• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çağrı merkezinde calışıyorum cok dertliyim yardım

catterflym

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2010
2.153
2.304
658
kızlar unıversıte mezunuyum bıraz yabancı dılım var 2010 yılında mezun oldum daha sonra kendı dukkanımız vardı ordaydım sonra bır ıse yaramadıgımı dusundum ve gecen yıl bır cagrı merkezınde ıse basladım gecen ay ısten ayrıldıım mutlu olmadıgım bır calısma ortamı vardı cunku.1 bucuk ay kadardır evdeydım ama cok sıkılıyordum cok kotu hıssettım kendımı ıssız bos bos oturan zaten oyle gıdıp gelcekte bır cevrem yok aılem dısında ..Arkadaslarımda calısıyor.Bende bır suru ıs basvurusunda bulundum ve gene cagrı merkezınden arandım bugun ılk egıtım gunumdu ve arkadaslıklar gercekten cok guzel ve kurumsal bır sırket bu sefer.Ama benım pozısyonımdakıler 18 -22 yas arası kardesım yasındalar.Ve hepsı bana senın ne ısın var burda dıyor.Napmalıyım kızlar burda yukselmeyı mı beklemelıyım yoksa buyuk fırmalarda hakettıgım maası mı almalııyım? Kı bu buyuk fırmalardanda ıs yok bana nasıl gırcemkı yol gosterın nolur cok cıkmazdayım...Gururuma dokunuyor 25 yasında hıcbır yere geleememıs olmak benım yasımda benım egıtımıme sahıp kısıler egıtım verıyor ıse alıyor ekıp lıderlıgı yapıyor. :5::5:

Son düzenleme:
kızlar unıversıte mezunuyum bıraz yabancı dılım var 2010 yılında mezun oldum daha sonra kendı dukkanımız vardı ordaydım sonra bır ıse yaramadıgımı dusundum ve gecen yıl bır cagrı merkezınde ıse basladım gecen ay ısten ayrıldıım mutlu olmadıgım bır calısma ortamı vardı cunku.1 bucuk ay kadardır evdeydım ama cok sıkılıyordum cok kotu hıssettım kendımı ıssız bos bos oturan zaten oyle gıdıp gelcekte bır cevrem yok aılem dısında ..Arkadaslarımda calısıyor.Bende bır suru ıs basvurusunda bulundum ve gene cagrı merkezınden arandım bugun ılk egıtım gunumdu ve arkadaslıklar gercekten cok guzel ve kurumsal bır sırket bu sefer.Ama benım pozısyonımdakıler 18 -22 yas arası kardesım yasındalar.Ve hepsı bana senın ne ısın var burda dıyor.Napmalıyım kızlar burda yukselmeyı mı beklemelıyım yoksa buyuk fırmalarda hakettıgım maası mı almalııyım? Kı bu buyuk fırmalardanda ıs yok bana nasıl gırcemkı yol gosterın nolur cok cıkmazdayım...Gururuma dokunuyor 25 yasında hıcbır yere geleememıs olmak benım yasımda benım egıtımıme sahıp kısıler egıtım verıyor ıse alıyor ekıp lıderlıgı yapıyor. :5::5:

E biyerden başlaman lazım sonuçda ben iş hayatıma 16 yaşımda lise okurken haftasonu bi dukkanda kasiyerlik yaparak başladım ilk azarı orda işittim orda piştim iş konusunda kaşarlaştım 4 yıllık universiteyi kazandım ve 4 yıl boyunca hem calışıp hem okudum 2 sene once mezun oldum ve şu an 22 yaşımdayken girdiğim en alt kademeden başladıgım iş yerinde alt pozisyonumda çalışanlarım var.onemli olarak bir yerden başlamak bunu kendine komplex etme

Ayrıca eklemeliyim hakettiğim maaş die bişey yok hepsi tecrubeye bakar o buyuk şirketlerdede en duşuk maaş ve pozisyonla işe başlamaya kendini hazırla

yaştan dolayı değil de,çağrı merkezi olması kötü.Arkadaşlarımdan biliyorum stresten deli oluyorlardı.Yükselemediler de , çoğu bıraktı aşırı stresten.. Sadece bi tanesi İş bankası çağrı merkezinde çalıştı, 2 sene sonra şubeye geçti

E biyerden başlaman lazım sonuçda ben iş hayatıma 16 yaşımda lise okurken haftasonu bi dukkanda kasiyerlik yaparak başladım ilk azarı orda işittim orda piştim iş konusunda kaşarlaştım 4 yıllık universiteyi kazandım ve 4 yıl boyunca hem calışıp hem okudum 2 sene once mezun oldum ve şu an 22 yaşımdayken girdiğim en alt kademeden başladıgım iş yerinde alt pozisyonumda çalışanlarım var.onemli olarak bir yerden başlamak bunu kendine komplex etme

Ayrıca eklemeliyim hakettiğim maaş die bişey yok hepsi tecrubeye bakar o buyuk şirketlerdede en duşuk maaş ve pozisyonla işe başlamaya kendini hazırla

tecrube dıyorsunuz katılıyorum ama unıversıte mezunuyla lıse mezunun aynı maası alması acı bence.Ayrıca asgarı ucret almasıda...

yaştan dolayı değil de,çağrı merkezi olması kötü.Arkadaşlarımdan biliyorum stresten deli oluyorlardı.Yükselemediler de , çoğu bıraktı aşırı stresten.. Sadece bi tanesi İş bankası çağrı merkezinde çalıştı, 2 sene sonra şubeye geçti

evet streslı gercekten ama suan en cok ıs acıgı bu sektorde ..

evet streslı gercekten ama suan en cok ıs acıgı bu sektorde ..

biliyorum ben bile yıllar önce başvuru yapmıştım son çare olarak , mülakatları falan geçmiştim ama 500 Tl vermişlerdi, dalga mı geçiyorsunuz diyip çıktım, ertesi gün aradılar, 50 tl fazla vericez size ama diğer adaylara söylemeyin dediler:27: kalsın dedim.Daha sonra büyük bir Holdingte Yönetici Asistanlığı yaptım, 1300 le başladım orda,diğerinin verdikleri paranın 800 Tl fazlasıyla..Sonra Kpss ye girdim şimdi devlet memuruyum 3 yıldır..Kpss ye girdin mi hiç.

6 sene cagri merkezinde calismis biri olarak allah kolaylik versin diyorum canim. Ben isi birakali 9 ay oldu. Piskolojim sagligim bozuldugu icin biraktim. Gerci sende calismissin biliyorsundur ortami ama emin ol ömür boyu yapabilecegin bir is degil.
Nefret ettim ben o isten.
Hobby olarak severek yaptigin birsey varmi? Mesela ben piskolojimin bozuk oldugu zaman kafami dagitmak icin kendime bi canon fotograf makinasi aldim resim cekiyorum. Kuzenim falan cok oldugundan hepsi rica ediyor kina nikah dügün cekermisin diye. Professionel degilim tabiki ama gelistirmek isterim.
Yokmu böyle bir zevkle yaptigin birsey?

canım bende 30 yaşında bir otobüs firmasının esenler otogarındaki çağrı merkezinde işe başladım. ben burda çalışamam bana göre değil diyerek başka işler bakıyordum bu arada ama zaman geçti alıştım arkadaşlarımda çok iyiydi ki hala görüşürüz. 6 ay sonra artık nasıl çalışıpta kendimi ispatladıysam yönetici asistanlığına geçtim yani direk şirket sahibinin asistanıydım. artık benim ailem gibi oldular yani ben anneleri onlar benim çocuklarım :) yediklerinden içtiklerine kadar saatlerine dikkat ederek verdim (hatta şeker hastası olan bir patronum aman arzu duymasın sakın söylemeyin diye ikram edilen çikolatalardan gizlice götürüyormuş)daha sonra genel merkezden yani büyük büyük patrondan gelen talimatla İstanbul - izmit-Adapazarı ve Zonguldak bölgelerinden sorumlu HAlkla İlişkiler müdürü oldum. tabi evlilik ve hamilelik dolayısı ile işten ayrıldım. Çok stresli bir işti hayatım boyunca duymadığım küfürleri lugatları öğrendim orda :) şu an daha sakin bütün gün oturduğum bir işim var mutluyum. yani diyeceğim o ki biryerden başla...

tecrube dıyorsunuz katılıyorum ama unıversıte mezunuyla lıse mezunun aynı maası alması acı bence.Ayrıca asgarı ucret almasıda...

Kıdem diye birsey duydunuz mu? Kıdemli bir lise mezunu, yeni işe başlamış bir üniversite (bölüme göre değişir) mezunundan daha fazla maaş alabilir.

Neyi hakediyorsunuz siz? Cvniz ne kadar dolu?

Ben 23 yaşındayım. Üniversiteye gidip muhasebe okumayı çok istedim Ama kısmet olmadı. Okulu kazandığım halde gidemedim. O içime öyle bi oturduki.. 20 yaşımda bi çağrı merkezinde işe başladım 1 yıl çalıştım. Bu bana insanlarla nasıl daha rahat ve samimi iletişim kuracağımı öğretti. Ama iş ortamı öyle kötü öyle kötüydüki... Ordan çıkmadan para biriktirip muhasebe kursuna gittim. 3 ay daha sıktım dişimi. İnternette bi iş ilanı görmüştüm. Oraya görüşmeye gittim ama olumlu olmadı. Tam ordan çıktım 200 metre yürüdümkii şimdiki iş yerimle karşılaştım. 2 yıldır burdaım. Yani diyeceğim o ki.. Eğer Rabbim sana bu işi çıkardıysa demekki burda görüp geçirmen gerekenler var.. Sebat et..

Canım bende 25 yaşındayım gittiğim iş görüşmeleri hep olumsuz nedeni tecrübesizlik diyorum bi yerde çalışmazsak nasıl tecrübe kazancaz falan ama sonuç hep aynı dediğin gibi insan kendine güvenini kaybetmeye başlıyor kendini işe yaramaz hissediyor ama bence senin böyle bi deneyimin olmş bence azcık sabret hiç işsiz olmaktan iyidir ,,belki ilerde bi banka,trcll falan böyle bi yere geçersen çok iyi olur senin içinnn vardiyasız olanları tercih edersin...Bence biraz sabret iş bulmak çok zor bunu çok iyi yaşıyorummm

Kıdem diye birsey duydunuz mu? Kıdemli bir lise mezunu, yeni işe başlamış bir üniversite (bölüme göre değişir) mezunundan daha fazla maaş alabilir.

Neyi hakediyorsunuz siz? Cvniz ne kadar dolu?

demek istedigimi anlayamamısınız malesef.Deneyımsız Üniversite mezunuda lise mezunuda aynı maası alıyor unıversıte mezunu olan kısı ıcın acı bır durum o kdr emek calısma bosuna mı dıyor ınsan..Aslında bu bızımde sucumuz calıstıgımız ıcın o paralara..

demek istedigimi anlayamamısınız malesef.Deneyımsız Üniversite mezunuda lise mezunuda aynı maası alıyor unıversıte mezunu olan kısı ıcın acı bır durum o kdr emek calısma bosuna mı dıyor ınsan..Aslında bu bızımde sucumuz calıstıgımız ıcın o paralara..

Ben seni çok iyi anlıyorum. Senden bikaç yaş büyüğüm ama benzer sıkıntılarım var. Geçmişten bugüne tecrübelerime dayarak sana ilk tavsiyem, kesinlikle yaşını dert etme.. Üniversiteden mezun olur olmaz biyerlere gelemedin diye kendini geç kalmış hissetme sakın. Diğer konu, önemli olan biyerden başlaman evet ama nereden başladığın da çok önemli. Çağrı merkezinde çalışmanın seni biyere getireceğine inanmıyorsan (ki çalışmışsın az çok bilirsin), yine alt kademede ama farklı bir iş dene. Küçük çaplı bi şirkette yönetici asistanlığı ofis çalışanı vs. bile deneyebilirsin, bence ilerisi için sana daha çok faydası olacaktır. Hem bu alanlarda ilanlar da oldukça fazla. Asistanlık, eleman gibi sıfatlarla çalışmaktan çekinme. Kendini ispatladığında ya da en az bir yıl deneyim edindiğinde seni adım adım daha iyi sıfatlara götürecektir. Nerede yaşadığını bilmiyorum, bulunduğun ilin iş potansiyeli de önemli ama her ilde asla ölmeyen ve her zaman eleman arayan bi iş alanı da satış.. Bu da kendini ispatlarsan seni çok iyi yerlere taşıyabilir.

Son olarak ingilizceni mutlaka geliştir, yoksa ehliyet al ve kendini geliştirebileceğin faaliyetlere yönel, umudunu kaybetme, derdini anlamayanları ve seni demoralize edenleri de dinleme..

Yolun şansın açık olsun..

Ben seni çok iyi anlıyorum. Senden bikaç yaş büyüğüm ama benzer sıkıntılarım var. Geçmişten bugüne tecrübelerime dayarak sana ilk tavsiyem, kesinlikle yaşını dert etme.. Üniversiteden mezun olur olmaz biyerlere gelemedin diye kendini geç kalmış hissetme sakın. Diğer konu, önemli olan biyerden başlaman evet ama nereden başladığın da çok önemli. Çağrı merkezinde çalışmanın seni biyere getireceğine inanmıyorsan (ki çalışmışsın az çok bilirsin), yine alt kademede ama farklı bir iş dene. Küçük çaplı bi şirkette yönetici asistanlığı ofis çalışanı vs. bile deneyebilirsin, bence ilerisi için sana daha çok faydası olacaktır. Hem bu alanlarda ilanlar da oldukça fazla. Asistanlık, eleman gibi sıfatlarla çalışmaktan çekinme. Kendini ispatladığında ya da en az bir yıl deneyim edindiğinde seni adım adım daha iyi sıfatlara götürecektir. Nerede yaşadığını bilmiyorum, bulunduğun ilin iş potansiyeli de önemli ama her ilde asla ölmeyen ve her zaman eleman arayan bi iş alanı da satış.. Bu da kendini ispatlarsan seni çok iyi yerlere taşıyabilir.

Son olarak ingilizceni mutlaka geliştir, yoksa ehliyet al ve kendini geliştirebileceğin faaliyetlere yönel, umudunu kaybetme, derdini anlamayanları ve seni demoralize edenleri de dinleme..

Yolun şansın açık olsun..

Gercekten empatı kurabildiginiz icin tesekkür ederım.Resmen hıslerıme tercuman olmussununz.İyi bir sırkette asıstan olarak baslamayı bende dusunmeye baslamıstım.Zaten benım tek derdım mutsuzlugum bır yerlere gelememıs olmaktan cok, calıstıgım yerdekı personel profili.Küçümsemek ıcın degil bu soyledıklerım lutfen yanlıs anlamayın.Ama ben kendım gıbı unıversıte mezunlarının oldugu bır yerde bır yerlere gelmek ıstıyorum.Cunkku lıse mezunlarından ollusan ısyerımdekı, lıse mezunu yonetıceler, ınanın sadece o sektorle ılgılı bılgıye sahıp oluyor.Takım lideri ingilizce cagrı gelince bana veriyor ne yapıcagını sasırıyor sz düşünü artık umarım hakettıgım yerlere gelebilirim:2:

Back
X