- Konu Sahibi burcumecem
-
merhaba hünerli bayanlar buzluga patetesli soganlı börek koymak istiyorum ama tadu degişirmi bilmiyorum hiç denemedim normelde ben bu böregi patetesleri soganları rendeleyip karabiber pul biber tuzunu atıp fırına atıyorum çok begeniyoruz şimdi buzluga atsam aynı şekilde nasıl bi sonuç alırım acaba
arkadaşım merhaba:)ben sürekli yapar koyarım bi çok şey.patatesli börek te yapıp koyuyorum.yanlız dolabın koku sindirmiyodur umarım.buzdolabı poşetlerine koy ve ağzını sıkıca bağla koku sinmesin.tavsiye ederim..
canım patesleri çigdenmi koyosun ben öyle çok seviyorum ama dedigim gibi hiç denemdim soganla patetesleri çigden koysam bişiy olmaz demi
buzluk böreği yapıyorum ben peynirli ama patateslide olur ve pişirdikten sonrada puf puf oluyor bence deneyebilirsiniz.
buzluk böreği yapıyorum ben peynirli ama patateslide olur ve pişirdikten sonrada puf puf oluyor bence deneyebilirsiniz.
valla denedim bakalım patetesli sıkıca iki poşet geçirip koydum bakalım ne olacak okadarda fazla aldımkii yufkayıı artık ne yapsam diye düşünüomm
dolaba koyacağınız için istediğiniz sayıda yufkadan yapabilirsiniz,yufkaları ister 6 ister 8 dilim şeklinde kesiyorum,yufkaların üzerine eritilmiş margarin sürüyorum ve peynir serpiyorum,sonra bunları sigara böreği gibi ne çok sıkı nede çok bol olmayacak şekilde sarıyorum hazırladığım börekleri bir süzme kabının içine alıp suyun altında tutuyorum biraz,sonrada buzdolabı poşetinin içine üst üste olmayacak şelikde yerleştirip buzdolabına koyuyorum, yalnız dikkat et çok fazla ezilmesinler,börek yapmak istediğim zamanda dolaptan çıkarıp üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serpip fırında pişiriyorum,karışık olmamıştır umarım :)
inşallah bakalım ne olacak güzel olursa artık hep yapğarım bide çocuk olunca bi gelen olunca durmuycakları tutuyo hazırlık ta yapamaıyosun en azından bi çıkarıp atarım fırınaa ohhkoyabilirsin canım hiç bişey olmaz benim kayınvalidemde tepsi tepsi yapıp her çeşit koyar buzluğa tadıda değişmiyo çok güzel oluyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?