• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cahil İnsanlarla Çalışmak

işyerinde bu tarz benimi izleyıp bana sorduklarında ben belgesel ızlıyorum dedığımde niye sen fenci misin diyen vardı ne alaka fen dersıyle...cumle bıle kullanırken bağlantıyı kuramamıs ınsanlar varken sızın bu duruma içerlemenız kesınlıkle haklılık sebebı..

KK derken nereyi kastediyorsunuz anlamadım tam olarak? Gayet geniş ve bu kadar hızlı ilerlemese de bir çok bölümü var. Misal bir derdim var yerine kitap kısmına katılabilirsiniz...Ben misal arada velilerin platformuna bakıp çocukları neler yapmış bakıyorum, okuyorum. Evcil hayvanlar kısmını takip ediyorum. Güncel haberlerin paylaşıldığı Dünya Gündemi ve Siyaset kısmına da bakıyorum, yorumları okuyorum. Tarih ve siyaset konusunda çok ciddi bilgi birikimine sahip üyeler var, gizliden okuyorum :) Tıptaki gelişmeleri, indirimleri, tatil fırsatlarını vs hep buralardan öğreniyorum. Yorumlar sayesinde ney kaliteliymiş ney değilmiş dokunmadan, görmeden güvenebiliyorum.

Hani bilişim konusunda pek bilgili iseniz site kullanımını da biliyorsunuzdur diye düşündüm de garip geldi burası hakkında yazılanlar :)

Diğer konuya yorumum ise cahil bulduğunuz insanların muhabbetlerine dahil olmayın, kendi ilgilendiğiniz konularla ilgili muhabbet edin. İnsanlar birbirinden çok etkilenirler, bahsedin, anlatın, elinizde kitapla gidin, sevdiğinizi-ödünç verebileceğinizi söyleyin bakın kitap okumak nasıl yaygınlaşıyor gibi...

Hani karanlğa küfredeceğimize bir ışık da biz yaksak diyorum.

KK da elbette değerli bir sitedir. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim dediğim gibi elbette donanımlı, bilgili yazarlar burada da var ben zaten gelişmek için kaynak sıkıntısı çektiğimi söylemedim, aksine araştırma/ aradığını bulma konusunda interneti iyi kullandığımı düşünüyorum. Ancak şunu da söylemem lazım ki bahsettiğiniz forumlarda konu sayısı 1000-2000 civarıyken burada 45000'e yaklaşmış, yorum sayısı 2 milyonu aşmış. Haliyle kk kullanıcı profilinin en geniş örneklemi de bu forumdur ve bu foruma bakarak çoğunluğun bahsettiğim kriterleri taşıması fikri yanlış değildir.

Bu ülkede Tübitak'ın başına hayvanat bahçesi müdürünü getirdiler, ne uzayı yahu? Bizim gazetelerin internet sayfalarına bakarsan Amerikan halkı Kim Kardashian'ın poposunu konuşuyor sürekli. Ama aynı Amerika'da NASA gibi bir kurum var. Bizim ülkemizde doğru dürüst bilim insanı, sanatçı(magazin olarak değil) var mı ki konuşmalarımız onları kapsasın? Ben garipsemiyorum, çünkü konuşulanlar tam da Türkiye'nin aynası. Elbetteki sizin gibi kişiler vardır, ama maalesef bulmak zor..

arkadaşım burada ki konu başlıklarını beğenmiyorsan okumazsın bu kadar basit. aynı şekilde iş ortamında da sohbetlerini beğenmiyorsan işini yaparsın geçersin. ha o ortam seninle ilgili de buradaki konu başlıklarından sana ne?

Her yerdesiniz yahu görmemek mümkün değil :)

Sen bir de benim çalıştığım yeri görsen
Ahlaksız, cahil, dedikoducu, akrabalık ilişkileri ile müdür olmuş bir hödük;onu adam , bizi de aptal sanan bir sürü pin pon güruhu
Bitmeyen ego problemleri ve kahpe Bizans oyunları
Kim demiş kadınlar dedikodu yapar diye, yeminle adamların çeneleri 10 dk. durmuyor

Merhaba,

Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.

Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.

Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.

Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.

İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.

Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?
Kimse dünyadaki gelişmeleri heleki bu kadar uç noktadaki bir gelişmeyi takip etmek, bilmek durumunda değil. Çok uç bir örnek, bende sizden duydum mesela sığ veya cahil olduğumu sanmıyorum.
Herkes kendisi için önemli olanı konusuyor haliyle bundada rahatsız olacak birsey göremedim ben şahsen ki bu başlık altında çokça konu açılıyor aile ilişkileri hakkında ve bu konuları konuşan insanlar da cahil ve sığ değil.
Ha siz dinlemek istemiyorsanız ortamdan ayrılırsınız belki onlarda sizi sıkıcı buluyorlar bilemeyiz.
Kısacası insanların ilgi alanları ve hayatlarındaki öncelikli konular değişkendir. Bu konularda herkesin aynı olmasını beklemek yanlış.
Son olarak insanlardan bahsederken , daha doğrusu burdaki insanlardan bahsederken iyi bir yere baglamış olsanız bile(kendinizce) tipler kelimesini kullanmanız şık değil. Sizin gibi cahil olamayan (bu sizin imânız) bir hemcinsime yakıştıramadım.

İlgi çeken konular bunlar çünkü insanların en çok üzerinde durduğu kafa yorduğu şeyler dolayısıyla üzerinden sosyalleşip arkadaş edindikleri.

Aynı şekilde burasını da simülasyon olarak kabul edebiliriz en ilgi çeken konular görümce-elti-kaynana içerikli olanlar

ama şöyle de bir nokta var ciddi ailevi problemi olanlar başka konulara ilgi gösteremeyebilir doğal olarak

Türk insanının "bana faydalı olan şeylerle ilgileneyim" mantığından kaynaklanıyor bu durum.

Biz millet olarak kısa yoldan çözümler üretmeyi severiz bize ucu dokunan konu herneyse dikkatimizi o yöne yoğunlaştırırız.

Uzaya mekik mi çıkmış o uzay aracı 10 yıllık yakıtı nasıl temin etmiş, philadelphia deneyinde neler olmuş, lay hattı neymiş kıldığımız namazın enerji boyutu, kirlian makinası neymiş vs vs.. Ancak masalsı bir dille bize anlatılırsa o an ilgiyle dinler sonra günlük hesaplarımızın peşine düşeriz. Ondan sonra da sen de ne anlıyorsun bunlardan olur..

Bazılarımız da sizin gibi yüzeysel değil evrensel yaşar evrene dair herşey ilgisini cezbeder keşfetmek ister faydalı olmak ister siz çemberin dışına çıkmak isteyen azınlıktansınız garipsenmeniz normal.

Kimse dünyadaki gelişmeleri heleki bu kadar uç noktadaki bir gelişmeyi takip etmek, bilmek durumunda değil. Çok uç bir örnek, bende sizden duydum mesela sığ veya cahil olduğumu sanmıyorum.
Herkes kendisi için önemli olanı konusuyor haliyle bundada rahatsız olacak birsey göremedim ben şahsen ki bu başlık altında çokça konu açılıyor aile ilişkileri hakkında ve bu konuları konuşan insanlar da cahil ve sığ değil.
Ha siz dinlemek istemiyorsanız ortamdan ayrılırsınız belki onlarda sizi sıkıcı buluyorlar bilemeyiz.
Kısacası insanların ilgi alanları ve hayatlarındaki öncelikli konular değişkendir. Bu konularda herkesin aynı olmasını beklemek yanlış.
Son olarak insanlardan bahsederken , daha doğrusu burdaki insanlardan bahsederken iyi bir yere baglamış olsanız bile(kendinizce) tipler kelimesini kullanmanız şık değil. Sizin gibi cahil olamayan (bu sizin imânız) bir hemcinsime yakıştıramadım.

Bahsettiğiniz 'uç' örnek dünya gündeminde 1 numara. Nasıl bir uç sizce bu?

Her gazetede yazıyor 1 haftadır. Nasıl uç yani?

Zaten konu sahibi genel olarak bu haberden haberdar olmamaktan değil, daha bilinçli bir kayıtsızlıktan bahsediyor.

Yani özel hayat da konuşulur elbette ama insan hiç mi dünyadaki gelişmelerle ilgilenmez diye serzenişte bulunuyor.

Bence haklı da.

Yapmayın yahu neresi uç örnek, o kadar ses çıkardı ki Türk basınında bile günlerce yer buldu :) Bir şekilde kaçırmış olabilirsiniz elbette sadece bu veriyle size ya da herhangi birine cahil demek cahilliğin kendisi olur.

Bakın anlatmak istediğim noktayı kaçırıyorsunuz mesele insanların ailevi sorunlarını anlatması ya da sıkıcı olması değil, sadece bu konulardan bahsediyor olması. Herkesin ilgi alanı farkı olabilir bu kesinlikle bir sorun değil aksine çok hoşuma da giden bir durum farklı ilgi alanları farklı ve yeni bilgiler demektir ancak sorun şu ki çoğu kişinin bir ilgi alanı yok, hayatları diğer insanların yaptıkları üzerine kurulu.

Gereksiz alınganlık göstermeyin rica ederim, yazdığım mesajın herhangi bir yerinde ki buna tipler kelimesi de dahil şık olmayan bir şey görmüyorum bilakis elimden geldiğince nazik olmaya çalıştım.

Zaten konu sahibi genel olarak bu haberden haberdar olmamaktan değil, daha bilinçli bir kayıtsızlıktan bahsediyor.

Yani özel hayat da konuşulur elbette ama insan hiç mi dünyadaki gelişmelerle ilgilenmez diye serzenişte bulunuyor.

Bence haklı da.

1 dakika arayla aşağı yukarı aynı şeyi yazmışız, gülümsedim okurken :))

Bence haklı da.
İnsanların ilgilerinin farklı olduğunu yukarıda belirtmistim, bana göre uç örnek. Tabiki büyük başarı ve saygıyı hakediyor bilim adamları fakat biz Türkiyede yaşıyoruz insanların çok farklı dertleri ve gerçeklikleri var reel hayatta. Zorla kimseye empoze edemezsiniz, okumuş kendince icinden benim gibi gecirmiştir ama oturup bunu konusmaktan daha önemli meseleleri vardır. Bilemezsiniz.

Türk insanının "bana faydalı olan şeylerle ilgileneyim" mantığından kaynaklanıyor bu durum.

Biz millet olarak kısa yoldan çözümler üretmeyi severiz bize ucu dokunan konu herneyse dikkatimizi o yöne yoğunlaştırırız.

Uzaya mekik mi çıkmış o uzay aracı 10 yıllık yakıtı nasıl temin etmiş, philadelphia deneyinde neler olmuş, lay hattı neymiş kıldığımız namazın enerji boyutu, kirlian makinası neymiş vs vs.. Ancak masalsı bir dille bize anlatılırsa o an ilgiyle dinler sonra günlük hesaplarımızın peşine düşeriz. Ondan sonra da sen de ne anlıyorsun bunlardan olur..

Bazılarımız da sizin gibi yüzeysel değil evrensel yaşar evrene dair herşey ilgisini cezbeder keşfetmek ister faydalı olmak ister siz çemberin dışına çıkmak isteyen azınlıktansınız garipsenmeniz normal.

Kesinlikle katılıyorum. Beyin gibi harika bir organa sahip olup bunu bu kadar sınırlı kapasitede kullanmak, dünyayı yaşadığımız çevreden ibaret sayıp öyle olmadığını söyleyenleri garipsemek insan türüne bir hakaret gibi geliyor.

Yapmayın yahu neresi uç örnek, o kadar ses çıkardı ki Türk basınında bile günlerce yer buldu :) Bir şekilde kaçırmış olabilirsiniz elbette sadece bu veriyle size ya da herhangi birine cahil demek cahilliğin kendisi olur.

Bakın anlatmak istediğim noktayı kaçırıyorsunuz mesele insanların ailevi sorunlarını anlatması ya da sıkıcı olması değil, sadece bu konulardan bahsediyor olması. Herkesin ilgi alanı farkı olabilir bu kesinlikle bir sorun değil aksine çok hoşuma da giden bir durum farklı ilgi alanları farklı ve yeni bilgiler demektir ancak sorun şu ki çoğu kişinin bir ilgi alanı yok, hayatları diğer insanların yaptıkları üzerine kurulu.

Gereksiz alınganlık göstermeyin rica ederim, yazdığım mesajın herhangi bir yerinde ki buna tipler kelimesi de dahil şık olmayan bir şey görmüyorum bilakis elimden geldiğince nazik olmaya çalıştım.
Ama siz onlarla yasamıyorsunuz bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Bakın bir örnek vereyim 2 haftadır hicbir gelişmeyi takip edemedim kendimce haklı sebeplerle olabilir yani. Ki ben haber izler okurum, kapima gazetem gelir ama bakamadım. Haliyle bu konuda konusacak donanımda degilim su an.Buna dayanarak cahil damgasi vurulamaz.
Tabiki bilelim okuyalım araştıralım, ortam olsun sohbet edelim ama kazın ayağı öyle olmuyor çoğu zaman.
Bunu örnek verip cahil demeniz yanlış diyorum sadece.

1 dakika arayla aşağı yukarı aynı şeyi yazmışız, gülümsedim okurken :))

Ben konunuzu okurken hem konunun içeriğinden hem de ifade ediş tarzınızdan bir benzerlik yakalamıştım zaten.

İnsanların ilgilerinin farklı olduğunu yukarıda belirtmistim, bana göre uç örnek. Tabiki büyük başarı ve saygıyı hakediyor bilim adamları fakat biz Türkiyede yaşıyoruz insanların çok farklı dertleri ve gerçeklikleri var reel hayatta. Zorla kimseye empoze edemezsiniz, okumuş kendince icinden benim gibi gecirmiştir ama oturup bunu konusmaktan daha önemli meseleleri vardır. Bilemezsiniz.

Herkesin ilgi alanı farklı elbette. Yalnız uç dediğiniz haber ciddi anlamda ilgi çekmiş ve bilinen tabir ile ''trendtopic'' olmuş bir haber. Hatta biraz bilimsel haberden ziyade magazine yaklaştı bu sebeple, kötü oldu.

Empoze etmekle ilgili bir öneri yok ortada zaten. Herkesin küçük büyük dertleri var evet ama bir insanın hayatını o dertler dışında bir şey düşünmeyerek geçirmesi ne olağan, ne de o insana yararı olur.

Ben konunuzu okurken hem konunun içeriğinden hem de ifade ediş tarzınızdan bir benzerlik yakalamıştım zaten.

Herkesin ilgi alanı farklı elbette. Yalnız uç dediğiniz haber ciddi anlamda ilgi çekmiş ve bilinen tabir ile ''trendtopic'' olmuş bir haber. Hatta biraz bilimsel haberden ziyade magazine yaklaştı bu sebeple, kötü oldu.

Empoze etmekle ilgili bir öneri yok ortada zaten. Herkesin küçük büyük dertleri var evet ama bir insanın hayatını o dertler dışında bir şey düşünmeyerek geçirmesi ne olağan, ne de o insana yararı olur.
Bakın insanların özel durumları olabilir diyorum ısrarla sizde ısrarla aynı şeyi evirip çevirip söylüyorsunuz. Ben kapıma gelen abone olduğum gazeteye ragmen bilmiyorum, uzak kaldım gündeme diyorum, kendimden örnek veriyorum en basiti, siz hala trendtopik, dünya gündemi anlatıyorsunuz.
İnsanlarla aynı evde yaşamıyorsunuz ve isten çıkınca ne yaptığını, ne yaşadığını bilemiyorsunuz. Tabiki boş insanlarda olabilirler bu da bir alternatif ama direkt cahil diye nitelendirmek yanlış diyorum. Ayrica kimseyi ilgilendirmez, şu an hayattaki önceliği odur bilemeyiz.

Bakın insanların özel durumları olabilir diyorum ısrarla sizde ısrarla aynı şeyi evirip çevirip söylüyorsunuz. Ben kapıma gelen abone olduğum gazeteye ragmen bilmiyorum, uzak kaldım gündeme diyorum, kendimden örnek veriyorum en basiti, siz hala trendtopik, dünya gündemi anlatıyorsunuz.
İnsanlarla aynı evde yaşamıyorsunuz ve isten çıkınca ne yaptığını, ne yaşadığını bilemiyorsunuz. Tabiki boş insanlarda olabilirler bu da bir alternatif ama direkt cahil diye nitelendirmek yanlış diyorum. Ayrica kimseyi ilgilendirmez, şu an hayattaki önceliği odur bilemeyiz.

Hanımefendi konu sahibinin açıklamasına karşın ki açıklamasına da gerek yok çünkü ilk mesajında belirtmiş, cahili bilgi cehaleti anlamında kullanmıyor.

Israrla iddia edilmeyen bir şeyi yazan sizsiniz.

Konu sahibi elinde dünya gündem başlıkları seçip seçip birilerine sormuyor herhalde. Genel, süregelen, kişisel ve acil dertlerden bağımsız, bilinçli bir kayıtsızlıktan bahsediyor. Daha açık nasıl yazabilirim bilemiyorum.

Yani sizin 2 haftadır haber okuyamamanızın konuyla uzaktan yakından alakası yok. Bir insan 1 yıl boyunca aynı konuyu konuşuyorsa bunun sebebi çok dertli olması değildir, acil yaşadığı durumla alakalı değildir.

Konu haberle bile ilgili değil ki, o sadece bir örnek. Oturup birbirleriyle hiçbir şekilde kendileri ve başkalarının hayatıyla ilgili olmayan bir şeyler konuşmayan insanlardan bahsediyor konu sahibi.

Back
X