Çabalamanın anlamı yok daha fazlası için....(Olduğu Kadar)

meltosh

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2007
1.059
52
688
32
Hiçbir şeye yetemediğin anlar vardır…
Yaşadığın her şeyin sabun köpüğü olduğunu anladığın,
baloncuklar teker teker patlarken,
her şeyi kaybettiğini farkında olup da hiçbir şey yapamadığın… Binlerce cevapsız soru içinde,
hayata cevapsız kaldığın ve kimseyle konuşmak istemeyip
kendine çağrılarını bile meşgule aldığın…

“Ben güçlüyüm” yalanını her söylediğinde aynaya, yüzün kızarır böyle zamanlarda. Hayat güçlüdür. Gerçeği bilmek kimseye bir şey kazandırmayacağından, herkes kendi gücüne inanmak ister. Sonra bir anda, sessiz bir sabaha gözlerini açarken, “Hayır,” dersin, “güçlü falan değilim ben”. Bir anda tüm mücadeleden vazgeçersin. Tüm kavgalarından. Her şeyi olduğu gibi bırakmak, ayak uydurmak ister, sessiz bir kabullenmişliğe bürünürsün.

“Olduğu kadar” cümlesi girip yerleşir hayatına; “Olmalı” kelimesi terk edip gider cümlelerini.. “Olduğu kadar” yaşamaya başlarsın “olduğu kadarıyla”…

Beklentiler, hayaller boş gelmeye başlar artık. Kimse senden bir şey beklemesin istersin, sen hayattan bir şey beklemezken.

Yorgunluğun, yılgınlığın arttıkça zincirler seni, bırakıp kaçma, yeni hayaller kurma, yeni bir şeylere başlama hevesi yaşamından uzaklaştıkça; asla bitmeyecek yorucu yokuşlar gibi isteksiz bırakır seni hayata karşı.

“Ben buyum” dersin…
“Olduğum kadarım”
“Çabalamanın anlamı yok daha fazlası için” dersin.

ve Kaybedersin...

(alıntı) (biraz kendinizi bulabilirsiniz bu yazıda herkes zaman gelir umutlarını hayattan beklentilerini yitirir.. benim anlatamadıklarımı bu cümleler anlatıyor.. )

Son düzenleme:
inanmak ve istemek gerek mücadeleden galip çıkabilmek için...
kararlı olmak ve yinede gücünün ve kendinin farkındalığında yaşamalı insan hayatını...
engeller hep vardı,var, ve var olacakta... bunlara boyun eğip ,kaderine bırakmak bizi biz yapmaz..
ama bizi bizden alır...bazen olduğu kadarı ile yetinebilmeyiz ama bazen de,olduğundan da fazlasını istemiyi de hak etmeyi de bilmeliyiz...

bizler hayata nasıl bakarsak,hayatta bizlere öyle karşılık verir...
yaşamımız boyunca umutsuz olmamamız lazım...
umutsuz olduğumuz anlarda bile...
o ufacık ışık her zaman olmalı kalbimizde ve gözümüzde...
çıtamızı hep yüksek tutmalıyız,olduğu kadar değil,daha fazlası için...
ama bu maddi değil yanlış anlaşımasın,manevi anlamda...
hayata tutunmamız lazım....
kendimiz için,eşimiz ve çocuklarımız için....
sevdiklerimiz için....
baştan kaybetmeyi düşünürsek,zaten kaybetmişizdir...
ben güçlüyüm demek yalan değil bence...
herkes kendi çapında güçlüdür ki,bu hayatta ayakta kalabilmiştir...
hepimize mutluluğun ve umudun bol olduğu bir ömür diliyorum...
sevgiyle kalın...

Şartları zorlamadan herşeyi olduğu gibi kabullenirsen yaşamak daha zor gelir.Kendini çok güçlü bir insan olarak görmek çoğu şeyi çözüyor.Çünkü herşey insanın beyninde başlayıp bitiyor.

güçlü olmak en zorudur aslında bu hayatta...
güçlü olduğun için dik durduğun için bi kere tek başınasındır,
herşey biraz daha zordur,çünkü sen zor olanı seçmişsindir...
mücadelen daha bir yokuşludur,
ama biz mücadeleden vazgeçmemeliyiz,dimdik durabilmeliyiz engellerin karşısında,
kazanamasak bile,savaşmanın verdiği gururla çıkarız o yoldan,
tecrübe deriz....ama elimizden geleni yaptığımızı biliriz...

yazı cok guzel...emegıne saglık canım
ama sankı bır vazgecıc sankı pes etme gıbı...
bence ınsan kaybetdıkce kaybetmenın acısını yasar .....hayattan hıc zevk almaz ve kabuguna cekılır...
her bırımız yaparız...
ama hayat zor..mucadeleyı bırakmamak ve ben bu kadarım demek yerıne...
hayatın yakasından yapışmak gerekır...
cunkı bız cabalamasak hayat bıze hıc bır sey vermez....
hayat her celme taktıgında ayaga dımdık kalmaktır...bence...
kımseyede hayat altın tepsılerle sunulmuyor....

nasıl sevınclerımız ıcımıze bır coşku ve nese katıp.....
yasam gucumuzu arttırıyorsa....
hayattakı olumsuzluklarda...savaşma gucumuzu artırmalı...
bırde hayata nasıl bakarsan oyle yasarsın...
hayat bır kaybedış degıl ....aksıne yaşam ıcın bır varoluştur.......

Duygularında daha çok gençsin Bu kadar olgunluk sana ağır gelebilir kardeşim

Bazen ne kadar güçlüyüm ben desende güçsüzlüğünü farkediyosun... benneyaptımki
Ama asıl önemli olan bu güçsüzlüğün de gelip geçici olduğunu bilmek ve umut edebilmek
Eğer umut yoksa o insan zaten ölmüştür ki....

Emegine ellerine saglik canim!! Cok güzel ifade etmissin duygularini!!

Evet hayatta bazi anlar gelir bu kadar dersin, benden bu kadar, yapabilecegimin en iyisini yaptim bir yere varamadim fakat fazlasini yapamam deyip kabullenirsin.....ama bu Kabullenis seni öyle üzer öyle icini yakarki.....bunu bir tek sen ve yaradan bilir.....ama disariya öyle gözükmezsin yinede problem degil ya ne olcak diye bir yalan atarsin ama icinin sizlamasi gecenin karanliginda yorganin altinda döktügün gözyaslarini herkezden saklarsin....:çok üzgünüm:

Zaman gecer her aci hafiflermis, ölüm acisi bile.....:teselli:

asla
''Ben buyum”
“Olduğum kadarım”
“Çabalamanın anlamı yok daha fazlası için”
demedim
ve demediğim için de
asla
Kaybetmedimyerimseniben

vazgeçmek demek ,kaybetmek demek
vazgeçmeyin kızlara.s.

paylaşım için teşekkürler,çok güzel bir anlatıma.s.

böyle anlar vardir hayatda
yazinda anlattigin gibi anlar..

ama gecicidir, hayatda ne varsa bizler icindir zaten.. aci tatli hepsinden tadar yasar gideriz..

bazen en sevdigin insani bile karsinda bulabilirsin, onuda kendi hayatina kattigin icin ben yerine "Biz" dedigin insan bile birgun yalniz oldugumuzu biz diye bisey olmadigini hatirlatir.. yalniz geldik yalniz gidecegiz, ønce kendimizi mutlu edecegiz ki etrafimizdakileride mutlu edebilelim.. bøyle anlarida iyi anlarin kiymetini bilmek icin varsayalim..

Mutlulukla kalin

hayatta ne engeller bıter ne yollar duzlesır lakın vazgecmek ıstısnalar dısında hep en kolayı secmektır.kaybettım vazgectım hayat felsefesı kolaycılık olan bıreylerın sureklı tekrarladıkları eylemdır.umudumuzu hıc kaybetmeyelım arkadaslar bu dunyaya bırdaha gelmıyecegız ve yarında ne olacagımızı bılmıyoruz

Son düzenleme:
hayatta en çok aşk için çabaladım beelkide ama meyvesinide aldım beklemek bazen yapulabiecek tek şey oluyor çabayıda beraber alınca sonuç bence asla hüsran olmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…