Çakkıdı Çukkudu !

canm bende tedavi görüyorum senin gibi nelerini gördüm oraya 20 arkadaş gelipte kahkahalar eşliğinde ettiği muhabbetler koridorun ortasına dikilipte ' yeter' diye çığlık atasım geliyo. Ama bu başka bi konu hiç kimsemi uyarmıyo bu kadını ailesidemi demedi doktora gidiyosun çıkar şu sakızı diye gerçekten bu konuda bende anlayışlı olamazdım çok sinir bozucu çünkü.

Her insanin belli olaylara verdigi tepki farklidir. O kisiyi kendinizle kiyaslayarak yargilarsaniz hayal kirikligina ugrarsiniz. Siz yapmazsiniz biz yapmayiz ama o insan yapiyor ve psikiyatri klinigi ise yapacak birsey yok. Belkide o sekilde kendini birseylerden uzaklastiriyor olabilir.En azindan saldirgan degil , sizi isirmamis tokat atmamis veya cigliklar atmamis... Ne insanlar var sonucta. Bu olayi disarda gorseniz ve bir bilginiz yoksa hastaliga dair evet uyarin hos degil. Ama sonucta hasta birisi oldugu belli. Herkesin tepkisi farkli hastaliklara...Ben psikiyatri kliniginde gordugum herseye sabretmeye hosgurulu olmaya calisiyorum. Sizde oyle yapin sinir olmazsiniz boylece.

olayın psikiyatri servisinde geçtiğini ve hasta olduğunu bi kenara koyarsak
cakkıdı cukkudunun normal hayatta erkek versiyonları var onlara ne diceksiniz diyorum
:1:

Ortam itibariyle çok yadırgamazdım,anlayışlı olursum:S tabiki normal şartlarda düşünürsek toplum içinde hoş bir davranış değil ancak psikiyatri kliniğinde belkide rahatsızlığının verdiği umursamaz,toplumla ilgilenmez bir haldeydi...

nefret ederim o şekil sakız çiğneyenlerden, elim ayağım titrer, ağzının ortasına çakasım gelir:57:

ben öğretmenim bazen velilerim geliyor çocuğunun durumunu sormaya, sakızın yarısı ağzında yarısı dışarıda, aman Allah ım deli oluyorum:47: ayıptır yahu toplum içinde:41:

​benim kardeşimde bir ara psikiyatriye gidiyordu tabi başkaları kadar ağır sorunları yoktu beraber gidiyorduk bir amca ne yaptıgının farkında bile degil bastonla sek sek oynuyordu yine bastonuyla kayıyordu onu kaydırak olarak kullanıyordu bir bayanda yüzümüze bakıp bakıp kahkaha atıyordu

olayın psikiyatri servisinde geçtiğini ve hasta olduğunu bi kenara koyarsak
cakkıdı cukkudunun normal hayatta erkek versiyonları var onlara ne diceksiniz diyorum
:1:

konuya daha önce yazmıştım erkek versiyonunu bir toplantıya gittim tam önümdeki oturan erkek konu sahibinin tarif ettigi gibi sakız çigniyordu yanımdakiler de rahatsız oldu bende oldum ama adamın hiç umrunda degildi sakız çignerken kendinde degildi:51:

iyi güzel de, benim hiç tahammülüm yok çakkıdıya, sinirden deli oluyorum. dediğiniz gibi orası psikiyatri kliniği. belki ben geldim, öfke kontrolü sorunum ve şiddet eğilimim var.. sırada bekliyorum bunun için.. hastayım sonuçta.. hadi bakalım, al başına belayı..

Ev dışında sakız çiğnenmesine karşıyım :) Milletin gözüne soka soka çiğniyorlar. Tamamen karşıdaki insana saygısızlık.

kusura bakmayın ama ben sizi daha çok yadırdagım.
herkes de bilir ki toplum içerisinde çakkıdı çukkudu çiğnenmez.
beklediğiniz yer psikolog sırası, yani insanların ruhsal açıdan yardım aldıkları bir yer.
belki kadının çok ciddi bir problemi var.
bunu özellikle siz de oradan yardım alıyorsanız değerlendirmeniz gerekirdi.

otobüs metro başka yer dersen anlarım da psikolog kapısında ben yadırgamanı yadırgıyorum.

İyi de kadın sadece psikolojik destek alıyor, geri zekalı değil ki :) Orada bekleyenlerin hepsi psikologu bekliyor ama onlar da yadırgamış. O kadar ağır bir vaka olsa dışarı salmazlar herhalde :)

İyi de kadın sadece psikolojik destek alıyor, geri zekalı değil ki :) Orada bekleyenlerin hepsi psikologu bekliyor ama onlar da yadırgamış. O kadar ağır bir vaka olsa dışarı salmazlar herhalde :)

Psikiyatri sirasiymis pskikolog sirasi degil, belkide ictigi ilacin yan etkisi olabilir. Deli olunmayan ama kriz ve ataklari olan ruhsal sorunlarda var. Bende 10 yil once borderline disorder vardi, Allahtan az seyrediyor,bu yillarda bipolar iki uclu duygu durum bozuklugu ortaya cikti. Bir saat mutluysam diger saaat mutsuz kin ve nefret intikam guduleri besliyorum. Ilac saati gecerse ve birden birakmaya calisirsam ansiyete veya vucudumda titremeler oluyor. Belki o an inada ve sinire bindirdi siz cigneme hayir ne yapiyorsun dedikce o insani daha da tetiklediniz.. Ayrica gerizekali guzel bir laf degil. Ozurlu veya engelli olmaz mi zekasi ve anlama kapasitesi dusuk olan insanlar, sorun yasayanlar. Gerizekali bana hakaret ederken kullanilan bir laf gibi geliyor.

Bir arkadasimin kardesi vardi maaesef ozurlu idi hem fiziksel hem zihinsel. Ne zaman evlerine gitsem bana dokunmaya birseyler soylemeye calisiyordu, agzindan kopukler salyalar geliyor cok kotuydu, isin kotusu bazen cinsel organini gosteriyordu erkekti. Bazende bas bas bagirip tepiniyordu. Tabi ailesi kiziyorlar bagiriyorlar ama bu sadece onun aglamasina sebep oluyordu.... Allah kimsenin basina vermesin boyle insanlarin etrafinda olan ailelerde cok aci cekiyor bence...

Son düzenleme:
bahsettiğiniz kişi ruhsal açıdan zor zamanlar geçiren birisi..ne kadar sinir bozucu olsada uyarı yapmadan bazen bazı durumları hoş karşılamak gerekir,sonuç olarak kaç dakikalık aynı ortamı paylaşacaksınız..allah zor durumda olan hrkesin yardımcısı olsun sizede Allah acil şifalar versin...

beklediğiniz yer psikolog sırası, yani insanların ruhsal açıdan yardım aldıkları bir yer.

otobüs metro başka yer dersen anlarım da psikolog kapısında ben yadırgamanı yadırgıyorum.

Valla randevum olmasına rağmen iki saate yakın bekledim orada :ssz:

Artı benim yadırganacak durumum da yok...

Durun başlamışken hemen bi artı daha koyup ekleyim ;
Çakkıdı hanımın sizin abarttığınız kadar ahım şahım hastalğıda yokmuş doktoru yokladım hafiften.
Bünyesiyle alakalı sorunları varmış ondan geliyomuş.

Lütfen ne olup bittiğni bilmeden kimseyi yaırgamayın yada savunmayın yada eleştirmeyin.

Bu kadına ruhsal olarak bir tanı konsa idi psikiyatrda değil ruh ve sinir hastalıklarında olurdu.
Hala.diyorum gene diyeceğim toplum içinde sakız çiğnenmez çiğnenmemeli.
Tamam akıl sağlığı yerinde değilse olur olabilir ama aksiyse bu durum hoş karşılanmamalı.

Ben yurtdisin da yasiyorum inanir misin burda ki insanlara gayeeeeet normal geliyor ve ben deli oluyorum :43: Otobuste,markette her yerde ya o an da bogasim geliyor o kisiyi :47:

Gittiginiz doktor iyi degilmis o zaman... doktorlar etik olarak ozellikle psikiyatriler hastalarin hastaliklari durumunda bilgi vermezler. Benim gittigim psikiyatriye gelen politik sebeple hapishaneye girmis iskence gormus, cinsel tacize saldiriya ugramis insanlar da var, konumu nedeniyle hastaligini ve pskiyatriye gittigini saklamasi gereken yonetici, ogrentmen, mudur ,,,vb mesleklerden insanlarda var... Dusunebiliyor musunuz is hayatiniz doktorunuzun verdigi bilgiler yuzunden tehlikeye girecek veya doktora gittiginiz icin yargilanacaksiniz? Olur mu oyle sey iyi bir psikiyatrinin ilk hedefi hastaya guven ve gizlilik sozu verebilmesidir. Size bilgi verebiliyorsa sizin anlattiklarinizi sirlarinizi ve bilgilerinizi de baskasina verebilir. Nasil jinekologa gittiginizde soyunuyor belli yerinizi gosteriyorsaniz psikiyatri de aynen oyle bu sefer tek fark ruhunuzu soymaniz gerekiyor, ruhani olarak ciplak kalmak gerekiyor. Ben size bilgi verdigine inanmadim.... hic bir doktor yapmaz bunu yok eger illaki iddia ediyorsaniz o zaman yakindir ki sizin bilgilerinizi de doktorunuz rahatlikla paylasacaktir.

kesinlikle katılıyorum. psikiyatri servisinde kafasını vuranlada, sesli gülenle de, garip hareketleri olanlar la da karşılaşılabilir çok normal.. adı üzerine psikiyatri ,dahiliye değil...

Konu başlığı şaka gibi :D göz de yada dahiliye de filan çiğnese dediğiniz doğru da nereden biliyorsunuz bir problemi olmadığını belki de zihnini meşgul eden şeyler yüzünden çiğnediği sakızın şapırtısını duymuyor psikiyatr desiniz sonuçta ;) belki sizlerinde ağız şapırtısına takıntısı vardır.

Gittiginiz doktor iyi degilmis o zaman... doktorlar etik olarak ozellikle psikiyatriler hastalarin hastaliklari durumunda bilgi vermezler. Benim gittigim psikiyatriye gelen politik sebeple hapishaneye girmis iskence gormus, cinsel tacize saldiriya ugramis insanlar da var, konumu nedeniyle hastaligini ve pskiyatriye gittigini saklamasi gereken yonetici, ogrentmen, mudur ,,,vb mesleklerden insanlarda var... Dusunebiliyor musunuz is hayatiniz doktorunuzun verdigi bilgiler yuzunden tehlikeye girecek veya doktora gittiginiz icin yargilanacaksiniz? Olur mu oyle sey iyi bir psikiyatrinin ilk hedefi hastaya guven ve gizlilik sozu verebilmesidir. Size bilgi verebiliyorsa sizin anlattiklarinizi sirlarinizi ve bilgilerinizi de baskasina verebilir. Nasil jinekologa gittiginizde soyunuyor belli yerinizi gosteriyorsaniz psikiyatri de aynen oyle bu sefer tek fark ruhunuzu soymaniz gerekiyor, ruhani olarak ciplak kalmak gerekiyor. Ben size bilgi verdigine inanmadim.... hic bir doktor yapmaz bunu yok eger illaki iddia ediyorsaniz o zaman yakindir ki sizin bilgilerinizi de doktorunuz rahatlikla paylasacaktir.

Doktorum gayet iyi merak buyurmayın...:ssz:

Doktorum enson neye sinirlendin diye bi soru yöneltti ben de örneğin az evvel içeri giren bayanın sesli sakız çiğnemesine dedim.
O da gülümsedi ki içerdede çiğnemeye devam etmiş bisüre.
İştahsızlığı içn geliyomuş

Doktorumla arkadaş gibiyiz.
Zatendirek sormadım sorusuna cevap verince bian duraksaynca belki ciddi anlamda hastadır dedim.
Güldü bu sefer bünyeyle ilgili ufak bi problem o kadar dedi.

Hemen doktorumun kötü olduğunu yazmışın.
Yargılamadan sorun bakalım bi.
:19:

Artı sizi inandırmak gibi bi zorunluluğum yok farkındamısınız bilmiyorum ama..
Alıntı yaparak tartışma çıkarmak forum kurallarına aykırı.
Mesajlarımı alıntı yapıpta tartışma malzemesi olarak kullanmazsanız ceza almamış oluruz.

Back
X