Cabuk Baglanma

Rapunzelea

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
926
414
53
Kizlar biraz ilgi gorursem hemen alisiyorum, baglaniyorum. Bu kisa bir zaman olsa da .sonra olmayinca da uzuluyorum Benim gibi olan var mi. Ya da ben niye böyleyim

Sizi seven cok mu oldu yani aileniz de cok mu sevgi gordunuz

Ya ben de yasiyorum yasiyorum yok anam ders almiyorum can cikar huy cikmaz misali

Bende çaput bağlama anladım, aynı hayal kırıklığını içimde hissediyorum.

E normal olarak. Normali bu değil mi zaten
Ben prensesler gibi büyüdüm açıkçası ailem sevgiye boğardı beni. O yüzdendir ki çabuk bağlanamıyorum. Sizinki de böyle bir durum olabilir.

Yok yani nasil seviyor mesela sevilince sevgi ihtiyaci mi hissetmiyorsunuz merak ettim sordum

Herkes sevilmeye ihtiyaç duyar. Ama bunu çocukluğunda ve sonrasında ailesi ile tatmin edemeyen insanlar arkadaşlarına ya da sevgililerine/eşlerine karşı fazla ve çabuk bağlanma yaşarlar genelde. Yani insanız tabi ki, hepimiz farklıyız. Siz sevgi görmemişsiniz demiyoruz, sebep bu olabilir diyoruz.

Annem babam sevgi dolu, ilgili insanlardı ama erken yaşta kaybettim onları. Bende ilgi, sevgi açlığı şeklinde değil de tam tersi şekilde etki etmişti. Uzun süre kimsenin ilgisine sevgisinde tahammül edemedim. Bu da ayrı bir delilik çeşidi. Terapiyle, hayatıma giren insanların desteğiyle filan atlattım. Sizin de atlatmanız gerekiyor, çünkü karşınızdaki dünyanın en iyi insanı da olsa hayatınızın merkezinde olmamalı. Merkez sizsiniz. Diğer türlü olunca tavizlerin, fedakarlıkların şeyi çıkıyor.

Yok yani nasil seviyor mesela sevilince sevgi ihtiyaci mi hissetmiyorsunuz merak ettim sordum
Sevgi ihtiyacı başka, açlığı başka ama. Sevgiye ihtiyaç duyan insan bunu elde etmek için her zaman nasılsa öyle davranır. Aç insan kendini unutur, karşı tarafı mutlu etmeye odaklanır. O mutlu olsun ki beni daha çok sevsin çabasındadır sürekli. Çevremde böyle örnekler var. Ve cidden yıpratıcı bir durum.

Kizlar biraz ilgi gorursem hemen alisiyorum, baglaniyorum. Bu kisa bir zaman olsa da .sonra olmayinca da uzuluyorum Benim gibi olan var mi. Ya da ben niye böyleyim

Bende eskiden öyleydim. İlgi, sevgi muhtaçlığından. Anne sevgisi mi baba sevgisi mi eksik sende ?

Aile ilişkiniz nasıl, çocukluğunuzda kendinizi güvensiz yalnız hissediyor muydunuz?
Düzeltme : yukarıda cevaplamışsınız şimdi gördüm. Bu aileyi suçlayacak ya da çok üzülecek bir şey değil bence. İnsanlar da hayvanlar da kendilerini en güvende hissettikleri yere sığınıyor. Ailede güvensiz hissedince başka bir kişide bunu aramak normal bir şey. Mesela sorunlu aile çocuklarının yanlış arkadaş seçimi ve madde kullanımı gibi. Kesin çözüm değil ama size gerçekten değer veren insanları tanıdıkça bu sorunun üstü tozlanıyor merak etmeyin

Son düzenleme:
Aile ilişkiniz nasıl, çocukluğunuzda kendinizi güvensiz yalnız hissediyor muydunuz?
Düzeltme : yukarıda cevaplamışsınız şimdi gördüm. Bu aileyi suçlayacak ya da çok üzülecek bir şey değil bence. İnsanlar da hayvanlar da kendilerini en güvende hissettikleri yere sığınıyor. Ailede güvensiz hissedince başka bir kişide bunu aramak normal bir şey. Mesela sorunlu aile çocuklarının yanlış arkadaş seçimi ve madde kullanımı gibi. Kesin çözüm değil ama size gerçekten değer veren insanları tanıdıkça bu sorunun üstü tozlanıyor merak etmeyin. Ve tabii meslek. Yani kendinizi güvenceye aldıkça, mutluluk biriktirdikçe çözülüyor. Aileye bağımlılık, romantik bağlanma oluşana kadar sürermiş. Doğru eş, doğru arkadaşlar seçerseniz iyi hissedersiniz inşallah diye düşünüyorum

evet bende de var bu durum ama ilişki içerisindeyken , bittikten sonra şükür kurtuldum moduna giriyorum ben de de bir sorun var bence :)

bi bende yok bundan.
hayatta kimseye olmazsa olmaz gozuyle bakma ya.
ilgi gösteriyosa göstersin, sen hep gidecek bağlanmam gözuyle bak.
bence kendini salıyosun ondan öylesin.
hayatta en hakiki şey, kontrol, kontrol, kontrol.
hep kontrol altında tut kendini.
duygular değişir guvenme, uzulmemek için bağlanma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…