• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cafede oturdum ağlıyorum sinirden

hayatta başka birinin gelınlıklıgını giymem... bu gercekten kişiden kişiye değişir. Artıkcımıyım ben.
Artık demişsiniz ya benim babam 45 yaşına kadar amcamın artıklarını giyerdi böyle böyle o kadar mal kazandı çocuklarını, demekki zamanında başkasının şeylerini çok giymişssinz o yüzden bu yorumu yapmıssınız
Bende cok kizdim artikci diyen kisiye.. Elhamdulillah kimsenin artikcisi degilim kucukken komsumuzun kizinin kuculenlerini giydim benden sonra kardesim giydi. Sonrada annem yikar utuler koye goturdu oradakiler giyerdi.. Gelinlikte kiraladim.. Artikci diyeni kiniyorum..
Benim babam 45 yaşına kadar amcamın eskilerini giydi hiç gocunmadı bile o kadar mal mülk sahibiyken, o kadar malı böyle kazandı babam, şimdi vefat etti yeni giyinseydi sanki ölmeyecek miydi , bazen insanları anlamıyorum

Yorumları okuduysanız kızı açgözlülükle, görgüsüzlükle suçluyorlar. Çalışmıyor diye aza kanaat etmesi gerektiğini ima ediyorlar. Para buradakilerin cebinden çıkmayacak sonuçta. Kızın üstüne böyle gidilmesini doğru bulmuyorum. Kaldı ki şehir değiştirecek, ucuz eşyalar almak zorunda görev icabı gittiği için. Bi gelinlik fikri değişti diye bu kadar abartmaya gerek yok. Millet hevesini alırken iyi başkasına gelince akıl veriyor saçma buldum ben.

Evet görgüsüzlüktür bence. Sonrada bayilip, serumlu fotosunu Facebooka atmasi daha büyük bir görgüsüzlüktür. Adeta nisanlisini tehdit etmektir bence. "Bak bana istedigim birseyi almazsan böyle olur" mesaji. Ayrica herkese rezil olmaktir bence. Herkes simdi biliyordur tartisiklarini.

Ben 5 yildir evliyim ve daha yeni ev sahibi olacagim. Annemler ilk evlendiginde hangi sartlarda evlenmislerdi. Simdikiler maddiyat istegi almis basini gitmis. 3500 liralik gelinlik az mi? Aza kanaat etmesini gerektigini düsünüyorsun ya. Sanirsin Türkiye zengin ülkesi, 3500 lira az haklisin. Bizden o 1000 lira cikmiyor dogru ama madem bu gelincagiza hak veriyorsun, eminim o 1000 lirayi sen verirsin. Madem az para :)

Artık demişsiniz ya benim babam 45 yaşına kadar amcamın artıklarını giyerdi böyle böyle o kadar mal kazandı çocuklarını, demekki zamanında başkasının şeylerini çok giymişssinz o yüzden bu yorumu yapmıssınız

Benim babam 45 yaşına kadar amcamın eskilerini giydi hiç gocunmadı bile o kadar mal mülk sahibiyken, o kadar malı böyle kazandı babam, şimdi vefat etti yeni giyinseydi sanki ölmeyecek miydi , bazen insanları anlamıyorum

Ya zaten cogu kisi buyuk cocugunun kiyafetlerini kucuk cocuga da giydirmiyor mu? Bu durumda kucuk cocuk artikci pacoz mu olmus oluyor. Ne sig bir bakis acisi.

Evet siz de konu sahibi de bir ölçüde haklı zira bazı yorumlar haddi aşıyor. Ancak ben ve benim gibi bir gelinlige fazla para veren kimseler " hiç gerek yok bu kadar pahalı bir gelinlige üzmeyin birbirinizi " diyoruz. Çünkü biz de aynı yollardan geçtik, tecrübe ettik. Neden konu açılıyor fikir almak için.

Ben de aynı yollardan geçtiğim için savundum zaten. Dediğiniz gibi fikir almak için konu açmış. Aşağılanıp hakaret edilmek için değil.

Yorumları okudum da evet konu sahibi hastanede durum paylaşımı yapmakla gelinlikle kendi değerini ölçmekle baya abartmış ama yorumları da biraz abartı buldum. Gelinlik bir defa giyiliyor tamam ama sıradan bir elbise değil ki heves eden alır etmeyen almaz ama edene niye ediyorsun denmez. Ortada bir maddi sıkıntı varsa elbette alınmalı ısrarı saçma ama bana da maddi imkan varken kuzen gelinliği giymek de tuhaf geldi. Bilmiyorum ben gelinliği o kadar da sıradan bir elbise olarak görmüyorum. Tabi herkes kendi maddiyatinca almalı bence düğünden ev eşyasına kadar hiçbirinde maddiyati zorlamamak lazim zaten. Borçla mutlu olunmaz.

Ya bu kadar uzatmayin bir gelinlik icin aranizi bozmayin. Sizi gazlayalim mi yani kesinlikle aldir o gelinligi !!!!! Mi diyelim bir gelinlik icin huzurunuzu bozmayin derim o Modeli cok begendiyseniz Modelini anlatin baska bir yer bulup daha uygun fiyata diktirebilirsiniz.Ben öyle yaptim cok harika olmustu gelinligim:super:

Evet görgüsüzlüktür bence. Sonrada bayilip, serumlu fotosunu Facebooka atmasi daha büyük bir görgüsüzlüktür. Adeta nisanlisini tehdit etmektir bence. "Bak bana istedigim birseyi almazsan böyle olur" mesaji. Ayrica herkese rezil olmaktir bence. Herkes simdi biliyordur tartisiklarini.

Ben 5 yildir evliyim ve daha yeni ev sahibi olacagim. Annemler ilk evlendiginde hangi sartlarda evlenmislerdi. Simdikiler maddiyat istegi almis basini gitmis. 3500 liralik gelinlik az mi? Aza kanaat etmesini gerektigini düsünüyorsun ya. Sanirsin Türkiye zengin ülkesi, 3500 lira az haklisin. Bizden o 1000 lira cikmiyor dogru ama madem bu gelincagiza hak veriyorsun, eminim o 1000 lirayi sen verirsin. Madem az para :)

Yazdığım şeyin maksadını anlamadığınız açık. Tartışacak halim yok. İnsanları hazır konu açmışken aşağılayayım maksatlı yorumlarınızda başarılar.

4500 bir gelinliğe vermeye gerek yok. 3500 lüks gelinliğin de sanmıyorum kötü olacağını. Bunun üst sınırı yok sonuçta.
Bin TL lik değerim yok mu falan çok çirkin geldi bana.

Oha yorumlara bak :KK70:

Dugunume dair iki bilinmezim var:
1) Hangi kafayla bindallıyı hatıra olarak saklarım deyip satın aldım acaba?

2)Kimin elinden olursa olsun kuaförün-başkasının bana yaptığı makyajı beğenmeyeceyimi bile bile, hangi ara kendi makyajımı kendim yapmama konusunda ikna oldum?

:KK70:
Bunlar düğün kafası. Sizinki de aşırı. Gelinlik için hastanelerde serum yemek nedir?

Benim arkadaşımda nişanlısının bütçesinin üstünde bir gelinlik beğenmişti, babası çocuğu zor duruma sokma biz gelinliği alalım o kendi damatlığını alsın dedi. Nişanlınız maaşına göre gayet makul bir bütçe ayırmış. Farkı siz ödeyin, çalışmıyorum diyorsanız kendi ailenizden isteyin. Yaptığınız çocukça diyemiyorum 6 yaşındaki kızım bile oyuncak alırken fiyatı bize uygun mu diye soruyor bana. Çok içinize oturduysa taşın altına koyun elinizi.

Oha yorumlara bak :KK70:

Dugunume dair iki bilinmezim var:
1) Hangi kafayla bindallıyı hatıra olarak saklarım deyip satın aldım acaba?

2)Kimin elinden olursa olsun kuaförün-başkasının bana yaptığı makyajı beğenmeyeceyimi bile bile, hangi ara kendi makyajımı kendim yapmama konusunda ikna oldum?

Bunlar düğün kafası. Sizinki de aşırı. Gelinlik için hastanelerde serum yemek nedir?
gelinlik baktığımız gün kına için kıyafeti unutan.
düğüne bir gün kala bayramın 1.günü her yer kapalıyken açık yer arayıp bindallı bulmaya çalışan ben:silah:
ya bu neyin kafasi:olamaz:
kavusuyorum diye sevincimden hiç birşeyi gözüm görmemiş ya:110::KK55:

gelinlik baktığımız gün kına için kıyafeti unutan.
düğüne bir gün kala bayramın 1.günü her yer kapalıyken açık yer arayıp bindallı bulmaya çalışan ben:silah:
ya bu neyin kafasi:olamaz:
kavusuyorum diye sevincimden hiç birşeyi gözüm görmemiş ya:110::KK55:

Acayip kafalar o kafalar valla.
Sonradan fark ediyor insan.
Halk oyunlarinda kariyer mi yapacaktım napacaktim ki, niye aldım? :D

Gelinliği 4 sene önce oluyor 800e kiraladım. Fotoğraf çekimi en önemsedigim şeydi ona da bütçemize göre, fotoğrafa verdiğim onem dogrultusunda bayildik işte.

Ama o bindallı hangi ara alındı, niye aldım bak 4 yıl geçmiş düşününce gülme geliyor :D Neyse giyip aksama bi çayda çıra oynayam bari :D

4bin çok değil sanki gelinlik için ya, arada bakıyorum fiyatlara 3,5 tan aşağı yok. 1000e 1500e nerden buluyorsunuz? Ben de ucuzundan almak isterim.:KK53: Aşırı pahalı şu ara sürekli de zamlanıyor. 100e 200e satsalar da alsak yahu insaf.

Acayip kafalar o kafalar valla.
Sonradan fark ediyor insan.
Halk oyunlarinda kariyer mi yapacaktım napacaktim ki, niye aldım? :KK70:

Gelinliği 4 sene önce oluyor 800e kiraladım. Fotoğraf çekimi en önemsedigim şeydi ona da bütçemize göre, fotoğrafa verdiğim onem dogrultusunda bayildik işte.

Ama o bindallı hangi ara alındı, niye aldım bak 4 yıl geçmiş düşününce gülme geliyor :KK70: Neyse giyip aksama bi çayda çıra oynayam bari :KK70:
ha ha:KK70:
gelinlik saklama neysede bindallida değişik olmuş:halay:
kendininkinden baskasinada giyilmez ki:bicak:
eskiden hayal kurardim evlenince ara sıra çıkarır gelinliği giyer nostalji yaparım diye( gelinliği satın almadım ) hayaller hayaller:deli:
sizde bindalliyla yapın olmazsa .
bir kac mum biraz kına
birde yüksek yüksek tepelere çaldı mi tamamdir:KK31::KK61:bir ise yaşasın bari:KK37:

biz burda tartışırken konu sahibi gelecek,nişanlım çok çok özür diledi,ayaklarıma kapandı,eşeklik ettim istediğinden daha pahalısını alacağım dedi,diye yazacak gibi geliyor:ıslık:
Zaten öyle yazmamış mı gerilerde okudum sanki ben, tamam al istediğini demiş.

Şimdi herkes hevesini aldığı için rahat rahat konuşuyor eleştiriyor ama çoğunuz da konu sahibi gibi düşünüyordunuz evlenirken. Bir kere olan bir şey olduğu için heves etmiş olabilir genç kız sonuçta. Bunun görgüsüzlükle ne ilgisi var anlamadım.
Endüstri insanları satın almaya yönlendiriyor maalesef

Back
X