışımları paylaşırsanız memnun olurum
benim oğlumda 8.ayını bitirdi, her gün kahvaltıda yarımdan biraz fazla yumurta sarısı,akşamdan suya koyduğum 1 zeytin, kibrit kutusu kadar ev ekmeği,yine akşamdan suya koyduğum 2kibrit kutusu kadar keçi peyniri, fındık kadar tereyağı (kendim yapıyorum),1 ceviz (havanda eziyorum),1 çay kaşığı pekmez (ev yapımı), su katıp karıştırıyorum bayılarak yiyor. Hazır gıdalarda son günlerde çok bahsedilen nişasta bazlı şeker var, o yüzden vermiyorum. bir de 1 yaşından önce ıspanak 4 yasaklı sebze arasındadır; ıspanak, beyaz lahana, bakla, patlıcan verilmez.
yoğurdunu da kendim yapıyorum, sade sevmiyor, bazen muz, bazen elma püresiyle yiyor.
herkesin bebişlerini sağlıkla büyütmesini diliyorum
ıspanağı neye dayanarak yasaklı olduğunu söyledin anlayamadım, hiç br yerde okumadım ıspanağın 1 yaşından önce yasak olduğunu, aksine doktorumuz ıspanağın 6 aylıktan itibaren verilebileceğini söyledi, içerisnde bol miktarda demir var çünkü. oldukça da faydalı.
vallahı bebebegım 6 aylık ben yavas yavas kendım evde ona yetıcek kadar fazla degıl sebze corbaları yapıyorum brokoli havuc patates pırınc pırasa ıspanak bulgur gıbı sebzelerı kullanıyorum bayıla bayıla yıyo bence ılk basta bebeklere sebze corbaları yavas yavas dıger ogunlere gecın derım ben
ceydacım yumurta demir içerikli bir besin yoğurt kalsiyum demir içerikli gıdalar kalsiyumla alınmaz çnk demiri bağlar yani hiç bir fayda alamazsın ne yoğurttan ne yumurtadan kırmızı etli yiyecekleri de yeşil yapraklı gıdalarla beraber yedirmeni tavsiye ederimyumurta verdığımz gun neden sut urunu vermıyosun zararlımıki.kahvaltı karışımlarnda var ama peynırfalan bn verıyorum yoğurt
bıde tavuk suyu ve kıymaya basladım nasılverıyosunz sız bunları.tavuksuyuna corba taam ama et nasılverıyosunz..
"ıspanakta nitrat bulunur ve zararsızdır. Nitrat çoğunlukla nitrite dönüşebilir. Nitrit ile ikincil aminler reaksiyona girip nitrozamini oluşturabilir. Nitrozaminler birçok farklı bileşik içerirler, bunlardan bazıları kanserojeniktir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara göre bazı nitrozaminlerin karaciğer veya mide kanserine yol açtıkları görülmüştür.
teorik açıdan risk olmasına rağmen, birey veya daha kalabalık gruplar için gerçekten risk oluşturduğuna dair bir kanıt bulunmamaktadır."
işte buna dayanarak arkadaşım. ıspanağı hiç vermemezlik yapmayacağım tabi ki, ama 1 yaşından sonra... ayrıca ıspanakta sanıldığı kadar çok demir yok. en zengin demir kaynağı kırmızı ettir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?