Buzdolabı meyve sebze

angelnr*

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
858
69
318
İstanbul
Kızlar merhaba. Annem markette satılan meyve sebzeyi hiç sevmediği için mutlaka her hafta pazara gidiyor ve evin haftalık meyve sebze ihtiyacını tek seferde alıp geliyor. Onları büyük kağıtlara sarıp şeffaf günlük torbalara koyup yerleştiriyor buzdolabına ayrı ayrı. Ancak bu hem görüntü açısından bence kötü görünüyor hem de örn biber bulmak isteseniz tek tek kağıtların içine bakıp aramanız gerekiyor. 1 hafta dayanmasının başka yolu yok diyor. Böyle haftalık toplu alıp yerleştirenler nasıl yaptıklarını yazabilirler mi acaba? Plastik kutu filan denedim kağıt ve torba kadar iyi saklamıyor diyor. Siz nasıl muhafaza ediyorsunuz? Yöntemleriniz nelerdir? Teşekkürler şimdiden:)

Buzdolabınızda bir problem olabilir mi? Benim eski model dolabım bile 1 hafta saklıyor.

Benim annem de toplu olarak alıyor sebze meyveyi. Daha sonra seçilip yıkanıyor ve buzdolabına yerleştiriliyor. Zor oluyor ama sonucunda daha derli toplu oluyor.

Ben sarmadan ve poşetlemeden sallıyorum.
Kağıtların üstüne yazsanız isimlerini ?

1ay koruyor sebze koruyucu bölümü var ..

1ay koruyor sebze koruyucu bölümü var ..
Buzdolabınızda bir problem olabilir mi? Benim eski model dolabım bile 1 hafta saklıyor.
şimdi siz söyleyince bir düşündüm valla aklıma gelmemişti, bu açıdan bir kontrol edeyim tekrar teşekkür ederim belki de sebze meyve haznesinde bir problem var. Bazılarını üst raflara koyuyor gerçi bu açıdan bakacağım tekrar.

öncelikle arkadaşlarında dediği gibi sebzelik bölümünü kontrol et..diğer taraftan kendi düzenimi anlatayaım 2 çekmecem var birine domates,salatalık,biber düzgünce dizerim diğer çekmecemede patlıcan,kabak,turp havuçilimon tarzı mevsimsel ürünleri dizerim.. 2 adet 5 lt ama diktörtgen olduğu için yassı saklama kaplarım vardır ..
içlerine havlu peçete açarım birine maydanoz,nane,roka,tere yerleştirir . diğerinede marul ,mor lahana koyarım yani salata malzemelrim bu kutularda ara raftadir.tere hariç 1 hafta hatta yeşillikler hariç 10 gün kaldığını bilirim.. dolabımda çok özellikleri olamayan no frosttur..
Not. yeşillikler pazardan gelir bez sofra üzerinde 1 2 saat suyunu bırakır öyle kutulara alınır..

Çok teşekkürler detaylı yazmışsınız. Bu salatalıkları koyduğunuz saklama kapları dışında başka bir kap kullanmıyorsunuz sanırım. Yani domates, patlıcan vs bunları direk çekmecelere yan yana diziyor musunuz herhangi bir şeye sarmadan veya kap kullanmadan?

kap kullanmadan çekmeceye diziyorum..ama yeşillikler için olan sistemi sebzem çok olduğunda diğer ürünler içinde uyguluyorum..

Bizde toplu alıyoruz çoğu şey 2 haftada bile bozulmaz. Poşetinde duruyor. Bi ara hepsini çıkarıp kaseler yerleştirio koymuştum ama çok çabuk pörsümüştü 2 günde. En iyisi Poşetinde dursun.

Evet yazmayı ben de düşündüm ama o kağıtlar torbalar çirkin geliyor bir de ya:) Siz neyin içinde koyuyorsunuz ve ne kadar dayanıyor ortalama?

Bir hafta dayanıyor. Yıkamadan çekmeceye koyuyorum poşetsiz.
Yeşilleri de yıkayıp iyice kurutup cam kaplarda sallıyorum.

Bizde toplu alıyoruz çoğu şey 2 haftada bile bozulmaz. Poşetinde duruyor. Bi ara hepsini çıkarıp kaseler yerleştirio koymuştum ama çok çabuk pörsümüştü 2 günde. En iyisi Poşetinde dursun.

Evet kase tarzı yöntemlerde cidden gidiyor hemen, teşekkür ederim cevabınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…