buzluga börek koymak istiyorum acaba bozlurmu

burcumecem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
258
1
46
İstanbul
merhaba hünerli bayanlar buzluga patetesli soganlı börek koymak istiyorum ama tadu degişirmi bilmiyorum hiç denemedim normelde ben bu böregi patetesleri soganları rendeleyip karabiber pul biber tuzunu atıp fırına atıyorum çok begeniyoruz şimdi buzluga atsam aynı şekilde nasıl bi sonuç alırım acaba

hiç bi bilgim yok ama söle bişe diyebilirim annem pazılı yapıp koyuyo bişe olmuyo sesini duydugumu göstermek için yazdım acıkcası

ben patatesli börek yapıyorum.soğan kavurup falan ama dondurucuya hiç koymadım.misafirim geleceği zaman 1 gün önceden yaparım.ertesi günde servis saatine yakın pişirrrim.hiç dondurucuya koymadığım için yardımcı olamayacağım.ama peynirli börekte problem olmuyor.

arkadaşım merhaba:)ben sürekli yapar koyarım bi çok şey.patatesli börek te yapıp koyuyorum.yanlız dolabın koku sindirmiyodur umarım.buzdolabı poşetlerine koy ve ağzını sıkıca bağla koku sinmesin.tavsiye ederim..

canım patesleri çigdenmi koyosun ben öyle çok seviyorum ama dedigim gibi hiç denemdim soganla patetesleri çigden koysam bişiy olmaz demi

canım patesleri çigdenmi koyosun ben öyle çok seviyorum ama dedigim gibi hiç denemdim soganla patetesleri çigden koysam bişiy olmaz demi

canım ben patatesleri çiğden koymuyorum.patatesleri haşlayıp eziyorum.bir yandan da yağda soğan kavuruyorum,ezdiğim patatesleride içine atıp bir güzel kavuruyorum.en son baharatlarını da ilave ediyorum.böreğimde kullanıyorum.

çigden deniycem okadar vaktim yok yaa çok ugraştırır umarım kötü olmaz perşembe veya cuma misafrim var onlara ilk denem olacajk inşallah bozulmazlar

buzluk böreği yapıyorum ben peynirli ama patateslide olur ve pişirdikten sonrada puf puf oluyor bence deneyebilirsiniz.

dolaba koyacağınız için istediğiniz sayıda yufkadan yapabilirsiniz,yufkaları ister 6 ister 8 dilim şeklinde kesiyorum,yufkaların üzerine eritilmiş margarin sürüyorum ve peynir serpiyorum,sonra bunları sigara böreği gibi ne çok sıkı nede çok bol olmayacak şekilde sarıyorum hazırladığım börekleri bir süzme kabının içine alıp suyun altında tutuyorum biraz,sonrada buzdolabı poşetinin içine üst üste olmayacak şelikde yerleştirip buzdolabına koyuyorum, yalnız dikkat et çok fazla ezilmesinler,börek yapmak istediğim zamanda dolaptan çıkarıp üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serpip fırında pişiriyorum,karışık olmamıştır umarım :)

Son düzenleme:
buzluk böreği yapıyorum ben peynirli ama patateslide olur ve pişirdikten sonrada puf puf oluyor bence deneyebilirsiniz.

valla denedim bakalım patetesli sıkıca iki poşet geçirip koydum bakalım ne olacak okadarda fazla aldımkii yufkayıı artık ne yapsam diye düşünüomm

valla denedim bakalım patetesli sıkıca iki poşet geçirip koydum bakalım ne olacak okadarda fazla aldımkii yufkayıı artık ne yapsam diye düşünüomm

umarım iyi olur ve beğenirsiniz,eğerki beğenirseniz yapar yapar koyarsınız dolaba hem misafir geldiğindede çok pratik oluyor :)

deneyeceğim canım teşekkürler

Babaannem her türlü börek, poğaça, pişi vs koyuyor hiçbirşey olmuyor...
Çok da pratik oluyor, hazır elinin altında...

koyabilirsin canım hiç bişey olmaz benim kayınvalidemde tepsi tepsi yapıp her çeşit koyar buzluğa tadıda değişmiyo çok güzel oluyo..

koyabilirsin canım hiç bişey olmaz benim kayınvalidemde tepsi tepsi yapıp her çeşit koyar buzluğa tadıda değişmiyo çok güzel oluyo..
inşallah bakalım ne olacak güzel olursa artık hep yapğarım bide çocuk olunca bi gelen olunca durmuycakları tutuyo hazırlık ta yapamaıyosun en azından bi çıkarıp atarım fırınaa ohh

Eğer böreği pişirmeden koyacaksan olur (patatesli) tepsiye diz hatta üzerine yumurta sarısı ve susamını dök... hatta pişirmeden önce bıçakla dilimle (ki kesmesi sonradan kolay olsun) üzerini streç filmle hava almayacak şekilde sar, at buzluğa hiç birşey olmaz. Ben bazen pişirdiğim börekleri de atıyorum derin dondurucuya. Sonradan fırında ısıtıp yiyorum. Pişmiş böreklerin hepsi bu şekilde oluyor da bir tek patatesli börek olmuyor...patatesler sulanıyor, tadı değişiyor vs. Çiğden koyarsan bir sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…