• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çağrı merkezi...

Şuradaki tavırlarını ve hükmedici birkaç cümlenizi görünce , açıkçası ben sizin tamamen haklı olduğunuza inanamadım.

İnsanlar sadece fikirlerini saygı çerçevesinde belirtiyorlar ve siz nedense fevrileştiniz.
Demek ki kız, telefonda size "maalesef kartın sahibi dışında kimseye bilgi veremem" deyince yine böyle fevrileştiniz. Ve olay oradan patlak verdi.

Daha önce ya da diğer call centerlar ile işlemi yapabilmiş olmanız doğru olanın bu olduğunu göstermez. Bazı insanlar net olamıyor , bu kız net davranmış ve bence yaptığı da doğru. Ülkede neler görüyoruz duyuyoruz...
Neyse, septiğim, septiksin, septikiz. Bu bile ilginç geldi. Kuşkucu da diyebilirdiniz ama bir afra tafra.

Çok özür dilerim muhalefet olmak için demiyorum kesinlikle inanın. Ama bu adam tehdit ile onaylıyorsa ? Yani bunu telefon başındaki bilemez diye düşünüyorum. :/
Yo rica ederim söylediğiniz çok mantıklı ama para transferi yada benzeri bir işlem değilse şayet yani örneğin konu sahibinin dedigi gibi biz ücreti ödedik neden yansımamış gibi basit bir sorgulamaysa belirttiğim gibi ilerler surec söylediğinizde mutabıkız

Yo rica ederim söylediğiniz çok mantıklı ama para transferi
yada benzeri bir işlem değilse şayet yani örneğin konu sahibinin dedigi gibi biz ücreti ödedik neden yansımamış gibi basit bir sorgulamaysa belirttiğim gibi ilerler surec söylediğinizde mutabıkız

Söylediğiniz de mantıklı geldi bana şuan doğru söylüyorsunuz. Bu tarz bir şeyde insiyatif kullanabilir.
Herhalde kullanmaya çekindi ya da insiyatif kullanan bir çalışan değil galiba.
Benim iş arkadaşım da hiç insiyatif kullanmazdı, kurallar neyse o derdi.
Bense tam tersi, sıkıntıya girmeyen şeyleri halletmeye çalışırdım. Çalışandan çalışana fark oluyor işte :)

Eski cagri merkezi personeli olarak soyluyorum, babanin bilgilerini sana soylemesinin cezasi 2 yildan basliyo, sen bana anlat dersen sana soyleyemez, baban derse soyler o da bankanin inisiyatifinde yani banka soylemeyeceksin derse yine soyleyemez e sen de israr edince napsin garibim aksama kadar senin gibi en az 200 tanesiyle ugrasiyo. Ocak ayindayiz muhtemelen hesap isletim ucreti kesilmistir ya da sigorta yapilmistir o her sene temdit eder oyle bi kesintide eksiye dusmustur.

Çağrı merkezi personeli değilim ama mesleğim bankacılık. Çağrı merkezlerine verilen tepkilerin iç yüzü esasen çok üzücü. çünkü çok katı kuralları olan bir birim. Son dönemde şikayetin dahi müşterinin kendisinden dinlemesi gerektiği kuralı var. Kizi olmanız, eşi olmanız hiç mühim değil. Bir banka ile telefonda (yüz yüzeden uzak) görüşüyorsunuz. Bence bu kurallar yerinde. Kaldı ki belirlenen zamanda işlem yapıp bilgi vermesi gerekiyor. Ayrıca para yatırmış olmanıza rağmen ekside görülen hesabı anlatmak ne kadar kısır döngü olabilir, personel inceleyip aktarır, hoparlöre alin, kapatınca anlatın babaniza olmadi.

Eğer rahatsız olduğunuz ve eksik yapılan görev olduğunu düşünüyorsanız tekrar bağlamın, çıkan kişiye şikayet formu doldurtun. Görüşme en kısa sürede detaylıca dinlenir, yaptırımı var bunun, artı tarafınıza da dönüş yapılır inceleme sonunda.

ama biraz siz de empati kurun.

• Beğen
Reactions: KV_
Çok özür dilerim muhalefet olmak için demiyorum kesinlikle inanın. Ama bu adam tehdit ile onaylıyorsa ? Yani bunu telefon başındaki bilemez diye düşünüyorum. :/
O zman bankalar vs. telefon yoluyla hizmetlerini toptan kapatsınlar, tehditle herkes arıyor bankayı ya zaten....

Cagri merkezindeki arkadas dogru davranmis. Babanizin tehdit altinda olup olmadigini, babaniz adina islem yapip yapmayacaginizi bilemez.

Eski cagri merkezi personeli olarak soyluyorum, babanin bilgilerini sana soylemesinin cezasi 2 yildan basliyo, sen bana anlat dersen sana soyleyemez, baban derse soyler o da bankanin inisiyatifinde yani banka soylemeyeceksin derse yine soyleyemez e sen de israr edince napsin garibim aksama kadar senin gibi en az 200 tanesiyle ugrasiyo. Ocak ayindayiz muhtemelen hesap isletim ucreti kesilmistir ya da sigorta yapilmistir o her sene temdit eder oyle bi kesintide eksiye dusmustur.
Ben ilk kez müşteri hizmetleri ile görüşme yapmıyorum. Bir çok kez aramalar yaptım bu tarz dengesiz birine rastlamamıştık. Her kez aptal, saf yalnızca bu şahıs mı uyanık, işini bilen...? Telefondaki artık her ne derdi varsa sorumuzu cevaplamamaya yemin etmişti, babamı anlayamıyor üstüne üstlük yükselmeye başlıyordu. Sabaha kadar böyle boş biriyle uğraşacagımıza kapattık telefonu yüzüne en sonunda zaten.

Çağrı merkezi personeli değilim ama mesleğim bankacılık. Çağrı merkezlerine verilen tepkilerin iç yüzü esasen çok üzücü. çünkü çok katı kuralları olan bir birim. Son dönemde şikayetin dahi müşterinin kendisinden dinlemesi gerektiği kuralı var. Kizi olmanız, eşi olmanız hiç mühim değil. Bir banka ile telefonda (yüz yüzeden uzak) görüşüyorsunuz. Bence bu kurallar yerinde. Kaldı ki belirlenen zamanda işlem yapıp bilgi vermesi gerekiyor. Ayrıca para yatırmış olmanıza rağmen ekside görülen hesabı anlatmak ne kadar kısır döngü olabilir, personel inceleyip aktarır, hoparlöre alin, kapatınca anlatın babaniza olmadi.

Eğer rahatsız olduğunuz ve eksik yapılan görev olduğunu düşünüyorsanız tekrar bağlamın, çıkan kişiye şikayet formu doldurtun. Görüşme en kısa sürede detaylıca dinlenir, yaptırımı var bunun, artı tarafınıza da dönüş yapılır inceleme sonunda.

ama biraz siz de empati kurun.
Hanımefendi ben empati kuruyorum ve diyorum ki hiçkimseye kaba davranmam, annem de yanımızdaydı kadıncağızın bile ağzı açık kaldı telefondaki kendini bilmezin tavrı, sözleri karşısında. Empati yapması gereken hattaki bayandı babam derdini anlatmaya çalışıyor lafını kesiyor, yükseliyor normal değildi hiçbir şeilde bu bayan...

Bunların cevabını bile veremedi saçmalayıp durdu yalnızca laf yetiştirmekle meşguldi

Burada bile gerilmissiniz ... İnsanları septik olmakla suclamissiniz. Çağrı merkezinde çalışanlar seslerinin kayıt altina alındığını bildikleri için kendilerini zor duruma düşürecek şekilde konuşmamaya çalışırlar.bence olayın gerginliğiyle iki tarafta yükselmiş ... Ki arkadaslarinda dediği gibi hak sahibi kişi haricinde bilgi vermemek zorundalar.esas bilgi verseydi ve sonrasında hak sahibi kişi ben böyle bir görüsme yapmadım dese çağrı merkezindeki görevli zor durumda kalabilirdi.Umarim beni de septik olmakla suclamazsiniz.
Beni yalancılıkla suçluyor ne diyebiliyorum yersiz şüpheci birine.?

absürt absürt konuştu dediğiniz kısımda tam olarak ne dedi o önemli. siz kızı olmayabilirsiniz, size bilgi veremem dediyse bunda bi ukalalık yok. boşu boşuna gerilmişsiniz bence.

Canım aynı durum benim ve rahmetli babamin başına geldi. Parakartini ATM yutmustu. Babamın konuşmadığını bildirdim adam ısrar etti babamda cvp verirken zorlandı sonra kızdı ben konuşamıyorum diye. Oylelikle adam beni geri istedi harlettik sorunu. Tekrar arayıp şikayet edip konuşabilirdin.
Maksat işi zora sokmak yalnızca. İşi bilen bu azınlık sanki, iki üç tane çıkıyor böyle sivri zekalı. Kişinin karakterinin bozukluğunun yaptığı işe yansımaları bunlar maalesef.

absürt absürt konuştu dediğiniz kısımda tam olarak ne dedi o önemli. siz kızı olmayabilirsiniz, size bilgi veremem dediyse bunda bi ukalalık yok. boşu boşuna gerilmişsiniz bence.
Babam anlatamyınca telefondaki de gerildi, kızıma vereyim o anlatsın dedi babam da. "Hayır o sizin kızınız değil!" dedi. Pardon¿¿ bu düpedüz ruh hastalığı ama...

Canım aynı durum benim ve rahmetli babamin başına geldi. Parakartini ATM yutmustu. Babamın konuşmadığını bildirdim adam ısrar etti babamda cvp verirken zorlandı sonra kızdı ben konuşamıyorum diye. Oylelikle adam beni geri istedi harlettik sorunu. Tekrar arayıp şikayet edip konuşabilirdin.
Allah rahmet eylesin bu arada...

Babam anlatamyınca telefondaki de gerildi, kuzıma vereyim o anlatsın dedi babam da "hayır o sizin kızınız değil!" dedi. Pardon¿¿ bu düpedüz ruh hastalığı ama...

daha önce binlerce kere çağrı merkezi ile görüştüm. hiç böyle bi tutuma denk gelmedim. kaldı ki dandik x firması değil yani banka çağrı merkezi. ayrıca neden öyle desin? bana ilginç geldi. tekrar arayıp şikayet kaydı oluşturun madem.

Siz durumu anlatıp babanıza verseydiniz telefonu
bizde öyle yapıyoruz.
açıklamayı babanıza yapsaydı. sizde dinleseydiniz.

daha önce binlerce kere çağrı merkezi ile görüştüm. hiç böyle bi tutuma denk gelmedim. kaldı ki dandik x firması değil yani banka çağrı merkezi. ayrıca neden öyle desin? bana ilginç geldi. tekrar arayıp şikayet kaydı oluşturun madem.
Bunu dedikten sonra babam da sinirlendi ben de. Suçku psikolojisi bu. Bizi bastırmaya ya da tahrik etmeye çalıştı.

Açıklamayı sen yapsaydın . ÖZel bilgiler için babanı verseydın .
Beım işyerı sahıbım yaşlı oda pek anlamıyor ben anlatıyorum daha sonra patrona verıyorum hoparlöre alıp ikimiz konusuyoruz

bizde öyle yapıyoruz.
A
bizde öyle yapıyoruz.
nlamadınız sanırım yukarsa yazmıştım. Zaten ilk telefonu ben açtım babamın kartı oldugunu belirttim tam derdimizi anlatıyordum ki babanızı verir misiniz dedi verdim. Baba da sert sert, "kimseye telefonu vermeyin görüşmeyecegim, sadece sizinle görüşecegim" dedi. Bunlar sıkıntılı biri olduğunun sinyalleriydi zaten. Ki her zaman aynı şekilde görüşme yapardım çağrı merkezleriyle böyle sorunlu biriyle karşılaşmamıştık.

Back
X