Benim ailem sozde giydigime hic karismadi, bakin sozde diyorum cunku birisi acik giyinse (ailemizde bir tane basortulu kadin yok, buyuk anneler, neneler dahil) hemen vay memesi gozukmus, insan oyle kiloluyken sunu giyer mi ya da zayifsa bir gram et bin ayip orter diyerek giyeni, geleni geceni elestirirlerdi, yani bunlar en basit elestiriler.
Dolayisiyla ben ve akranim akrabalarimizin acik giyinebildikleri tek yer yazlik evlerimizin oldugu sehirlerdi.
Gecenlerde annem bana, sen niye hic sort giymiyorsun diye sordu, bilmem alismamisim simdide rahat hissetmiyorum 2 cocuklu halimle dedim ve annem beni niye kizim yobaz bi ailedede buyumedin ki diye yaftaladi ajsjsjsjjs.
Hayir, eskilerin yobaz tanimi neden sadece ortululuk onuda hic bilemiyorum, zira bence benim ailem laik, kimisi ateist kimisi deist kimisi inancli olmasina ragmen yobaz insanlar, ozelliklede ailemin kadinlari (ailede su an babam ve 2 kuzenim haric erkek yok, biz asiri kadin dolu bir aileyiz)
Sizde boyle insanlarin giyiminin surekli elestirildigi bir ortamda buyumussunuz, dolayisiyla sucluluk hissetmeniz normal.
Dun mesela kizlarimi gezmeye goturmek icin ikisine de sari giydirdim, kendimde sari elbise giymek istedim, elbisenin gogus kismi bi tik acik kaldi benim icin, igne taktim yok, hafif dikis attim yok rahat edemedim, gittim basma elbise giydim. Annem diyor ki, babannelere donmussun, yahu kafamda surekli elestiren insanlar dolasiyorken giyinemiyorum iste anla diye kizasim geldi, sustum.