Cahillikten değilde özgüven eksikliğinden olabilir mi?Kızlar ben insanlarla konuşacak. Şey bulamıyorum.
Kendimi cahil hissediyorum.
Yada biri birşey sorsa o an panikliyorum saçmalıyorum bu da cahillikten bence..
Aslında kitap okuyorum.
Bu hafta iki tane okudum mesela
Ama yinede cahil hissediyorum genel olarak da okurum ama. Şeyler eksik kalıyor
Çok heyecanlanıyorum
Bana önerebileceğiniz şeyler varmı
Mesela youtu.be kanalı proğram vb vb
Teşekürler şimdiden
29 evet sosyalimYaşınız kaç ve sosyal misiniz?
Mesela aber izliyoruz yorum yapılıyor bana bir şey diyor karşıdaki saçmalıyorum heyecanlanıyorumÇok havada kalmış sorduğunuz şey ..
size ne soruyorlar da , saçmalıyorsunuz mesela ?
herkeste herşeyi bilecek her konuda bir cevabı-fikri olacak diye bir şey yok ki.
Ama konuşurken heyecanlanmak başka bir durum, bunun için bilmiyorum ne yapılır ama vardır illaki çözümü :)
Kendinize güvenerek başlayın işe !
OlabilirÖzgüven eksikliğin için psikolojik yardım alman gerekir.
Bende de anksiyete vardı heycanlanırdım sanırım içimde çok abartıyordum insanlarla sohbeti şimdi oluruna bırakıyorum gerisi geliyor.29 evet sosyalim
E de öyle düşündüm aslında belli konular hakkında ders çalışır gibi duru am ama nasıl başlıyacak nerden onu bilemedimİlginizi çeken birkaç alan belirleyin, onlar üzerinde bilgi sahibi olun, kendinizi geliştirin. Bu ilgi alanlarınız üzerinden konu açabilirsiniz. Böylelikle kendinizi daha rahat ifade edersiniz. Sonuçta herkesin her konu hakkında bilgisi olamaz öyle değil mi?
Nasıl çözdünüz pekiBende de anksiyete vardı heycanlanırdım sanırım içimde çok abartıyordum insanlarla sohbeti şimdi oluruna bırakıyorum gerisi geliyor.
İnsanlarla olan muhabbeti abartmayarak, herkes aynı insan hatasız kul olmaz, gözünde büyütünce insan ayarı kaçırabiliyor.Nasıl çözdünüz peki
bunun nedeni cehalet falan değil,bence hata yapma korkunuz var. küçüklüğünüzde çok mu susturuldunuz veya çok mu eleştirildiniz?Mesela aber izliyoruz yorum yapılıyor bana bir şey diyor karşıdaki saçmalıyorum heyecanlanıyorum
Olabilir çünkü annem tarafından hep eleştirildim küçükken hep dalga geçildim hala fırsat bulsa affetmez.bunun nedeni cehalet falan değil,bence hata yapma korkunuz var. küçüklüğünüzde çok mu susturuldunuz veya çok mu eleştirildiniz?
mükemmelliyetçi bir yapınız da olabilir,ama onaylanmak zorunda hissetmeyin kendinizi.
sohbet ettiğiniz kişiler İsviçreli bilim adamları falan değil sonuçta,yanlış bilgi verseniz ne olacak,nolmuş yani :)
fikrinizin olmadığı konularda susmayı tercih etmeniz güzel bir şey, ben de öyle yaparım,dinlerim genelde,çünkü bilgim yoksa ne konuşabilirim ki?
ama fikrimin olduğu konularda kendimi ifade ederken özellikle de arkadaş ortamında,gerilmiyorum.
bence siz hata yapmaktan korkuyorsunuz gibi.. bir de özgüven sorununuz var sanki :/
İnternet, kitap...E de öyle düşündüm aslında belli konular hakkında ders çalışır gibi duru am ama nasıl başlıyacak nerden onu bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?