• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cahil İnsanlarla Çalışmak

Duka Tesla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
2.238
5.903
168
Merhaba,

Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.

Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.

Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.

Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.

İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.

Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?

Merhaba,

Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.

Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.

Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.

Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.

İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.

Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?

tamda bugün buyüzden moralim bozulmuşken konuna rastladım ..ben kamuda çalışıyorum ve dediğin türde insan ne yazııkki burda kat kat fazla ben cahilliklerinden ziyade üsluplarından muzdaribim gerçi cahilliği uslübuna yansıyor ama ..birde bu insanlarla işe geliş ve gidişlerdede beraber olmak zorunda olmak beni çook geriyor kişilik olarakta kolay sinirlenen bir insanım çok tepki vermem ama hemen belli olur işte politik olmayı duygularımı gizlemeyi bir beceremiyorum en basiti normalde benim branşım matematik burda çocuklarının sorularını getiriyorlar çözmem için ama çözer misin şeklinde değil resmen önüme atılıyor çok ama çok kaba ve cahiller ama ne yaparsın bende başka kuruma geçmeyi düşünüyorum bazen ama bu insanlardan oradada olacak en doğrusu bunları kaale almamak

Her yerde var o insanlardan. Maalesef ki onlarla aynı şartlarda yaşamaya mecburuz. Bende kamudayım. Ama ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Umarım bir gün her şeyin güzel olduğu günleri görebiliriz birlikte. Hep bu umutla yaşıyorum.

Insanlarin yapacak baska isleri yoksa, hayatlari, kafalari bossa sacma sapan seylere onem veriyorlar. Yani adam gibi bir isi, guzel bir sosyal hayati olan bir insan niye oturup gorumcesini, eltisini, didisini dusunsun ki? Gorumcem soyle ededi, eltim bunu yapti alindim diyen insanlar bence issiz gucsuzler, hayatta atraksiyon ariyorlar :) Ben de gorumce, kv, kp onu yapti, bunu dedi, soyle davrandi muhabbetlerini cahilce ve bos buluyorum.

ahh ahhh bu konuda ki derdimi hiç açmayın kızlar... hele ben zır cahillerin arasında kaldım artık nefes almakta zorlandığımı hissediyorum...
resmen 10-15 yıl geriden takip ediyoruz olanları abartısız inanın.. elime geçen ilk fırsatta kaçmayı düşünüyorum bende buralardan...

şu an resmen benden şeyler yazmışsınız gibi hissettim..
okumuş ama okuyan cahil olup, bilmediği her konu hakkında profesyonelce yorumlar yapan ve bunun doğru açıklamasını kabul etmeyen kişiler vardı hep çevremde.. sırf farklı memleketli olduğum için ve annem babam üniversite okuduğu için hiçbir şekilde hiçbir şeyle hava atmayıp belli etmememe rağmen benim kendi kafalarında kurup inandıkları kişi olduğumu düşünmüşlerdi.. Bir an önce burdan kurtulup insanların beyinlerini kullanabildiği bir yere gitmek istiyorum.. Dar görüşlü olmak, farklı bakış açısına sahip olamamak çok kötü..

Herkesin sizinle aynı şeyleri konuşması, ilgilenmesi, meraklı olması mümkün değil iş değiştirsen bile değişmez. Sürekli de tarihten, edebiyattan günlük konulardan, siyasetten konuşulmaz tabii ki insanlar ailevi dertlerini arkadaşlarıyla konuşup rahatlamak istiyorlar bu onların bilgi birikimi olmadığı anlamına gelmez. Sonuç olarak onlarla samimiyet kurmamak da sadece iş yerinde işle ilgili konularda konuşmakta ve sosyal ortamda da o kişilerle muhabbet etmeme hakkına sahipsin istediğin gibi kişilerle kafa yapının tuttuğu kişilerle arkadaşlık kurarsın bu kadar basit çok dert edecek bir şey yok yani herkesin derdi kendine önemlidir senin önemli gördüğün ona önemsidir ilgi alanı değildir. Uydu fırlatılması filan gereksiz konular gibi gelebilir hele ki kafası meşgul olan biri için şimdi benim de bir derdim olsa evimde filan biri bana aaa şu olmuş şu uydu fırlatılmış dese amaan banane diyebilirim o an için o zaman ben sığ bir insan gibi mi görüneceğim.

Herkesin ilgi alani farklidir bence, ama inan ki ayni kafada olmadigim insanlarin muhabbetinden ben de cok bunaliyorum.
Senin ilgi alaninla alakasi yoksa ben o insana cahil demezdim mesela, onun da oyle bir meziyeti veya ilgi alani vardir ki o konuda seni golgede birakir.
Bu durum her zaman karsina cikar, kimse birbiriyle ayni olamiyor. Olmasi da gerekmiyor.
Ben muhabbetini sevmedigim insanla araya mesafe koymayi tercih ediyorum, sen de mesafe koy, kafan rahat eder en azindan.

Merhaba. Size katılmamak elde değil. Çözüm yolunu kendiniz söylemişsiniz zaten. Bu durumda sizin yerinizde olsam işyerinizdeki o tür insanlardan olabildiğince uzak dururdum.Arama keskin bir mesafe koyardım.Ne kadar zor olsa da görmemezliğe, duymamazlığa gelmeye çalışırdım kendimi o ortamdan soyutlamaya çalışırdım. Benzetme için özür dilerim ama durumunuzu çirkin ördek yavrusu hikayesine benzettim. Benimde zaman zaman kendimi benzettiğim olur.Çirkin ördek yavrusu gibi hissetmek insanı yıpratabiliyor da. Bunun için kendimizi yıpratmamaya çalışmalıyız aslında.Maalesef toplumumuzda bu tür insanların sayısı çok çok fazla. Kendi hayatlarında yapacak birşeyleri yok başkalarının hayatlarını konuşarak ömür tüketiyorlar. Dediğiniz gibi kadınlar kulübünde de bu insanlardan bolca var.Üzgünüm ama konularına mesajlarına pek tahammül edilmiyor.Şahsen okumamayı tercih ediyorum,her konuyu bakmıyorum.Bende sizin gibi kafa dengim olan arkadaşları takip ediyorum ve okuyorum.Konunuza gelecek cevaplar size ne kadar yardımcı olur bilemem ama yalnız olmadığınızı bilmek sizi bir nebze de olsa rahatlatabilir.

Merhaba,

Haklı olduğunuz yerler var ama bende burayı anlayamadım ve kendinizi yanlış anlattığınızı düşündüm.
Aslında tek sorun insanların fikirlerini dayatmaları ve aşırı özgüvenleri.
Yoksa herşeye çare bulunur ortak noktalar en azından mesafeli hoş sohbetler edlir de tek doğru benim dedikmi olmaz
Çok ciddiye almayın ne onlarla doğdunuz ne onlarla öleceksiniz..

Millet seni ilgilendirmezki kendin gibi birisini zor bulursun. Sen kendin ilgilen herkesin ilgi alanı bir değil çoğu kişi boş şeylerle ilgilenir önemsemezler öyle şeyleri. Kendini olduğunca geliştirebilrsin senin gibi olan kişilerde vardır ama o ortamda zor bulursun onlar genelde farklı konumda oluyorlar.

Öncelikle gelen cevaplara teşekkürler, yalnız olmamak güzel :)

Sonralıkla ben benimle aynı konulara ilgi duymayan insanlara cahil demiyorum, yazının en başında cahil diyerek neyi anlatmaya çalıştığımı ifade ettim.

Her insanın bir meziyeti olduğunu kabul ediyorum hatta arttırıyorum insanlar genelde yaptıklarından çok daha fazlasını yapabilecek potansiyelde oluyorlar ancak bu meziyet ortaya çıkıp geliştirilmezse genlerinin kişiye bir armağanı olarak beynin karanlık köşelerinde durur sadece.

Kimse ailevi sorunlarını anlatıp dertleşmesin de demiyorum ancak akşam izlediği diziden, tv programından, ailesinden, diğer insanlardan bahsetmekten fazlasını yapabilmeli bir insan. Refleksleriyle yaşıyor gerçekten çoğu kişi beyinciğe devretmiş her şeyi.

Merhaba,

ahh canım benim şunu söyleyebilirimki büyük ihtimal her zaman yalnız kalacaksın.
Bak sana bi kaç diyalog.

a - "nikola tesla nası bi adammış ya ! ne çok buluşu ne büyük bi öngörüsü varmış dimi ?"
b- "ya boooooşverrrrr. sen akşamki kurt seyit bilmem neyi seyrettin mi ? hastasıyım bu kıvanca "!!??

a- "kuyruklu yıldıza inen çamaşır makinesi büyüklüğündeki modül uzayda organik madde bulur mu dersin ? bu iş yaratılış teorisini sallamaya kadar gider mi sence ?"
b- "sus be kafir, zındık. Biz imam hatipte böle bişiy duymadık."

a-"bu philae dünyadan o kadar uzakki gönderdiği veriler 28 dakikada anca gezegenimize ulaşıyor biliyor musun ?"
b- "sen whatsup un son sürümünü indirdin mi?"

a-"bu kadar tüketim, bu kadar gereksiz lüks gereksimi insanlığın sonu olcak"
b- "aman boşver indirim başlamış koooş"

bu listeyi daha çoook uzatabilirim.

nitelikli arkadaş bulmak çok büyük şans. Bulamazsan en büyük dost kitaplar arkadaşım.

Haklı olduğunuz yerler var ama bende burayı anlayamadım ve kendinizi yanlış anlattığınızı düşündüm.
Aslında tek sorun insanların fikirlerini dayatmaları ve aşırı özgüvenleri.
Yoksa herşeye çare bulunur ortak noktalar en azından mesafeli hoş sohbetler edlir de tek doğru benim dedikmi olmaz
Çok ciddiye almayın ne onlarla doğdunuz ne onlarla öleceksiniz..

İşaretlediğiniz yerde anlatmak istediğim ben de tümüyle aşmış ve harika bir insan değilim ancak kendimi geliştirmeye çalışıyorum idi. Sürekli belgesel izleyip şarap içen tipler entelektüel birikime sahip insanların karikatürize edilmiş halidir diyeyim.

ahh canım benim şunu söyleyebilirimki büyük ihtimal her zaman yalnız kalacaksın.
Bak sana bi kaç diyalog.

a - "nikola tesla nası bi adammış ya ! ne çok buluşu ne büyük bi öngörüsü varmış dimi ?"
b- "ya boooooşverrrrr. sen akşamki kurt seyit bilmem neyi seyrettin mi ? hastasıyım bu kıvanca "!!??

a- "kuyruklu yıldıza inen çamaşır makinesi büyüklüğündeki modül uzayda organik madde bulur mu dersin ? bu iş yaratılış teorisini sallamaya kadar gider mi sence ?"
b- "sus be kafir, zındık. Biz imam hatipte böle bişiy duymadık."

a-"bu philae dünyadan o kadar uzakki gönderdiği veriler 28 dakikada anca gezegenimize ulaşıyor biliyor musun ?"
b- "sen whatsup un son sürümünü indirdin mi?"

a-"bu kadar tüketim, bu kadar gereksiz lüks gereksimi insanlığın sonu olcak"
b- "aman boşver indirim başlamış koooş"

bu listeyi daha çoook uzatabilirim.

nitelikli arkadaş bulmak çok büyük şans. Bulamazsan en büyük dost kitaplar arkadaşım.

Hahah evet. Hani dost bulamamak da değil şikayetim aslında iş hayatımda olmasa da sohbetlerinden keyif aldığım insanlar var arkadaş çevremde. Beni insanların bu kadar boş olması da rahatsız ediyor enteresan biçimde, yalnızlıktan da keyif alıyorum esasında.

Merhaba,

maalesef durum bu. En ciddi şirketlerde, en prestijli koltuklara bak, sabah simit+çay yaparken magazine bakar....

KK derken nereyi kastediyorsunuz anlamadım tam olarak? Gayet geniş ve bu kadar hızlı ilerlemese de bir çok bölümü var. Misal bir derdim var yerine kitap kısmına katılabilirsiniz...Ben misal arada velilerin platformuna bakıp çocukları neler yapmış bakıyorum, okuyorum. Evcil hayvanlar kısmını takip ediyorum. Güncel haberlerin paylaşıldığı Dünya Gündemi ve Siyaset kısmına da bakıyorum, yorumları okuyorum. Tarih ve siyaset konusunda çok ciddi bilgi birikimine sahip üyeler var, gizliden okuyorum :) Tıptaki gelişmeleri, indirimleri, tatil fırsatlarını vs hep buralardan öğreniyorum. Yorumlar sayesinde ney kaliteliymiş ney değilmiş dokunmadan, görmeden güvenebiliyorum.

Hani bilişim konusunda pek bilgili iseniz site kullanımını da biliyorsunuzdur diye düşündüm de garip geldi burası hakkında yazılanlar :)

Diğer konuya yorumum ise cahil bulduğunuz insanların muhabbetlerine dahil olmayın, kendi ilgilendiğiniz konularla ilgili muhabbet edin. İnsanlar birbirinden çok etkilenirler, bahsedin, anlatın, elinizde kitapla gidin, sevdiğinizi-ödünç verebileceğinizi söyleyin bakın kitap okumak nasıl yaygınlaşıyor gibi...

Hani karanlğa küfredeceğimize bir ışık da biz yaksak diyorum.

İş yerimdeki insanların ne konuştuğunu değil de, kendi seçtiğim çevredeki insanların ne konuştuğunu umursarım. Ortamda bana sürekli boş gelen muhabbetler dönüyorsa, kafaya takmakla uğraşmam, anında uzarım. O yüzden genel olarak kafası rahat bir insanımdır. :KK6: Zaten arkadaşlarımla, dostlarımla önemsediğim konular çerçevesinde bol bol sohbet ediyorum, iş arkadaşlarımla konuşamamak benim için kayıp değil.

Back
X