- 8 Şubat 2010
- 2.153
- 2.304
- 658
- Konu Sahibi catterflym
-
kızlar unıversıte mezunuyum bıraz yabancı dılım var 2010 yılında mezun oldum daha sonra kendı dukkanımız vardı ordaydım sonra bır ıse yaramadıgımı dusundum ve gecen yıl bır cagrı merkezınde ıse basladım gecen ay ısten ayrıldıım mutlu olmadıgım bır calısma ortamı vardı cunku.1 bucuk ay kadardır evdeydım ama cok sıkılıyordum cok kotu hıssettım kendımı ıssız bos bos oturan zaten oyle gıdıp gelcekte bır cevrem yok aılem dısında ..Arkadaslarımda calısıyor.Bende bır suru ıs basvurusunda bulundum ve gene cagrı merkezınden arandım bugun ılk egıtım gunumdu ve arkadaslıklar gercekten cok guzel ve kurumsal bır sırket bu sefer.Ama benım pozısyonımdakıler 18 -22 yas arası kardesım yasındalar.Ve hepsı bana senın ne ısın var burda dıyor.Napmalıyım kızlar burda yukselmeyı mı beklemelıyım yoksa buyuk fırmalarda hakettıgım maası mı almalııyım? Kı bu buyuk fırmalardanda ıs yok bana nasıl gırcemkı yol gosterın nolur cok cıkmazdayım...Gururuma dokunuyor 25 yasında hıcbır yere geleememıs olmak benım yasımda benım egıtımıme sahıp kısıler egıtım verıyor ıse alıyor ekıp lıderlıgı yapıyor.
E biyerden başlaman lazım sonuçda ben iş hayatıma 16 yaşımda lise okurken haftasonu bi dukkanda kasiyerlik yaparak başladım ilk azarı orda işittim orda piştim iş konusunda kaşarlaştım 4 yıllık universiteyi kazandım ve 4 yıl boyunca hem calışıp hem okudum 2 sene once mezun oldum ve şu an 22 yaşımdayken girdiğim en alt kademeden başladıgım iş yerinde alt pozisyonumda çalışanlarım var.onemli olarak bir yerden başlamak bunu kendine komplex etme
Ayrıca eklemeliyim hakettiğim maaş die bişey yok hepsi tecrubeye bakar o buyuk şirketlerdede en duşuk maaş ve pozisyonla işe başlamaya kendini hazırla
yaştan dolayı değil de,çağrı merkezi olması kötü.Arkadaşlarımdan biliyorum stresten deli oluyorlardı.Yükselemediler de , çoğu bıraktı aşırı stresten.. Sadece bi tanesi İş bankası çağrı merkezinde çalıştı, 2 sene sonra şubeye geçti
evet streslı gercekten ama suan en cok ıs acıgı bu sektorde ..
tecrube dıyorsunuz katılıyorum ama unıversıte mezunuyla lıse mezunun aynı maası alması acı bence.Ayrıca asgarı ucret almasıda...
Kıdem diye birsey duydunuz mu? Kıdemli bir lise mezunu, yeni işe başlamış bir üniversite (bölüme göre değişir) mezunundan daha fazla maaş alabilir.
Neyi hakediyorsunuz siz? Cvniz ne kadar dolu?
demek istedigimi anlayamamısınız malesef.Deneyımsız Üniversite mezunuda lise mezunuda aynı maası alıyor unıversıte mezunu olan kısı ıcın acı bır durum o kdr emek calısma bosuna mı dıyor ınsan..Aslında bu bızımde sucumuz calıstıgımız ıcın o paralara..
Ben seni çok iyi anlıyorum. Senden bikaç yaş büyüğüm ama benzer sıkıntılarım var. Geçmişten bugüne tecrübelerime dayarak sana ilk tavsiyem, kesinlikle yaşını dert etme.. Üniversiteden mezun olur olmaz biyerlere gelemedin diye kendini geç kalmış hissetme sakın. Diğer konu, önemli olan biyerden başlaman evet ama nereden başladığın da çok önemli. Çağrı merkezinde çalışmanın seni biyere getireceğine inanmıyorsan (ki çalışmışsın az çok bilirsin), yine alt kademede ama farklı bir iş dene. Küçük çaplı bi şirkette yönetici asistanlığı ofis çalışanı vs. bile deneyebilirsin, bence ilerisi için sana daha çok faydası olacaktır. Hem bu alanlarda ilanlar da oldukça fazla. Asistanlık, eleman gibi sıfatlarla çalışmaktan çekinme. Kendini ispatladığında ya da en az bir yıl deneyim edindiğinde seni adım adım daha iyi sıfatlara götürecektir. Nerede yaşadığını bilmiyorum, bulunduğun ilin iş potansiyeli de önemli ama her ilde asla ölmeyen ve her zaman eleman arayan bi iş alanı da satış.. Bu da kendini ispatlarsan seni çok iyi yerlere taşıyabilir.
Son olarak ingilizceni mutlaka geliştir, yoksa ehliyet al ve kendini geliştirebileceğin faaliyetlere yönel, umudunu kaybetme, derdini anlamayanları ve seni demoralize edenleri de dinleme..
Yolun şansın açık olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?