hepsini denedim açtımda içini sadece kahve denemedim ama heryeri temizledigim halde gecmiyorsa kahve nasıl gecirecek bende bilmiyorumdaha önce de bu konu ile ilgli açılmış topik var bakın isterseniz
- Buzdolabındaki sökülüp takılacak olan parçaları ve iç kısımlarını karbonatlı su ile siliniz. Karbonatlı su buzdolabında oluşan kötü kokulara karsı çok iyi gelir.
- Kötü koku hala devam ediyorsa, çalış vaziyette olan dolabın içerisine ağzı açık süt, mangal kömürü, çay posası ve pirinçli Türk kahvesi koyunuz. Yaklaşık 5-6 saat beklettikten sonra çıkarın.
- Hala mı kötü koku geçmedi? Üsteki işlemler ise yaramadıysa artık elimize tornavida almaktan başka çare kalmadı. Buzdolabının elektriğini kesin, genelde arka tarafta bulunan fazla suların biriktiği alanı açmalıyız. Buradaki su toplanma bölgesindeki birikmiş suyu temizleyin.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/buzluğumdaki-et-eridi-ve-kokusu-gitmiyor-çaresini-bilen-var-mı.287555/
çamasır suyuyla sil durula havalandır gecerArkadaşlar 15 günlük tatilden döndük içeri girdiğimde kokudan bayılacaktım nerdeyse elektrikler gitmiş ve dolaptaki et heryere akmıs geldigimden beri ugrasıyorum herseyi denedim sirke karbonat gazete okudugum herseyi denedim bugün buzlugun alt kısmını onlarıda yıkadım ama ne yaptıysam koku geçmedi sanki işledi burnuma koku öneriniz varmı?Buzluga su döksem bir sorun olurmu acaba?Birisi su döktügünü alt giderden suyun cıktıgını bu sekilde kurtuldugunu yazmıs ama bi zarar olurmu acaba? Kokudan delirmek üzereyim
Buzdolabını temizlemen yetmez. Dolabın ve buzluğun tahliye borularını da temizlemen gerekir. Yoksa çürümüş etin suyuyla kokan su bütün dolabını fan aracılığıyla kokutmaya devam eder. Tahliye borularını temizledikten sonra tekrar koyacağın suya meyve veya çiçek özü koyabilirsin. Böylece buzdolabın güzel kokacaktır. Ekstradan da dolabın bir kaç yerine karbonat koyarsın.Arkadaşlar 15 günlük tatilden döndük içeri girdiğimde kokudan bayılacaktım nerdeyse elektrikler gitmiş ve dolaptaki et heryere akmıs geldigimden beri ugrasıyorum herseyi denedim sirke karbonat gazete okudugum herseyi denedim bugün buzlugun alt kısmını onlarıda yıkadım ama ne yaptıysam koku geçmedi sanki işledi burnuma koku öneriniz varmı?Buzluga su döksem bir sorun olurmu acaba?Birisi su döktügünü alt giderden suyun cıktıgını bu sekilde kurtuldugunu yazmıs ama bi zarar olurmu acaba? Kokudan delirmek üzereyim
ne kadar süre elek. gitmiş de buzlukta bozulma noktasına gelmiş etler. sonuçta insanlar kışlıklarını dolaba bırakıp gidiyorlar. bir de dolabın koruması yok mu mesela 24 saat korumalı falan oluyor bazıları.Arkadaşlar 15 günlük tatilden döndük içeri girdiğimde kokudan bayılacaktım nerdeyse elektrikler gitmiş ve dolaptaki et heryere akmıs geldigimden beri ugrasıyorum herseyi denedim sirke karbonat gazete okudugum herseyi denedim bugün buzlugun alt kısmını onlarıda yıkadım ama ne yaptıysam koku geçmedi sanki işledi burnuma koku öneriniz varmı?Buzluga su döksem bir sorun olurmu acaba?Birisi su döktügünü alt giderden suyun cıktıgını bu sekilde kurtuldugunu yazmıs ama bi zarar olurmu acaba? Kokudan delirmek üzereyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?