• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cahilin otesi hissediyorum kendimi lutfen bir bakin

:52::52: merak etme canım bende bilmiyorum :52: benim erkek arkadaşımda çok kültürlü böyle tarihten falan bahsediyor veya başka bir konudann kendimi kötü hissettiğim oluyor bazen :52: geçenlerde şöyle bir olay oldu mesela :27:

E(erkek arkadaşım) B(ben)

E:Fetih filmini izledim.fena değildi.Ne olursa olsun türkiyede bir ilk.

B:Evet ben daha izlemedim ama film gösterime girmeden bile çok konuşuluyordu.Ama muhteşem yüzyılda var çokta ilk sayılmaz:26:

E:Aşkım o harem hayatını anlatıyor ama benim bahsettiğim şey farklı

B::44: evet ama olsun sonuçta tarihle ilgili ara sıra savaşlar falanda var.:44: :27:

:52::52: takma yanii canımmm yalnız değilsin.:1:

Son düzenleme:
evet canım hiç yalnız değilsin bende erkek arkadaşının kültürüyle ezilenlerdenim. :9: ama çareyi buldum onun yanında biliyormuş gibi davranıp eve gidince araştırıp öğreniyorum başka çare yok :23:

Kizlar desteginiz icin cok tesekkur ederim. hala dusundukce sinirlerim bozuluyo napayim ayrilayim mi ben simdi bu adamdan? beni boyle asagilayip ezdigi icin aslinda yapmak istedigim bu ama seviyorum aciksasi..

Valla bende 24 yildir yurddisindayim,
burda oyle birini duymadim, kimse anlatmadi bana:1:
Sen cahil felan degilsin. Bence inadina genel kulturunu genislet,
bilginle dov adami :37:

gercekten hic birsey duymadsiniz?? ilginc tv lerde bile cikar yani , bende yurtdisindayim bildigim kadariyla ilgi alanina girmese bile sanirim cevremde herkesde biliyor yani ,, buda ilginc bisey yani olsun magdem bilmiyorsun neden devam anlatmadi sana onun ayipi bence kustahca davranmis

gercekten hic birsey duymadsiniz?? ilginc tv lerde bile cikar yani , bende yurtdisindayim bildigim kadariyla ilgi alanina girmese bile sanirim cevremde herkesde biliyor yani ,, buda ilginc bisey yani olsun magdem bilmiyorsun neden devam anlatmadi sana onun ayipi bence kustahca davranmis

ben türkiyedeydim hic duymadim 21 yillik hayatimda...
herkes herseyi duyacak diye birsey yokki :44:

Bilgi sonsuzdur.. Eminim onun bilmediği bir çok şeyi de sen biliyorsundur. Bu hep böyledir. Her şeyi öğrenmeye insanın ömrü yetmez..

ama tamam da siz nerde yasiyorsunuz , hani sadece dizilermi ilgi ceken ??? kitap gazte felan yokmu?? dedigim gibi tv lerde internette vs deigim gibi ilgi alanini cekmez belki ama bilmemek de garip yani

ama tamam da siz nerde yasiyorsunuz , hani sadece dizilermi ilgi ceken ??? kitap gazte felan yokmu?? dedigim gibi tv lerde internette vsi bilgi alanini cekmesede bilmemek de garip yani

Walla ben hic denk gelmedim bu durumda uzuluyorum ama denk gelmedim iste ne yapayim.. Kitapta okuyan bir insanimdir ama boyle kahinler fln demek hic dikkatimi cekmemis. Cok uzak oldugum bi konu zaten, gundelik yasamimda da kimseyle boyle seylerden konusmuyorum. Neyse ogrenmis oldum, aci bi sekilde olsada (((=

Kizlar desteginiz icin cok tesekkur ederim. hala dusundukce sinirlerim bozuluyo napayim ayrilayim mi ben simdi bu adamdan? beni boyle asagilayip ezdigi icin aslinda yapmak istedigim bu ama seviyorum aciksasi..

bir kadın bu konuda intikamını almalıdır :20: sende onun bilmediği bir konuda iyice bilgi sahibi olup konu aç sonra sana yaptığı muameleyi yap. o da anlar karşıdakinin ne hissettiğini. ama tabiki bu böyle sürüp gitmez eğer seni rahatsız edecek boyuta geldiyse ve hala sürdürüyorsa işi ciddi ciddi konuşmakta fayda var derim canım :15:

Ben de bilmiyorum Nostrdamus mudur nedir o kahini bilmek zorunda mıyız sanki ne işimize yarayacak:D Hiiiç öyle düşünme senin hayatında sana ne gerekli; işinle ilgili mesela diyelim o konuda çok bilgili misin işte bu iyi bir şey sonra kültürel anlamda(gerçekten bir değeri olan müzik kitap anlamında diyorum) ya da yaşam tarzında göre dini anlamda çok bilgili misin bu iyi bir şey ama atıyorum bir ünlünün magazinsel şeylerini bilmek sana bir şey kazandırır mı hayır ya da bir kahinin adı sanı sana bir şey kazandırır mı hayır boş bilgiyse bilmesen de olur..Geç karşısına quantum öğren onu anlat o zaman saçmalık yaaani..

Son düzenleme:
bir şeyleri bilmek güzeldir..ondan daha güzeli
insanlarla bunu paylaşabilmektir...kim olursa
olsun paylaşmayaı bilmeyen!,beceremeyen insan
ayıp etmiş burda.:20: bilgelik taslamak,ben her şeyi
bilirim edalarında olmak cahiliğin en önde gideni bence..:19:

Biri de öyle yazmış ki sanki vatandaşlık görevimiz nostradamos'u bilmek...güldürdünüz yani...

Erkek arkadaşınızın tavrı çok yanlış, herkes her şeyi bilmek zorunda değil, resmen aşağılamış sizi, siz de buna müsade etmeseydiniz keşke.bir kahinin adını bilmemek çok büyük bir eksiklik olmasa gerek.

Merhaba arkadaslar..
Erkek arkadasim cok kulturlu, okur gezer bir insandir. Bugunde onunla konusurken bana tarihten birseyler anlatiyordu, anlatirken bi taraftanda SIKiyorsam hemen susayim bak, falan diye soruyordu hayir devam et dedim keske demez olaydim :((((. Anlatirken unlu fransiz bi kehanetciden bahsetti - nostradamus-. once ismini soyledi, "biliyor musun?" diye sordu, ben hayir deyince de "nasil bilmiyorsun ya, nostradamus!!" fln diye tekrarladi bi kac kez. Sonra aynen sunu soyledi "bu dunyada milmem kac milyar insan varsa (burda rakam veriyo) iclerinden bi tek sen bilmiyorsundur bu adami" ya neyse gec devam et deyince de "ya yok benim 7 yasinda cocuk biliyor bu adami, nostradamusu bilmeyen biriyle bu konusmaya devam edemem" dedi. O kadar cok bozuldum ki anlatamam!! Ben 7 senedir yurtdisindayim ve hic bi sekilde bu adami duydugumu hatirlamiyorum, duyduysamda hic aklimda kalmamis. Ama belli ki turkiyede cok konusulup bilinen bi adam, en cahil gordugum arkadasima sordum o bile bildi :((((((((((( Kendime cok kizdim nasil bilmem boyle birini diye aglaysim geldi de aglayamadim. Erkek arkadasimda birakti anlatmaya sacma sapan romantik muhabbete basladi, daha cok sinirlendim. cok ta durmadim zaten sonra. Ya kizlar bisey soyleyin ben cok kotu oldum yahu :( resmen kendimi kara cahil hissettirdi bana. Isterdim ki soyle aciklasin "nostradamus, iste fransiz kehanetci,.. " falan diye devam etsin ama onun boyle yapmasi ardindan da konuyu tamamen kapatip cidden de benim gibi cahil biriyle konusamayacagini gostermesi beni bitirdi resmen. Ne yapayim ben? Sayesinde kendimden utaniyorum ve onun verdigi tavirdan da nefret ettim. :(((

nostradamus konusunda haklı erkek arkadaşın.
bence kendini geliştirmeye başla, sadece erkek arkadaşın konusunda değil, başka yerler için de geçerli.
eğer nostradamusu başka bir ortamda bilmeseydin çok daha zor bi duruma düşerdin. dua et erkek arkadaşının yanında olmuş.

Şimdi tanımayan arkadaşların ''bilmek zorunda mıyız niye ilgilenelim?'' gibi tepkiler okudum da böyle hayat geçmez. Insanın okuması kendini geliştirmesi lazım.. ilgilenmeseniz bile kulağınızı tıkayamazsınız ki? :34:

-Ayrıca Nostradamus Medyum Memiş değil. Önemli bir tarihi kişilik. Onu tanımakla kehanetlerle ilgilenmenin bir alakası yok.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar..
Erkek arkadasim cok kulturlu, okur gezer bir insandir. Bugunde onunla konusurken bana tarihten birseyler anlatiyordu, anlatirken bi taraftanda SIKiyorsam hemen susayim bak, falan diye soruyordu hayir devam et dedim keske demez olaydim :((((. Anlatirken unlu fransiz bi kehanetciden bahsetti - nostradamus-. once ismini soyledi, "biliyor musun?" diye sordu, ben hayir deyince de "nasil bilmiyorsun ya, nostradamus!!" fln diye tekrarladi bi kac kez. Sonra aynen sunu soyledi "bu dunyada milmem kac milyar insan varsa (burda rakam veriyo) iclerinden bi tek sen bilmiyorsundur bu adami" ya neyse gec devam et deyince de "ya yok benim 7 yasinda cocuk biliyor bu adami, nostradamusu bilmeyen biriyle bu konusmaya devam edemem" dedi. O kadar cok bozuldum ki anlatamam!! Ben 7 senedir yurtdisindayim ve hic bi sekilde bu adami duydugumu hatirlamiyorum, duyduysamda hic aklimda kalmamis. Ama belli ki turkiyede cok konusulup bilinen bi adam, en cahil gordugum arkadasima sordum o bile bildi :((((((((((( Kendime cok kizdim nasil bilmem boyle birini diye aglaysim geldi de aglayamadim. Erkek arkadasimda birakti anlatmaya sacma sapan romantik muhabbete basladi, daha cok sinirlendim. cok ta durmadim zaten sonra. Ya kizlar bisey soyleyin ben cok kotu oldum yahu :( resmen kendimi kara cahil hissettirdi bana. Isterdim ki soyle aciklasin "nostradamus, iste fransiz kehanetci,.. " falan diye devam etsin ama onun boyle yapmasi ardindan da konuyu tamamen kapatip cidden de benim gibi cahil biriyle konusamayacagini gostermesi beni bitirdi resmen. Ne yapayim ben? Sayesinde kendimden utaniyorum ve onun verdigi tavirdan da nefret ettim. :(((

ya beni yanlıs anlamayın ama şu lafı ederek cahiliğin danişkasını eden erkek arkadaşınız. herkes herşeyi bilmek zorunda değil ki zaten bilemezde. ve herkesin farklı ilgi alanları vardır. erkek arkadasınızın bilmeyipte sizin bildiği şeylerde vardır mutlaka.
ama aa nasıl bilmezsin ya falan filan şeklinde yerici laflar etmek karşındaki insanı üzdüğünü farkedememek hoş değil. yani sizde gidip saygılı davranmak başlıklı bir kişisel gelişim kitabı satın alıp erkek arkadasınıza verin, okusun diyesim geldi.
tamam her insan kendini okuyup geliştirmeli ama bilmediği şeyler çıkınca da yermenin manası yok. her gün öğreniyoruz her gun ekliyoruz bişeyleri hafızamıza

Son düzenleme:

Ben az once kimmis neyin nesiymis baktim.
Ama inan Hollandadaki ortaokul ve lisedeki tarih kitaplarinda o adamin ismi gecmiyor.

Back
X