Merhaba,
Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.
Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.
Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.
Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.
İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.
Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?