Cahillik mi heyecan mı

sizinki özgüven eksikliği bence. aynanın karşısına geçip çok güzel çok akıllı çok bilgili olduğunuzu kendinize söyleyin sık sık. kendinizle konuşmaktan çekinmeyin. biriyle konuşurken o konuda bir fikrim yok neymiş nasılmış anlatsana demekten korkmayın. başka bir konuda da siz bilgili olur anlatırsınız.

Kızlar ben insanlarla konuşacak. Şey bulamıyorum.

Kendimi cahil hissediyorum.
Yada biri birşey sorsa o an panikliyorum saçmalıyorum bu da cahillikten bence..

Aslında kitap okuyorum.
Bu hafta iki tane okudum mesela
Ama yinede cahil hissediyorum genel olarak da okurum ama. Şeyler eksik kalıyor

Çok heyecanlanıyorum
Bana önerebileceğiniz şeyler varmı
Mesela youtu.be kanalı proğram vb vb

Teşekürler şimdiden
Kaygı bozukluğu olabilir mi cahillik demeyin de .

Bilmediğiniz konularda konuşmayın yorum yapmayın dinleyin. Bişey konuşmak zorunda hissetmeyin. Bilmeyebilirsiniz, bi konuda bişey bilmemeniz sizi cahil yapmaz. Yapsa nolur, sanki herkes enistein.

Olabilir çünkü annem tarafından hep eleştirildim küçükken hep dalga geçildim hala fırsat bulsa affetmez.
Sizin sorununız cahillik değil, eleştirilme korkusu. Kimse sizi anneniz gibi eleştirmez. Psikolojik destek alın, korkularınızın üzerine gidin. Herkesin, her şeyi bildiğini sandığı, canım yurdum insanlarını düşününce... siz iyisiniz yani.

Aslında kitap okuyorum.

Çok heyecanlanıyorum

Teşekürler şimdiden
İnsanlarla konuşmak ve onlara kendini sevdirmeye çalışmak o kadar boş geliyor ki. Kendi halinde takıl işte rahat ol. Yani kafanda bitiyor istersen milyon tane kitap oku. Özgüvensizlikte var tabi.

Karsiniza nasıl insanlar cik

Aslında kitap okuyorum.

Çok heyecanlanıyorum

Teşekürler şimdiden
Kitap okumakla ilgisi yok kendinize güvenin ne tür insanlar çıkıyor karşınıza acaba

Cahil değilsiniz, cekingensiniz.
Ben otelde çalışıyorum. Bazen çiftlerin konuşmalarına kulak misafiri oluyorum ister istemez. İncir çekirdeğini doldurmayacak konular hakkında saatlerce geyik yapıyorlar. Geçen bir dişçi ve bir doktor 2 bayanla geldi. Kızlar yaptırdıkları estetiklerden bahsediyorlar, adamlar içtikleri alkol çeşitlerinden. Yani sohbet konusu bu olan insanlar çok mu kültürlü?
Hatayı kendinizde aramayın, çevrenizde sizinle vakit geçirmekten keyif alan insanlara henüz tanışmamışsınız.

Olabilir çünkü annem tarafından hep eleştirildim küçükken hep dalga geçildim hala fırsat bulsa affetmez.

ben de bunu soracaktım. özellikle çocuklukta çok eleştirilme, sürekli hatalı bulunma, sus büyükler konuşuyor tarzı susturulmalar yaşadınız mı diye.
bence durum bu sorunla alakalı.
insanlar dalga geçecek, eleştirecek diye içten içe korkuyorsunuz.
bu konuyla alakalı terapi, destek alabilirsiniz.

Back
X