Çakkıdı Çukkudu !

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Bugün psikiyatr ile randevum vardı.
Hastaneye gittim.
O bölüme doğru ilerlerken çat pat sesleri duyuluyordu zaten koridorda.
Psikiyatr sırasında bekleyenlerden biri çakkıdı çukkudu sakız çiğniyo ama ne çiğnemek.
Öyle böyle değil ! Patlata patlata.

Edeptendir yahu uyarmak diyip nazikçe uyardım.

Umur olmadı yüzüme bakıp kafa çevirdi çiğnemeye devam buarada !.

Biz bekleyenler olduk sinir küpü kadının sırası gelsede defolup gitse diye bekler olduk :4:
Doktor çıktı içerden "sıradaki lütfen "
Biz dışardan çakkıdı hanımı göstererek "lütfen siz buyrun "...

Başımız kazan oldu neredeyse :19:

Tamam sakız çiğnenir ama çiğnemenin de bi adabı vardır dimi.
Ne öyle çak çak ta bi metre uzaktan dyuluyor bide patlatıyor balon yapıp çak çuk söndürüyor :37:
Uyuz oldum o sese ve tabi o kadına

sakız çignemeyi bende severim ama bunların kide ayıp yani sakız çignerken bile dikkatli çignemeleri gerek 10 gün kadar önce bir toplantıya gittim toplatı çok güzel ve nezih bir ortamdaydı tam önümde oturan adam agıza bir sakız almış tamda sizin tarif ettiginiz gibi çigniyordu bir tek ben degil yanımdakilerde rahatsız oldu durumdan ama adamın hiç umrumda degildi sakız çignerken kendini kaybetmişti sanırım:51::51:

Sorunların balon yapıp patlatıyordur belkide :))):23::23:

Balonları kafasında patlayasıca :ssz:

sakız çignemeyi bende severim ama bunların kide ayıp yani sakız çignerken bile dikkatli çignemeleri gerek 10 gün kadar önce bir toplantıya gittim toplatı çok güzel ve nezih bir ortamdaydı tam önümde oturan adam agıza bir sakız almış tamda sizin tarif ettiginiz gibi çigniyordu bir tek ben degil yanımdakilerde rahatsız oldu durumdan ama adamın hiç umrumda degildi sakız çignerken kendini kaybetmişti sanırım:51::51:

Bende çiğnerim ama evde.
Toplumda sakız çiğnemek yersiz hele böyle çiğneniliyosa daha da yersiz.

hayır uyarmış sınız birde ne ayıp yaa hastanede bide belki sorunlu bi tiptir ne bileyim:51:

Bunu yaptığı yerde hastane düşünün yani.
Hani parkta bahçede yapsa bi yerde tamam denir belki.
Hastane ortamı sessiz olunması gereken bi yer.
Dolmuşlarda otobüslerde bile çiğneniyor.
Hele erkeklerin çiğnemesi yok mu kafalarını kırasım geliyo işte o zaman

Hastanelerdeki ''sus işareti ''yapan hemşire tabelalarını gözüne soksaydınız kadının :ssz:
Sessiz olması gerektiğini sözlü olarak anlamayana;görsel yöntemi uygulamakta fayda var

Gerçi o tabelalar tarihe karıştı ama olsun
:ssz:

656620100511014644349.jpg

Son düzenleme:
Hastane ortamının daha sessız sakın olması gerek bı yerde tabi.Dusunursenız bulundugunuz yer hastaların bulundugu yer..Belkide hareketlerını kontrol edemiyordur.Psikolojık saglık durumu ıyı olmayabılır ,cunku bekledıgınız yer psıkıyatrı klınıgının onu..

Yıllar evvel annem IQ sevıyemı ogrenmek ıcın benı goturdugu Bakırköy Devlet Hastahanesı'nde Bayanın birinden ''bana neden yan baktın'' dıye saglam bı okkalı tokat yedıgını bılırım.. Hastalık işte :27:

Psikiyatr sırasında daha niceleriyle karşılaşıyor insanoğlu, ayıp bir şey ama yapacak bir şey yok. :)

çok sinir bozucu cidden ! kim olursa olsun uyarırım...Ağzının ortasına çakasım gelir karşımdakinin o derece kılım.

Edepsizlik başka hiç bir şey değil yaptığı davranış.

Çok uyuz bir durum olabilir ama bahsettiğiniz insanın psikolojik problemleri varmış, haliyle yaptığının edepsizlik olduğunun belki farkında değil belki de umursamıyor...

Psikiyatri kliniginde oldugunuzu unutmussunuz sanirim. Ben 17 yasinda 1,5 yil tedavi gordum ... neler gordum.Su anda tedavi goruyorum Bipolar hastasiyim. Ne hastalar geliyor. Inan belkide o kisinin odaklanma ve anksiyete sorunu vardi ve o sekilde yerinde durabiliyordu bilemezsiniz. Benimde zor gecirdigim donemler oldu surekli masaya parmaklarimda ritm dudar dudaklarimi kemirirdir.Hastalarin ne gibi bir durum icinde oldugunu bilemezsiniz. Ben yanimda bagirip cagiran cocuklar biliyorum ki 17 yasida iken cocuk klinigindeydim. En son yetiskin kliniginde de garip seyler yapan benim resmimi cizen, saldrigan davranan, tiki garip hareketleri olan insanlar gordum... anlayisli olmayi ogrendim cunku benimde yaptigim bazi seyler var istemeden yapiyor insan. En son 2 gun once ilacimi almamis ihmal etmistim ve zone out durumuna gectim oyle kotuydu ki. birseyler oldu bana bir anda icim oyle daraldi ki sesler yukseldi marketteki her sesi, herkesin dedigini,insanlarin adim atisini, tv nin ziriltisini, ordan bagiran cocugunun sesini,poset hisirtilarini oyle bir duymaya basladim ki hersey 1000 kat fazla sesli cikiyordu sanki ve soguk terler doktum kulaklarimi kapatip arkadasima gitmek istiyorum burdan dedim. Adimlarim agirlasti sesler yukseldi kokunctu... biraz anlayisli olun eminim sorunu var ki pskiyatriye gelen birisi.

birisi böyle ağzını aça aça,patlata patlata sakız çiğnediğinde cinnet geçirip boğasım geliyor.öyle gıcık oluyorum.ben de sakız çiğniyorum.ama ağzımı kapatarak.patlatmak istiyorsam da çevremde kimseler yokken ya da kendi odamda yaparım bunu.
bunun ötesi saygısızlık ve tebiyesizliktir bence.bi de böyle ağzını açarak,şaplatarak yemek yiyenler var ki Allah beni onlardan uzak tutsun:113:

Daha konuyu okumadan anladım konunun sakız olduğunu :27:
Eeee kadın boşuna gelmemiş psikologa baya sorunları var heralde bi vurucaksın ağzına çok sinir olurum öyle :19:

belliki psikolojik sorunları var düzgünce çiğnemek varken edepsizlik neden dışarda insan kendine çeki düzen vermeli normal insanlarda var öle çiğneyen galesizler evet öle dengesiz hareketler yapan çok hasta oldukları için anlamıyorlar hoş karşılamak gerekiyor......

Son düzenleme:
bahsettiğiniz kişi ruhsal açıdan zor zamanlar geçiren birisi..ne kadar sinir bozucu olsada uyarı yapmadan bazen bazı durumları hoş karşılamak gerekir,sonuç olarak kaç dakikalık aynı ortamı paylaşacaksınız..allah zor durumda olan hrkesin yardımcısı olsun sizede Allah acil şifalar versin...

Psikiyatri kliniginde oldugunuzu unutmussunuz sanirim. Ben 17 yasinda 1,5 yil tedavi gordum ... neler gordum.Su anda tedavi goruyorum Bipolar hastasiyim. Ne hastalar geliyor. Inan belkide o kisinin odaklanma ve anksiyete sorunu vardi ve o sekilde yerinde durabiliyordu bilemezsiniz. Benimde zor gecirdigim donemler oldu surekli masaya parmaklarimda ritm dudar dudaklarimi kemirirdir.Hastalarin ne gibi bir durum icinde oldugunu bilemezsiniz. Ben yanimda bagirip cagiran cocuklar biliyorum ki 17 yasida iken cocuk klinigindeydim. En son yetiskin kliniginde de garip seyler yapan benim resmimi cizen, saldrigan davranan, tiki garip hareketleri olan insanlar gordum... anlayisli olmayi ogrendim cunku benimde yaptigim bazi seyler var istemeden yapiyor insan. En son 2 gun once ilacimi almamis ihmal etmistim ve zone out durumuna gectim oyle kotuydu ki. birseyler oldu bana bir anda icim oyle daraldi ki sesler yukseldi marketteki her sesi, herkesin dedigini,insanlarin adim atisini, tv nin ziriltisini, ordan bagiran cocugunun sesini,poset hisirtilarini oyle bir duymaya basladim ki hersey 1000 kat fazla sesli cikiyordu sanki ve soguk terler doktum kulaklarimi kapatip arkadasima gitmek istiyorum burdan dedim. Adimlarim agirlasti sesler yukseldi kokunctu... biraz anlayisli olun eminim sorunu var ki pskiyatriye gelen birisi.

canm bende tedavi görüyorum senin gibi nelerini gördüm oraya 20 arkadaş gelipte kahkahalar eşliğinde ettiği muhabbetler koridorun ortasına dikilipte ' yeter' diye çığlık atasım geliyo. Ama bu başka bi konu hiç kimsemi uyarmıyo bu kadını ailesidemi demedi doktora gidiyosun çıkar şu sakızı diye gerçekten bu konuda bende anlayışlı olamazdım çok sinir bozucu çünkü.

Eğer çiğnemeyi bilmiyorsan almıycaksın o sakızı ağzına çok sinir bozucu bi durum ama tabi orası psikiyatri servisi olduğu için normal karşılamak lazım.

Back
X