• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi yanlış düsünuyorumkı :(((

diclem3555

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2012
425
4
26
İzmir
10 aralıktan beri nişanlıyım. Kayınvalidem nişanlanmadan 3 ay önce vefaat etti. Ama harika bi kadın ve aynı zamanda harika bi anneydi. Her ilişkide olduğu gibi biZimde tartışmalarımız oluyor tabiki de.nişanlım ilk kendi evinde oturalım dedi ben kabul etmedim sonra aileler konuştu ve orda nişanlımın babasının evinde oturmaya karar verildi. Ben istemiyordum çünkü benim kayınvalidemin vefaat etmesine hala daha inanamıyorum. Dün evi temizlemeye gittim öyle bi aklıma geldikçe oturdum ağladım. Kayınpederim biZden ayrı oturacak. nişan alışverisine bi yengesiyle gittik diğer yengelerini çağırmadık diye hepsi nişanımda beş karış suratla oturdular ve bütün nişan gecesi benim dedikodumu yapmak ile meşgullerdi.. Nişanlım kıskanç ama kimi durumlarda anlayışlı biri. Bizim düğünümüz haziran 16. Ama gel gelelimki ortada sadece perde ve beyaz esya var baska hıcbısey yok. Dün kayınpederim çelik kapı bakmaya git kızım annenle dedi gittim baktım 1000 tl oldugunu söyledim ve kaporasını verdik. Akşam üZeri annemle konusmus e biraz pahalı değilmi demiş annemde dicle beğendi falan diye konusmuşlar bende aradım baba pahalı geldiyse degıstırelım dedim kayınpederim aslında çok iyi niyetli ve o kadar da saf nasıl desem herkesin lafına bakan biri... E bana kardeşim bi kapıcı varmıs çelik kapı 300 tl baktım uygun fıyata ama adi mal gidip beyaz esyalarıda en ucuza aldım ve bilinen marka değil faZla hadi kullanımı önemli dedim aldım. Bugun sabah bi amcası aradı nısanlımın e sen herşeye ne karısıon demis anneme bende bnu duyunca ıptal ettirdim kapıyı nişanlıma mesaj attım kapıyı iptal ettirdim babana söyle kaporayı alcam babana veririm dedim. Erkek tarafında alısverose gittiğimzde bitek nısanlım gelio baska hıc kmse. Benm babamda anneme demediği laf kalmadı sen nıye tek gıdıosun dıye benm babamda bı yandan hakli ama nisanlımın annesi yok. Kendisi bile diyor annem olsaydı hcbsey bız bu durumda olmazdık dıye. Ki nişanlımın tarafı da durumları oldukca iyi. Belki konu basittir ama ben icime bazı seylerı ata ata sinir oldum ne gelinlik ne mobilya hıcbşey yok nikah 43 gün sonra biz burda bos bos duruyoz bende anneme dedmki hicbseye kosturma etme ses ckarma sinirden kudurcam biri yardım etsın tabsıye versin ltfen :( yengeleri bkere geldi mobılya bakmaya yok bu böyle şöyle . Sonra gitcektk cağrdk pazartesi günüydü e sohbet var bz gelemicez ki pazartesi günü asla onlar sohbete gitmezler

anladığım kadarıyla kayınpederşn masraftan kaçan biri değil eşinde sana destek fakat yengeler amcalar dolup dolup taşıyor..
sen ne yapacan biliyonmu canım
alcan nişanlını karşına önce onla konuşcan bu durmu yaklaşan tarihi fln
sonra kayınpederin baban annen hepiniz gelceksiniz bir araya iki aile elinizden geldikçe ucuz pahalı siz karar verip alıcaksınız.
ayrıca ben eşyamı kendim seçtim kiracıysan portatif uygun modeller bak kendi evin olcaksa salonu yatak odanı biraz iddialı ama oturma odanı kolay temizlenir pratik hafif eşyalardan seç koltukların yatağın bazalı olsun fln açık reng kullanışlı çok ürürn var ve kendi evini kurmak çok büyük bir zevk
yani kendi göbeğini kendin kess kimseye ihtiyacın yok
bnm başıma gelende şuydu masraf çıkıcak diye kimse bişiye karışmadı herşeyi ben kendim yaptım 6 ay sonra ev görmeye gelip hasedinden çatlamıştı kaynanam..buda dipnot olsun sana

canım kayınvalide iyide olsa kötüde olsa her zaman en büyük destek odur diye düşünüyorum.,
el elin eşeğini türkü söyleyerek arar misali,bu iş yengeyle eltiyle olmaz.(senin yenge dediğin eltin olacak kişiler sanırım)
Elti eltiyi kıskanırmış.benim eltim yok ama olanlar öyle söylüyor
Peki annen karışmayacaksa kim karışacak kim destek olacak.!!
Bence nişanlınla konuş bak 1 ay sonra düğünvar ortada birşey yok bundan sonra annemide katmıyorum işin içine ilgilenin artık bu işlerle de!
Tamam nişanlına yazık annesi yok üzülüyordur ama bu işler laylayloma gelmez ince işler bence

Kimseyi karıştırmayın, kendi işinizi kendiniz yapın
Laf eden gelsin ödesin o zaman!
Bu ne ya?
Nişanlına söyle, kendi işimizi kendimiz halledeceğiz artık,
Annem, babam, sen, ben ve baban de..
Mutluluklar.

Gerçekten YENGE kurumundan beklentiniz olmaması gerekir arkadasların yazdıgı gibi.Kayınvalinize allah rahmet eylesin.Tabii ki kayınpederiniz bir kadın kadar gelenek görenek vs bilemez.
Kendi babanız kayınbabanız eş adayınız ve anneniz bir araya gelip bir plan program yapabilirseniz işiniz kolaylasır.

Siz önce nişanlınızla konusun o babasıyla bütçe ne alınacak ne kadar para verebilir siz neye ne kadar borçlanabilirsiniz bu konuları müzakere etsin.

Hepiniz bir araya gelince kız tarafı ne yapacak erkek tarafı ne yapıcak bilir ve orta yol bulunur.

Kayınvalide vefat etmiş evin diregi gitmiş.Siz siz olun şunu aklınızdan çıkartmayın

NE KADAR FAZLA KAFA VE SES OLURSA BAŞINIZ O KADAR ÇOK AĞRIYACAKTIR.

KAYINPEDERİNİZLE İYİ GEÇİNİN.SİZ ONA O DA SİZLERE SAHİP ÇIKIYOR ANLADIĞIM KADARIYLA .

sİNİR OLMAYIN MOBİLYA ALMAK ZEVKLİ KOLAY VE HIZLI BİR İŞ.AMA PEK ÇOK MAĞAZA STOK TUTMUYOR TESLİMAT GÜNÜ İSE AY GÜNÜ BULAN YER ÇOKCA.

En kısa zamanda iletişiminizi kuvvetlendirin ve alışverişinizi bitirin.Mutluluklar....

bu forumda dugun alısverısıne kımsenın karısmamasını ısteyen o kdr kısı varkı sanslısın dıye dusunuyorum yapman gereken nısanlınla konusmak bıseylerın ucundan tutmaya baslamak
mutluluklar

Ne diye yengeleri karıştırıyorsunuz ki. Benim annem evleneli 25 sene oluyor ama hala bazı 'yengeler' yok keşke şunu alsaydık o zaman falan diyorlar. Yani bu yengeler hep konuşurlar kulak tıkayın bunlara :36:

ben anlamadım alişveriş için birilerinin yardımına mı ihtiyacınız var kocaman insanlarsınız nişanlınla gidin seçin alın paranız da varsa sorun ne ayrıca istediğini alırsın kime ne

neden taa yengeler gelmedi yok nişanlımın annesı yok yok kayınbabam aradı yok amcası ki hele amcaya ne oof yani

anneniz varmış işte en fazla onu alın gidin

çocuk değilsiniz ki elinizden mi tutacaklar?

diclecim; inanki üzülecek,sıkıntı yapacak bir durum yok...
aksine şu durum için sevinmelisin bile...
benim de kv yok, ortalık hala-yenge kaynıyor...8 aydır nişanlı-3 aydır nikahlıyım... amca-yenge-hala vd eşrafı törenler dışında 2-3 defa gördüm...
onlar alışverişe geleceğiz dese ben istemem zaten ne alaka diye...yenge bir defasında mutfakta işime karışmaya çalıştı da, artık ters mi baktım naptım farkında değilim, odaya gidip kayınpederime senin gelin evi sahiplenmiş, sokmadı beni mutfağa dedi...kayınpederim bombayı patlattı; " mutfak onun ev de onun, karışmayın, sizden iyi bilir ne yapacağını" dedi.

nişan alışverişini ikimiz yaptık ta annem bile üzüldü yapayalnız kaldınız yazık size diye:1:
eve eşya baktık,nerdeyse alıyorduk,annem çok kızdı- düğünü de ikiniz yapın oldu olacak aaaa yeter ama artık diye...bundan sonra bensiz bişey alma üzülüyorum dedi hatta...

sonuç olarak canım; nişanlınla ikiniz yapacaksınız herşeyi, annenden destek al, ama diğerlerinin bilgisi olmak zorunda değil... yani alışveriş gününü dillendirmeyin... kayınvalidecilik oynamaya kalkmasın kimse... kararsız bir yapın varsa eğer, arkadaşlarına danış,beğendiğin şeyleri fotoğrafla... ama yengeleri falan taşıma yanında... kayınpederine alınma çünkü kp ler ima etmez bir şeyi,düz bakarlar... benimki de arada aman oluversin işte eşya değil mi bu diyor ama kötü niyetinden değil klasik erkek bakış açısından böyle... 43 gün kısa bir zaman değil,ama mobilya siparişlerini bu aralar verin çünkü genelde hazır olmayabiliyor ve 3 hafta sonraya ancak gelir evine eşyalar... bunu nişanlına söyle, yarın öbür gün önce ikiniz gezin,birşeyler belirle,sonra anneni de yanına alıp siparişi verin... annenin geldiğini kimse bilmek zorunda da değil zaten...

ben anlamadım alişveriş için birilerinin yardımına mı ihtiyacınız var kocaman insanlarsınız nişanlınla gidin seçin alın paranız da varsa sorun ne ayrıca istediğini alırsın kime ne

neden taa yengeler gelmedi yok nişanlımın annesı yok yok kayınbabam aradı yok amcası ki hele amcaya ne oof yani

anneniz varmış işte en fazla onu alın gidin

çocuk değilsiniz ki elinizden mi tutacaklar?

Ihtıyacımız yok elbette. Ama söylenti oluyor. Yok kafanıza göre hareket edıyorsunuz falan vs vs diye. Ailemde onlardan birşey gelsın diyor tek gitme etme diyor. İnsanları memnun etmek çok zor yaa

bencede sizin mobilyalardan yengelere ne kimdir bu yengeler ne yaparlar necidirler , baya baya kelli felli karar merciileri anladigim kadariyla:26:. arkadasim birak lafi sözü babanada, dedik ettik kimse gelmedi de, nisanlinla git sec kendi esyalarini.
sen takla atsanda o yengeler dedikodularina devam edeceklerdir , böyle insanlarin yasam felsefesi bu , herkesi memnun edemezisn etme de zaten sen memnun olmaya bak.

2 yengesi çok fettan. Ben böyle yenge görmedim. Nişanlım evde yokken gidip şampuanlarını alıyormuş. O gün perde ölçüsü almaya gittik kayınpederimin evine masa örtüsüne bakıyo aa ne güzelmiş bak bak bak kaynıma bak dıyo.ben 2tane bıleklık aldım kolumdan tutup bıleklerımı ıncelemeye basladı. Görmemiş aç gibiler aynı. Alışverışe gitmemiz,gezmemiz laf... Bende benım yuzume gulup dedıkodumu yapan ınsan benım karsıma cıkmasın,evıme gırmesın dedım. Hıc bırı sesını cıkarmadı. Bu arada yenge dedıgım elti degıl , nişanlımın amcasının karısı oluyor. Ben sıkıntıya,dedıkoduya gelemeyen bırıyım.ters anıma geldıler mı bozup atıyom. Nişanlım aılesıne soguk benım aıleme sıcak . Kendı amcaları yemege cagırr ya gıdersek 1 saat dururuz ya gıtmeyız yada nişanlım hiç bana söylemez bızı cagırıyolar dıye.aralarına pek sokmaz benı. Ama dilleri maşallah pabuç kadar.

Bnim rahmetlı kayınvalidem çok iyidi. Keşke olsaydı dıyorum her gecen gun. Biliyorumki kv ve esım ıkısı asla ezdırmezdı benı ve arkamızda dururdu her anlamda destek çıkardı bıze. Tabı bnm annmde elınden geldıgınce destek cıkıyor. Kayınpederım kendı basına hıcbısey ypamayan karar veremeyen bırı. Hayırlısı neyse o olsun ne dıyelımkı artık. Nıkaha sayılı gun ortada hıcbışey yok. Ona sınır oluyorum. Bende sımdı hıc ses etmıyom onlar dusunsun artık. Stres stres nereye kadar ki...

zaten böyle ıyı ınsanların arkasındada mutlaka onlara akıl veren bırılerı çıkar yıne huzur vermezler gençlere bence nişanlınla muatap ol araya başka kımseyı sokmayın ayrıca hazırlıklar için zaten geç kalınmış bide böyle olumsuzluklarla uğraşmayın

10 aralıktan beri nişanlıyım. Kayınvalidem nişanlanmadan 3 ay önce vefaat etti. Ama harika bi kadın ve aynı zamanda harika bi anneydi. Her ilişkide olduğu gibi biZimde tartışmalarımız oluyor tabiki de.nişanlım ilk kendi evinde oturalım dedi ben kabul etmedim sonra aileler konuştu ve orda nişanlımın babasının evinde oturmaya karar verildi. Ben istemiyordum çünkü benim kayınvalidemin vefaat etmesine hala daha inanamıyorum. Dün evi temizlemeye gittim öyle bi aklıma geldikçe oturdum ağladım. Kayınpederim biZden ayrı oturacak. nişan alışverisine bi yengesiyle gittik diğer yengelerini çağırmadık diye hepsi nişanımda beş karış suratla oturdular ve bütün nişan gecesi benim dedikodumu yapmak ile meşgullerdi.. Nişanlım kıskanç ama kimi durumlarda anlayışlı biri. Bizim düğünümüz haziran 16. Ama gel gelelimki ortada sadece perde ve beyaz esya var baska hıcbısey yok. Dün kayınpederim çelik kapı bakmaya git kızım annenle dedi gittim baktım 1000 tl oldugunu söyledim ve kaporasını verdik. Akşam üZeri annemle konusmus e biraz pahalı değilmi demiş annemde dicle beğendi falan diye konusmuşlar bende aradım baba pahalı geldiyse degıstırelım dedim kayınpederim aslında çok iyi niyetli ve o kadar da saf nasıl desem herkesin lafına bakan biri... E bana kardeşim bi kapıcı varmıs çelik kapı 300 tl baktım uygun fıyata ama adi mal gidip beyaz esyalarıda en ucuza aldım ve bilinen marka değil faZla hadi kullanımı önemli dedim aldım. Bugun sabah bi amcası aradı nısanlımın e sen herşeye ne karısıon demis anneme bende bnu duyunca ıptal ettirdim kapıyı nişanlıma mesaj attım kapıyı iptal ettirdim babana söyle kaporayı alcam babana veririm dedim. Erkek tarafında alısverose gittiğimzde bitek nısanlım gelio baska hıc kmse. Benm babamda anneme demediği laf kalmadı sen nıye tek gıdıosun dıye benm babamda bı yandan hakli ama nisanlımın annesi yok. Kendisi bile diyor annem olsaydı hcbsey bız bu durumda olmazdık dıye. Ki nişanlımın tarafı da durumları oldukca iyi. Belki konu basittir ama ben icime bazı seylerı ata ata sinir oldum ne gelinlik ne mobilya hıcbşey yok nikah 43 gün sonra biz burda bos bos duruyoz bende anneme dedmki hicbseye kosturma etme ses ckarma sinirden kudurcam biri yardım etsın tabsıye versin ltfen :( yengeleri bkere geldi mobılya bakmaya yok bu böyle şöyle . Sonra gitcektk cağrdk pazartesi günüydü e sohbet var bz gelemicez ki pazartesi günü asla onlar sohbete gitmezler

Yengenin ne işi var alışverişte?Bende yeni evlendim kaynanam dahi gelmedi alışverişe...Herşeyi eşimle ben yaptık..Gittik biz beğendik aldık....Benim evimdede markası belli eşyalar çok yok?Olmasn..1000 tl kapı için bana çok geldi..Yengeler ne karışıyor onlarmı oturcak evinizde..Küçük sorunlar yapmayın allah aşkına tavizde vermeyin..Kaynanan ölmüş ama yengeler sana kaynanalık yapmak için sıraya girmişler maşallah..

gelinliğimin siparişi verildi kızlar, sorun şurda biz annem nisanlim ve ben cıkıyoduk alısverişe laf söz edildi. Gelinliğimi nişanlımın yengesi var bıtane benım sevdiğim o geldi öyle gittik. Kendı annemle gidince laf söz oluyor dıye morellerim bozuldu. Şimdide e dün kendi aralarında konusmuslar kaynanam vefaat etti diye kına gecesi sadece sohbetli olsun çalgılı olmasın demişler. Nişanım sohbetli oldu, düğünüm olmucak olsa bile sohbetli yemekli olcakto. Kayınpederimide herkes evlendirme çabasında. Bende kizdim. Baban evlenince sorun değil biz çalgılı yapcağımız icin mi sorun dedim. Sorun stres :((

Ev alışverişinde nişanlınızla sizin dışında kimsenin işi yok zaten, anneniz de dahil,
Bırakın kim ne derse desin.
Biz de her şeyi eşimle yaptık, kimseye ne sorduk ne de söyledik şunu bunu aldık diye, siz de hesap vermek zorunda değilsiniz, bütçeleri neyse söylesinler ona uygun alışverişinizi yapın.

Kına meselesine gelince, kınayı kız tarafı yapar ve nasıl olacağına da kız tarafı karar verir, canınız nasıl istiyorsa öyle yapın.

Ev alışverişinde nişanlınızla sizin dışında kimsenin işi yok zaten, anneniz de dahil,
Bırakın kim ne derse desin.
Biz de her şeyi eşimle yaptık, kimseye ne sorduk ne de söyledik şunu bunu aldık diye, siz de hesap vermek zorunda değilsiniz, bütçeleri neyse söylesinler ona uygun alışverişinizi yapın.

Kına meselesine gelince, kınayı kız tarafı yapar ve nasıl olacağına da kız tarafı karar verir, canınız nasıl istiyorsa öyle yapın.

sabır gereken bir müesseseymiş evlilik gerçekten,stres ve aynı zamanda heyecan.. benim sevmediğim şey dedikodu.. biz çağırdık gelmediler ardından surat astılar kendımız gıdelım desek gene laf çağırsak laf çağırmasak laf.. napıcam ben anlamadım... gelip geçiçi süreler zmanlar bu alısverıs ama allah ınsana en basta sağlık ile beraberınde huzur mutluluk verir inş rabbim..

görgüsüzlükten nefret ediyorum arkadaş. bir kez gittim yengeleri vardı bıleklık almıstım kollarımı cekıstırıyolar meraklı tazıyeler gıbı aaa bıleklıgını nerden aldın? nısanlım sevgılıler gununde kunye falan almıstı aa bunu kım aldı? telefon aldık yenı aa bunu kım aldı? ınsanın ağzından laf almak ıcın elınden gelenı yapıyorlar bakıyorlar nerede ne acığı var? 2 yengesi durmadan birbirleriyle yarış içindeler.. Kim ne yapıyo kım ne dıyo kım nereye gıdıyor seyir halindeler... bır yengesı var bayılıyorum o kadın a harıka bırı... Allahtan bızımle alışverişe artık o gelıyor... Aynı zaamanda bu da var.. o hoslanmadıgım 2 yengesı ıle aynı apartmanda oturucaz... Yani aile apartmanı.. El içine girmek gerçekten cok zormuş.. Herkes biz değiliz ki herkesi kendımız gıbı sanıyordum ama cıdden öyle değilmiş. Allahtan nişanlım ailesine karşı pek giidip gelmez.. bı baskasına herhangi birini kendi ailesi olsun vs asla taviz vermez .

Back
X