• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cahilin otesi hissediyorum kendimi lutfen bir bakin

pea: bu konuya bu kadar takmis olmamin sebebi erkek arkadasima hayranlik turunde bi sevgi duydugumdandi sanirim ve o bana boyle bir tepki verince cok hayalkirikligina ugradim. Yapabildigimi yapmaya calisacagim iste. benim vaktim biraz dar. 5 gun okula haftasonu da ise gidiyorum. Dersler, sinavlar falan derken hayati cok aksatmisim bu da yuzume tokat gibi carpti. Hersey derslere calismakla ogrenilmiyor. Derslerle anca bolumumu cok iyi ogrenebiliyorum onun disinda dunya gorusunde geri kalmisim.. Ama simdi eksiigimin cok farkindayim ve gidermek icin elimden geleni yapacagim.

Gossipgirl, sana katiliyorum. Inanki bende senin gibi dusunuyorum. yani onemsiz bile olsa insanin herkesin bildigi biseyi bilmesinin gerektigini dusunuyorum ve zaten bu yuzden de bilmedigim icin kendime cok kiziyorum. aksi olsaydi bu kadar cok etkilenmezdim heralde. Biliyorum orda duydum evet falan diye gecistirseydim sorunsuz devam edecektik ama iste napalim durustlugumun kurbani oldum ((= ve bana "bilmiyorum" diyen hic kimseye hayatimda oyle bir tepki vermedigim icin en basit konu da bile, boyle bir tepkiyle karsilasabilecegimi, hele bunun hayran oldugum adam tarafindan basima gelebilecegini hic dusunmezdim. Aldigim tepki karsisinda sok oldum. hala da ustumden atamadim. Atamayacagimda galiba, sevsem de gururumu tercih ediyorum. Tesekkurler yorumun icin.

Sevgiline çok fazla kızma yinede.. samimiyetten ötürü de öyle açık bi tepki vermiş olabilir, bende bi arkadaşıma söylenirim bazen bu tarz durumlarda ama aradaki diyalogtan ötürü....bence seninki biraz dozunu kaçırmış ama onu da kendini de çok fazla suçlama..çok daha kaba insanlar var anlatsam hak verirsin inan...bende yerinde olsaydım bozulurdum ama sana gönül rahatlığıyla böyle söyleyebiliyorum şimdi;)

Ben sendeki hırsı çok iyi anlıyorum.Benim de böyle sevgili olma ihtimalimin olduğu bir insan vardı ve çok zeki kültürlüydü.Hem de bu tesçilli olanlarındandı.Türkiye'nin en iyi lisesinde okumuş,en iyi üniversitelerinden birini bitirmiş,hiç çalışmadığı halde kpss derecesi ve felsefe olimpiyatları derecesi olan bi adamdı.İnsan kendini acayip okumaya ve araştırmaya veriyor.Keşke o kişi sevgilim olsaydı ve bıraktığım deliler gibi kitap okuma alışkanlığıma geri dönseydim.

Ben sendeki hırsı çok iyi anlıyorum.Benim de böyle sevgili olma ihtimalimin olduğu bir insan vardı ve çok zeki kültürlüydü.Hem de bu tesçilli olanlarındandı.Türkiye'nin en iyi lisesinde okumuş,en iyi üniversitelerinden birini bitirmiş,hiç çalışmadığı halde kpss derecesi ve felsefe olimpiyatları derecesi olan bi adamdı.İnsan kendini acayip okumaya ve araştırmaya veriyor.Keşke o kişi sevgilim olsaydı ve bıraktığım deliler gibi kitap okuma alışkanlığıma geri dönseydim.

Şimdi buna benzer bir mesaj yazacaktım.kişi gelip geçici bile olsa size kazandırdığı(mecbur bıraktığı ya da)öğrenme alışkanlığı ömür boyu sürer..ben bunu yaşayan biriyim...iyi ki zamanında beni başarısıyla,kalitesiye, bilgisiyle dövmüş :)

dert ettiğiniz şeye bak

nostradamusu bilseniz nolur bilmeseniz nolur

erk. arkadaşınızda kendini ne zannediyorsa artık...

sizde ona tarihten birinin ismini verin, tanıyosun dimi diye sor sende :) (zor olsun ama)

kısasa kısas yap haddini bilsin:23:

Kimse herşeyi bilmek zorunda değil, kendisi biliyormuşta ne olmuş, bildiklerini paylamaktan aciz.
Ayıp etmiş, sıkma canını, senin bilmemen ayıp değil, onun tavrı çok kaba.
Bana kalırsa ilişkine karışmak istemem ama, böyle biriyle harcadığın zamana yazık gibi.

Haklisiniz. icim sogumadi hala. Gorevden geldiginde konusabilirsem konusucam, bana takindigi bu kaba tavri buyuk ihtimalle onun umursamadigi veya farkinda olmadigi bi durum. Neyse bakicam olan olucak artik. yorumlariniz icin hepinize cok tesekkur ederim.

Merhaba arkadaslar..
Erkek arkadasim cok kulturlu, okur gezer bir insandir. Bugunde onunla konusurken bana tarihten birseyler anlatiyordu, anlatirken bi taraftanda SIKiyorsam hemen susayim bak, falan diye soruyordu hayir devam et dedim keske demez olaydim :((((. Anlatirken unlu fransiz bi kehanetciden bahsetti - nostradamus-. once ismini soyledi, "biliyor musun?" diye sordu, ben hayir deyince de "nasil bilmiyorsun ya, nostradamus!!" fln diye tekrarladi bi kac kez. Sonra aynen sunu soyledi "bu dunyada milmem kac milyar insan varsa (burda rakam veriyo) iclerinden bi tek sen bilmiyorsundur bu adami" ya neyse gec devam et deyince de "ya yok benim 7 yasinda cocuk biliyor bu adami, nostradamusu bilmeyen biriyle bu konusmaya devam edemem" dedi. O kadar cok bozuldum ki anlatamam!! Ben 7 senedir yurtdisindayim ve hic bi sekilde bu adami duydugumu hatirlamiyorum, duyduysamda hic aklimda kalmamis. Ama belli ki turkiyede cok konusulup bilinen bi adam, en cahil gordugum arkadasima sordum o bile bildi :((((((((((( Kendime cok kizdim nasil bilmem boyle birini diye aglaysim geldi de aglayamadim. Erkek arkadasimda birakti anlatmaya sacma sapan romantik muhabbete basladi, daha cok sinirlendim. cok ta durmadim zaten sonra. Ya kizlar bisey soyleyin ben cok kotu oldum yahu :( resmen kendimi kara cahil hissettirdi bana. Isterdim ki soyle aciklasin "nostradamus, iste fransiz kehanetci,.. " falan diye devam etsin ama onun boyle yapmasi ardindan da konuyu tamamen kapatip cidden de benim gibi cahil biriyle konusamayacagini gostermesi beni bitirdi resmen. Ne yapayim ben? Sayesinde kendimden utaniyorum ve onun verdigi tavirdan da nefret ettim. :(((

canım durum gerçekten kötüymüş yerinde olmak istemezdim. ama herkesin başına gelebilecek bişey. sevgilin şundan dolayı şaşırmış olabilir nostradamus un kehanetlerinin kitabıda var ve tv de falan çok çıkıyo. amerikanın savaşları olsun, mevsimler olsun herşeyde kehanet doğru yanlış falan diye haberler çok çıkıyo. bide şu ömer çelakıl varya kuranın şifreleri diye kitap çıkardı ozamanlarda çok duyuldu ondan dolayı şaşırmıştır. yani nostradamus u herkes okuyarak kültürü sayesinde bilmior tvde gazetede falan haber aralarında aşina olunuyor. zaten biçok kehanetide zırvalık çıktı doğal olarak.

huuu huuu bende tanimiyorum acikcasi kimdir neyin nesidir, kimlerdendir. Simdi google´den baktim yurtdisinda "Nostredamus" degil "Nostredame" olarak biliniyor. Sagdan soldan ismini duymuslugum vardi sadece.
Arkadaslara katiliyorum, senin yerinde olsam birdahakine aynisini yapardim :1: giciklik degilmi. Arkadasim "Burkina Faso´ya" tatile gidiyormus de. Orasi neresi derse: Pessss nasil bilmezsin" dersin. :33:
Bourdieu´nün sosyal teorisi hakkinda ne düsünüyorsun, katiliyormusun ona diye sor bakalim bilecekmi.
Bir insanin gelmis gecmis tüm filozoflari, yazarlari vs vs. bilmesi imkansizdir zaten. Haa Türkiye´de okulda baska filozoflara agirlik verilir, yurtdisinda baska filozoflar islenir. Ben Almanya´da yasiyorum ve kuzenimle cok kiyaslardik eskiden ders konularimizi, ögrendigimiz filozoflari ve Immanuel Kant disinda hic tutmazdi birbirini

Herkes bilmek zorundamısın sanki, diye cevap yazmış. Evet, kimse herşeyi bilmek zorunda değil.

Ama birşeyleri iyi bilmek zorunda...

Konu sahibi veya bu konu için demiyorum bunları; ama koyun olarak gezen çok insan -ve kadınlarımız var.

Nostradamus bu işin kiliti değildir....Ama bir insan her yönden kendini eğitmeli ve geliştirmelidir.

Bizler birer kadın olarak ne kadar genel kültüre sahip olursak vizyonumuz o kadar geniş ve çocuklarımıza vereceğimiz eğitim o kadar nitelikli olur...:34:

canım ben de çok okuyan araştıran bir insanımdır ama nostradamus u öğreneli bir sene oldu
bilgi sonsuzdur, rastgelmemiş olabilirsin, senin bildiğin bir şeyi de arkadaşın bilmeyebilir, kendini o kadar hırpalama

sana şöyle tavsiyelerde bulunabilirim
hergün bir gazete mutlaka oku
aylık-haftalık bir bilim kültür dergisine üye ol (ben genç beyin e üyeyim tavsiye ederim)
kitapsız kalma uyumadan önce 10 dk kitap okusan yeterli

birkaç ay sonra kendindeki değişimlere inanamazsın

herkees herşeyi bilecek diye bi kanun yok bu ne senın cahilliğini gösterir ne onun kültürlülüğünü onun karşısında kendını asla bu şekil görme

BENDE BİLMİYORUM BU ADAMI BENDEMİ ŞİMDİ KÖR CAHİL BİR İNSANIM VE BENİM SEVGİLİM BUNU BİLMEDİGİ İÇİN BENDEN AYRILACAKMI BU NASIL MANTIK YA TÖBE TÖBE :d:d:D

Merhaba arkadaslar..
Erkek arkadasim cok kulturlu, okur gezer bir insandir. Bugunde onunla konusurken bana tarihten birseyler anlatiyordu, anlatirken bi taraftanda SIKiyorsam hemen susayim bak, falan diye soruyordu hayir devam et dedim keske demez olaydim :((((. Anlatirken unlu fransiz bi kehanetciden bahsetti - nostradamus-. once ismini soyledi, "biliyor musun?" diye sordu, ben hayir deyince de "nasil bilmiyorsun ya, nostradamus!!" fln diye tekrarladi bi kac kez. Sonra aynen sunu soyledi "bu dunyada milmem kac milyar insan varsa (burda rakam veriyo) iclerinden bi tek sen bilmiyorsundur bu adami" ya neyse gec devam et deyince de "ya yok benim 7 yasinda cocuk biliyor bu adami, nostradamusu bilmeyen biriyle bu konusmaya devam edemem" dedi. O kadar cok bozuldum ki anlatamam!! Ben 7 senedir yurtdisindayim ve hic bi sekilde bu adami duydugumu hatirlamiyorum, duyduysamda hic aklimda kalmamis. Ama belli ki turkiyede cok konusulup bilinen bi adam, en cahil gordugum arkadasima sordum o bile bildi :((((((((((( Kendime cok kizdim nasil bilmem boyle birini diye aglaysim geldi de aglayamadim. Erkek arkadasimda birakti anlatmaya sacma sapan romantik muhabbete basladi, daha cok sinirlendim. cok ta durmadim zaten sonra. Ya kizlar bisey soyleyin ben cok kotu oldum yahu :( resmen kendimi kara cahil hissettirdi bana. Isterdim ki soyle aciklasin "nostradamus, iste fransiz kehanetci,.. " falan diye devam etsin ama onun boyle yapmasi ardindan da konuyu tamamen kapatip cidden de benim gibi cahil biriyle konusamayacagini gostermesi beni bitirdi resmen. Ne yapayim ben? Sayesinde kendimden utaniyorum ve onun verdigi tavirdan da nefret ettim. :(((
Tatlım Nostradamus ünlü bir yahudi bilge. Evet.:31:
Yalnız konumuz bu değil sen neden bu kadar özgüvensizsin bakayım?
:19:Herkes herşeyi bilecek diye bir kaide mi var? Erkek arkadaşının tavrı da onun pek de bilge ve olgun olmadığını ortaya koymuş. :20:Sonuçta insan sevgilisinin yüzünden, mimiklerinden ne hissettiğini anlar.
Tatlım en büyük suç sende bence. Bu halin tamamen özgüvensizliğinden kaynaklanıyor. Bu ne mantıksız bir aşağılık kompleksidir bebeğim? Kendini üzecek bula bula bunu mu buldun?
:45: Bende Nostradamus'u biliyorum, yok ünv. okuyorum bilmem ne ama kocaman popişim var.:26: Bacaklarım fillerinkiyle yarışır.:23: Yani her insanın bakışına aldırsaydım şimdiye bileklerimi kesmiştim.
Kendine objektif olarak bakmayı öğren bir kere. Kendine dışardan bakıp eleştirmeyi öğrenirsen, kendini geliştirmek için de en doğru şekilde davranırsın. Ayrıca asılsız eleştirilere kulak asmazsın.
Bir de kendide güvenmeyi öğren. Kendine güveni olan insan ister Yüzüklerin Efendisi'ndeki Gollum'a benzesin saygı görür hatta kıskanılır.
:9:

erkek arkadaşın baya açık sözlüymüş umarım her konuda böyledir gizli saklı yoktur ilişkinizde ,ama açık sözlülüğün boyutunu biraz kaçırdığı konusunda haklısın daha uygun bir dile kırmadan söyleyebilirdi,
bence konu sadece bu değil belki de kırılma noktası oldu son konuşma daha önce de fark etti bazı şeyleri ,
bir kadının her konuda kendini geliştirmesi,özgüven sahibi olması taraftarıyım ,tamam bilgi sınırsız bir denizdir ...
sonu yoktur kimse her şeyi her an bilemez ama sürekli dikkatli olmak,tabiri caizse alıcıları açık gezmek,
bu konuda oldukça etkilidir demekki sadece hayat ders kitaplarından öğrenilmiyormuş haberleri,güncel olayları takipte önemli.

nostradamusmudur ne haltsa işte onu bilmeyene konuyu devam etmeye gerek görmemek?

ukela bi erkek arkadaşınız var..illaki sende onu bilmediği bir konuyu yakalayabilirsin

ne yani konuyu oracıkta kesmekmi lazım..hiç uğraşamam valla ben bu tiplerle..eğer harcayacak vaktin varsa buyur onunla harca arkadaşım..

bende hostradamusu biliyorumda ne farkediyo?maaşımımı ödüyor?karnımı mı doyuruyo?

sende böyle bi uslupla o kehanetçi şizofrenle dalga geçebilirdin..
belkide konuştuğu konudan utanıp senin o değerli vaktini almamak adına konuyu kapatırdı..kii bence

kehanetçi safsatalarını konuşabilecek kadarda sıkıcı bir adammış..

Herkes herşeyi istese de iyi bilemez.
Mümkün değil bu.Önemli olan bir konuya bir insanın ne kadar hakim olabildiği.
Hakim olamadığın konuda bir iki laf söyleyip kapatabilirsin,tıpkı konu sahibinin erkek arkadaşının yaptığı gibi.
Ya da atıp tutarsın süslersin de süslersin kendini kandırırsın..

erkek arkadaşının yaptığı çok yanlış bence sana aklı sıra hava atmak istemiş atıp tutmak.bende bilmiyorum notrudamusu nevarki bunda .kendini yargılama bunun için herkez herşeyi bilecek diye bişey yok. senin iyi bildiğin birşeyide o bilmiyordur .:51:

ya herkes mi bilir bu adami. hirsimdan cami cerceveyi asagi indiricem :(((((( ya utaniyorum. kendimden utaniyorum!

Çok ünüdür kehanetleri, yurtdışında olsan dahi haberleri çıkmıştır. Her yeni yıla girerken mutlaka tüm haberler, dünya basını dahil o yıl için kehanetlerinden bahseder. Hiçbişey için geç değil, kendini kitap okumaya başlayarak daha çok haber dinleyip gündemi takip ederek (hertürlü spor, magazin,kultur sanat) geliştirebilirsin;) Eğer uzun soluklu bir ilişki olsun istiyorsan ki istiyorsun, çünkü sana sadece romantik davranmasından hoşlanmıyorsun, kendini geliştir. Yoksa konuşacak bişey bulamazsınız. Bunu sadece o erkek için değil, kendin için yap canım ;)

Son düzenleme:
Back
X