• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çabucak yaşlanırsın.

saçma.işleyen demir pas tutmaz. bende bir dönem sizin gibiydim ve gerçekten çok muytluydum. kimseyi dinlemeyin kafanıza göre yaşayın.

üniversite 2. sınıfta çalışmaya başladım. o zamandan beridir hiç boş günüm yok, çalışmaya devam ediyorum. 30 yaşındayım, yaşı beklemeyecek olsam 8 yıl sonrasında emekli olabilirim.. :) hiç de yaşlanmadım, insanı yaşlandıran şey çalışmak değil mutsuzluk. mutluysan sorun yok.

yaşlanmak değilde burdaki sölemek istediği çabuk çökebilirsin.uykusuzluk varya adamı kocatır.üzgünüm ama gerçek bu.

Herkes yaslanicak?
Hayir zehol neye dertlendin bilemedimki.
Sen guzel yaslanmaya bak. Hayatini oyle yasaki keskeler olmadan. Dolu dolu.. Yaslandgina degsin... kacis yok o kesin. Nasil mutluysan orda ol. Sen su an mutluyum diyosan kime ne? 60 yasinda burus burus olup bi baltaya sap olamayanlar dussun bu derde. Sen degl.

nasıl güzel yazmış arkadaş .. dolu dolu yaşa nasıl mutluysan öyleee... çalış çanala işe yara kimseye muhtaç olma.. ayaklarının üstünde dur.. ki sen bunları yapıyorsun zaten.. maşallah böyle devam et.. inan yaşlanmaya fırsatın yok bile şuan senin

çok konuşmasın kıskanç arkadaşınız (günahını almıyim yine de)
işleyen demir pas tutmaz demişler

Ağzı olan konuşuyor işte. 22 yaşımdan bu yana çalışıyorum. Sadece evde olup çocuğuma bakmak beni tatmin etmiyor.
33 yaşıma gireceğim kimse de çıkıp gerçek yaşımı tahmin etmedi bugüne kadar.
10 sene sonra ne olur bilinmez ama o arkadaşına bir dahakina 'asıl işleyen demir ışıldar' de ve geç. Çok da takılma. Mutluysan mutlusundur nokta..

Kızlar üniveriste ögrencisiyim hemde aileme katkı sağlamak ve geçmişte yaptığım bazı hataların (evlilik yolunda eğitimi yarıda bırakmak ailemi maddi manevi yormak) utançlarınımı bastırmak adına, yarı zamanlı,kendi hayatım ve harcamalarım için gayet güzel bir maaşa markette çalışıyorum. Ve açıkcası çokta yoruluyorum.

9da okula gidiyorum, 1de çıkıyorum. 1 saat yol çekiyorum. Alel acele eve uğruyorum kısa ayaküstü birşeyler yiyip hazırlanıp işe gidiyorum. Akşam 10da evde oluyorum. Gün boyu da ayak üstündeyim. Final ve vize zamanında 2 saatlik uykularla oluyorum. Ama inanılmaz mutluyum. Gerçekten mutluyum. Bu yorgunluktan telaştan. Bana yaşadığımı hissettiriyordu. Ta ki bu güne kadar.

Tesadüfen bugün iş yerine eski bir arkadaşım geldi. Biraz rahatsızım ayrıca. Biraz sitem etti burda mı buluşacaktık diye."Esracım kusura bakma. İnan çok yoğun bir hayatım oldu. Okul ve iş inanılmaz yorucu olabiliyor." Der demez sözümü kesti.

"Demek çabucak yaşlanacaksın" dedi.

Bende "Bilmiyorum. Belkide öyle olacak." Dedim.

Ama inanılmaz keyfim kaçtı. Aklıma bazen gelip duruyor. Ben çabucak mı yaşlanırım? Hayatı tüm olumsuzluklarına rağmen seviyorum. Hayatımı daha çok seviyorum. Kendimi seviyorum. İşimi okulumu seviyorum. O kadar pozitif oldum ki bu hayatımda. Aman aman güzel olmasamda güzelliğimin yitip gidecek olması, gözlerimin kırışacak olması herşey o kadar ağır geliyor ki.

Arkadaşım da niye böyle birşey söyledi ona da anlam veremiyorum. Biraz hüzünlendim
Çabuk yaşlanmak demeyelim ona dolu dolu yaş almak diyelim. Herkesin hayatı altın tepside sunulmuyor. Bazılarımızın eğitimi ve kariyeri alın teriyle döşeli olduğu icin cok daha kıymetli.

Hıc üzülme kıskanmış seni mutluysan takma . Bende ne cok isterdim çalışıp okumak su an . Bende 27 de evlendim dıye pişmanlık içindeyım . Kımseye takma çalış oku ailene yardımcı ol pişman olacagın seyleri yapma ve otuzdan önce evlenme

herkes yaşlanacak

sen mutlu yaşlanacaksın

bir çok kişi ise hevesleri içinde kalmış şekilde

dik duran görünce taşlamak huyumuzdur bilirsin

unut o insanları hayatını kendi istediğin gibi yaşa

Hayatını dolu dolu yaşıyorsun ama .. ve seni takdir ediyorum,konularını az çok biliyorum. Sende ki şu azim çoğu insanda yok.
En güzelini yapıyorsun,okulunu bitireceksin.mesleğini eline alacaksın o zaman daha düzenli bir hayatın olacak.Bunları geçici durumlar sonuçta :KK66: o zaman daha sakin bir hayatın olur.
Hepimiz yaşlanacağız,kırışacağız.Önemli olan ruhun yaşlanmaması bkz. Profil fotoğrafım :KK53:
İşte o zaman hayatın tadı çıkıyor.

Diyeydin he canım he ben yaşlanacağım sen taş gibi duracaksın.
İşeyen demir pas tutmaz.Ve arkadaşınız bu fesatlıkla erkenden yaşlanır.

Dert, sıkıntı, üzüntü çeken çabuk yaşlanıyor. Çok çalışan ve aktif olmaktan mutlu olan değil. Arkadaş karıştırmış bunları birbirine.

İnsanı fiziksel yorgunluk değil psikolojik yorgunluk yaşlandırıyor. Yorgunluk bişey yapmaz yani. Heleki mutluysan huzurluysan kolay kolay yaşlanmazsın bile

Kızlar üniveriste ögrencisiyim hemde aileme katkı sağlamak ve geçmişte yaptığım bazı hataların (evlilik yolunda eğitimi yarıda bırakmak ailemi maddi manevi yormak) utançlarınımı bastırmak adına, yarı zamanlı,kendi hayatım ve harcamalarım için gayet güzel bir maaşa markette çalışıyorum. Ve açıkcası çokta yoruluyorum.

9da okula gidiyorum, 1de çıkıyorum. 1 saat yol çekiyorum. Alel acele eve uğruyorum kısa ayaküstü birşeyler yiyip hazırlanıp işe gidiyorum. Akşam 10da evde oluyorum. Gün boyu da ayak üstündeyim. Final ve vize zamanında 2 saatlik uykularla oluyorum. Ama inanılmaz mutluyum. Gerçekten mutluyum. Bu yorgunluktan telaştan. Bana yaşadığımı hissettiriyordu. Ta ki bu güne kadar.

Tesadüfen bugün iş yerine eski bir arkadaşım geldi. Biraz rahatsızım ayrıca. Biraz sitem etti burda mı buluşacaktık diye."Esracım kusura bakma. İnan çok yoğun bir hayatım oldu. Okul ve iş inanılmaz yorucu olabiliyor." Der demez sözümü kesti.

Ama inanılmaz keyfim kaçtı. Aklıma bazen gelip duruyor. Ben çabucak mı yaşlanırım? Hayatı tüm olumsuzluklarına rağmen seviyorum. Hayatımı daha çok seviyorum. Kendimi seviyorum. İşimi okulumu seviyorum. O kadar pozitif oldum ki bu hayatımda. Aman aman güzel olmasamda güzelliğimin yitip gidecek olması, gözlerimin kırışacak olması herşey o kadar ağır geliyor ki.

Arkadaşım da niye böyle birşey söyledi ona da anlam veremiyorum. Biraz hüzünlendim
İşini severek yapıyorsun. Okulunu hevesle okuyorsun ikisinin de seni yıpratacagını düşünmüyorum bu yüzden. Yaşlanmak herkesin başına gelecek elbet. Ama bu hareketlilik seni dinç tutar merak etme.

Katılmıyorum bu düşünceye. Hiçbir şey yapmayan hayatı tek düze olan insanlar daha çok düşünmeye vakit buldukları için kendilerini daha fazla yıpratıyorlar. Harekette bereket vardır ayrıca. Üniversiteye başlamadan önce bende çalışmıyordum daha bakımsız daha sıradan bir insanmısım resmen düşünüyorumda.İnsanın hayatta amaçları olmalı er yada geç. Üstelik üniversite bitince zaten bu kadar yorulmayacaksınız en fazla 4 sene. Bu da insanı yaşlandıracak bir süre değil. Hem yaşlanmayan insan mı var..

Yaşlanmak başka çökmek

başka..Arkadaşın sana erken çökeceğini

ima etmiş ama insan çalışmaktan değil

mutsuzluktan çöker , duvarı nem,insanı

gam yıkar, ve son olarak işleyen demir

ışıldar sakınnn takma ..Ben senin adına

çok sevindim.Ne kadar güzel

yaptıkların.Ve biliyorum ki benim de

başıma gelecek biliyorum bana da bu

yaştan sonra okumaya kalkmasaydın

diyecekler , çocuklarımı ihmal ettiğim

ima edilecek belki iyi niyetle belki fesat

duygularla..:ukala:Ama umrumda olacak

mı?Cık.:süslü:

Bu yoğunluğun okul bitene kadar, . Bence hem okuyup hem çalışarak çok güzel bir şey yapıyorsun. Bu senin çok güçlü ve çalışkan bir insan olduğunu gösteriyor. Ben sana kocamaaaaan bir afferin demek istiyorum.
Üniversiteyi bitirince hayatın düzene girer. O zamana kadar da birikim yapmış, kimseye muhtaç olmadan yaşamış olursun.
Arkadaşın yanlış demiş, yaşlanırsın diye. Doğrusu, güçlenirsin, tecrübe kazanırsın, özgüvenin artar, kimseye sırtını dayamak zorunda kalmazsın. Birde yaşlanmak için yıllar lazım. Öyle hemen çok çalıştım, geç yattım diye yaşlanılmaz. Belki biraz yorulursun, dinlenince de bir şeyciğin kalmaz.

Back
X