Buzluk :(

hellotheworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
144
Puanlar
33
Maalesef bilgisizlikle gezmeye gitmeden elektrikleri kesince buzdolabını da kesmişim. Yaklaşık 14 saat elektriksiz kaldı. Buzlukta et köfte ezine peyniri tereyağı çarliston biberi hazır dondurulmuş paketli brokoli vardı.
Altta da yumurtalar hangilerini atmalıyım?

buzlukta dondurmam vardı ma..um marka onu yokladım tamamen erimiş bastırınca ama diğer yiyeceklerde buz kristalleri hala vardı

Tek tek yapay zekaya sorun hepsini çünkü bazı gıdalar cozundukten sonra tekrar dondurulmaz. Hava soğuk yumurtaya bir şey olacağını sanmıyorum.

Tek tek yapay zekaya sorun hepsini çünkü bazı gıdalar cozundukten sonra tekrar dondurulmaz. Hava soğuk yumurtaya bir şey olacağını sanmıyorum.
Yapay zeka hepsine bir şey olmamıştıra getirdi ama verdiği bilgiler tutarsız buradaki deneyime daha çok güveniyorumm

çok teşekkürler benimki böyle yanıtlamıyorduu
Elektrik kesilince buzluk kısmını actınız mı hiç,48 saate kadar dayanır bozulmaz eski usul buzluklardan değil sonuçta.

Ben de çok dikkatsiz ve unutkanım o yüzden ev eşyalarını wifili aldım kapanınca elektrik gidince bildirim gönderiyor

2 sene önce Bodrum’da babamın arkadaşını ziyarete gittik. Bize et yapmıştı. Ailece zehirlendik. Muhtemelen aşçı çözülmüş eti, tekrar dondurdu. O yüzden ben olsam riskli olan hepsini atarım.

Etler çiğ ise soğanlı falan kavurarak kıyma yapıp, kuşbaşıları kavurma- haşlama yapıp tekrar dondurabilirsiniz. Ama pişmiş şeyler tekrar atılmaz maalesef. Peynir de tekrar dondurulmaz ama çok mu fazlaydı? Zaten bir süre yenir, börek falan yaparsınız yahut peynirli pizza. Hızlıca tüketin yani bence.
14 saat gezmeye gittiniz diye neden elektrikleri kapattınız

Hala buzlu ise bozulmamıştır. Hala soğuk iseler yeni yeni kendini bırakmışsa bütün etleri güzelce kavurun, pişirin sonra pişmiş şekilde dondurabilirsiniz

Hava soğuk o yüzden bozulmamıştir tekrar dondurabilirsiniz.

Bozulmamıştır ama etleri tekrar dondurmayın derim. Pişirip yeniden dondurabilirsiniz. Ama böyle yaptıktan sonra onları yerken tek seferde yemelisiniz. Tekrar ısıtma yapmadan.

14 saatte çözülmemiştir sert değil mi hala etler köfteler

Ezineyi dondurucuya hiç koymam, o normal dolabın içinde soğukta durmaya devam etsin. Dolabın durduğu ortam kaç derece

Hepsini atardım bazı şeyler ikinci kez dondurulmaya uygun değil hiçbirine güvenmezdim

buzluk bildiğim kadarıyla 10 saate yakın soğukluğunu koruyor,4 saattede dondurulmuş et serin bir ortamda çözülmez eğer hala sertlikleri bozulmamışsa bişey olmaz,dondurma çabuk erir zaten.

Pişirip öyle koyun buzluğa riske atmayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…