• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çabuk doyup, çabuk acıkıyorum, nedir sorunum?

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar direk konuya gireyim.. yemek yerken en sevdiğim yemek bile olsa çabucak doyuyorum, tıka basa da yiyorum yani.. sofradan kalkıyorum, bir saat geçer geçmez oluyor yine acıkmaya başlıyorum... dolanıyorum artık mutfakta veya atıştırmalık çikolata bisküvi vs aranmaya... kilolu değilim, bilakis zayıfım bile... annem senin miden küçük kesin diyor.. bende acaba metabolizmam mı çabuk eritiyor yediklerimi diye düşünüyorum... bir sorunum mu var acaba, gün içinde de sıkıntı veriyor, her daim evde olamıyoruz malum bi işim gücüm olduğunda aranmaya başlıyorum....varmı benim gibi?

Bennn :KK3:
Yemeği yiyorum çok doydum diyorum artık birşey yemem diyorum yarım saat bir saat geçiyor ayy çayın yanına tatlı mı yesek diyorum :KK51:
Aynen senin gibi benim durum da ama tek farkla, ben tombişim :oops::KK53::KK53:

Bennn :KK3:
Yemeği yiyorum çok doydum diyorum artık birşey yemem diyorum yarım saat bir saat geçiyor ayy çayın yanına tatlı mı yesek diyorum :KK51:
Aynen senin gibi benim durum da ama tek farkla, ben tombişim :oops::KK53::KK53:

artık iflah gelmeye başladı ya, yemek yiyoruz bir saat geçmedn yine acıkıyorum... sürekli bişeyler yiyip durmak ne sıkıntı anlatamam... bari yediğim yarasa... tığ gibi bişeyim... nereye gidiyo yediklerim.... hemen doymak için mide mi küçük olmalı acaba sorunum bumu?

artık iflah gelmeye başladı ya, yemek yiyoruz bir saat geçmedn yine acıkıyorum... sürekli bişeyler yiyip durmak ne sıkıntı anlatamam... bari yediğim yarasa... tığ gibi bişeyim... nereye gidiyo yediklerim.... hemen doymak için mide mi küçük olmalı acaba sorunum bumu?

Ya metabolizma haddinden fazla çalışıyor yada bağırsak kurdu olabilir bence.
Çünkü yiyorsun yaramıyor mutlaka doktora gitmelisin.
Seninki bir sorun olabilir, benimki pisboğazlık :110:

kızlar direk konuya gireyim.. yemek yerken en sevdiğim yemek bile olsa çabucak doyuyorum, tıka basa da yiyorum yani.. sofradan kalkıyorum, bir saat geçer geçmez oluyor yine acıkmaya başlıyorum... dolanıyorum artık mutfakta veya atıştırmalık çikolata bisküvi vs aranmaya... kilolu değilim, bilakis zayıfım bile... annem senin miden küçük kesin diyor.. bende acaba metabolizmam mı çabuk eritiyor yediklerimi diye düşünüyorum... bir sorunum mu var acaba, gün içinde de sıkıntı veriyor, her daim evde olamıyoruz malum bi işim gücüm olduğunda aranmaya başlıyorum....varmı benim gibi?
Bende sizin gibiydim hatta geceleri bile yerdim insülin direnci yeni tip 2 diyabet hastası olduğumu ögrendim dahiliye doktoruna yada metabolizma doktoruna çıkın

Ben de senin gibiyim ve baya zayifim. Tahlillerimi yaptirdim bi sorun cikmadi. Zaten yerken de genelde cok cok fazla yiyemiyorum 1 tabak yetiyo ama bazen 2 tabak yedigim de oluyo gunune gore. Yine de acikiyorum. Uyumadan da mutlaka yemek yer yatarim.

aynen uyumadan mutlaka bişeyler yemem lazım... aç yatmış gibi oluyorum...

Şekerinize baktırın.
İnsülinle ilgili olabilir.

Seker intoleransiydi sanirim vucut yediklerinden gerekli sekeri temin edemiyor ve acikiyor seker hastaliginin tam tersi olabilir mutlaka doktora gidin

Ben de az yiyip doyuyorum, sonra da çabuk acıkıyorum
Aslında güzel bile bir şey bence
Bana da çok yiyormuşum gibi geliyor ama esasen sağlıklısı da bu diye biliyorum

Birden her şeyi yemektense az yeyip sık aralıklarla yemek
Bir sıkıntı olabileceğini düşünmedim bunun hiç
Metabolizmamız hızlı bence :)

Çok yemekten kastınız nedir ?
Kimileri çok yediğini zanneder ama o gerçekten çok değildir,mide küçük olduğu için çok gibi görünür.
Günlük beslenme durumunuz ne mesela örnekleyebilir misiniz

Şahsen çok yiyorum ve çabuk acıkıyorum ve doğum yapana kadar 173 boy 50 kilo idim. Bildiğin kuru kız yani ;) endokrinolojiye diyetisyene herkese herşeye gittim ve sonuç metabolizmam çok hızlı çalışıyormuş. Doğum yaptım ilk 1 yıl 59 kilo civarıydım. (hamileyken yediklerim yaradı 75 kilo ile doğuma girdim :D ) şimdi 55 kilo normal insan görüntüsüne sahibim. İştah dersen hala deli gibi yiyorum. Misal soylemesi ayıp 7 gibi duble iskender yedim ve şuan mutfakta eşelenerek bu satırları yazıyorum :)
Senin porsiyonların az ise miden küçük olabilir. Benim midem eminim battal boy. Ama yaramıyor. Çok şukur sağlık problemimde yok bende tek sebep hızlı metabolizma, tiroidler falan normal. Az ve sık yemek daha iyidir derler

gizli şeker diyorum ben.

tip 2 diyabet diye geçiyor sanırım.

ancak bu tarz hastaların ilerleyen yaşlarda tip 1 diyabet hastası olmaları çok sık rastlanan bir durum.

o yüzden bence doktora gidin ve tip 2 diyabet teşhisi koyulursa mutlaka diyetisyen yardımı ile bu probleminizi çözün.

Back
X