Byle yanllk olur mu?..

temmuziki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2008
8.571
182
163
"Bugün yeni bir şey deneyelim..." İngiltere'deki bir ilkokulda 8 yaşında henüz okumayı yeni sökmüş çocukların ellerine bir kitapçık verildi. Bu kitapçıkta, ne matematik, ne de hayat bilgisi, bambaşka bilgiler yer almaktaydı. Seks bilgisi!

İsmi 'How To Change The World For A Fiver' olan el kitabında banyoda eğlenmek için partnerle yapılabilecek 12 'eğlenceli pozisyon' anlatılmakla beraber, bunların hepsi aslında birer seks pozisyonuydu.

Kitapçıktaki mesaj bununla da sınırlı değildi aslında. Seks pozisyonlarının hemen altında "Fazla su harcama. Eğlen. Ama derin buruşana kadar da suda kalma" yazılı 'didaktik' bir not vardı.

4 çocuğa yanlışlıkla verilen bu kitabın Sainsbury's isimli okuldaki bir kitap dükkanına bırakıldığı, kitapçıdan da çocuklara 'hediye' olarak verildiği anlaşıldı.

Kitapçının verdiği bilgiye göre, el kitabının kapağı çocuk kitaplarını andıracak kadar renkli ve içindeki açık saçık resimleri gösteren herhangi bir işaret yok. Ancak sayfalar açıldıkça, oldukça açık illüstrasyonlar birbirini takip ediyor.

Kitapçı durumu şöyle izah ediyor: "Bu tamamen bir yanlış anlama. Dıştan çok sevimli bir kitap gibi görünüyordu.Dünyanın daha güzel nasıl bir yer olacağına dair başlığıyla, çocuklar için uygun olabileceğini düşündüm. Ancak içine bakmadım. Bu kitaplar, bana bir kampanya aracılığıyla geldi. Bedava birkaç kopya bıraktıklarını ve çevre duyarlılığını anlatan kitaplar oldukları söylendi".

'Banyoda Eğlenmek' başlıklı sayfalarda 12 seks pozisyonu ayrıntılarıyla gösterilmekte. Sekiz yaşındaki kızı Laura'nın elinde bu kitabı gören veli Andrew Dodd, "Çok korktum. Tamamen uygunsuz resimler. Bunlar bir çocuğa nasıl verilebilir? Gözlerime inanamadım" açıklamasında bulunuyor.

Kızının kitapları komik ve eğlenceli bulduğunu söyleyen baba, "Neyse ki pek bir şey anlamadı" diyor.

Okul yetkilileri, sorumsuz davranışları ve kontrolsüz iş yapmanın sonucu olarak, yanlışlıkla el kitapçığına sahip olan çocuklara, kitap dükkanında harcamak için 60 dolarlık bir fiş verip özrünü dile getirdi.

fft15_mf134388.Jpeg

inanmıyorum yaa nasıl birşey bu böyle bu kadar dikkatsizce sorumsuzca davranmak bide özür olarak yine aynı kitap evinden mi çek verdiler acaba..çok şaşırtıcı ya hani gülsek mi ağlasak mı durumu vardır ya bu aynen o şekil bence

cocuklar ödül karsılıgında daha detaylı anlatılanlarda almıs olabilir nasılsa biraz teknigini ögrendiler tövbe tövbeeeeeeeeeee

evet bende okudum...allahım yarabbim ya..tvlerde,dışarda apacık yaşanan cinsellik yetmiyor sanki birde cocukların gözüne gözüne sokuyorlar...nasıl bir ahlaktır nasıl bir eğitimdir anlamıyorum....resmen sapık yetiştiriyorlar...şimdi suc ilerde sapık bir ruh sahibi olabilcek olan o cocukların mı?(sadece o cocuklar için değil,cinsellik o kadar ortadaki artık küçücük bir cocuk bile bunlarla büyüyor) yoksa onları bu eğitimi veren aileler mi ögretmenler mi? bunu düşünmek lazım....

Son düzenleme:
ingilterede zaten 13 yasinda olupta bakire bir kizi arkadaslari disliyor vebali gibi davraniliyor bu duruma bakilirsa veliler pek sikayet etmemislerdir geneli bu olayi gayet normal karsiliyor annesi babasi alt katta otururken ust katta sevgilisiyle kiz tamamen rahat seks yapabiliyor ahlaksizligin sinir tanimadigi tek ulke kiz cocugum var ve aklim gidiyor ingiliz cocuklara benziyecek diye esrar icme sacma sapan sapikliklar daha buraya kelimelerin yazmayacagi seyler Allah evlatlarimizi korusun

ingilterede zaten 13 yasinda olupta bakire bir kizi arkadaslari disliyor vebali gibi davraniliyor bu duruma bakilirsa veliler pek sikayet etmemislerdir geneli bu olayi gayet normal karsiliyor annesi babasi alt katta otururken ust katta sevgilisiyle kiz tamamen rahat seks yapabiliyor ahlaksizligin sinir tanimadigi tek ulke kiz cocugum var ve aklim gidiyor ingiliz cocuklara benziyecek diye esrar icme sacma sapan sapikliklar daha buraya kelimelerin yazmayacagi seyler Allah evlatlarimizi korusun

canım benim
ülkemizdede bakire! olmayanları dışlayıp vebalı gibi davranıyorlar
bene hata olabilir gerektiği şekilde özür dilenmiş

ingilterede bu tarz şeyler pek de sorun edilmiyor. ben au-pair olarak kalıyorum burda yani çocuk bakıcısı diyebiliriz, kadın boşanmış 2 tane erkek çocuk var biri 12 digeri 8 yasında. anneleriyle çocukların odası bitişik. kadının erkek arkadası istedigi zaman geliyor ve aksam saat 10 oldugu anda odalarında ne yaptıklarını her ayrıntısına kadar gayet rahat anlayabilecegim sesler yükselmeye baslıyor. ben duyuyorsam çocukların duymaması mumkun değil kapılarını kapamaya bile tenezzül etmiyorlar o derece rahatlar. çocuklar da bu durumdan hiç rahatsız değil. o yüzden okuyunca hiç şaşırmadım bence çoğu aile gülüp geçmiştir.

küçük yanlışlıklar büyük sorunlar çıkarabilir ve bu yanlışlıklar parayla giderilemez................

batinin batiligi iste rezaletten baska bir sey deil ama gercekten burdakiler takmaz bile bunu gulmekten baska birsey yapmamislardir .birde bizim millet batiya ozenir bu daha en basit bir ornek daha neler yasaniyor neler allah islah etsin herkesi

bizim ülkemizde böyle bişey yaşansaydı çok büyük olay olurdu ama orda üzerinde pek durulduğunu zannetmiyorum.çok iğrenç bi durum yalnız ...

ingilterede bu tarz şeyler pek de sorun edilmiyor. ben au-pair olarak kalıyorum burda yani çocuk bakıcısı diyebiliriz, kadın boşanmış 2 tane erkek çocuk var biri 12 digeri 8 yasında. anneleriyle çocukların odası bitişik. kadının erkek arkadası istedigi zaman geliyor ve aksam saat 10 oldugu anda odalarında ne yaptıklarını her ayrıntısına kadar gayet rahat anlayabilecegim sesler yükselmeye baslıyor. ben duyuyorsam çocukların duymaması mumkun değil kapılarını kapamaya bile tenezzül etmiyorlar o derece rahatlar. çocuklar da bu durumdan hiç rahatsız değil. o yüzden okuyunca hiç şaşırmadım bence çoğu aile gülüp geçmiştir.

gerçekten çok kötü bi yaşam onlarınki
ahlaksızlıgın bu kadarına pess:1shok:
çok şaşırdım

vallahi hic sasirmayin esimin restorani var evlere paket servis yapiliyor cok yogunken kendide arabayla servis yapiyor gecen aksam hatta hava kararmak uzereymis bir siparisi gotururken bir duraktan gecerken 15 yasinda var yok bir kiz kendinden epey buyuk biriyle alenen acikca birlikte oluyormus esim gozlerime inanamadim dedi dusunsenize ne aci ne rezil bir durum ve bizde israrla bu ulkelere salyalarimizi akitarak ozenme politikasi uygulariz ben bu ulkede yasayan biri olarak gozunu seveyim ulkemin tasina topragina kurban olayim hele ki suan ingilterede bir genclik yetisiyoor ki tam kabus soyluluk falan yok kralice ciksada bir gorse ulkesinin genclerini

böyle doğruları yazınki güzel ülkemin kıymetini bilmeyenler anlasınlar kıymetini vatanımın ne kadar uğraşsalarda bozamayacaklar bazı değerlerimizi kaybettiremeyecekler

hadi bu kitabı bırakanlar farketmemiş ögretmenlerde söyle bir bakmamışlarmı bu neyin nesidir diye pes dogrusu...nasıl bir eğitimdir bu..umarım çocuklar anlamamıştır..hoş akıllarında mutlaka azda olsa birşeyler kalmıştır annelerini babalarını sıkıştırırlar nedir diye..

Back
X