Buzluğunuzda neler saklıyorsunuz?

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
kızlar buzluğumu acil durumlar için kullanamıyorum bir türlü, buzluktan çıkarıp yiyemiyorum içime sinmiyo. siz neler koyuyorsunuz buzluğunuza,çıkınca ne şekilde ısıtıyorsunuz? mesela ben börek ve yemek koymayı çok istiyorum ama olmuyor :(

Sigara böreği sarıp kızartmadan koyarsan çıkarıp kızarttığında hiçbir tat değişikliği olmuyor...
Sulu yemeklerin kokusu değişiyor yalnız ben de çok istiyordum bir defa denedim beğenmedim...
Hamur işleri saklanabilir, doğranmış sebzeler...
Bir de ben minik top köfte yapıyorum hafif kızartıp koyuyorum. Sulu köfte ya da çorba vs yaparken pratik oluyor...
ayrıca nohut ve fasulye haşlayıp koyuyorum, lazım olunca kullanıyorum...

Neler yokki buzlugumda etlerimi kusbasi dograr koyarim tek seferde bitecek sekilde kurbanda yada arada aileden birkac kisi toplanip süt danasi falan kestiririz birazini kiyma yaptiririz kiymalari yemeklik ve köftelik olmak üzere yine tek seferde tüketilebilecek ölcüde posetleyip koyarim haslanmis nohut, börülce, sebzeler mesela taze fasulye, barbunya, börülce, bamya, bezelye sebzeleri önce biraz haslatip soguduktan sonra posetleyip koyarim sonra kasar, sucuk, sosis, hamur isleri pogaca, simit mesela firindan cikip soguduktan sonra posetleyip koyarim hemen sigara böregi sarip koyarim buzluktan cikartinca hemen kizartirim sonra tavuk kanat, dogranmis tavuk gögsü, közlenmis soyulup dogranmis patlican, kirmizi biber... hepsini tek seferde bitecek sekilde tek yemeklik posetlerim biz iki kisiyiz ve yurt disinda yasiyorum sebzeleri türkiyeden getiriyorum yazin et türü seylerde herzaman taze bulamiyoruz pogacalar ansiz cikip gelen misafirler icin kurtaricidir simdilik aklima gelenler bunlar hic yemek koymadim koydugum seylerdede hicbizaman problem olmadi...

Back
X