• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çağrı merkezi...

eesra_a

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
724
266
103
Az evvel babamın her ay düzenli ödediği kredi borcunun bu ay yine hasaba yatırmış olmamıza rağmen, hesapta ekside göründüğünü gördük ve müşteri hizmetlerini aradık. Müşteri temsilcisi kadın ben tam sorunumuzu anlatıyorken kartın sahibini alabilir miyim dedi, tabi dedim babama verdim telefonu. Babam meramını sağlıklı anlatamıyor dili pek dönmüyor sorunlarını anlaltırken, karşısındaki de anlamıyor ve kısır döngüye giriyor muhabbet ki öyle de oldu. Tekrar babam bana verdi telefonu derdini anlatamyınca, ve hattaki o terbiyesiz müşteri temsilcisi, ukala bir şekilde size bilgi vermiyorum, siz kızı değilsin gibi absürt absürt konuşmaya başladı. Sesini yükselti, bilgi vermedi doğru düzgün babama da biz de yükseltik sesimizi en sonun da kapattık telefonu fakat ciddi anlamda sinir oldum ben bu telefondaki laftan anlamaza. Kaç kez görüşme yaptım aynı şekilde bankalarla telefondan, hiç böyle edep yoksunu birine rastgelmemiştik. Şikayet edebileceğim bir mercî var mı bu şahsı benim, yalnızca ismi aklımda ?

Aynı aradığınız numarayı arayıp şikayette bulunmak istediğinizi söyleyin, insan kaynakları tarafından çağri kaydı dinlenir ona göre hatası var mı tespit edilir, hatası var ise priminden ufak bir kesinti olacaktır.
Ayrıca ben de çağrı merkezinde çalıştım bankada, kaçıncı derece yakını olursa olsun , hatta vekaleti bile olsa çağrı merkezinde müşteri dışında kimseyle işlem yapılmaz.
Saygısız davranmış ise bundan mesul olur sadece , işlem yapmamasindan değil.

Bu kadar üçkağıt dönüyorken çağrı merkezindeki kızın kuralları uygulamaktan başka amacı neden olsunki
Yarın bankanın şubesine gidip meramınızı yüzyüze anlatın
Kendinizi onun yerine koyun

Ayrıca biraz abartmişsınız gibi geldi bana siz kızı değilsiniz diye bir şey demesi çok mantıksız kızı olsanız da yapamaz çünkü işlemi.

Bu kadar üçkağıt dönüyorken çağrı merkezindeki kızın kuralları uygulamaktan başka amacı neden olsunki
Yarın bankanın şubesine gidip meramınızı yüzyüze anlatın
Kendimi onun yerine koyuyorum ve görüyorum ki ve eminim ki müşteriye ne fevri davranır ne de amaçsızca sesimi yükseltirdim. Kaç kez müşteri temsilcisiyle görüşmelerimiz gayet normal şekilde kart sahibi alabilir miyim diyince babam konuşuyordu zaten. Fakat bu kez telefondaki "cazgır" çıktı. Şansımıza... Kendisinden sonra tekrar saglıklı bilgi alambilmek için aradık başka bir temsilci çıktı ve sorunsuz bir şekilde görüşme gerçekleşti. Bilgi de cevap doyurucu sag olsun.

He
Ayrıca biraz abartmişsınız gibi geldi bana siz kızı değilsiniz diye bir şey demesi çok mantıksız kızı olsanız da yapamaz çünkü işlemi.
r hangü bir işlem yapın demedim kendisine zaten. Babam konuşmasında tıkanınca, açıklama yapayınca saglıklı, ben yapmak için aldım telefonu ve agresifleşmeye başladı "hanımefendi"

5 yıl boyunca çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak görev yaptım , ukala konuştuysa ayrı elbette haklısınız üslup asla bozulmamalıdır ancak kızı da olsanız eşi de olsa kesinlikle 3. Şahıslarla Bilgi paylaşılmaz işlem yapılmaz. Bunun sebebi sadece prim kesintisi vs değildir aksine bilgi güvenliği ihlalidir şirket kapatılması ve hapis cezasına kadar gider.
Ama konuşma tarzında sorun var ise eğer ; aradığınız numarayı tekrar arayıp ismini hatırlıyorsanız konuştuğunuz saati söylerseniz kayıt açılır kalite birimi dinler ve size geri dönüş yapar.

İ
He

r hangü bir işlem yapın demedim kendisine zaten. Babam konuşmasında tıkanınca, açıklama yapayınca saglıklı, ben yapmak için aldım telefonu ve agresifleşmeye başladı "hanımefendi"
İsanlarla iletişim kurmayı bilmiyorlar ya da beceremiyorlarsa icra etmesinler işlerini ayrıca.

He

Anladım çalıştığım zamanlarda ben de çok yaşıyordum bu sorunu , işlem yapmak ,bilgi vermek yasakti ve çok şikayet geliyordu, ben sakinliğimi koruyordum tabi ki karşıdaki çok saygisizlasirsa uygun bir şekilde sonlandırıyordum. Bir kuralı herkes uygulamıyor ondan bu sorun yaşanıyor, doğru olan aslında müşteri hizmetleri ile işlem yapamayacak olan derdini anlatamayacak olan müşteriler şubede işlem yapar.

Anladım çalıştığım zamanlarda ben de çok yaşıyordum bu sorunu , işlem yapmak ,bilgi vermek yasakti ve çok şikayet geliyordu, ben sakinliğimi koruyordum tabi ki karşıdaki çok saygisizlasirsa uygun bir şekilde sonlandırıyordum. Bir kuralı herkes uygulamıyor ondan bu sorun yaşanıyor, doğru olan aslında müşteri hizmetleri ile işlem yapamayacak olan derdini anlatamayacak olan müşteriler şubede işlem yapar.
Karşındakine sesini yükseltmek, o sizin kızınız değil diyerek saçmalamak kural değil ama. Bu tamamen müşteri temsilcisi olan şahsın karakteriyle alakalı, bahsi geçen şahıs gibi olanlar insanlarla iletişim kurmayı sevmiyor, zaruriyetten yapıyorlar bu işi

Karşındakine sesini yükseltmek, o sizin kızınız değil diyerek saçmalamak kural değil ama. Bu tamamen müşteri temsilcisi olan şahsın karakteriyle alakalı, bahsi geçen şahıs gibi olanlar insanlarla iletişim kurmayı sevmiyor, zaruriyetten yapıyorlar bu işi
Kızınız değil dediğine ben inanmadım şahsen çünkü kızı olup olmamanız işlem için bir şey değiştirmez. Dediğim gibi tekrar aynı hattı arayıp şikayette bulunun görüsme dinlensin, ona göre bilgi verilir zaten.

Kızınız değil dediğine ben inanmadım şahsen çünkü kızı olup olmamanız işlem için bir şey değiştirmez. Dediğim gibi tekrar aynı hattı arayıp şikayette bulunun görüsme dinlensin, ona göre bilgi verilir zaten.
inanmayın o da sizin septik oldugunuzdandır belge sunacak halde değilim size halihazırda. Telefondaki şahıs o kadar agresifti işte anlattığım gibi , ki siz bile inanamıyorsunuz veya inanmak istemiyorsunuz.

inanmayın o da sizin septik oldugunuzdandır belge sunacak halde değilim size halihazırda. Telefondaki şahıs o kadar agresifti işte anlattığım gibi , ki siz bile inanamıyorsunuz veya inanmak istemiyorsunuz.
Bunun septik olmakla ilgisi yok ki işin içinde olan herkes bilir yani. Neyse artık sorun çözülür umarim.

Canım aynı durum benim ve rahmetli babamin başına geldi. Parakartini ATM yutmustu. Babamın konuşmadığını bildirdim adam ısrar etti babamda cvp verirken zorlandı sonra kızdı ben konuşamıyorum diye. Oylelikle adam beni geri istedi harlettik sorunu. Tekrar arayıp şikayet edip konuşabilirdin.

Burada bile gerilmissiniz ... İnsanları septik olmakla suclamissiniz. Çağrı merkezinde çalışanlar seslerinin kayıt altina alındığını bildikleri için kendilerini zor duruma düşürecek şekilde konuşmamaya çalışırlar.bence olayın gerginliğiyle iki tarafta yükselmiş ... Ki arkadaslarinda dediği gibi hak sahibi kişi haricinde bilgi vermemek zorundalar.esas bilgi verseydi ve sonrasında hak sahibi kişi ben böyle bir görüsme yapmadım dese çağrı merkezindeki görevli zor durumda kalabilirdi.Umarim beni de septik olmakla suclamazsiniz.

Az evvel babamın her ay düzenli ödediği kredi borcunun bu ay yine hasaba yatırmış olmamıza rağmen, hesapta ekside göründüğünü gördük ve müşteri hizmetlerini aradık. Müşteri temsilcisi kadın ben tam sorunumuzu anlatıyorken kartın sahibini alabilir miyim dedi, tabi dedim babama verdim telefonu. Babam meramını sağlıklı anlatamıyor dili pek dönmüyor sorunlarını anlaltırken, karşısındaki de anlamıyor ve kısır döngüye giriyor muhabbet ki öyle de oldu. Tekrar babam bana verdi telefonu derdini anlatamyınca, ve hattaki o terbiyesiz müşteri temsilcisi, ukala bir şekilde size bilgi vermiyorum, siz kızı değilsin gibi absürt absürt konuşmaya başladı. Sesini yükselti, bilgi vermedi doğru düzgün babama da biz de yükseltik sesimizi en sonun da kapattık telefonu fakat ciddi anlamda sinir oldum ben bu telefondaki laftan anlamaza. Kaç kez görüşme yaptım aynı şekilde bankalarla telefondan, hiç böyle edep yoksunu birine rastgelmemiştik. Şikayet edebileceğim bir mercî var mı bu şahsı benim, yalnızca ismi aklımda ?
Babanizdan güvenlik teyidi aldıktan sonra ve babaniz kızıma bilgi verilmesini onaylıyorum dedikten sonra görüşmeye sizinle devam edebilir surec böyle işliyor çalışan kişi belli ki tecrubesizmis yaptığınız görüşmenin kaydının dinlenmesi için şikayet oluşturabilirsiniz ilgili müşteri temsilcisi hatalı ve kaba davranisindan dolayı uyarı alır ismini vermeniz ve yaptığınız görüşmenin saatini soylemeniz yeterli hatta saati hatırlamıyorsanız en son yaptığım görüşme diye belirtebilirsiniz.

Babanizdan güvenlik teyidi aldıktan sonra ve babaniz kızıma bilgi verilmesini onaylıyorum dedikten sonra görüşmeye sizinle devam edebilir surec böyle işliyor çalışan kişi belli ki tecrubesizmis yaptığınız görüşmenin kaydının dinlenmesi için şikayet oluşturabilirsiniz ilgili müşteri temsilcisi hatalı ve kaba davranisindan dolayı uyarı alır ismini vermeniz ve yaptığınız görüşmenin saatini soylemeniz yeterli hatta saati hatırlamıyorsanız en son yaptığım görüşme diye belirtebilirsiniz.

Çok özür dilerim muhalefet olmak için demiyorum kesinlikle inanın. Ama bu adam tehdit ile onaylıyorsa ? Yani bunu telefon başındaki bilemez diye düşünüyorum. :/

Müsteri hizmetlerini tekrar arayip şikayet kaydi olusturun ama yine kart sahibini muhattap almak isteyebilirler bankaya gidip ordan yapsaniz daha dogru olur

Back
X