Cafede oturdum ağlıyorum sinirden

Gelinliğin fiyati ister 50 bin olsun alınmalı. Bir kere giyecegim pahalı olmasın kafası çok acayip geliyor bana. Ev esyasindan daha da önemli gelinlik. Kim ne derse desin doğrusu bu

tamam içinizde kalmasında evlilik zaten yeterince masraflı.Karşılıklı güzelce konuşup halledilebilir herşey.Ayrıca gelinlik bir kere giyilecek zamanla insan kendi bile modelini unutabiliyor.Siz mobilyayı daha ucuza almaktan bahsediyorsunuz bana hiç mantıklı gelmedi hergün görüp kullanacağız onlar.Birde bin tl değerim yokmu demişsiniz herhalde düğün stresi telaşı kurulan cümleler bunlar yoksa bu tarz cümleler kurmak çok mantıklı değil.

Yok zaten kaporayı vermedim bende çok önem veriyorum herkes abartmışsın diyor ama benim için önemli buda benim zevkim napabilirim yani bu zamana kadar hiç isteğim olmadı ondan başka yerler daha fazla diyor bana ama aramadım şuan arıyor açmıyorumda hastanedeyim şekerim düştü serum verdiler tansiyonum düşüyor devamlı durum paylaştım oda arayp duruyor benimi cezalandırıyosun diye msjlar atmış kendi düşünsün karar versin iyice bakalım değerim ne görmek istiyorum
Allah nisanlina sabir versin.

Cekecegi var senden

Gelinliğin fiyati ister 50 bin olsun alınmalı. Bir kere giyecegim pahalı olmasın kafası çok acayip geliyor bana. Ev esyasindan daha da önemli gelinlik. Kim ne derse desin doğrusu bu

O zaman gelinler de bi zahmet ellerini ceplerine indirsin ve o 50 bine katkida bulunsunlar. Gelinlikti,mobilyaydi,takiydi suydu buydu,elalalem ne der derdi ile damat tarafini biktiriyorlar. Sonra da onlar isyan etse burda "kv kp nisanlim cimri" diye konu acilir. Hele biraz insaf. Kendi degerini alinan mala ve harcanan paraya göre bicmek ne oluyor? Cahillik zamaninda kalma bir düsünce bence.

Empati kuruyorum, ben çalışıyorum nişanlım çalışmıyor. 3500 liraya damatlık beğenmiş. Fazla bulmuşum ama yine de gönlü olsun demişim. Ertesi gün arıyor ben 4500 tl olanı beğendim bugün de diyor. Cidden kızardım ve kendin al o zaman derdim. Bence haksızsınız, erkeklere çok yükleniyoruz. 6000 tl geliri var diyorsunuz ama düğün zamanı 100 lira bile önemli, para kolay kazanılmıyor.

Daha uygun olacak şekilde içinize sinen bir gelinlik bence bulunabilirdi.

İki birey mutlu olmak için yuva kuruyor ama eşya, gelinlik, maddiyat için tartışıyor. Değer mi gerçekten birbirinizi üzmeye? Bazen gerçekten karşıdaki kişi mi seviliyor evlilik kurumu mu diye düşünüyorum

O zaman gelinler de bi zahmet ellerini ceplerine indirsin ve o 50 bine katkida bulunsunlar. Gelinlikti,mobilyaydi,takiydi suydu buydu,elalalem ne der derdi ile damat tarafini biktiriyorlar. Sonra da onlar isyan etse burda "kv kp nisanlim cimri" diye konu acilir. Hele biraz insaf. Kendi degerini alinan mala ve harcanan paraya göre bicmek ne oluyor? Cahillik zamaninda kalma bir düsünce bence.
Bu konuda haklısınız valla. Aksini düşünmüyorum. Ben kendimden yola çıktım. Eşim istediğim gelinliği almıştı. Oldukça yüksek idi fiyati. Ben de damatligi alırken ayni paraya eşdeğer aldım ki jestine jest olsun. Konuyu derinlemesine okumadım. Gelinliğin cok onemli olduğunu dile getirdim. Insanlar unutmuyormuş giyemedikleri gelinlikleri yaşlansa bile m

7 bin liraya gelinlik aldırıp 2 ay sonra boşananıda biliyoruz
Önemli olan uyum evlilikte kim ne derse desin

Mobilyada baya ucuza kaçılmış en azından gelinlikte istediği olabilirdi bence. Bende eşimin gelirine göre uygun bir gelinlik almıştım ama eğer ben çok isteseydim ve alma deseydi çok bozulurdum. Bana istediğin olsun ama bir gece giyilecek öyle düşün al demişti. Bizde 1,5 sene önce 3500 tl ye almıştık. Nişanlınız da keşke daha anlayışlı olup, güzelce izah etseydi. Düğün öncesi artan masraflardan dolayı birazcık kafayı yiyorlar gerçi. Benimki de düğüne 10 gün kala düğün günü takmak için 500 tl ye bir set beğenmiştim onu almamak için saçma sapan laflar etmişti, normalde paraya pula değer veren bir adam değildir ama o dönem öyle tuhaflaşmıştı.

Canım git istediğin gelinliği al... 4 aylık evliyim bana sorsan evet gelinliğim çok güzeldi 3.500 civarı aldım bende ama bugün ki aklım olsun gider 5 binlikte alırdım bu heyecanı bir kere yaşıyorsun aslında o hevesin geçiyor gelinliğim şuan bi kenarda duruyor ne gerek varmış bu strese diyorsun ama bir kere gelin oluyorsun içinde kalmasın hiç bişey

Nedir bu içimde kaldı içimde kaldı saçmalığı,başka görseniz yarın kalkar onuda beğenirsiniz.
Alt tarafı gelinlik yani aman aman farklı birşeyde yok hiçbirinde.
On bin tl lik paketi almasaydınız,elazığa gitmeseydiniz.
Tüm bunları kabul etmenizin karşılığı illaki binlerce liralık gelinlikmi.
Yazık gerçekten üç beş saat giyilecek şeye dünya para.
Tabiki güzeli olsun bir kez olacak ama,kusura bakmayında bizlerde kraliyet ailesi bireyleri değiliz.
Bazen erkek olsaydımda evlenemezdim diyorum,insanda tahammül gücü bırakmayan mızmızlıklar bunlar.

7 bin liraya gelinlik aldırıp 2 ay sonra boşananıda biliyoruz
Önemli olan uyum evlilikte kim ne derse desin
7 bin cok mu geldi size. O zaman bu konu hakkında yazdığınıza yorum yapmayacağım. Maddi durumlar düşük olunca hesap kitap oluyor demek ki.. bilmiyorum. . Ben 2. yorumda belirtmiştim.. istenilen gelinlik giyilmeyince kadınlar unutmuyor diyorlar. Sebebi bu.

Ben cocukluktan beri dugunleri hic sevmem, buyudum hala hic sevmem. Yani cocukluktan beri dugunler, taki merasimleri, kina, gelinlik felan hep bos gelir. Hic gelinlik giyeyim diye hayallerim olmadi hala da yok. Burda 20000 tl verenini okudum aman yarabbi. Ben evlenecek olsam belediyeye gidip imzayi atsam biter gider kafasinda birisiyim. Dugun hele hic istemiyorum. Bu fiyatlar ucmus gercekten. Vay anasini.

Sizi oncelikle evlenecek olgunlukta goremedim. Zaten bir gelinlik secmis beğenmiş iken, gidip bir baskasini begeniyorsunuz. Yarin baska bir gelinligi begenmeyeceginiz ne malum. Sabit fikirli olmak lazim bu konularda. Nisanlinizin yerinde olsam ben de yollamazdim para. Maasi ne kadar olursa olsun para kolay kazanilmiyor. Cumartesi aksami 9a kadar calismisim kolay degil o isler tabi kurusuna kadar hesap yaparim ben kazaniyorum o parayi. Cok istiyorsaniz calisin alin bu kadar basit.

Son olarak tansiyonum sekerim dustu durum paylastim da ne demek? Cok cocuksu ya her halti sosyal medya da paylasmak ne gibi bir haz veriyor? Uzerinize alinmayin da ben böyle insanlardan cidden nefret ediyorum.

Bayanlar benim haziranda düğünüm var dün bir gelinlikçiyle görüştüm 3.500 e gelinlik ayarladım kaporasını bugün verecektim girerken başka gelinlikçi gördüm ve başka gelinlik hoşuma gitti onun fiyatıda bin tl fazla nişanlımı aradım durumu anlattım. dün öyle dedin bugün böyke diyorsun olmaz dedi bin tl değerim yokmu dedim hayır olmaz dedi yaptırma dedi bende içimde kalacağını söyledim tekrat hayır diye bağırınca bana bende o zaman almıyorum gelinlik falan istemiyorum dedim kaporayıda vermedim iptal ettim herşeyi cafede oturdum sinirlerim bozuldu Allah aşkına içimde kaldı bir kere giycem birşey zaten ev alışverişinde en ucuzundan alcam eşyaları bunu çok iyi biliyor yanlış mı düşünüyorumEv eşyasını 10 binlik paketten alcam köy gibi biryerde yaşıycam görevinden dolayı ankaradan kalkıp elazığa gitcem tek isteğim bu sizcede abartıyormyum 6 bin maaş alıyor
Üzülme hayatta daha onemli seyler de var aglamaya degmez biraz sakinles sonra ne yapacagina karar ver

İnsan gerçekten severse gelinliği de bahane etmez köyü de eşya yi da evlilikler ne kadar basit şeyler üzerine kuruluyor günümüz insanlarinca ömür boyu bu gelinlikle değil bu adamla beraber olacaksın sanki bir iş anlaşması gibi evliliğiniz şunun için şundan vazgectim kar zarar üzerine kurulu sanki samimi değil ve çocukça.Gercekten sevdigim adamla evlensem gözüm hiçbirşeyi görmezdi herhalde.Ayrıca gelinliklerin hepsi bana çok sıradan geliyor herkes biraz farkla aynı şeyi giyiyor sanki orjinalliği yok kabarık küpurlu abartili ...Onun yerine düz beyaz şık bir elbise bile yeterli bence

Son düzenleme:
7 bin cok mu geldi size. O zaman bu konu hakkında yazdığınıza yorum yapmayacağım. Maddi durumlar düşük olunca hesap kitap oluyor demek ki.. bilmiyorum. . Ben 2. yorumda belirtmiştim.. istenilen gelinlik giyilmeyince kadınlar unutmuyor diyorlar. Sebebi bu.
E tabi doğal olarak maddi durum düşük olunca hesap kitap yapılıyor.. Yani herkes zengin değil.. Memur olan var, işçi olan var... Asgari ücretle ev geçindirmek diye bir tabir var belki aşina değilsinizdir..

Asgari ücretin 1.600 lira olduğu ülkemde bu parayla binlerce aile geçindiğini var sayarsak 2 aylık bir evlilikte birgün giyilecek bir elbise için 7 bin çok diyorum
İş sadece gelinlik olsa 50 bin verilsin sizin tabirinizle

1000 tl fazla bi fark olabilir, bi sey diyemem ama nisanlinin tavri bana hos gelmedi.. Ne olursa olsun şu süreçte bunun lafini etmesi hos degil, anında baska sinyaller veriyor bana bu tip yaklasimlar, huzursuz oluyorum..

Back
X