buzlukta saklıyabilicem pasta ve yemek çeşitleri hangileridir

Umutlu30

vazgeçilmezimmm
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
774
64
318
39
İstanbul
kızlar bazı günler aniden gelen misafirlerim oluyor ve hiçbrşey ikram edemiyorum buzluğa pasta ve yemek çeşidi ne koyabilirm yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşk. ederim

Buzluguma hic pasta kek türü bisey koymadim ama herzaman pogacam simidim sigara böregim olur buzlukta genelde peynirli ve kiymali pogaca ve simit yaparim firindan ciktiktan sonra soguyunca posetleyip atarim buzluga habersiz misafirim gelirse cikartip hemen firina sürerim yine yemeklik sebzelerim et türü seyler falan olur buzlukta ama mercimek corbasi kizartma türü seyler koyanlar oluyormus hic o sekilde denemedim....

piramit pasta var yapıldıktan sonra buzluğa konup donması bekleniyor internetten bulabilirsin tarifini
birde normal kek poğaça filan yapıpta buzluğa koyabilirsin.. misafirin geldiğinde çıkarıp mikrodalgada ısıtırsan yeni yapılmış gibi oluyorlar kolay gelsin :)

pasta bozulur ama
biz poğaça,sigara böreği,kıymalı börek ve kurabiye yapıp koyuyoruz aniden biri gelince ya da canımız çekince ısıtıyoruz fırında buzu çözüldükten sonra ilk yapılmış gibi yumuşacık oluyor:56:

ben buzluğuma şoklanmış sebze koyarım. nohut kuru fasulye halar koyarım bazen de bu yemekleri yaparken fazla yapar suyunu eklemeden ayırıp soğuyunca koyarım çokda lezzetli olur.ayrıca mercimek çorbası da koyarım ve buzluk böreği tarifim var ondan muhakkak olur çünkü bazen eve direk arkadaşlarımla gidiyorum hiç fırsat olmuyor birşeyler hazırlamaya yaptığım böreği fırına atıyorum yumurtasını sürüp çay olana kadar pişiyor ayrıca haftasonu kahvaltıları için de ideal iştersen tarifi paylaşabilirim. birde kurabiye hamuru koydum tarçınlı misket kurabiye yaptım baya pişirdim dağılmayacak kadar yağlı kağıdın üzerinde soğuttum ayırdıktan sonra öyle poşete koydum attım sonra önceden ısıttığım fırımda 5 dakika pişirdim tarçınlı şekerli karışıma buladım mükemmel oluyor. ayrıca biz keçi ayağı deriz hamurdan kızartılarak yapılan birşey ondan muhakkak olur hiç birşey yoksa onu çıkarıp kızartıveririm peynir domates zeytin çay ımmm:) düşünüp yazıyorum ne vardı diye biraz karışık oldu paçanga böreği sarıyorum suyla yapıştırıyprum ucunu ama böreği iki doladıktan sonra hemen batırıyorum yani baya uzun oluyor onu havlu peçete serdiğim tepsinin içinde bir gece buzdolabında bekletiyorum kaç tane yiyeceksem ben tek kişiyim mesela 2 tane 2 tane poşetliyorum sen 4 5 ayarlarsın onu da o şekilde koyuyorum. birde acil yemek için şu şoklanmış sebzeler için iki kilo kadar soğanı alır doğrarım (ben yemeklerde rondodan geçmiş sevmiyorum) onu geniş bir tavada yağda kavururum birazını bir kaba alıp havuç eklerim minik minik doğranmış onlarlada kavururum bunları birer yemeklik poşetlere koyarım ben ne yapıyorum fazla poşet gitmesin diye koyup düğüm atıp tekrar koyuyorum 3 4 kat. aynı işlemi menemen için de yapıyorum.bazen evde soğan kalmıyor yada acil biri geliyor yemeğe acayip pratik oluyor birde vanda yaşıyorum ben kışın sebzeler pahalı olur çok soğan da oldukça artar şimdilik aklıma gelenler bunlar daha neler var neler:)

kıymayı yoğurup köfte yapıp saklama kabında atarım dondurucuya bide kırmızı biber yeşil dolma biber doldurur atarım dondurucuya.melemenlik karışımı atarım oda çok pratik oluyo.su böreği yaparım evde olunca fazlasını saklama kabıyla atarım dondurucuya istediğinde çıkar mikrodalgada ısıt.kek pasta hiç saklamadım

Back
X