• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cafedeki adam? Aura meselesi

Adamin dedigini takmadim zaten kendimi biliyorum adam hakli yani.. bu ice kapanik kelimesini duymaktan sıkıldım . Sanki kufur ediliyor gibi geliyor :/

Bazı insanların kişilik özelliği budur, ben de mesela çok atak, konuşkan bir yapıda değilimdir. Bu sizin psikoloğa giderek değiştirebileceğiniz bir şey değil, yapınız buysa siz busunuz. "Ayy sen de çok içe kapanıksın" diyorlarsa deyin ki "Evet öyleyim, eee yani?". Ayıp bir şey değil, kötü bir özellik değil, hatta yerine göre iyi bile. Nasıl rahatsanız öyle davranın, yok garson adam auran düşük dedi, yok bilmem kim içe kapanıksın dedi diye kendinizi değiştirmeye çalışmayın, demek istediğim bu.

Adamin dedigini takmadim zaten kendimi biliyorum adam hakli yani.. bu ice kapanik kelimesini duymaktan sıkıldım . Sanki kufur ediliyor gibi geliyor :/
İnsan kendini biliyor olduğundan can acıtıyor. Dün burdan bir test çözdüm. Sonuç bu kadar mı uyar dedirtti.

""" İçinizdeki çocuk çok, ama çok uzaklarda. Geçmişinizde kaldı. Sizi terkedeli çok olmuş. Nedeni, uyum denilen şeyle aranızın pek iyi olmaması. İçinde bulunduğunuz ortamdan, insanlardan öyle uzaksınız ki. Tam bir bezgin Bekir gibi görünüyorsunuz uzaktan. Oysa içinizde ne fırtınalar kopuyor. Kimse sizi anlamıyor diye şikayet etmeyin. Her şeyden önce siz çevrenizdekilerle ilgileniyor görünmüyorsunuz ki..."""

Siz de böyle misiniz?

Bazı insanların kişilik özelliği budur, ben de mesela çok atak, konuşkan bir yapıda değilimdir. Bu sizin psikoloğa giderek değiştirebileceğiniz bir şey değil, yapınız buysa siz busunuz. "Ayy sen de çok içe kapanıksın" diyorlarsa deyin ki "Evet öyleyim, eee yani?". Ayıp bir şey değil, kötü bir özellik değil, hatta yerine göre iyi bile. Nasıl rahatsanız öyle davranın, yok garson adam auran düşük dedi, yok bilmem kim içe kapanıksın dedi diye kendinizi değiştirmeye çalışmayın, demek istediğim bu.
Cok iyi geldiniz cok tesekkur ederim. Isin ozu kendini sevmekten geciyor biliyorum. Hadi ice kapaniksin bari cool ol. Onu da olamadim. Ozguven sorunum var sanırım :(

İnsan kendini biliyor olduğundan can acıtıyor. Dün burdan bir test çözdüm. Sonuç bu kadar mı uyar dedirtti.

""" İçinizdeki çocuk çok, ama çok uzaklarda. Geçmişinizde kaldı. Sizi terkedeli çok olmuş. Nedeni, uyum denilen şeyle aranızın pek iyi olmaması. İçinde bulunduğunuz ortamdan, insanlardan öyle uzaksınız ki. Tam bir bezgin Bekir gibi görünüyorsunuz uzaktan. Oysa içinizde ne fırtınalar kopuyor. Kimse sizi anlamıyor diye şikayet etmeyin. Her şeyden önce siz çevrenizdekilerle ilgileniyor görünmüyorsunuz ki..."""

Siz de böyle misiniz?

Tamm da böyleyim ben
Kimse beni anlamiyor degil etrafa insanlardan hazetmeyen bi goruntu yayiyorum onlar napsin? Azicik gulunce de naifligi firsat bilip acitmaya çalışıyorlar. Ama iyi niyetiyle yaklasan hicbir insani uzaklastirmam kendimden ben.

Cok iyi geldiniz cok tesekkur ederim. Isin ozu kendini sevmekten geciyor biliyorum. Hadi ice kapaniksin bari cool ol. Onu da olamadim. Ozguven sorunum var sanırım :(

Özgüven sorununuz yok sadece insanların sizin hakkınızdaki düşüncelerini fazla önemsiyorsunuz. Siz mutluysanız, halinizden memnunsanız diğer insanlara bir şey demek düşmez. "Ben böyle mutluyum, ben böyleyim, sizi ilgilendirmez" diyebilirseniz rahat edersiniz. :)

Özgüven sorununuz yok sadece insanların sizin hakkınızdaki düşüncelerini fazla önemsiyorsunuz. Siz mutluysanız, halinizden memnunsanız diğer insanlara bir şey demek düşmez. "Ben böyle mutluyum, ben böyleyim, sizi ilgilendirmez" diyebilirseniz rahat edersiniz. :)
Cok tesekkur ederim imreniyorum sizin gibi hatunlara :))

Ben de dışarıdan kendini beğenmiş dururum

Benle konuşmayanla konuşmam

Garip duvarlar örerim falan

Bunu kişisel gelişim kitaplarının veya Dr un değiştirebileceğine inanmıyorum

Astrolog görünümlü garsonu da fazla takmayın

O kadar anlasa cafe de değil bu işle ilgili bir sektörde olurdu

Cok tesekkur ederim imreniyorum sizin gibi hatunlara :))

Sizden farklı değilim ben dedim ya ben de konuşkan değilim, atak bir yapıda değilim. Sadece kişilik özelliğim bu ve bunu kabullendim. Bazı insanlar çok girişkendir, bazıları içe kapanıktır, bazıları daha melankoliktir. İnsanlar çeşit çeşit. Çevrenizdekilerin söylemlerine göre kendinizi ve hayatınızı şekillendirmeniz çok yanlış olur. Mesela bu garson abimiz "Auran düşük" demiş, arkasından dediği saçmalıkları saymıyorum gerçi ama. Siz bunu ciddiye alıp içinizden gelmeyen ama kendinizi dışa dönük gösteren hareketler yapmaya kalkarsanız bir başkası da "Ayy sen de çok gereksiz samimiyetlere giriyorsun şekerim, ne bu yani?" dese ne yapacaksınız? Bu sefer de onun dediğine mi uyacaksınız? Kendiniz olun.

Ben de dışarıdan kendini beğenmiş dururum

Benle konuşmayanla konuşmam

Garip duvarlar örerim falan

Bunu kişisel gelişim kitaplarının veya Dr un değiştirebileceğine inanmıyorum

Astrolog görünümlü garsonu da fazla takmayın

O kadar anlasa cafe de değil bu işle ilgili bir sektörde olurdu
O sektorle de alakali çalışıyor cok sosyal bi adam
Derdim o da değil aslinda insanların dusunceleri
Ice kapaniksin denince sanki kufur ediliyor gibi algilamam
Insanlarin dediklerini takmam

Sizden farklı değilim ben dedim ya ben de konuşkan değilim, atak bir yapıda değilim. Sadece kişilik özelliğim bu ve bunu kabullendim. Bazı insanlar çok girişkendir, bazıları içe kapanıktır, bazıları daha melankoliktir. İnsanlar çeşit çeşit. Çevrenizdekilerin söylemlerine göre kendinizi ve hayatınızı şekillendirmeniz çok yanlış olur. Mesela bu garson abimiz "Auran düşük" demiş, arkasından dediği saçmalıkları saymıyorum gerçi ama. Siz bunu ciddiye alıp içinizden gelmeyen ama kendinizi dışa dönük gösteren hareketler yapmaya kalkarsanız bir başkası da "Ayy sen de çok gereksiz samimiyetlere giriyorsun şekerim, ne bu yani?" dese ne yapacaksınız? Bu sefer de onun dediğine mi uyacaksınız? Kendiniz olun.
Muhtemelen o halimi de değiştirmeye calisicam haklisiniz..

İçe dönüklük iş hayatında iş arkadaşları tarafından sorun gibi görülüyor.

O sektorle de alakali çalışıyor cok sosyal bi adam
Derdim o da değil aslinda insanların dusunceleri
Ice kapaniksin denince sanki kufur ediliyor gibi algilamam
Insanlarin dediklerini takmam
Hatalı alanlarımız "isimli kitabı oku.Tam da bunu anlatıyor.Nadirkitap.com dan ikinci el fiyatıyla aldım.Psikyatr dan kitap önerisi istemiştim.
Kitabın özü insaları k.ç.mıza takmamak gerek.Özgüvenle ilintili biraz.Kitabı bitirmedidim daha .Elimde sallandı biraz.

İçe dönüklük iş hayatında iş arkadaşları tarafından sorun gibi görülüyor.
Malesef.
Ama en en bastan mesafeyi koymak gerek
Cok sıkıntı yasadim onceki isimde
Calismaya başlayınca kimseyle samimi olmamaya, gereksiz diyaloga girmemeye yemin ettim.

Siz sonradan koymaya calistiniz sanirim mesafe..

Hatalı alanlarımız "isimli kitabı oku.Tam da bunu anlatıyor.Nadirkitap.com dan ikinci el fiyatıyla aldım.Psikyatr dan kitap önerisi istemiştim.
Kitabın özü insaları k.ç.mıza takmamak gerek.Özgüvenle ilintili biraz.Kitabı bitirmedidim daha .Elimde sallandı biraz.
Teşekkür ederim not aliyorum

Daha gecen bi kiz ice kapanik olma dedi ben taktim buna mesela. Bi sey de demedim güldüm gectim. Sanki sorunluymussunuz, cok kotu bir seymis gibi aksini aksettirmeye calisirken insanlar ice kapanikligin iyi bir sey olduguna inanmak zor :/ yalnızken cok mutluyum ben mesela. Esimle yalnızken ya da. Cunku o beni yargilamiyor boyle kabullenmis böyle seviyor..

Daha gecen bi kiz ice kapanik olma dedi ben taktim buna mesela. Bi sey de demedim güldüm gectim. Sanki sorunluymussunuz, cok kotu bir seymis gibi aksini aksettirmeye calisirken insanlar ice kapanikligin iyi bir sey olduguna inanmak zor :/ yalnızken cok mutluyum ben mesela. Esimle yalnızken ya da. Cunku o beni yargilamiyor boyle kabullenmis böyle seviyor..

Kimi insana göre de dışa dönüklük kötü bir şey. Mesela şöyle bir örnek vereyim, ülkemizde hiç sesli güldü diye ayıplananlar, herkesle samimi diyaloglara giriyor diye eleştirilenler olmuyor mu? E bu da dışa dönüklük işte. Yani buradan dışa dönüklüğü yerdiğim anlamı çıkmasın, demek istediğim herkese kendinizi beğendirmeniz mümkün değil. İnsanların dediğine göre yaşamayın hayatınızı. Sizin kişiliğiniz bu, sizin bir özelliğiniz, sizi siz yapan bu. Nasıl rahatsanız öyle davranın.

Malesef.
Ama en en bastan mesafeyi koymak gerek
Cok sıkıntı yasadim onceki isimde
Calismaya başlayınca kimseyle samimi olmamaya, gereksiz diyaloga girmemeye yemin ettim.

Siz sonradan koymaya calistiniz sanirim mesafe..
Ya işte mesafe koyunca daha çok sorun oluyorSende olmuyor mu?

Ben de beni olduğum gibi kabullenenlerle kolay muhabbet edebiliyorum.Onların yanında rahat oluyorumSeni olduğun gibi kabul etmeyenlerle kaynaşamıyorsun.Daha çok gıcıklanıyorlar bu sefer

Nedir bu insanların diğer insanları bir şekile bir kalıba sokma değiştirme merakı? onlara ne ayol! neden herkes dışa dönük olmalı. neden herkes her derdini herkesle paylaşmalı ya da utanmadan çekinmeden muhabbet edebilmeli. neden whyyy?? sonra nolcak robot gibi aynı tip insanlar her yerde türeyecek. Tabi aslında olmadığımız kişi olmaya çalışınca bu dışa dönük kadın tipi üzerimizde sakil duracak. :kusmuk:farklılığı sevmek lazım. çalışkanı keyfine düşkünü espiriliyi ağırbaşlıyı sıcakkanlıyı ketumu gevezeyi neşeliyi duygusalı.. birlikte çok güzelizzEn Büyük TÜRKİYE

Back
X